
Atatürk Havalimanı veya eski adıyla Yeşilköy Havaalanı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanıydı. 1900'lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başlatıldığı yer olan Yeşilköy Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından havalimanına verilmiştir.

Ercan Uluslararası Havalimanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'ya 23 km, Gazimağusa'ya 29 km uzaklıkta bulunan uluslararası havalimanıdır. Adını 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı'nda hayatını kaybeden Pilot Binbaşı Fehmi Ercan'ın soyadından almıştır.

Yakova veya Yakofça, Kosova'nın batısında bir şehir ve belediyedir. Belediyenin nüfusu 130.000 olarak tahmin edilmektedir.

Bursa Yenişehir Havalimanı, 1944'te bir askeri üs olarak kurulan tesis, askeri havaalanına yapılan ilave tesislerle birlikte sivil hava ulaşımına hazır hale getirilerek Bursa Havaalanı adıyla, 3 Kasım 2000 tarihinde hizmete girdi. Sivil-askeri amaçla kurulan Hava Meydanının Bursa il merkezine uzaklığı 50 km olup 3000x45 ve 3000x30 metre boyutlarında iki adet beton kaplama pisti bulunmaktadır.

Oulu Havalimanı Finlandiya'nın Oulu kentinde yer alan havalimanı. Oulu'ya uzaklığı 10.6 km'dir.

Kuopio Havalimanı, Finlandiya'nın Siilinjärvi belediyesindedir.

Priştine Uluslararası Havalimanı ya da resmi adıyla Priştine Uluslararası Havalimanı Adem Yaşari Kosova'nın başkenti Priştine'nin 15 km güneybatısında uluslararası havalimanı.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, askeri amaçlı kullanılmak üzere 1957 yılında hava trafiğine açılmış, 1990 yılında DHMİ tarafından inşa edilen 2217 m²'lik Terminal binasında sivil hava trafiğine hizmet vermeye başlamıştır.
Gence Havalimanı, Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence kentinde yer alan havalimanıdır. Aynı zamanda Azerbaycan Hava ve Hava Savunma Kuvvetleri tarafından kullanılır ve daha önce Sovyet Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmıştır.

Kâbil Uluslararası Havalimanı veya eski ismiyle Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı (2014-2021), Afganistan'ın başkenti Kabil'deki uluslararası havalimanıdır. Khwaja Rawash Havalimanı ve Kabil Havalimanı olarak da bilinir. Ticari hava trafiğinin yanı sıra, ISAF'ın görev süresinin bir parçası olarak aynı zamanda bir askerî havalimanı olarak diğer NATO ülkeleri ve ABD tarafından kullanılmaktaydı. Şehir merkezine üç kilometre uzaklıktadır ve deniz seviyesinden yaklaşık 1.800 m yükseklikte yer alır.

Roma Fiumicino Havalimanı ya da Fiumicino-Leonardo da Vinci Havalimanı, İtalya'nın başkenti Roma ve çevresine hizmet eden, Roma'nın 38 ;km güneybatısındaki Fiumicino'da yer alan havalimanı. İtalya'nın en büyük havayolu şirketi ITA Airways ve İspanyol ucuz tarifeli havayolu şirketi Vueling tarafından bağlantı merkezi (hub) noktası olarak kullanılmaktadır.
Kale-i Nev Havalimanı Afganistan'ın Badghis Bölgesi'ndeki Kale-i Nev şehrinde bulunan küçük bir havalimanıdır. Aynı zamanda Qala Nau Havalimanı adıyla da bilinir. Eskiden şu anda kapanmış olan Pamir Havayolları bu havalimanını kullanan seferler yapıyordu. Bu havalimanını özel kılan hava trafiği olmadığı zaman pistlerin otoyol olarak kullanılmasıdır. Uçak geldiğinde, International Security Assistance Force (ISAF) 'nın İspanyol askerleri karayolunu kapatır ve bir pist haline gelir. Pist, eski bir İspanyol operasyon üssünün (FOB) bulunduğu bölgeye bitişikte bulunmaktadır ve şu anda Afgan hükûmetine terk edilmiş durumdadır. Havaalanı çoğunlukla Afgan Hava Kuvvetleri (AAF) başta olmak üzere askeri amaçlar için kullanılmaktadır. Qala e Naw Airport, Qala i Naw Havaalanı'nın yanında yer almaktadır.

Zaranc Havalimanı Afganistan'ın Nimruz eyaletine bağlı Zaranc şehrinde bulunan iç hatlar seferlerinin yapıldığı bir havalimanıdır. Afgan hükûmeti tarafından Nimruz Eyaleti nüfusuna hizmet etmek için inşa edilmiştir. Havalimanı askeri amaçlar için kullanılır. Afgan Hava Kuvvetleri ve Afgan Ulusal Polisine ek olarak, Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri ve Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü (ISAF)ında havalimanında varlığı bulunur.

