
Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1964 yılından bu yana Türkiye'nin Antalya ilinde düzenlenen film festivalidir. Direktörlüğünü Ahmet Boyacıoğlu'nun gerçekleştirdiği festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından her yılın sonbahar mevsiminde Antalya genelindeki çeşitli mekanlarda gerçekleştirilmektedir.

Altın Örümcek Web Ödülleri, Doruk.net 'in sponsorluğunda 2002'den beri gerçekleşmekte olan bir yarışmadır. Yarışmanın ilk yıllarında PC Magazine Türkiye ve Microsoft da sponsor olmuştur.

Türk pop müziği alanında yapılan müzik yarışmasıdır. 14 Eylül 1991, 29 Ağustos 1992 ve 18 Eylül 1993 tarihlerinde gerçekleşen finaller, İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışması adı altında düzenlenmiştir. Kuşadası Belediyesi'yle yarışmanın isim hakkı sahibi Türker Organizasyon'un sahibi Ali Rıza Türker arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yarışma 2004-2009 yılları arasında düzenlenememiştir. 2010-2013 yılları arasında tekrar gerçekleşen yarışma, 2014-2018 yıllarında Kuşadası Belediyesi'nin o dönemki kararıyla tekrar iptal edilmiştir. 2019 yılında 22. Altın Güvercin Müzik yarışması düzenlenmiştir.

Ceren Karaçayır Drobez,, fotoğraf sanatçısı.
OGAE, Eurovision Şarkı Yarışmasının fan kulüp organizasyonu. 40'ı aşkın ülkede faaliyet göstermektedir. Her sene Eurovision gibi çeşitli yarışmalar düzenlemektedir.
Siemens Opera Yarışması, Türkiye'de 1998 yılından beri düzenlenen ulusal opera yarışmasıdır. 2008 yılına dek ülkenin tek ulusal opera yarışmasıydı.
Foto Muhabirleri Derneği, 12 Haziran 1984 tarihinde yönetim merkezi Ankara olmak üzere kurulmuştur. Derneğinin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği önemli etkinlikler arasında, Türkiye'de basın fotoğrafçılığında önemli yer tutan "Yılın Basın Fotoğrafları" ödüllerini düzenlediği yarışma sonucunda dağıtması ve bu yarışmaya katılan fotoğrafları bir kitap halinde yayınlaması, World Press Photo sergilerinin Türkiye’ye getirilmesi, dernek bünyesinde "Fotoğraf Makineleri Müzesi'nin açılması sıralanmaktadır.

TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri. TRT tarafından düzenlenen belgesel film yarışmasıdır. Belgesel türünü geliştirmek ve belgesel filmciliğine destek olmak için ilk defa 2009 yılında profesyonel ve amatör kategoride verilmeye başlanmıştır. 2010 yılından itibaren ödüllere uluslararası kategori de eklenmiştir.

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, 8 Ocak 1996 tarihinde gözaltında iken polisler tarafından öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin anısına 1998 yılından itibaren doğum günü olan her yılın 10 Nisan günü verilen gazetecilik ve basın özgürlüğü ödülleridir.
Yılın Dünya Basın Fotoğrafı, Hollandalı vakıf World Press Photo tarafından Dünya Basını Fotoğraf Ödülleri kapsamında verilen, foto muhabirliğinin en prestijli ödülüdür. Ödülle birlikte 10.000 € verilir.

Mehmet Turgut,, Türk fotoğrafçı, yönetmen, sunucu ve yapımcı. 46 dergisinin sahibi ve yaratıcı yönetmenidir. 2009 yılında Sanat Kurumu tarafından, fotoğraf dalında yılın sanatçısı seçilmiştir. PX3 Prix De La Photographie Paris adlı uluslararası fotoğraf yarışmasında “Fine ART- Collage” ve “Advertising – Beauty” dallarında ikinci seçilmiştir.

Katerina Belkina Rus fotoğraf sanatçısı ve ressam.

