William Gilbert ; İngiliz doktor, fizikçi ve doğa filozofu. William Gilbert yaygın olan Aristotelesçi felsefeseyi ve üniversite eğitiminin skolastik metodunu tutkuyla reddetmiştir. Bugün, büyük ölçüde De Magnete (1600) isimli kitabıyla hatırlanmakta ve elektrik teriminin ilk kullanıcılarından biri olarak bilinmektedir. Bazıları tarafından elektrik mühendisliğinin veya elektrik ve manyetizmanın babası olarak düşünülür.
Lizzie McGuire, Disney Pictures adlı şirketin yayınladığı, başrolünü Hilary Duff'ın oynadığı bir komedi filmi. Filmde, lise öğrencisi Lizzie McGuire 'ın okul gezisiyle Roma'ya gitmesi ve burada başından geçen komik olaylar anlatılmaktadır. Film, yapımcılığını yine Disney'in yaptığı ve filmle aynı ismi taşıyan dizinin; dünya çapında çok sevilmesi üzerine çekilmiştir.
The Soul Collector 1999 yapımı bir televizyon filmidir.
Rüzgâr Bizi Sürükleyecek, 1999 İran yapımı Abbas Kiyarüstemi filmidir. Bir grup gazeteci ve üretim mühendisinin, yerel matem ritüellerini araştırmak ve belgelemek amacıyla bir Kürt köyüne yaptığı yolculuğu ve köye gelmeleriyle yaşananları konu alır. Filmin adı, İranlı ünlü şair Füruğ Ferruhzad'ın bir şiirinden alıntıdır. Filmin genelinde de, Ferruhzad ve Ömer Hayyam gibi pek çok İranlı şairin yaşam ve ölüme ilişkin şiirlerine göndermeler vardır.
Satyajit Ray, Hindistanlı yönetmen, yapımcı. 20. yy.'ın en önemli yönetmenlerindendir. Kalküta'da Bengalli ve sanat dünyasının önde gelen ailelerinden birinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Presidency College ve Visva-Bharati Üniversitesinde okudu. Kariyerinin başında reklam alanında çalışan Ray, Fransız yönetmen Jean Renoir'le tanışması ve bir Londra ziyaretinde İtalyan yeni gerçekçi film Bisiklet Hırsızları'nı seyretmesinin ardından, film çekmeye karar verdi.
Kuşlar, 1963 yılı ABD yapımı sinema filmidir.
Aslı Gibidir, 2008 İran, Belçika, İtalya, Fransa ortak yapımı yapımı Abbas Kiyarüstemi filmidir. İtalya'nın Toscana bölgesinde çekildi. Fransızca olarak çekilen film, yönetmenin, dili Farsça olmayan ilk filmi olma özelliğini taşır. Ayrıca, Kiyarüstemi'nin ilk kez dünyaca ünlü yıldız oyuncuları oynattığı filmi olmasıyla da dikkat çeker.
Kızıllar, Warren Beatty'in yönettiği, Warren Beatty, Diane Keaton, Jack Nicholson'un başrollerini oynadığı ve 3 saatlik 1981 yapımı dönemsel tarih filmi.
Cennet Gibi, başrollerinde Oscarlı oyuncu Reese Witherspoon ve Mark Ruffalo'nun oynadığı romantik komedi dalında olan film. Orijinal adı Just Like Heaven'dır. 2005 yılında çekilen film, aynı yıl 16 Eylül'de ABD ve Kanada'da vizyona girdi. Filmin Türkiye'ye gelmesi 25 Kasım 2005'i buldu. Hikayesini, Fransız yazar Marc Levy'nin If Only It Were True adlı eserinden almaktadır. Aynı hikâyeye sahip Bollywood yapımı başka bir film de vardır. Film, kısa süre önce trafik kazası geçiren bir kızla ile onun dairesine taşınan bir adamın yaşadıklarını konu almaktadır.
Suzanne Collins, Amerikalı televizyon senaristi ve roman yazarıdır. En tanınan eseri Açlık Oyunları serisidir. Seri Açlık Oyunları (2008), Ateşi Yakalamak (2009) ve Alaycı Kuş (2010) kitaplarından oluşur.
