
B-52 Stratofortress, Amerikalı Boeing şirketi tarafından üretilmiş uzun menzilli stratejik bombardıman uçağıdır.

Northrop Grumman B-2 Spirit veya bilinen adıyla Gizli Bombardıman Uçağı, yoğun uçaksavar savunmalarını delmek için tasarlanan, düşük gözlemlenebilir gizlilik teknolojisine sahip bir Amerikan ağır stratejik bombardıman uçağıdır. İki kişilik mürettebatı olan, süpersonik olmayan ve uçan kanat tasarımına sahip bu uçak, Northrop Grumman tarafından tasarlandı ve Boeing, Hughes ve Vought ana alt yüklenicileri olarak 1987'den 2000'e kadar üretildi. Bombardıman uçağı, seksen adet 500-pound class (230 kg) MK-82 JDAM GPS güdümlü bomba ya da on altı adet 2.400-pound (1.100 kg) B83 nükleer bomba gibi konvansiyonel ve termonükleer silahlar atabilir. B-2, gizlilik konfigürasyonunda büyük havadan karaya stand-off silahları taşıyabilen ve hizmette olduğu kabul edilen tek uçaktır.

Tupolev Tu-4, Sovyet Hava Kuvvetleri'ne 1940 sonları ile 1960 ortaları arasında hizmet vermiş, piston motorlu stratejik bombardıman uçağı. ABD yapımı Boeing B-29 Superfortress uçağının ters mühendislikle geliştirilmiş bir kopyasıdır. Sovyetler Birliği'nin, 1945'li yıllarında uzun menzilli ağır bombardıman uçağı eksikliği üzerine üretilmiştir.

Tupolev Tu-16, SSCB tarafından kullanılmış çift motorlu jet bombardıman uçağı. 50 yıldan uzun süre görev yaptı, günümüzde de lisanslı üretim modeli olan Xian H-6 ile Çin ordusunda hâlen görev yapmaktadır. Altı Gün Savaşı sırasında Mısır tarafından, çoğu savaşın ilk gününde yerden kalkamadan yok edilmesine karşın İsrail'e karşı kullanılmıştır.
Tupolev TB-1 SSCB döneminde üretilen ağır bombardıman sınıfında bir uçaktır. Uzun yıllar Sovyet Hava Kuvvetleri bünyesindeki en önemli bombardıman uçağı olmuştur. 1929 yılında tasarlanan uçaktan toplamda 212 adet üretilmiştir.

Havadan karaya füze tabiri askeri uçaklar tarafından fırlatılan, kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılan füzelere verilen genel addır. Süzülen bombalara çok benzeseler de bu bombaların sahip oldukları itiş sistemleri vardır. Bu sistemler içerisinde en çok kullanılan türleri roket ve jet motorlarıdır. Bu motorlar silaha kısa ve uzun menzil sağlamaktadır. Bunun yanında Sovyetler tarafından geliştirilen bazı füzelerde kullanılan ramjet sistemi, füzeye hem uzun hem de yüksek uçuş hızı sağlamaktadır.

Douglas A-26 Invader, (İstilacı), Amerika Birleşik Devletleri'nin Douglas Airfact Company firması tarafından yapılan çift motorlu hafif bombardıman uçağıdır. Birkaç binbaşı bu uçağı Soğuk Savaş'ta kullanmıştır. Sınırlı sayıda uçak 1969'da modifiye edilmiştir. Son A-26 ordu servisinden emekli olmuş, 1972'de National Guard Bureau ve National Air and Space Museum'e hibe edilmiştir.

Chengdu J-10, Chengdu Aircraft Industry Group tarafından üretilen Çin yapımı çok rollü avcı uçağıdır. İlk uçuşunu 23 Mart 1998 tarihinde gerçekleştirmiş olup 2005 yılında hizmete girmiştir. Uçak, tek motorlu olup delta kanat ve kanart tasarıma ve fly-by-wire uçuş sistemine sahiptir.

