
ADSL, Asimetrik Sayısal Abone Hattı, günümüzde yerini fiber internet bağlantısına bırakmıştır. Bir dağıtıcı, tek bir telefon bağlantısı ile hem ADSL hattına hem de gelen çağrılara izin verir. ADSL genellikle merkez ofisten 4 kilometreden uzakta olmayan mesafelere dağıtılabilir. Fakat kablo bağlantısının izin verdiği ölçüde 8 kilometreye kadar ulaşabilir.

VoIP, IP üzerinden ses, video veya mesaj gönderilmesidir. İnternet veya bilgisayar ağları üzerinden çalıştığı için genellikle daha ucuz, bazen bedavadır. Bu nedenle günümüzden en çok tercih edilen telekomünikasyon iletişim yönetimidir. Analog hatları VoIP'e dönüştürmek için VoIP Gateway cihazları kullanılır.
Telnet, Internet ağı üzerindeki çok kullanıcılı bir makineye uzaktaki başka bir makineden bağlanmak için geliştirilen bir TCP/IP protokolü ve bu işi yapan programlara verilen genel isimdir. Telnet iki bileşenden oluşur: (1) iki tarafın nasıl iletişim kuracağını belirleyen protokolün kendisi ve (2) hizmeti sağlayan yazılım uygulaması.Kullanıcı verileri, İletim Kontrol Protokolü (TCP) üzerinden 8 bitlik bayt yönlendirmeli bir veri bağlantısında Telnet kontrol bilgisi ile bant içi serpiştirilir. Telnet, 1969'da RFC 15 ile başlayarak geliştirildi, RFC 855'te genişletildi ve ilk İnternet standartlarından biri olan İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) İnternet Standardı STD 8 olarak standartlaştırıldı. encryption sağlayan bazı Telnet eklentileri geliştirilmiştir. Bağlanılan makineye girebilmek (login) için orada bir kullanıcı isminizin (İng:username) ve bağlantının gerçekleşebilmesi için bir telnet erişim programınızın olması gereklidir. Fakat bazı kütüphane ve herkese açık telnet bazlı web servisleri, bağlantı sırasında kullanıcı ismi (numarası) istemeyebilirler; ya da, kullanıcı isim ve parola olarak ne yazmanız gerektiği bağlandığınızda otomatik olarak karşınıza çıkar. Telnet, BBS sistemlere İnternet üzerinden erişimde günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Telnet erişim programları, günümüzdeki işletim sistemlerinin çoğunda işletim sistemi ile birlikte gelmektedir. Çok kullanıcılı işletim sistemleri genellikle kullanıcılara metin tabanlı bir arayüz sunar ve bu sistemlerde tüm işlemler klavye vasıtası ile komut isteminden gerçekleştirilir.
Rumuz veya takma ad; bir kimsenin bilinçli olarak gerçek ismi yerine kullandığı isim. Anlamlı veya tamamen uydurma olabilir. Gerçek ismini herhangi bir nedenle açıklamak istemeyen kişilerin internet dünyası veya gerçek dünyada kullandıkları sahte isimlerdir. Örneğin Güzin Abla ve Haydar Dümen gibi uzman ve köşe yazarlarına mektup gönderen okuyucular, gerçek kimliklerini gizlemek için rumuz kullanırlar.

WiMAX, IEEE 802.16 standartlarını kullanan aygıtlar için bir sertifika işaretidir. IEEE 802.16, IEEE 802'nin 16 nolu kolu olup kablosuz hızlı İnternet erişimi için öngörülmüştür.

Türk Telekom, 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan PTT'nin telekomünikasyon ve posta hizmetlerinin 1995 tarihinde birbirinden ayrılması sonucunda Türkiye'ye telekomünikasyon hizmetlerini sunmak amacıyla devlet tarafından kurulmuş şirket. Geniş bant internet, sabit telefon, mobil ve dijital TV yayınları konusunda hizmet vermektedir.

İnternet, bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. TDK, internet sözcüğüne karşılık olarak genel ağı önermiştir. İnternet yerine zaman zaman sadece net sözcüğü de kullanılır.
VDSL2 telefon hizmeti için kurulmuş bakır kablo altyapısı kullanan bir geniş bant erişim teknolojisidir. Merkezi santrallardan açık hava santrallerine kadar fiber çekilerek ya da direkt müşterinin binasına kadar fiber çekerek kurulur.

HughesNet, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupa'da hizmet veren çift yönlü uydu interneti sağlayıcısıdır ve Hughes Network Systems firmasına aittir. Bundan önceki adı DirecWay'dir fakat adı 22 Nisan 2006 tarihinde tamamen HughesNet olmuştur.

skyDSL, uydu aracılığı ile tek yönlü uydu internet hizmeti veren bir firmadır. Avrupa'nın geniş bir bölgesinde hizmet vermektedir.

