Temmuz, Jülyen ve Gregoryen Takvimleri'ne göre 31 gün çeken ve yılın 7. ayını oluşturan bir ay. Kuzey yarımkürede yaz mevsiminin 2. ayı olan Temmuz, Güney yarımkürede kış mevsinin 2. ayı olup en soğuk aylardan biridir.
Şubat ya da küçük ay, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 2. ayı. Artık yıllarda 29, diğer yıllarda 28 çeker.
Miladi takvim ya da Gregoryen takvimi, Roma İmparatoru Jül Sezar tarafından kabul edilen Jülyen takviminin yerine, Papa XIII. Gregorius tarafından yaptırılan bir takvimdir. İsa'nın doğduğu yılı milat olarak alan bu takvim, Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün, 6 saatlik zamanı "1 yıl" olarak kabul eder. Günümüzde dünyada en yaygın olarak kullanılan takvimdir.
Çaka Bey veya Çağa Bey, Selçuklu komutanı ve denizcisidir. 1071'deki Malazgirt Meydan Muharebesi'nin ardından Selçukluların Anadolu coğrafyasına yayıldıkları dönemde Smirni merkezli bağımsız bir beylik kurmuştur. Türk tarihinin ilk donanmasını oluşturduğu için tarihteki ilk Türk amirali olarak kabul edilmektedir.
Gün, günlük kullanımda yirmi dört saate karşılık gelen bir zaman birimidir. Bu süre yaklaşık olarak Güneş'in belli bir noktadaki meridyenden iki geçişi arasındaki zamanın yıl içerisindeki ortalamasıdır. Dünyanın uzak yıldızlara göre kendi ekseni etrafında bir tam tur yapması için gereken süreye yıldız günü denir, gözlemevlerinde kullanılan bu zaman birimi 23 saat 56 dakikadır.
Papa Aziz I. Paulus (d. 700, Roma, Ravenna Eksarhlığı, Bizans İmparatorluğu - ö. 28 Haziran 767, Roma}. Yortu günü 28 Haziran, 29 Mayıs 757 - 28 Haziran 767 yılları arasında Papa.
Salata, genellikle sebze veya meyvelerden oluşan sade karışım ya da üzerine yoğurt ya da salata sosu dökülmesiyle hazırlanan ve yemeklere eşlik eden yiyecek karışımı. Kimi zaman içine et ya da peynir gibi yiyecekler de konulur. Mevsimine ve yapıldığı yöreye özgü sayısız çeşidi yapılır. Antik Çağda Romalılar, Yunanlar ve Persler ot ve yeşillikleri karıştırarak karışık salata benzeri bir yemek yapmaktaydı.
Aulus Vitellius Germanicus, Dört İmparator Yılı olarak bilinen MS 69 yılında 17 Nisan'dan aynı yılın 22 Aralık tarihine kadar görev yapan Roma imparatorudur. Lucius Vitellius'un oğlu olup Sextilia ile evlidir ve Genç Lucius Vitellius adında bir kardeşi vardır.
Birinci Cumhuriyet, resmî adıyla Fransız Cumhuriyeti, tarihçilerin Eylül 1792'den Mayıs 1804'e kadar Fransa'da uygulanan tüm cumhuriyet rejimlerine verdikleri isimdir. Fransız Devrimi'yle gelen gelen Birinci Cumhuriyet, 10 Ağustos 1792'de Tuileries Sarayı'nın Baldırı Çıplaklar tarafından ele geçirilmesinden sonra anayasal monarşinin yerine geldi ve Avrupa'da güç kullanımında yeni bir mücadelenin habercisi oldu. Bu cumhuriyet, egemenliğini Fransa'nın mevcut toprakları üzerinde ve Ren'in sol kıyısında bulunan ve bugünkü Belçika, Lüksemburg ve günümüz Almanya'sının bir bölümünü oluşturan Kutsal Roma İmparatorluğu'nun tüm eyaletleri üzerinde sürdürdü.
NBA 2007–2008 sezonu, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen en üst basketbol liginin 62'ncisidir. Normal sezonda 1230 karşılaşma yapılmıştır. 30 basketbol takımının her biri 82 karşılaşmaya çıkmıştır. Bu sezon 30 Ekim 2007'de başlamıştır. Normal sezon 16 Nisan 2008'de sona ermiştir. Playofflar 19 Nisan'da başlamıştır.Final serisi ise Boston Celtics ile Los Angeles Lakers arasında 6 Haziran 2008'de başlamıştır.Boston Celtics rakibini NBA Finalinde 4-2 yenerek 22 yıl aradan sonra şampiyonluğu elde etmiştir.Bu Boston Celtics'in NBA'deki 17. şampiyonluğudur. Bu sezonun başında yapılan seçmelerde ilk seçme hakkını Portland Trail Blazers, Greg Oden'i seçerek kullanmıştır.
