Anadolu yarımadası ile Trakya toprakları üzerine kurulan Türkiye'nin, 81 ili vardır. İller, Türkiye'nin en büyük idari bölümleridir. Bu seksen bir il, dokuz yüz yetmiş üç ilçeye bölünmüştür. Bu ilçeler, en küçük idari birim olan mahalle ve köyleri içinde barındırır. İllerde yönetme ve yürütme görevi, içişleri bakanı tarafından önerilen ve bakanlar kurulunun onayından sonra cumhurbaşkanı tarafından atanan valiler tarafından yerine getirilir.
Yalova, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Marmara Denizi kıyısındaki il, İstanbul'a bağlı iken 6 Haziran 1995'te il olmuştur.
Yalova, Yalova ilinin merkezi olan şehirdir.
A. Orhan Öztrak, Türk siyasetçidir.
Bostancı, Balıkesir ilinin Gönen ilçesine bağlı bir mahalledir.
Vali ya da ilbay bir ili ya da federal devletlerde bir eyaleti devlet tüzel kişisini temsilen yöneten en üst düzey idari amirdir. Valiler, yürütme erkinin bir organı olup, devlet hiyerarşisinde devlet başkanının hemen ardından gelir. Belediye başkanı gibi kendi özerk tüzel kişiliği yoktur, onun yerine devlet tüzel kişisine bağlıdır. Bir vali, seçimle ya da atamayla göreve gelebilir. Valilerin yetki alanları ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bazı valiler, bölgesel hükûmetin tümü üzerinde topyekün kontrole sahipken kimilerinin göreviyse tamamen semboliktir. Kavram olarak eski Türklerdeki İlteber kavramı ile benzerlik göstermektedir.
2009 Türkiye yerel seçimleri, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimleri belirleyen bir seçimdir. Seçime 19 parti katılmıştır.
Yalova Üniversitesi, Yalova'da kurulu bir devlet üniversitesidir. 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış kanuna göre Yalova ilinde kurulması kararlaştırılmıştır.
Yalova ili, 1995 yılına kadar İstanbul ilinin bir ilçesi olan Yalova, bu tarihten beri Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) temsil edilmektedir. TBMM'de 3 milletvekilliğiyle temsil edilen Yalova İli'nde tek seçim bölgesi vardır.
D.575, Marmara Bölgesi'nde bulunan bir devlet yoludur.
Yalova milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 20. döneminden beri Yalova şehrini temsil eden milletvekillerinin listesidir. Yalova, 6 Haziran 1995 tarih ve 22305 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararnameyle il olmuştur.
20 Ekim 1991 Türkiye genel seçimleri İstanbul ili sonuçları; Seçimler İstanbul ili'nde 9 ayrı seçim bölgesinde gerçekleştirildi.
2014 Türkiye yerel seçimleri'nde resmî adıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Bu seçimde Yalova Belediyesi ile 5 ilçenin ve 8 beldenin Belediye Başkanı seçilmiştir. Ancak YSK Yalova Merkez'in seçimlerini iptal etmiş ve 1 Haziran 2014 tarihinde seçimler yenilenmiştir.
Kazımiye, Yalova ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Yalova ilinin ilçeleri,
- Yalova
- Altınova
- Armutlu
- Çınarcık
- Çiftlikköy
- Termal
Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Yalova ilinin 2 milletvekili seçilmiştir. Sonuçlar resmî verilerdir. Toplu sonuçlar resmî seçim sonuçlarına göre girilmiş olup, il bazlı sonuçlar YSK'nın SEÇSİS sistem sonuçlarına göre girilmiştir.
3 Kasım 2002 Türkiye genel seçimleri Yalova İli sonuçları;
Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Yalova ilinin 2 milletvekili seçilmiştir. Sonuçlar resmî verilerdir. Toplu sonuçlar resmî seçim sonuçlarına göre girilmiş olup, il bazlı sonuçlar YSK'nın SEÇSİS sistem sonuçlarına göre girilmiştir.
2018 Türkiye genel seçimleri'nde resmî adıyla 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi,Bu seçimde Yalova ilinin 3 milletvekili seçilmiş ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmıştır. Milletvekili seçim sonuçları YSK'nın kesin seçim sonuçları iken, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK'nın Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) verileridir.
İl yolları, devlet yolları ve uluslararası yollar dışında kalan yollardır. Karayolları Genel Müdürlüğü desteğiyle, İl yerel yönetimleri tarafından yapılır.