İçeriğe atla

World Wide Web Konferansı

World Wide Web Konferansı World Wide Web'in geleceği konusuyla ilgili yıllık uluslararası bir akademik konferanstır. WWW ilk kez Tim Berners-Lee tarafından 1989'da Cenevre, İsviçre'de CERN'de (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) kuruldu. İlk konferans 1994 yılında Robert Cailliau tarafından düzenlendi ve organize edildi. Konferans her yıl Robert Cailliau ve meslektaşı Joseph Hardin tarafından da kurulan Uluslararası Dünya Çapında Web Konferansları Yönlendirme Komitesi (IW3C2) tarafından organize edildi.[1] Konferansın yılda bir kez Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da gerçekleşiyor ve olaylar genellikle beş gün sürüyor. Konferans, "kilit etkiler yapan kişiler, karar vericiler, teknologlar, işletmeler ve standartlar organlarının" devam eden çalışmaları, araştırmaları, görüşlerini sunabileceği ve alanın en bilgili insanlarının bazılarından geribildirim alabileceği bir forum sunmayı amaçlıyor.

Konferans, ilişkili teknolojilerin standardizasyonu, söz konusu teknolojilerin toplum ve kültür üzerindeki etkileri konusunda tartışmalar ve tartışmalar için küresel bir forum oluşturmayı amaçlıyor. Geliştiricilerin, araştırmacıların, internet kullanıcılarının yanı sıra ticari girişimler ve kuruluşlar, Web'in son gelişmelerini, eTV ve eBusiness'ın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gibi gelişen kullanımları ve eğilimleri tartışmak üzere konferansa katıldı.[2] Konferanslar genellikle, öğretmenler ve çalıştaylar gibi çeşitli etkinliklerin yanı sıra Web tarihinin hafızasındaki ana konferans, özel ayrıcalıklar ve belirgin önemli olayları içerir. Konferanslar IW3C2 tarafından Yerel Organizasyon Komiteleri ve Teknik Program Komiteleri ile birlikte organize edilmektedir.[3]

World Wide Web Consortium (W3C) bu konferansların bir ortağıdır, ancak bunları organize etmemektedir.

Kaynakça

  1. ^ https://www.allconferencealerts.com/?gclid=EAIaIQobChMI-oKlndvg1gIVrQrTCh0KPw_bEAAYASAAEgIsNvD_BwE []
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2017. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Association for Computing Machinery</span>

Bilgisayar Derneği, bilgisayar bilimleri alanındaki en eski mesleki kuruluştur. 1947'de kurulmuş, günümüzde 80.000 üyeye ulaşmıştır. Mesleki ve akademik yayınları ile toplantı faaliyetlerinin yanı sıra, bilişim dalının en önemli ödülü kabul edilen Turing Ödülü'nü vermesiyle de bilinir. Merkezi New York şehrindedir. Dünya genelini kapsayan üyelik sistemi ile bilişim teknolojisinin çeşitli alanları ile uğraşan profesyonellere ve öğrencilere kaynak sağlamaktadır.

Gazetecilik, olayların, olguların, fikirlerin ve insanların etkileşimi üzerine toplumu en azından bir dereceye kadar doğru bilgilendiren raporların araştırılması, yayınlanması ve dağıtımıdır. Bir isim olarak gazetecilik mesleği, bilgi toplama yöntemleri ve editoryal edebi tarzlar için geçerlidir. Gazetecilik mesleğini yapan kişilere gazeteci denir.

<span class="mw-page-title-main">Tim Berners-Lee</span> İngiliz bilgisayar uzmanı; Dünya Çapında Ağ muciti (d. 1955)

Sör Timothy John Berners-Lee, İngiliz mühendis ve bilgisayar bilimi profesörü. Daha çok World Wide Web'in mucidi olarak tanınmaktadır.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 23 Haziran 1894 günü Pierre de Coubertin'in önderliğinde kurulmuş olan ve Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyen organizasyondur. Komitenin merkezi İsviçre'nin Lozan kentindedir.

Uluslararası Hastalık Sınıflaması ; epidemiyoloji, sağlık yönetimi ve klinik amaçlarla dünya çapında kullanılan bir tanılama aracıdır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından derlenir. ICD'nin resmi ve tam adı "Hastalıkların ve İlgili Sağlık Sorunlarının Uluslararası İstatistiksel Sınıflaması"dır.

<span class="mw-page-title-main">Koç Özel Lisesi</span>

Koç Özel Lisesi, Tuzla'da bulunan, 1988 yılında Vehbi Koç Vakfı'na bağlı kurulan bir özel okuldur. 1998 yılında K-12 eğitimi verebilmek için ilköğretim okulu da açılmıştır. Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi (ECIS) ile Amerika Ulusal Üniversite Danışmanlığı Komisyonu'nun (NACAC) üyesi olan okul, 1994'ten beri yurt dışında ve bazı Türk vakıf okullarında geçerli olan Uluslararası Bakalorya programını sunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bandung Konferansı</span>

Endonezya'nın Bandung kentinde 18-24 Nisan 1955'te toplanan ve o dönem yeni bağımsızlığını kazanan Asya-Afrika devletlerini bir araya getiren konferanstır. Bağlantısızlar Hareketinin bir parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Model Birleşmiş Milletler</span>

Model Birleşmiş Milletler, eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simulasyondur. MUN, eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik yeteneklerine ek olarak katılımcıların araştırma, konuşma, tartışma ve yazma becerilerini kullanmalarını ister ve geliştirir. Programda, öğrencilerin ilgisini çekmek ve onların güncel dünya meseleleri hakkında daha derin bir anlayış geliştirmelerine izin vermek amaçlanmıştır. Genelde konferans, panel, çalıştay veya forum usulüyle yürütülen toplantıları içerir. Birleşmiş Milletler'in kendisi tarafından tanınan en büyük Model Birleşmiş Milletler organizasyonu Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler'dir.

