İçeriğe atla

Yüreğimden Vurdun Beni

Yüreğimden Vurdun Beni
Müslüm Gürses stüdyo albümü
Yayımlanma24 Temmuz 1991[1]
Kaydedilme1991
TarzArabesk · Türk sanat müziği · Pop · Türk halk müziği
Süre41:36
DilTürkçe
ŞirketSarp Plak
Yönetmenİskender Şencemal
YapımcıMetin Sarp
Müslüm Gürses kronolojisi
Sen Neredesin Ben Neredeyim
(1991)
Yüreğimden Vurdun Beni
(1991)
Her Şey Yalan
(1991)

Yüreğimden Vurdun Beni, Müslüm Gürses'in 24 Temmuz 1991'de Sarp Plak etiketiyle yayımlanan stüdyo albümdür.

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1Ya Benim OlursunCemal SafiVedat Yıldırımbora3:50
2Unutamazsın (Unuturum Diye Yorma Kendini)Ünal NarçınSelçuk Tekay4:03
3Demek KiHalil SoyuerVedat Yıldırımbora3:42
4Layık DeğilsinSelami ŞahinSelami Şahin3:47
5Gün Doğmuyor PenceremeSelami Şahin & Reşide MuratSelami Şahin5:28
6Unutmadın Mı?Ali MamaraşlıÖzer Şenay3:51
7Mest OldumAhmet DuyarSelami Şahin2:25
8İnkar EtmeNilüferBuğra Uğur4:41
9Gördükçe SeniŞair AbdiMukim Tahir4:45
10Yüreğimden Vurdun BeniKemal TaşçeşmeKemal Taşçeşme5:02

Albüm hakkında diğer bilgiler

  • 90'lı yılların başından itibaren pop türündeki şarkıları da seslendirmeye başlayan Gürses, bu albümde müziği Buğra Uğur'a, sözleri ise Nilüfer'e ait İnkar Etme adlı şarkısını seslendirmiştir.
  • Sonraki yıllarda bu albümün hakları Sarp Plak firmasından sonra Şahin Özer Müzik firmasına geçmiştir.

Künye[2]

  • Yapım: Sarp Plak
  • Yönetmen: İskender Şencemal
  • Aranjör: Ufuk Çınar
  • Darbuka: Celal Bağlan
  • Stüdyo: Panorama
  • Tonmaister: Sertaç Baranel
  • Fotoğraflar: Stüdyo Erol
  • Grafik: Lütfi Çolak

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". eskikasetler.com. 13 Ocak 2023. 13 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Esrarlı Gözler</i> 1980 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Esrarlı Gözler Müslüm Gürses'in 14 Temmuz 1980'de Emre Plak firmasından uzunçalar olarak çıkardığı albümdür. Emre Plak sonraki yıllarda bu albümü yeniden basmıştır. Türkiye ve Almanya başta olmak üzere tüm dünyaya arabesk tarz müziği tanıtan ve sevdiren en marjinal albümlerden birisidir. Albümdeki bütün müziklerde Mustafa Sayan imzası vardır.

<i>Güldür Yüzümü</i> (albüm) 1985 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Güldür Yüzümü, Müslüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olarak bilinmektedir. 5 Ekim 1985'te Elenor Plak firmasından çıkarılmıştır. Şarkıların birçoğunu Ali Tekintüre yazmış, Yavuz Taner bestelemiş, Müslüm Gürses de okumuştur. Albümdeki bütün şarkılar Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

<i>Tanrı İstemezse</i> (albüm) 1982 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Tanrı İstemezse, Müslüm Gürses'in 3 Haziran 1982 yılında Uzay Plak firmasından uzunçalar olarak çıkardığı albümdür. Müslüm Gürses 1998 yılında çıkardığı Müslüm Gürses Klasikleri albümünde ise Tanrı İstemezse parçasını tekrar seslendirmiş ve büyük beğeni toplamıştır. Albümün bütün müziklerinde Mustafa Sayan imzası vardır.

<i>Aldatılanlar</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Aldatılanlar, Müslüm Gürses`in 1989 yılında Özbir Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Yavuz Taner'in yönettiği son Müslüm Gürses albümü olarak bilinmektedir.