Hocalı Havalimanı veya Hankendi Havalimanı, Azerice: Xocalı Beynəlxalq Hava Limanı), Azerbaycan'ın Hocalı Rayonu'nda Hankendi yakınlarındaki bir havalimanıdır. 1992'den 2023 yılına kadar fiilen Dağlık Karabağ Cumhuriyeti tarafından yönetilmiş olan hava limanı 2009, 2012 yılları arasında restore edilmiş ve uluslararası havalimanı şeklinde hizmet vermeye hazırlanmıştır. Ancak Azerbaycan hükûmetinin itirazları ve havalimanının Azerbaycan'ın uluslararası kabul görmüş ancak o dönemde işgal altındaki sınırları içinde yer aldığından havalimanı uluslararası uçuşlara açılmadı ve IATA tarafından havalimanı kodu verilmedi. Günümüzde askerî amaçlarla kullanılmaktadır. Azerbaycan'ın 2023 Eylül'ündeki operasyonu sonucunda havalimanı tüm şehir ile birlikte Azerbaycan kontrolüne geçmiştir.

Kökes Havalimanı Zayid bin Sultan el-Nehyan veya bilinen adıyla Kökes Havalimanı, Kökes, Arnavutluk'un yaklaşık 3,5 km güneyinde yer alan bir havalimanıdır. Arnavutluk hükûmeti 2016 yılında havalimanından uluslararası ticari uçuşların yapılmasına izin vermiştir. Havalimanı adını, havalimanı binasını bizzat kuran Birleşik Arap Emirlikleri'nin ana kurucusu olan Zayid bin Sultan el-Neyhan'dan almıştır.

Niş Büyük Konstantin Havalimanı, Niş şehir merkezinin 4 km (2.5 mi) kuzeybatısında, Medoševac ve Popovac banliyölerinde yer alan uluslararası havalimanı. Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'ndan sonra Sırbistan'daki en büyük ve en işlek ikinci havalimanıdır.

Stornoway Havalimanı İskoçya'daki Lewis Adası'ndaki Stornoway kasabasının 3,7 kilometre (2,3 mi) doğusunda yer alan bir havalimanıdır. Havalimanı 1937'de açıldı ve daha sonra esas olarak askeri amaçlar için kullanıldı. Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin, İkinci Dünya Savaşı sırasında ve ayrıca 1972'den 1998'e kadar NATO ileri harekât üssü olarak kullandığı bir hava üssü vardı. Soğuk Savaş sırasında, 1960'tan 1983'e kadar havalimanı, 112 Stornoway Sinyal Birimi'nin (RAF) üssüydü. NATO uçakları, havalimanını Kuzey Atlantik üzerindeki görevler için, Grönland ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan uçuşlarda mola yeri olarak kullandı.

Bristol Havalimanı, Kuzey Somerset'teki Mendip Tepeleri'nin kuzey yamaçlarında bulunan Lulsgate Bottom'da yer alan, İngiltere'nin Bristol kentiyle çevresine hizmet veren ticari havalimanıdır. Bristol şehir merkezinin 7 deniz mili güneybatısındadır. Eski bir RAF havalimanı yerine inşa edilmiş olup 1957'de Bristol (Lulsgate) Havalimanı adıyla açılmıştır.

Bu makale Pakistan'daki bazı askeri hava üsleri ve küçük havalimanları ile sivil havalimanlarını listeler. Pakistan'da tahminen 151 havalimanı bulunmaktadır. Başlıca uluslararası havalimanları Karaçi, İslamabad ve Lahor'da bulunmaktadır. Diğer uluslararası havalimanları Peşaver, Multan, Sialkot, Faysalabad, Ketta, Rahim Yar Khan, Turbat, Gvadr ve Dera Ghazi Khan'da bulunmaktadır.

Pisa Uluslararası Havalimanı, Galileo Galilei Havalimanı olarak da adlandırılır. İtalya'nın Pisa şehrinde bulunan bir havalimanıdır. Yolcu sayısı bakımından Toskana'nın ana, İtalya'nın ise 10. havalimanıdır. Adını ünlü bilim adamı ve Pisa'nın yerlisi Galileo Galilei'den almıştır. Havalimanı ilk olarak 1930'larda ve 1940'larda ordu için geliştirildi. Havalimanı 2017 yılında 5.233.118 yolcu tarafından kullanılmıştır. Ryanair'in odak şehri olarak hizmet vermektedir.