Papa XII. İoannes, Katolik Kilisesi'nin 955 ile 964 yılları arasında Papa'sıydı. 962 yılında Alman kralı I. Otto'ya Roma İmparatoru sıfatıyla taç giydirmesiyle tanınır.
Etiyopya takvimi , Etiyopya'da kullanılan temel takvimdir. Etiyopya Hristiyanları için de dini takvim olma özelliği taşır. Mısır takvimi gibi güneş temelli olup Jülyen takvimi gibi her 4 yılda bir artık gün eklenmektedir. Yılbaşı Jülyen takvime göre 29 veya 30 Ağustos'dur. Miladi takvim ve Etiyopya takvimi arasında oluşan 7-8 yıllık fark İsa'nın müjdelenmesinin hesabında olan farklılıklardan oluşur.
Japonya imparatoru, Japonya İmparatorluk Ailesi'nin başı ve Japonya'nın sembolik hükümdarıdır. İmparator, Japonya Anayasası'na göre "ülkenin ve halkın birliğinin sembolü" olup aynı zamanda tarihsel olarak Şinto dininin de en yüksek otoritesidir.
Altın Hafta, Japonya'da birkaç tatil içeren dönem için kullanılan bir terimdir.
Kızıl Kale, Hindistan'daki Delhi şehrinde yer alan tarihi bir kaledir. 1857'ye kadar, 200 yıllık bir süre boyunca, Babür hanedanının imparatorlarının ana ikametgâhıydı. Delhi'nin merkezinde yer alır ve bir dizi müzeye ev sahipliği yapar. İmparatorları ve ailelerini barındırmaya ek olarak, Babür devletinin tören ve siyasi merkeziydi ve bölgeyi etkileyen olayların merkezinde yer almaktaydı.
Reiwa dönemi, Japonya tarihinde günümüzde devam eden dönemdir. Dönem, 1 Mayıs 2019 tarihinde İmparator Akihito'nun tahtından feragat ettikten bir gün sonra oğlu Naruhito'nın tahta geçmesiyle başlamaktadır.
Manuil Komninos Bizanslı aristokrat ve askeri lider, İoannis Komnenos 'un en büyük oğlu, imparator I. Aleksios'un ağabeyidir. Evlilik yoluyla imparator Romen Diyojen'in akrabasıdır. 1070 ile 1071 yıllarında Selçuklu akınlarına karşı seferler ile görevlendirilmiştir. Bu görevi hastalık nedeniyle öldüğü Nisan 1071 tarihine kadar sürdürmüştür.
İmparatorun Doğum Günü, Japonya'da imparatorun doğum gününün kutlandığı bir ulusal bayramdır.
Japonya'daki resmî tatiller, 1948 Resmî Tatil Kanunu ile belirlenmiştir. Kanunun bir hükmü, bir ulusal bayram Pazar gününe denk geldiğinde, bir sonraki iş gününün furikae kyūjitsu olarak bilinen bir resmi tatil olacağını belirlemektedir. Ek olarak, diğer iki ulusal bayram arasına düşen herhangi bir gün, kokumin no kyūjitsu olarak bilinen bir bayram olarak kutlanmaktadır. 3 Mayıs Anayasa Günü ile 5 Mayıs Çocuk Bayramı arasında sıkışan 4 Mayıs, 2007'de Yeşillik Günü ile değiştirilene kadar böyle bir bayramın yıllık bir örneğiydi.
Şova Günü, Japonya'da her yıl 29 Nisan'da 1926-1989 yılları arasında saltanatı süren İmparator Hirohito'nun doğum gününün kutlandığı bir tatil günüdür. Shō (昭) parlayan veya parlak anlamına gelirken wa (和) ise vatandaşların aldığı aydınlanmış barış" anlamına gelen barış anlamına gelir. Eski Japonya Demokratik Partisi'ne göre, tatilin amacı Hirohito'nun 63 yıllık çalkantılı hükümdarlığı hakkında kamuoyunun düşüncesini teşvik etmektir.