<span class="mw-page-title-main">Paris Barış Konferansı</span> I. Dünya savaşı sonrasında İtilaf Devletlerinin yaptığı toplantı

Paris Barış Konferansı, I. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmaların hazırlandığı uluslararası bir konferanstır.

Dünya Doğayı Koruma Birliği veya tam adıyla Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği doğal kaynakların korunması amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. Merkezi Gland, İsviçre'de bulunur. IUCN dünya çapında 160 ülkeden 1.400'ün üzerinde devlet kuruluşu ve sivil toplum örgütünü aynı çatı altında toplamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi</span> uluslararası insani hareket

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi; görevi din, inanç, dil, ırk, toplumsal sınıf veya politik görüş farkı gözetmeksizin insan hayatı ve sağlığını korumak, insan varoluşunun saygı görmesini sağlamak, insanların acı çekmesini önlemek ve acılarını dindirmek olan uluslararası bir insani harekettir.

<span class="mw-page-title-main">Henry Dunant</span> İsviçreli, Kızılhaç Teşkilatı kurucularından biri

Jean Henry Dunant, İsviçreli yazar, iş insanı ve Kızılhaç Teşkilâtı'nın kurucusu.

<span class="mw-page-title-main">Politbüro</span> SSCB tarihinde komünist partinin, politikaları belirleyen en üst karar organı

Politbüro, Politik Büronun kısaltılmış biçimi. SSCB tarihinde komünist partinin, politikaları belirleyen en üst karar organıydı. Rusya'da 1917 Sovyet Devrimi'nden sonra devlet yönetimi üzerinde uyguladığı sıkı denetim 1991'de SSCB'nin dağılmasıyla sona ermiş, ardından varlığı fiilen sona ermiştir.

<span class="mw-page-title-main">National Collegiate Athletic Association</span> Amerikan Kolej Sporları Kurumu

NCAA, Amerikan Kolej Sporları Kurumu anlamına gelmektedir. Sadece basketbol değil, tüm spor dallarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kolej sporlarının çok büyük çoğunluğunu yöneten kurumun merkezi Indiana'da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Dünya Ekonomik Forumu</span> İsviçre merkezli kâr amacı gütmeyen vakıf

Dünya Ekonomik Forumu, merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde yer alan uluslararası bir vakıftır. Her yıl İsviçre'nin Davos kasabasında yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Frank B. Kellogg</span> Amerikalı siyasetçi (1856 – 1937)

Frank Billings Kellogg, Amerikalı avukat, siyasetçi ve devlet adamı, Amerika Birleşik Devletleri dışişleri bakanı (1925-1929). En önemli başarısı, ulusal politikanın bir aracı olarak savaşı yasaklamayı çok taraflı bir antlaşma niteliğindeki Kellogg-Briand Paktı'nın imzalanmasını sağlamak olmuştur. Bu başarısından dolayı 1929 Nobel Barış Ödülü'nü almıştır.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) (İngilizce: Parliamentary Union of the Organization of Islamic Cooperation Member States, Fransızca: 'Union Parlementaire des Etats Membres de l'OCI, Arapça:اتحد مخالس الدول الأضاء في منظمه التعاون الإسلامي),İslam ülkeleri arasında dayanışmanın arttırılması amacıyla kurulan İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT)’nın parlamento ayağını oluşturur. İİT’ye üye ülkelerin parlamentolarından heyetlerin bir araya geldiği bir platformdur. Ancak, İİT’ye üye olup da İSİPAB’a henüz üye olmamış beş ülke vardır.

<span class="mw-page-title-main">Petrol Mühendisleri Derneği</span>

Petrol Mühendisleri Derneği veya İngilizce resmî adıyla Society of Petroleum Engineers (SPE), petrol ve doğal gaz kaynaklarının üretimi ile ilgili teknolojiler konusunda teknik bilgi alışverişinin sağlanması için kamu yararına araştırma, geliştirme, toplama ve yayma faaliyetlerini gerçekleştiren, profesyonellerin teknik ve mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi için fırsatlar oluşturulmasını sağlayan kâr amacı gütmeyen organizasyondur.

<span class="mw-page-title-main">Business Insider</span> Amerikan bir Web Haber Sitesi

Business Insider, Alman mülkiyetindeki bir Amerikan haber web sitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı</span> Çinin bir siyasi danışma organı

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (ÇHSDK), Çin'in bir siyasi danışma organıdır. Konferans, yasal olarak izin verilen sekiz siyasi partiden ve diğer kuruluşlardan delegelerin yanı sıra bağımsız üyelerden oluşmaktadır. Çeşitli tarafların temsil oranı, taraflar arasında müzakere edilen yerleşik sözleşme ile belirlenir. CPPCC, Birleşik Ön Çalışma Dairesi tarafından dolaylı olarak yönetilir.