İçeriğe atla

Yemenimde Hare Var

"Yemenimde Hare Var"
"Yemenimde Hare Var" kapağı
İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can albümünden Sibel Can şarkısı
TarzTürk halk müziği,Türk Sanat Müziği
Süre2:36
Söz yazarıAnonim
BesteciAnonim
YapımcıEmre Plak
"Yemenimde Hare Var"
Taş Plak Nostalji Serisi, Vol. 20 (Türk Sanat Müziği) albümünden Burhanettin Uygun şarkısı
TarzTürk halk müziği,Türk Sanat Müziği
Süre3:04
Söz yazarıAnonim
BesteciAnonim
YapımcıOdeon Müzik Yapımcılık
"Yemenimde Hare Var"
İlk Adım albümünden Gaye Aksu şarkısı
TarzTürk halk müziği,Türk Sanat Müziği
Süre3:01
Söz yazarıAnonim
BesteciAnonim
YapımcıUlus Müzik
İlk Adım şarkı listesi
Bir Muhabbet Kuşu
(12)
"Yemenimde Hare Var"
(13)
"Yemenimde Hare Var"
Kır Çiçekleri albümünden Tülay Zafer şarkısı
TarzTürk halk müziği,Türk Sanat Müziği
Süre4:45
Söz yazarıAnonim
BesteciAnonim
YapımcıTürkofon GmbH
Kır Çiçekleri şarkı listesi
Duydum Ki Unutmuşsun
(4)
"Yemenimde Hare Var"
(5)
Uyu Demeye Geldim
(6)
"Yemenimde Hare Var"
Özel Koleksiyon 3 albümünden Muazzez Ersoy şarkısı
TarzTürk halk müziği,Türk Sanat Müziği
Süre2:40
Söz yazarıAnonim
BesteciAnonim
YapımcıPYCOW
Özel Koleksiyon 3 şarkı listesi
Unut Beni
(21)
"Yemenimde Hare Var"
(22)
Ölürsem Yazıktır
(23)
"Yemenimde Hare Var"
Sevdiklerimin Sevdikleri albümünden Ali Rıza Kural şarkısı
TarzTürk halk müziği,Türk Sanat Müziği
Süre2:32
Söz yazarıAnonim
BesteciAnonim
YapımcıKalan Müzik
Sevdiklerimin Sevdikleri şarkı listesi
Dua
(12)
"Yemenimde Hare Var"
(13)
Nihavend İntro
(14)
Harici video
Burhanettin Uygun - Yemenimde Hare Var (Taş Plak Arşivi)
Το τσεμπέρι
ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΟ ΠΟΡΠΑΚΙ - Ποτάμια Καππαδοκίας (Μ. Κουτσαγγελίδης)
ΤΟ ΩΡΙΟΠΛΟΥΜΙΣΤΟ ΤΣΕΜΠΕΡΙ (Αμαλία Πατσούμη 1981)
ΜΕΝΤΙΛΙΜ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ (Türkçe)
YALÇIN TURHAN- MENDİLİMDE HARE VAR
Kel Hamza - Mendil Bağladım Yandan
ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΟ ΠΟΡΚΑΚΙ

Yemenimde hare var TRT nota arşivinde Yemenimde hâre var yüreğimde yâre var, Repertuar No: 11272, Makam: Mâhûr, Form: Türkü, Usül: Sofyan olarak geçmektedir.İstanbul türküsüdür. Yunanistan'da Το τσεμπέρι olarak bilinen bir versiyonu vardır. Yemenimde hare var (Χρυσοκεντητο πορπακι) Kayseri ve ΜΕΝΤΙΛΙΜ (Mendilimde Hare Var) Kapadokya,Mendilimde Hare Var Elazığ versiyonu da vardır. Şanlıurfa'da Mendil Bağladım Yandan adlı türkü yine bir versiyonudur.

İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can, Sibel Can'ın 2000 tarihli, Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan on ikinci stüdyo albümünde 5. şarkı olarak yer aldı.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

Gesi Bağları, Kayseri'nin Gesi beldesi kökenli olduğu düşünülen türkü. Garbis Bakırcıyan, Udi Bogos, Refik Başaran, Nezahat Bayram, Nida Tüfekçi, Yıldız Ayhan, Müzeyyen Senar, Hacer Buluş, Nebahat Yıldız gibi sanatçılar tarafından seslendirildi. Barış Manço ve Selda Bağcan bu türküyü yorumlamıştır.

<i>İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can</i>

İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can, Sibel Can'ın 2000 tarihli, Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan on ikinci stüdyo albümüdür.

<i>Meşk</i> (albüm)

Meşk, Sibel Can'ın on dokuzuncu stüdyo albümüdür. 70'li yıllarda çeşitli sanatçılar tarafından söylenen şarkılar albümde Sibel Can tarafından yorumlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Drama Köprüsü (türkü)</span>

Drama Köprüsü günümüzde Yunanistan'ın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde bulunan, Osmanlı İmparatorluğu dönemi köprüsünün geçtiği bir Türk halk şarkısı/türküsüdür. 5-8 lik ve 6-8 lık versiyonları vardır.