2007 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı ya da Bali konferansı, 3 Aralık - 15 Aralık 2007 tarihleri arasında Endonezya'nın Bali Adası'nda yer alan Nusa Dua kentinde yapılmış olan iklim ve çevre konulu bir konferanstır. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında düzenlenen on üçüncü konferans olduğu için "COP 13", Kyoto Protokolü yürürlüğe girdikten sonra düzenlenen üçüncü konferans olduğu için de "MOP 3" olarak adlandırılmaktadır. 180 ülke temsilcisinin yanı sıra çok sayıda hükûmet ve sivil toplum kuruluşu gözlemcisi de konferansta hazır bulunmuştur.
Sir Humphrey Gilbert I. Elizabeth döneminde görev yapmış İngiliz maceraperest, kâşif, milletvekili ve asker.
Siyahlı Kadın, Susan Hill tarafından yazılan roman. Birleşik Krallık'ta ilk basımı 10 Ekim 1983'te yapılmıştır. Siyahlı Kadın filmi 2012'de vizyona girmiştir. Yapı Kredi Yayınlarının 2012'de yayınladığı eseri Türkçeye Erhun Yücesoy çevirmiştir.
Ye Dua et Sev 2010 yapımı ABD filmidir.
Plymouth Kolonisi, 1620-1691 yılları arasında, İngiliz sömürge imparatorluğunun Kuzey Amerika'daki bir bölümüdür. Plymouth Kolonisi'ndeki ilk yerleşim bölgesi, önceden John Smith tarafından gözlenmiş ve isimlendirilmiş olan New Plymouth'tur. Bu yerleşim yeri koloninin başkenti olarak hizmet etmiştir ve günümüzün modern Plymouth, Massachusetts şehrinin temelini oluşturmaktadır. Doğu Midlands'te yaşanan geçici bir siyasi gerilim esnasında Büyük Britanya'yı terk ederek bu bölgeye yerleşen Pilgrimler'in kurduğu bu koloni, 1607'de kurulmuş Jamestown, Virginia kolonisinden sonra, Yeni Dünya'daki ikinci başarılı İngiliz yerleşimi olmuştur ve bu yerleşim yeri ileride kurulacak Amerika Birleşik Devletleri'nin çekirdeğini oluşturacaktır. Pilgrimlerin serüveni, Birleşik Devletler'in tarihi ve kültürü içinde merkezi bir yere sahiptir.
Shark Tale ve Monsters vs. Aliens gibi başarılı animasyon filmlerine imza atarak adından söz ettiren Rob Letterman, Goosebumps filmiyle yeniden kamera arkasına geçiyor. 2010 yılına vizyona giren Gulliver's Travels filminde Jack Black ile çalışan Letterman, Goosebumps filminde yeniden birlikte çalışıyorlar.
oṁ namaḥ śivāya en popüler Hindu mantralarından biri ve Şaivizm mezhebinin en önemli mantrası. Pek çok yoga grubunda özellikle de Sivananda ve Siddha Yoga geleneklerinde kullanılır.
Amida, aynı zamanda Şemone Esre olarak da adlandırılır, Yahudi ayini için temel duadır. Bu dua, diğerleri arasında, geleneksel Yahudi dua kitabı olan sidurda bulunur. Öneminden dolayı, Rabbinik literatürde sadece hatefila denir.
İnsanlık suçu Theodore Dreiser'in 1925 tarihli An American Tragedy adlı romanından uyarlanan, 1951 çıkışlı Amerikan dram filmidir. Biri varlıklı amcasının fabrikasında çalışan, diğeri ise güzel bir sosyetik kadın olan iki kadınla aşk yaşayan işçi sınıftan bir adamın hikâyesini konu edindi. Filmin asıl esin konusu ise 1906 yılında Grace Brown öldürülmesidir.
Britanya mutfağı, Birleşik Krallık'a özgü yemek pişirme tarzıdır. Tarihsel olarak, Britanya mutfağı, "lezzeti gizlemek yerine vurgulamak için basit soslarla eşleştirilen, kaliteli yerel malzemelerle yapılan sade yemekler" anlamına gelmekteydi. Britanya mutfağının uluslararası tanınırlığı tarihsel olarak tam kahvaltı ve Noel yemeği ile sınırlıydı. Bununla birlikte, Kelt tarımı ve hayvancılık, yerli Keltler için çok çeşitli gıda maddeleri üretti. Şarap, sığır eti ve koyun eti gibi kelimeler Britanya'ya Normanlar tarafından getirilirken, Anglo-Sakson İngiltere, uygulama Avrupa'da yaygınlaşmadan önce et ve tuzlu bitki güveç teknikleri geliştirdi. Norman fethi, Orta Çağ'da Büyük Britanya'ya egzotik baharatlar getirdi.