Wiki Anıtları Seviyor (WLM) yerel Wikimedia iştirakleri yardımıyla Vikipedi topluluğu üyeleri tarafından düzenlenen bir yarışma. Katılımcılar yerel ve tarihi anıtların ve alanların fotoğrafını çeker ve Wikimedia Commons'a yüklerler. Bu etkinliğin amacı, yerel ve tarihi anıtların fotoğrafının çekilmesini teşvik ederek katılımcı ülkelerdeki mirası vurgulamak ve daha sonra sadece vikipedide değil, herkes tarafından kullanılabilmesi amacıyla yeniden kullanılabilir özgür lisans altında Commons'a yüklemektir.

Liselerarası Müzik Yarışması veya sponsorluk anlaşması gereğince Fizy Liselerarası Müzik Yarışması, Türkiye'de yıllık olarak düzenlenen ve lise öğrencilerinin katıldığı bir müzik yarışmasıdır. 1998 yılında, Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı (KASDAV) tarafından, yalnızca İstanbul'daki liselerin katılabildiği bir yarışma olarak düzenlenmeye başlandı. Sonraki yarışmalarda, çeşitli kategorilerde birincilik elde eden yarışmacılar, uluslararası yarışmalara katılma hakkı kazanmakta ve Türkiye'yi temsil etmeye başladı. 2010'daki 13. yarışmada, Eti Crax'ın isim hakları sponsoru olmasıyla ilk defa ismine sponsor alırken, 2011'deki 14. yarışmadan itibaren isim hakkı sponsoru Vodafone oldu ve bu sponsorluk 6 yarışma boyunca devam etti. 2012'deki 15. yarışmayla birlikte ülkenin çeşitli illerinden de katılım gerçekleşti. 2015'teki 18. yarışmaya kadarki tüm etkinliklerin final aşaması İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenirken, 2016'da düzenlenen yarışmanın finaline Sarıyer ilçesindeki Volkswagen Arena ev sahipliği yaptı. Fizy'nin isim sponsorluğunda gerçekleştirilen 2017'deki yarışmayla beraber tekrar Bostancı Gösteri Merkezi'ne dönüş yapıldı.

Prix de Rome veya Grand Prix de Rome, sanat öğrencileri için, öncelikle ressam ve heykeltıraşlara 1663'te Fransız Louis XIV döneminde yapılan yarışma ve sonucunda sağlanan burstur. Yarışmayı kazananlara, üç ila beş yıl arasında Roma'da kalmalarını sağlayan devlet bursu sağlanırdı. Yarışma, 1720'de mimari öğrencilerini, 1803'te müzik ve 1804'te gravür öğrencilerine sağlanacak şekilde genişletilmiştir. Bu prestijli olanak 1968'de Kültür Bakanı André Malraux tarafından kaldırıldı.
Ercan Arslan, Türk gazeteci, foto muhabiri.

Meeri Koutaniemi Finlandiyalı fotoğrafçı ve gazetecidir. Koutaniemi, insan hakları, azınlıklar ve gelişimle ilgili konularda yaptığı röportajlar ve portreleriyle tanınmaktadır.
Bülent Kılıç, Türk gazeteci ve foto muhabiri. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Evrensel ve BirGün gazetelerinde çalıştı. 2003 yılında AFP'de foto muhabiri olarak çalışmaya başladı. Gazeteciliğe yönelmesini şöyle anlatır: "Lise yıllarında Metin Göktepe’nin öldürülmesi beni bir hayli etkiledi ve gazeteci olmaya karar verdim. İlerleyen yıllarda ise fotoğraf çekmenin yazı yazmaktan daha etkili bir araç olduğunu düşünerek foto muhabirliğini tercih ettim. Evrensel gazetesinde muhabir olarak çalışırken boş zamanlarımı karanlık odada geçiriyor, fotoğraf merakımın altyapısını oluşturmaya çalışıyordum."

Alexander Gronsky bir Rus manzara fotoğrafçısıdır. Rus manzarası fotoğrafları kişisel sergilerinde gösterildi, ödüller aldı ve Pastoral (2013) kitabında yayınlandı. Letonya, Riga'da yaşıyor.
FOTON ya da resmi adıyla Fotoğraf Organizasyonları Derneği, 2020 yılında Türkiye'de dernekleşen sivil toplum kuruluşu.