İçeriğe atla

Yüreğimdeki Barış Şarkıları

Yüreğimdeki Barış Şarkıları
Barış Manço saygı albümü
Yayımlanma5 Şubat 2002
Kaydedilme2002
TarzAnadolu Rock
Süre62:29
ŞirketSony Music
YapımcıCahit Berkay
Barış Manço kronolojisi
Mançoloji
(1999)
Yüreğimdeki Barış Şarkıları
(2002)
Barış Manço Çocuk Şarkıları
(2007)

Yüreğimdeki Barış Şarkıları, 2002 yılında çeşitli sanatçıların katılımıyla Barış Manço anısına, onun şarkılarından oluşturulan bir saygı albümüdür.

Şarkı listesi

No.BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)YorumlayanSüre
1."Güle Güle Oğlum"  Barış MançoBarış MançoAli Kırca4:46
2."Aynalı Kemer"  Barış MançoBarış MançoAyna3:16
3."Rüya"   Barış MançoCahit Berkay4:10
4."Yine Yol Göründü Gurbete"  Barış MançoBarış MançoHaluk Levent3:45
5."Söyle Zalım Sultan"  Barış MançoMurat UysalefeHülya Avşar3:51
6."Dönence"  Barış MançoCelal Güven, Ahmet Güvenç, Nejat TekdalKenan Doğulu5:02
7."Gibi Gibi"  Barış MançoBarış MançoKurtalan Ekspres4:35
8."Ben Bilirim"  Barış MançoBarış MançoMahsun Kırmızıgül4:42
9."Can Bedenden Çıkmayınca"  Barış MançoBarış MançoMuazzez Ersoy3:38
10."Gülpembe"  Barış MançoAhmet GüvençNilüfer4:43
11."Dağlar Dağlar"  Barış MançoBarış MançoSertab Erener3:37
12."Sakız Hanım ile Mahur Bey"  Barış MançoBahadır AkkuzuSezen Aksu4:36
13."Anlıyorsun Değil mi"  Barış MançoBarış MançoTeoman2:58
14."Kol Düğmeleri"  Barış MançoBarış MançoYavuz Bingöl3:28
15."Unutamadım"  Barış MançoBarış MançoZerrin Özer4:45
Toplam süre:
'

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Barış Manço</span> Türk müzik sanatçısı (1943–1999)

Mehmet Barış Manço, Türk aranjör, şarkıcı, besteci, söz yazarı, televizyon programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, ve kültür elçisidir. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu rock türünün kurucuları arasında sayılır. Bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Şarkılarının bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Felemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programları sayesinde dünyanın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır. 1991'de "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı" unvanına layık görülmüştür.

<i>Düğün ve Cenaze</i>

Düğün ve Cenaze, Sezen Aksu'nun 22 Aralık 1997 çıkışlı on dördüncü stüdyo albümüdür. 280.000 tirajla o güne kadar en az satan Sezen Aksu albümü olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Barış Akarsu</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1979–2007)

Barış Akarsu, Türk şarkıcı ve oyuncudur. Türk müziğinde rock ve Anadolu rock türlerinin önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Akarsu, yalnızca üç yıl süren yoğun profesyonel müzik kariyerinde kayda değer bir hayran kitlesi elde etti. Genç yaşta ölmesine rağmen ardında bıraktığı müzik mirası, kendisini seven ve sayan dinleyiciler tarafından hâlâ hatırlanmaktadır.

Sevince, Nilüfer & Grup Nazar tarafından seslendirilen ve 1978 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden şarkı. Şarkı, aldığı 2 puanla 18. oldu.

Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalleri

Peace Will Come, Diana Gurtskaya tarafından seslendirilen, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Gürcistan'ı temsil etmiş olan şarkı. Şarkıyı Kim Breitburg ve Karen Kavaleryan yazmıştır.

<i>Baris Mancho</i>

Baris Mancho, Barış Manço'nun ikinci plağı ve tüm şarkıları İngilizce olan tek albümüdür. Barış Manço bu albümü yurt dışı pazarı için yapmıştır. Albüm 1977'de "Nick the Chopper" adıyla Türkiye'de de yayımlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">There Must Be Another Way</span>

"There Must Be Another Way", İsrail'in 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Noa ve Mira Awad'ın seslendirdiği şarkıdır. Noa, Mira Awad ve Gil Dor tarafından yazılıp bestelenen şarkı İngilizce, İbranice ve Arapça olmak üzere üç farklı dilde yazılmıştır. Şarkının ayrıca Einaiych adında İbranice bir sürümü de bulunmaktadır.

