İçeriğe atla

Yaşar Bülbül

Yaşar Bülbül (d. 1968, Pazar, Rize), Türk akademiyen. Eski Yükseköğretim Kurulu denetleme kurulu üyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi rektör yardımcısı.[1]

Bülbül, 1968 yılında Rize'nin Pazar ilçesinde doğdu. Üniversiteye kadar olan eğitimini Karamürsel'de tamamladıktan sonra[2] lisansını 1986-90 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nda yaptı. Sonrasında Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktorasını yaptı.[3] 2000 ve 2010 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde, 2010 ve 2016 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi'nde ders verdi. 30 Kasım 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu denetleme kurulu üyeliğine seçildi.[4] Kurul üyeliği devam ederken 2019 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Politik Bilimler Fakültesi Ekonomi departmanına fakülte üyesi, sonrasında aynı üniversitede rektör yardımcısı oldu.[5]

Eserleri

  • Teknonomi
  • Teknoloji Tarihinde Osmanlılar
  • Teknolojinin Ticarileşmesi ve Teknoparklar (Ortak yazar)
  • Demokrasi ve Ekonomi: Müdahalelerin Türkiye'ye Maliyeti (Ortak yazar)
  • Nobel'in İzinde İktisat Kuramının Gelişimi (editör)

Kaynakça

  1. ^ "Vice Rectors". medeniyet.edu.tr. 4 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2024. 
  2. ^ "Yaşar Bülbül". kaynakca.hacettepe.edu.tr. 4 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2024. 
  3. ^ "Yaşar Bülbül". divandergisi.com. 7 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2024. 
  4. ^ "Yaşar Bülbül". yok.gov.tr. 4 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2024. 
  5. ^ "Prof. Dr. Yaşar Bülbül". darphane555.com. 4 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2024. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Haliç Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Haliç Üniversitesi, 1998 yılında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Afyon Kocatepe Üniversitesi</span> Afyonkarahisarda kurulu devlet üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 1992 yılında Afyonkarahisar'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temelleri 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı bir birimin devamı olarak atılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Aksaray Üniversitesi</span> Aksarayda kurulu devlet üniversitesi

Aksaray Üniversitesi, Türkiye'nin Aksaray ilinde bulunan bir üniversitedir. Türkiye Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kararı alınmıştır. 17 Mart 2006 tarihli 261111 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesine bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek, fakülte ve yüksekokullar kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray Üniversitesi Rektörlüğe bağlanmıştır. Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş'tır

<span class="mw-page-title-main">TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi</span> Ankarada kurulu vakıf üniversitesi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 1 Temmuz 2003 tarihli ve 25155 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. TOBB ETÜ'yü Türkiye'deki diğer üniversitelerden ayıran en büyük farklılık Ortak Eğitim programıdır. Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören üniversite 2004–2005 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakültedeki, 7 bölüme alınan 270 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır. TOBB ETÜ, öğrenci almaya başladığı ilk dönemde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Aysan</span>

Mustafa Aydın Aysan, Türk ekonomist.

Ahmet Çakır; lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tamamladı. Msc eğitimini Nebraska State University'de, doktora eğitimini Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı.

Sabahattin Zaim, Türk iktisatçı, akademisyen ve eğitimci.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Şehir Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Şehir Üniversitesi, 2008'de Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 30 Haziran 2020'de faaliyetlerine son verilen bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Antalya Bilim Üniversitesi</span> Antalyada kurulu vakıf üniversitesi

Antalya Bilim Üniversitesi 21 Temmuz 2010 tarihli Resmî Gazete kararıyla Antalya'da kurulmuş olan ikinci üniversite ve ilk vakıf üniversitesidir. Antalya Bilim Üniversitesi, Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı tarafından kurulmuştur. 2012-13 eğitim öğretim dönemine öğrenci alımına başlayan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin'dir.

Berrak Kurtuluş (1955) Türk akademisyen.

Elif Çepni ,Türk akademisyen.

Adem Şahin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi, genel sekreteri ve eski rektörü, Türk bilim insanı.

Coşkun Çakır, Türk İktisat tarihçisi, akademisyen, bürokrat ve siyasetçi.

Gıyasettin Baydaş, Türk profesör.

Mehmet Cahit Güran Türk akademisyen, Hacettepe Üniversitesi rektörü.

Naci Gündoğan,, Türk akademisyen. Anadolu Üniversitesi eski Rektörü ve Yükseköğretim Kurulu Üyesidir.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas Türk mühendis, öğretim görevlisi.

Mustafa Solak, Türk akademisyen eski Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörü.

Hüseyin Karaman, Türk akademisyen. Rektör, Yükseköğretim kurulu üyesi.