Kordalılar, sırt iplikliler veya kordatlar olarak da bilinir, tulumlularda (Tunicata) yaşamın belirli bir evresinde, omurgalılar (Vertebrata) ve kafatassızlarda (Cephalochordata) ise bütün yaşam süresince vücuda desteklik yapan bir notokordaya, yutağa, solungaç yarıklarına, sırt tarafında ortası boş sinir şeridine ve kuyruğa sahip hayvan şubesidir.
Memeliler, hayvanlar aleminin insanların da dâhil olduğu, dişilerinde bulunan meme bezleri ve hem dişi hem erkek bireylerinde bulunan ter bezleri, kıl, işitmede kullanılan üç orta kulak kemiği ve beyinde yer alan neokorteks bölgesi ile ayrılan bir omurgalı sınıfıdır.
Tavşanımsılar, memeliler (Mammalia) sınıfından Pika ve tavşanları kapsayan takım.
Kemiriciler, yaşadıkları çevreye uyum bakımından çok başarılı olan bir memeli takımıdır.
Gerçekçeneliler ya da çeneliler, gerçek çeneleri ve çift halde üyeleri bulunan omurgalı grubudur. Gnathostomata, yaşayan tüm omurgalıların %99'unu oluşturan yaklaşık 60.000 türden oluşur.
Ponginae, Primates (Primatlar) takımının Hominidae familyasını oluşturan iki alt familyadan biridir. Hominidae familyasını Homininae alt familyasıyla paylaşan Ponginae içinde sınıflanan cinslerden yalnızca Pongo (orangutan) günümüzde varlığını sürdürmektedir.
Vulpini, köpekgiller (Canidae) familyasının bir oymağını nitelendiren terimdir.
Su aygırıgiller (Hippopotamidae), çift toynaklılar takımından, günümüze sadece iki türü kalmış olan bir familya.
Sağangiller ya da Ebabilgiller, kuşlar (Aves) sınıfının, Çobanaldatanlar (Caprimulgiformes) takımına ait bir kuş familyası.
Gökkuzgunumsular ya da Coraciiformes yalıçapkınları, arı kuşları ve gökkuzgunlarından oluşan bir kuş takımıdır.
Alligatoridae, Crocodilia takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Euarchontoglires veya Supraprimates, eteneliler infra sınıfında yer alan, moleküler genetik araştırmalar sonrası ortaya konulmuş olan bir üst takım.
Loris, Lorisidae familyasındaki Lorinae alt familyasının, nemli burunlu primatlarının ortak adıdır. Loris ise bu alt familyadaki bir cinstir.
Sıçangiller (Muridae), Kemiriciler takımında yer alan ve doğal olarak Avrasya, Afrika ile Avustralya'da bulunan 700'den fazla türü ile memelilerin en büyük familyasıdır. Doğal olarak bulundukları yerlerin dışına da çıkarak tüm Dünya üzerine yayılmışlardır.
Sauropoda, Saurischia kladından bir dinozor grubudur. Kladın şimdiye kadar bulunan en büyük üyesi 37 metre uzunluğundadır. Bu hayvanların çok uzun boyunları, uzun kuyrukları, gövdeleri ile kıyaslandığında küçük kafaları ve kalın sütun gibi bacakları vardı. Bazı türlerinin ulaştığı muazzam boyutları ile tanınırlar ve bu grubun üyeleri içinde karada yaşamış en büyük canlılar bulunur. Tanınmış cinsler içinde Brachiosaurus, Diplodocus ve Apatosaurus sayılabilir. Sauropoda ilk olarak Trias Dönemi'nin sonlarında ortaya çıktılar ve bu dönemde Plateosauridae familyasından hayvanlara benziyorlardı. Kretase'nin sonuna kadar yaygın olarak yaşadılar. Antarktika dahil olmak üzere tüm kıtalarda fosil buluntularına rastlanır.
Prionailurus, Asya'ya özgü benekli, küçük bir yabani kedisi cinsi. Ormanlar tercih ettikleri habitattır; küçük memeliler, sürüngenler ve kuşlar ile ve bazen de suda yaşayan yaban hayatı ile beslenirler.
Pterygota veya Kanatlı böcekler, Insecta (böcek) sınıfına bağlı bir hayvan altsınıfıdır.
Giraffoidea, Climacoceratidae, Antilocapridae ve Giraffidae familyalarını içeren bir üst familyadır. Üst familya ait tek mevcut üyeler, Amerika antilobu, zürafa ve okapi'dir.
Notharctidae, fosilleri öncelikle Kuzey Amerika ve Avrupa'da bulunan, soyu tükenmiş bir adapiform primat familyası.
Thraupidae, Passeriformes takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.