İçeriğe atla

Yemen'in vize politikası

Yemen vize politikası

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Yemen ziyaretçileri, Yemen'in dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.[1] 2010 Ocak ayına kadar Yemen'e yaklaşık 50 ülke vatandaşına, varışta vize verme politikası bulunmaktaydı.[2]

Varışta vize

Aşağıdaki 12 ülkenin vatandaşları 3 aya kadar geçerli Yemen'e varışta vize alabilirler:[3][4][5]

İsrail

İsrail vizesine (ya da diğer İsrail giriş belgeleri) sahip Ziyaretçilerin ülkeye girişi yasaktır.[7]

Sıradan olmayan pasaportlar

Diplomatik ve resmi / hizmet / Hususi Küba, Çek Cumhuriyeti, Cibuti, Etiyopya, Moritanya, Fas, Pakistan, Türkiye pasaport sahipleri ve Lübnan, Macaristan ve Filistin'in diplomatik pasaport sahipleri vardıklarında vize alabilirler.

Kaynakça

  1. ^ "Visa Information - Yemen". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  2. ^ "Yemen stops issuing tourist visas on arrival to foreigners". 11 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2015. 
  3. ^ "Visa Regulation". 26 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2014. 
  4. ^ [1][]
  5. ^ [2][]
  6. ^ Mısır'dan gelmesi gerekir.
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Arap Emirlikleri'nin vize politikası</span> Vize politikası

Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretçileri vize muaf ülkelerden birinin vatandaşları ülkeye vardıklarında vize için uygun olan ülkelerden birinden gelmiş olmadıkça seyahate çıkmadan önce vize almak zorundadırlar.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece İsrail ziyaretçileri, İsrail'in dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin İsrail'den ayrılma tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir. Ağustos 2024'ten itibaren, vizeden muaf ülkelerden gelen tüm ziyaretçilerin İsrail'e seyahat etmeden önce elektronik seyahat izni (ETA-IL) almaları gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Ürdün'ün vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Ürdün ziyaretçileri, Ürdün'ün dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kuveyt ziyaretçileri, Kuveyt'in dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 3 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

Umman ziyaretçilerinin duruma göre vize almaları gerekir.

Namibya Hükûmeti belirli ülkenin vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan üç ay süreli normal, diplomatik ve hizmet pasaportuna turizm veya iş amaçlı olarak Namibya'ya seyahati sağlar. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Pakistan ziyaretçileri, Pakistan dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar.

Brunei Sultanlığı Hükûmeti, belirli ülkelerin vatandaşları vize almak zorunda kalmadan 90, 30 veya 14 güne kadar turizm veya iş amaçlı Bruney'e seyahati sağlamaktadır. Bu ülkelerin çoğu gelişmiş ülke olarak kabul edilmektedir. Tüm ziyaretçiler 6 ay geçerli bir pasaport tutmak gerekir.

Vizeden muaf veya vardıklarında vize için uygun ülkelerden birinden gelinmediği sürece Bahreyn ziyaretçileri vize almak zorundadır. Pasaportun bitiş süresin en az 6 ay geçerli olmalıdır ve ziyaretçilerin dönüş biletinede sahip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece, Lübnan ziyaretçileri Lübnan'nın dış temciliklerinden vize almak zorundadır.

<span class="mw-page-title-main">Ermenistan'ın vize politikası</span>

Ermenistan, vize almak zorunda kalmadan belirli ülke vatandaşlarına turizm veya iş amaçlı Ermenistan'ı ziyaret etmek için vize verir veya ülkeye varış için sınırda vize almalarına izin verir. Bazı ülkeler için vize muafiyeti geçici olarak uygulanmaktadır ve ikili anlaşmaları resmiyet halinde değildir.

<span class="mw-page-title-main">Tunus'un vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Tunus ziyaretçileri Tunus dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

<span class="mw-page-title-main">Sudan'ın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Sudan ziyaretçileri, Sudan'ın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece, Moritanya ziyaretçileri Moritanya'nın dış temsilciliklerinden birinden ya da Nouakchott Uluslararası Havaalanı'na gelindiğinde vize almaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden veya ülkeye varışta vize almaya uygun ülkelerden birinden gelinmediği sürece Endonezya ziyaretçilerinin Endonezya diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Gabon'a gelmek isteyen ziyaretçiler Gabon'un diplomatik temsilcilikleriden vize almak zorundadır.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Ekvator Ginesi ziyaretçileri, Ekvator Ginesi'nin diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden gelinmediği sürece Eritre ziyaretçileri, Eritre'nin diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin en az 1 ay süreyle pasaporta saip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Fildişi Sahili ziyaretçileri Fildişi Sahili'nin diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilere 6 ay geçerli bir pasaport tutmak gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Gine-Bissau ziyaretçileri Gine-Bissau'nun diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.