IPTV, İnternet protokolü üzerinden görüntü ve ses aktarımı.
MSAN çoklu servis erişim noktası anlamına gelmektedir. Msan cihazları, yüksek hız ve ses, bilgi, video, multi-media servisleri gibi yüksek kalitede servis imkanları sağlar. Bu cihazlar dslam ve msan ünitelerini içermektedir. Msan ünitesine takılan kartlar(xDSL kartları), pstn çevir sesini üretmektedir. Dslam ünitesinde ise xdsl kartlar bulunmaktadır. Msan cihazları hem ATM ve İP/MPLS şebekeye hem de santrallere fiber ile bağlanarak internet erişim ve telefon hizmetlerini vermektedir. Msan cihazlarının outdoor kabinleri, şebeke kısmına fiber, aboneye ise bakır ya da fiber kablo ile bağlantı yapmaktadır. Bu cihazlar sayesinde prensibal kablo(telefon santralinden gelen pstn hattı) ile çevir sesinin saha dolabına iletilmesi ortadan kalkmaktadır. Msan cihazları sadece mevcut bakır şebekenin lokal güzergahını kullanmakta ve saha dolabı vazifesini de gördükleri için kuruldukları yerdeki saha dolabı kaldırılmaktadır.

tivibu, Türk Telekom tarafından sunulan bir dijital TV platform hizmetidir. 2010 yılında Türkiye'de internet üzerinden veri akışıyla gerçekleşen Internet TV alanında yapılmış çalışmalardan birisi olarak yayına başlamıştır. Web yayını ile bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından izlenebilen platform, daha sonra IPTV teknolojisiyle dijital TV platformuna dönüşmüştür. 2015 yılında uydu üzerinden yayına da başlamıştır.
Turkcell Superonline, kendi kurduğu altyapı üzerinden fiber internet başta olmak üzere çeşitli telekomünikasyon hizmetleri veren bir Turkcell grup şirketidir. Şirket, bireysel, kurumsal ve toptan segmentteki müşterilerine; ses, veri, genişbant internet erişimi, toplu ses taşıma, kiralık veri hattı hizmetleri ve katma değerli servisler sunmaktadır.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Tunus ziyaretçileri Tunus dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece, Moritanya ziyaretçileri Moritanya'nın dış temsilciliklerinden birinden ya da Nouakchott Uluslararası Havaalanı'na gelindiğinde vize almaları gerekmektedir.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Sierra Leone ziyaretçileri Sierra Leone'nin diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.

MSN Dial-up Microsoft tarafındam Amerika Birleşik Devletleri'nde ve daha sonra birçok başka ülkede işletilen bir İnternet servis sağlayıcısıdır. Başlangıçta The Microsoft Network olarak adlandırılan bu uygulama, 24 Ağustos 1995 tarihinde Windows 95'in yayınlanmasına denk gelecek şekilde tescilli bir çevrimiçi hizmet olarak başlatıldı. 1996 ve 1997'de, İnternet servis sağlayıcısı'nin yeniden gözden geçirilmiş web tabanlı bir versiyonu internette interaktif multimedya içeriğindeki erken bir deneydi. Sonradan Microsoft 2007 yılında MSN WiFi Hotspot adında Wi-Fi Bulucu hizmeti de sunmuştur.

Global Biodiversity Information Facility (GBIF) ya da Türkçe çevirisiyle Küresel Biyoçeşitlilik Danışma Tesisi, biyolojik çeşitlilik hakkında bilimsel veri sağlamak amacıyla İnternet üzerinden web hizmeti kullanmaya odaklanmış uluslararası organizasyon. Veriler dünya çapında birçok kurum tarafından sağlanmakta olup; GBIF'in bilgi mimarisi, bu verileri tek bir portal üzerinden erişilebilir ve aranabilir hale getirir. GBIF portalindan elde edilebilecek veriler öncelikle bitkiler, hayvanlar, mantarlar ve dünyadaki mikropların yanı sıra canlıların bilimsel isim verileri ile ilgili dağılım verileridir.

TIM S.p.A., eski adıyla Telecom Italia S.p.A., İtalya merkezli bir telekomünikasyon şirketidir. Şirket, 1994 yılında diğer devlete ait telekomünikasyon şirketlerinin birleşmesi sonucu kurulmuş olup telefon hizmetleri, mobil servisler ve DSL veri hizmetleri sağlamaktadır. Gelir ve abone bakımından en büyük İtalyan telekomünikasyon hizmetleri sağlayıcısıdır. Şirketin merkezi Roma ve Milano'da yer almaktadır.