SEPECAT Jaguar, Fransa ve Birleşik Krallık ortak yapımı bir jet saldırı uçağıdır. İlk uçuşunu 8 Eylül 1968 tarihinde gerçekleştirmiş olup 1973 yılında hizmete girdi.

Saab 18, Saab tarafından üretilen İsveç yapımı bir bombardıman-keşif uçağıdır. Uçak, 1930'larda İsveç Hava Kuvvetleri'nin envanterindeki Junkers Ju 86 uçaklarının yerini alması ve ordunun üç kişilik hızlı bir keşif uçağı ihtiyacı üzerine tasarlanmıştır. Uçak, ilk uçuşunu 19 Haziran 1942 tarihinde gerçekleştirdi ve Haziran 1944 tarihinde hizmete girdi.

Saab 29 Tunnan, Saab tarafından üretilen İsveç yapımı bir jet saldırı uçağıdır. Uçak, Saab 21R'nin ardından İsveçin ikinci turbojet motorlu savaş uçağıydı. Adından türetilen yuvarlak görünüşüne rağmen, J 29 o döneme kıyasla hızlı ve çevik bir uçaktı. 1970'li yıllara kadar hem avcı hem de avcı bombardıman rollerinde etkili bir şekilde görev aldı.

Xian JH-7, Çin yapımı bir avcı bombardıman uçağıdır. İlk uçuşunu 14 Aralık 1988 tarihinde gerçekleştirmiş olup 1992 yılında hizmete girmiştir.

Shenyang J-11, Çin yapımı bir hava üstünlüğü avcı uçağıdır. Uçak, Suhoy Su-27 üzerinden geliştirilmiştir.

İlyuşin İl-28, İlyuşin tarafından üretilen Sovyet yapımı bir orta jet bombardıman uçağıdır. Uçak, Sovyetler Birliği'nin büyük ölçekte üretime geçen ilk jet uçağıdır.

İlyuşin İl-4, İlyuşin tarafından üretilen Sovyet yapımı bir torpido bombardıman uçağıdır. Uçak, İlyuşin DB-3 üzerinden tasarlanmış olup Sovyetler Birliği tarafından II. Dünya Savaşı'nda kullanılmıştır.

Tupolev Tu-2, Tupolev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir orta bombardıman uçağıdır. Uçak, yüksek hızlı bir bombardıman uçağı veya pike bombardıman uçağı gereksinimini karşılamak amacıyla Alman Junkers Ju 88'e karşılık tasarlanmış olup torpido, önleme ve keşif modelleri üretildi. Tu-2, II. Dünya Savaşı'nın olağanüstü savaş uçaklarından biriydi ve Kızılordu'nun son hücumlarında önemli bir rol oynadı.

Tupolev SB, Tupolev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir hızlı bombardıman uçağıdır. Uçak, 1930'larda geliştirilmiş olup ilk uçuşunu 7 Ekim 1934 tarihinde gerçekleştirmiş ve 1936 yılında hizmete girmiştir. 1930'ların sonlarında dünyanın en önemli bombardıman uçağı olan SB, muhtemelen 1930'ların ortalarındaki en büyük bombardıman uçaklarından biriydi.

Tupolev Tu-14, Tupolev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir jet torpido bombardıman uçağıdır. Uçak, yerine İlyuşin İl-28'in seçilmesi üzerine Sovyet Deniz Kuvvetleri'nin mayın-torpido alaylarına verildi.

Dornier Do 217, Dornier Flugzeugwerke tarafından üretilen Nazi Almanyası yapımı bir ağır bombardıman uçağıdır. Uçak, 1939' yılında geliştirilmiş olup 1940 yılında hizmete girdi. Dornier Do 217, Do 17'den çok daha büyük bir bomba yükleme kapasitesine ve çok daha geniş bir menzile sahipti.

Raduga KS-1 Komet ya da sadece AS-1 ve KS-1, Sovyet yapımı, ana olarak gemisavar görevleri için tasarlanmış bir kısa menzilli havadan karaya füze idi. Füze, Tupolev Tu-4 ve Tupolev Tu-16 uçakları tarafından taşınıyordu.