<i>Senden Vazgeçmem</i> 1994 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Senden Vazgeçmem, Müslüm Gürses'in 1994 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Batsın Bu Dünya</i>

Batsın Bu Dünya, 14 Ocak 1975 tarihinde Orhan Gencebay'ın Kervan Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır. Albüm yasal olarak 10 milyon satmıştır. Albümün her bir şarkısı Orhan Gencebay klasiği olmuştur. 21 Haziran 1976 tarihinde listelere giriş yapmış, 28 Haziran 1976 tarihli Hey Dergisi'nde 4 üzerinden 3 yıldız verilmiştir.

<i>Yaranamadım</i> (albüm) 1984 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yaranamadım, Müslüm Gürses'in 1984'te Elenor Müzik firmasından çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Türk arabesk müziği tarihinin en ağır albümlerinden olduğu söylenebilmektedir. Albümdeki müziklerin birçoğunda Uğur Bayar imzası bulunmaktadır.

<i>Paramparça</i> (albüm) 2002 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Paramparça, Müslüm Gürses'in 20 Mayıs 2002'de Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Yalan Dünya</i> (Müslüm Gürses albümü) 2010 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yalan Dünya, Müslüm Gürses'in 8 Kasım 2010'da Pasaj Müzik firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Gürses'in hayattayken çıkan son albümü olmakla birlikte 70 kişilik dev orkestra eşliğinde kaydedildiği söylenmiştir. Albümün geneli klasikleşmiş olan şarkı ve ve türkülerden oluşmaktadır. Aynı zamanda Gürses, daha önce seslendirdiği Belalım şarkısını tekrar seslendirerek bu albümde yer vermiştir.

<i>Bir Fırtına Kopacak</i> 1989 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Fırtına Kopacak, Müslüm Gürses'in 17 Mart 1989'da Akdeniz Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albüme ismini veren Bir Fırtına Kopacak şarkısı Türkiye'de arabesk müziğinin en ağır şarkılarından olarak bilinmektedir.

<i>Biz Babadan Böyle Gördük</i> 2000 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Biz Babadan Böyle Gördük, Müslüm Gürses'in 23 Ağustos 2000'de Ulus Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümün Müslüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmiştir. Bu albüm sonrası Gürses'in Ulus Müzik firması ile yolları ayrılmış Universal Müzik firmasına transfer olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan şarkıları listesi</span> Müslüm Gürsesin ölümünden sonra yayımlanan şarkıları

Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firmasından 32, Kadırga Müzik firmasından 17, Topkapı Plak firmasından 2, Bayar Müzik firmasından 1, Seyhan Müzik firmasından da 1 tane olmak üzere Gürses hayattayken resmî olarak yayımlanmamış toplam 53 adet şarkısı yayımlanmıştır.

<i>Dünden Bugüne Anılarımla</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Dünden Bugüne Anılarımla, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Sarp Plak müzik firması etikeyiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Gürses'in Sarp Plak etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albüm ilanında "Dünden Bugüne Anılarımla - Haydar Haydar" albümü olarak da bahsedilmiştir.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

<i>Bir Kadeh Daha Ver</i> 1989 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Kadeh Daha Ver, Müslüm Gürses'in 1 Ağustos 1989'da Sarp Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür.

<i>Bir Avuç Gözyaşı / Tövbe Etmek</i> 1995 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Avuç Gözyaşı / Tövbe Etmek, Müslüm Gürses’in 30 Mart 1995’te Elenor Müzik firmasından çıkardığı albümdür. Gürses bu albümde arabesk, türk halk müziği ve ilahi tarzlarına yer vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses diskografisi</span>

Türk Arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses, doğum adıyla Müslüm Akbaş'ın diskografisi, ilk 45'liği olan Emmioğlu / Ovada Taşa Basma ile başlamış ve Çın Çın Plak tarafından yayımlanan 14 şarkılık Müslüm Gürses 1 albümü ile devam etmiştir. Sanatçının yaşamı boyunca 70'ten fazla albümü yayımlanmış olup 40 adet 45'liği yayımlanmıştır. Ayrıca ölümünden sonra da albümleri ve teklileri yayımlanmaya devam etmektedir.

<i>Sevgimin Bedeli</i> 1988 yılında çıkan Bergen albümü

Sevgimin Bedeli, 15 Ocak 1988 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı, 6. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 14 şarkı bulunmaktadır. Elimde Fotoğrafın ve Canım Dediklerim gibi çok beğenilen Bergen şarkıları barındıran albüm, o senenin en çok satan arabesk müzik albümlerinden biri olmuştur.

Gökhan Güney'in 28 albümü vardır.