Ah Bir Ataş Ver, birçok sanatçı tarafından seslendirilmiş ünlü bir türkü.

Hey Onbeşli, Anadolu'da yaygın olarak söylenen, Anadolu dışında da çeşitlemeleri bulunan bir türküdür.

Mavilim Uyanda Gel Orta Anadolu ve Konya'dan derlenen türküdür.Çiftetellidir. Kaşık havasıformun dada oynanır.Dilek Koç tarafından söylenmiştir.

Evlerinin Önü Mersin Isparta,Gönen'den derlenmiş türküdür.Kaynak kişisi Kadir Acardır.Muzaffer Sarısözen tarafından derlenmiştir.İzmir kaynaklı 9/8 lik zeybektir.Bu türkünün bir versiyonu olan Φέτο το καλοκαιράκι Domna Samiou 1968 de Midilli Adası Mandamados ta Stratis Chiropaidis den derlemiştir.Barış Manço bu türkünün müziğinden Kazma adlı şarkıyı yapmıştır.

Bahçelerde Enginar Leylim Yar mahur makamında 2/4'lük ritime sahip türküdür. Süheyla Hanım Kanto olarak söylenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bir Dalda İki Kiraz</span>

Bir Dalda İki Kiraz, saba makamında Nim Sofyan ritme sahip türküdür. Anadolu'da yaygın olarak söylenen, Anadolu dışında da çeşitlemeleri bulunan bir türküdür.İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı Mendil Kantosu olarak bir çeşitlemesi bulunmaktadır.

Ayağında Kundura Hüseyni makamında,4/4 lük ritime sahip türküdür.

Bir Of Çeksem Karşıki Dağlar Yıkılır(Kar Mı Yağmış) Darülelhan Heyeti tarafından söylenmiş türküdür. Hüseyni makamındadır.4/4 usule sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Küçük Yaşta Aldım Sazı Elime</span>

Küçük Yaşta Aldım Sazı Elime Muhalif,4/4 lik ritime sahip türküdür .Ahmet Yamacı tarafından derlenip notaya alınan türkü,2562 repertuvar numarasıyla TRT arşivine kaydedilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Telgrafın Tellerine Kuşlar Mı Konar</span>

Telgrafın Tellerine Kuşlar Mı Konar Uşşak,4/4 lik ritime sahip türküdür .Ahmet Yamacı tarafından derlenip notaya alınan türkü,2970 repertuvar numarasıyla TRT arşivine kaydedilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Kadifeden Kesesi</span>

Kadifeden Kesesi Uşşak makamında, Nîm sofyan ritme sahip türküdür. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı sözleri Selahattin Destancı Kadifeden Kesesi Uzaktan Gelir Sesi ve sözleri Sabri gözüken Kadifeden Kesesi Uzaktan Gelir Sesi çeşitlemesi bulunmaktadır.

Kızılcıklar Oldu mu?, Uşşak makamında, 9/8'lik ritim bir sahip karşılamadır. Nimet Çubukoğlu Oğuz tarafından derlenip notaya alınan türkü, TRT arşivine 1711 repertuvar numarasıyla kaydedilmiştir.

Gemilerde Tâlim Var hicaz makamında,9/8 lik ritime sahip abdal zeybeğidir. Muzaffer Sarısözen tarafından kaynak kişi Sarı Recep'den derlenip notaya alınan türkü, 252 repertuvar numarasıyla TRT arşivine kaydedilmiştir. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı Recebim (Deniz Üstünde Balık), Deniz Üstünde Balık Okkalıktır Okkalık ve Recebim (Gemilerde Talim Var) olarak çeşitlemeleri bulunmaktadır.

Şu Dağları Delmeli(Uyu Demeye Geldim) TRT Türk sanat müziği arşivinde Fahri Kayahan adına 10473 no’lu kayıtlı türküdür. Gerdaniye makamı ve Sofyan usûlündedir.

Sabahın Seher Vaktinde gülizar makamında,9/8 lik ritime sahip karşılamadır. Muzaffer Sarısözen tarafından derlenip notaya alınan türkü, 827 repertuvar numarasıyla TRT arşivine kaydedilmiştir. Türkü ile ilgili ulaşabildiğimiz en eski bilgiye Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi'de rastlıyoruz. Türk Halk Türküleri - Ignácz Kúnos - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları (1.baskı), Ocak 1998, s.77-78'de bu türkü yer almıştır.

Sarı Zeybek, bir Türk halk müziği şarkısıdır. Yaşar Bey, Deniz Kızı Eftalya, Hâfız Ahmet Bey, Nuri Cemil Bey, İbrahim Efendi tarafından söylenmiştir. Selim Sırrı Tarcan 1916 yılında çok beğendiği bu türküden esinlenerek yeni bir oyun meydana getirmiştir. Adını da Tarcan Zeybeği koymuştur. Tarcan Zeybeğinin sözleri aynı olsa da müziği farklıdır. Yaşar Bey'in plak kaydında yöre olarak İzmir görülmektedir.