2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Sertab Erener, "Everyway That I Can" adlı şarkısıyla temsil etti ve Türkiye ilk kez birincilik kazandı. Sertab Erener'e sahnede 2'si Alman 1'i Avusturyalı diğeri Türk olmak üzere 4 vokalist-dansçı eşlik etmiştir.

"Ein bißchen Frieden", Nicole tarafından seslendirilen 1982 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı temsil eden şarkı. Şarkı Almanca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Bernd Meinunger tarafından yazılmıştır.

1978 Eurovision Şarkı Yarışması, Türkiye'nin katıldığı ikinci yarışmadır. Ülkeyi, sözünü Hulki Aktunç, müziğini Dağhan Baydur'un yaptığı, Nilüfer & Dağhan Baydur & Olcayto Ahmet Tuğsuz ve Zeynep Tuğsuz'dan oluşan Grup Nazar'ın seslendiği Sevince temsil etmiştir. Yarışma sonunda 2 puanla 20 ülke arasında Finlandiya ile 18.liği paylaştı.

Grup Etnik, 1997 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Şebnem Paker ile birlikte "Dinle" adlı şarkıyla temsil ederek üçüncülük elde etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sameyah</span>

"Sameyah" veya teklinin uluslararası resmi ismi ile "Sameach", iki kadın ile iki erkek üyeden oluşan PingPong isimli İsrailli dörtlü tarafından seslendirilen bir şarkı. Şarkı, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmiş ve yarışmayı 7 puan ile yirmi ikinci sırada tamamlamıştır. Şarkı, grup üyeleri tarafından absürt sözlere sahip bir joke entry olarak nitelendirilmiştir.

Für den Frieden der Welt, Petra Frey tarafından seslendirilen ve 1994 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya'yı Almanca dilinde seslendirilerek temsil eden şarkı.

İsrail, Hollanda'nın Lahey şehrinde gerçekleştirilen 1976 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan on sekiz ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu Şokolad, Menta, Mastik, ülkenin ulusal kanalı dışında gerçekleştirilen İbrani Şarkı ve Koro Festivali isimli ulusal finalin galibi olmuş ve "Emor Şalom" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazanmıştır. Oylamanın sonunda ülke 77 puan toplayarak altıncı olmuştur.

İsrail, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi dört ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu PingPong, tıpkı önceki iki yılda olduğu gibi ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) içerisinde oluşturulan on kişilik bir komite tarafından seçildi. Ahal Eden, Guy Asif, Roy Arad ve Yifat Giladi isimli dört üyeden oluşan grup "Sameyah" (Mutlu) isimli şarkı ile 7 puan toplayarak yarışmada yirmi ikinci oldu.

İsrail, Rusya'nin başkenti Moskova'da gerçekleştirilen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan kırk iki ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden ikili, Noa ve Mira Avad, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirildi; ikilinin yarışmada söylediği şarkı, "There Must Be Another Way" ise halk oylamasına açık bir ulusal finalde seçildi. İkili, birinci yarı finali geçti ve finalde 53 puan toplayarak on altıncı geldi.

"Face the Shadow", Ermeni grup Genealogy tarafından seslendirilen şarkı. 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ermenistan'ı temsil etmiştir.

Vrede, 1993 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı temsil eden Ruth Jacott tarafından seslendirilen şarkı. Hollanda yarışmada 92 puanla 6. olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Gürcistan</span>

Gürcistan jürisi 1 Mart 2008 tarihinde düzenlediği ülke içi ulusal finalle, Eurovision'da ülkeyi temsil edecek yarışmacıyı belirlemiştir. 12 adayın katıldığı seçmelerde "Peace Will Come" şarkısıyla Diana Gurtskaya birinci seçilmiş ve 2008 Eurovision'da temsil etme fırsatını bulduğu ülkesini 83 puanla 11. sıraya yükseltmiştir.