İçeriğe atla

World Book Encyclopedia

World Book Encyclopedia bir Amerikan ansiklopedisidir.[1] Ansiklopedi, temel bilgi alanlarını aynı şekilde kapsayacak şekilde tasarlanmıştır, ancak bilimsel, teknik, tarihi ve tıbbi konularda özellikle güçlüdür.[2] World Book ilk olarak 1917'de yayımlandı. 1925'ten bu yana ansiklopedinin her yıl yeni bir baskısı yayımlanıyor.[1]

World Book, Inc.'in merkezi Chicago, Illinois'de bulunmaktadır.[1] Şirkete göre, en son baskı olan World Book Encyclopedia 2023, 22 cilt boyunca dağıtılan 14.000'den fazla sayfa ve ayrıca 25.000'den fazla fotoğraf içeriyor.[3]

World Book ayrıca Bright Connections Media baskısı altında çocuklara yönelik kurgu dışı ve resimli kitaplar ve World Book'un Teşvik Yayınları aracılığıyla eğitimsel gelişim ve tamamlayıcı öğretim kaynaklarını da yayınlamaktadır.

Kaynakça

  1. ^ a b c "World Book Encyclopedia | reference work". Encyclopedia Britannica (İngilizce). 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2021. 
  2. ^ "Encyclopedias in English and Other Languages". Library Research Guides. Indiana University. 19 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "World Book | 2023 World Book Encyclopedia | Pre-Order Today". www.worldbook.com. 27 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kordalılar</span> hayvan şubesi

Kordalılar, sırt iplikliler veya kordatlar olarak da bilinir, tulumlularda (Tunicata) yaşamın belirli bir evresinde, omurgalılar (Vertebrata) ve kafatassızlarda (Cephalochordata) ise bütün yaşam süresince vücuda desteklik yapan bir notokordaya, yutağa, solungaç yarıklarına, sırt tarafında ortası boş sinir şeridine ve kuyruğa sahip hayvan şubesidir.

<span class="mw-page-title-main">Kapalı tohumlular</span> bitkiler aleminin çoğunluğunu kapsayan bir şube

Kapalı tohumlular, çiçekli bitkiler, anjiyospermler veya bilimsel ismiyle Angiospermae ya da Magnoliophyta; 64 takım, 416 familya ve bilinen yaklaşık 13,000 cins ve 300,000 tür ile kara bitkilerinin en çeşitli grubunu oluştururlar. Açık tohumlu bitkiler gibi kapalı tohumlu bitkiler de tohum üreten bitkilerdir. Çiçeklerinin, tohumlarındaki endospermlerinin ve tohumlarını içeren meyvelerinin özellikleri ile açık tohumlulardan ayrılırlar. Etimolojik olarak anjiyosperm, bir kılıf içinde tohum üreten bir bitki, başka bir deyişle meyve veren bir bitki anlamına gelir. Terim, Yunanca angeion ve sperma ("tohum") kelimelerinden gelir.

<span class="mw-page-title-main">Vatikan</span> 1870te İtalya tarafından yıkılan Papalık Devletinin yerine 1929da Roma sınırları içerisinde kurulan bağımsız, küçük bir şehir devleti

Vatikan, resmî adıyla Vatikan Şehir Devleti, İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan bağımsız devlet. Ülkedeki yerleşik nüfus 1.000 civarındadır, fakat Vatikan turistik bir yer olduğundan ülkedeki kişi sayısı turistlerle birlikte artmaktadır. Çevresi yüksek duvarlarla kaplıdır ve kameralarla izlenmektedir. Vatikan, hem yüz ölçümü hem de nüfus bakımından en küçük bağımsız ülkedir.

<span class="mw-page-title-main">Avusturya-Macaristan İmparatorluğu</span> 1867 ile 1918 yılları arasında Orta Avrupada var olan bir monarşi

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Orta Avrupa'da hüküm sürmüş ve I. Dünya Savaşı'ndan sonra yıkılmış bir imparatorluktur. Bu imparatorluğu oluşturan Avusturya İmparatorluğu ve Macaristan Krallığı aslında içişlerinde bağımsız iki ayrı ülkeydi fakat dışişleri açısından, Avrupa'nın birçok ülkesinde hüküm süren Habsburg Hanedanı'na mensup tek bir Habsburg imparatoru tarafından yönetilmekteydi. Resmî para birimi Kron'du.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi</span> Ücretsiz ve reklamsız internet ansiklopedisi

Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan; özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız ve kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kongre Kütüphanesi</span> ABDnin ulusal kütüphanesi

Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi, ABD'nin ulusal kütüphanesidir. Dünyanın en büyük ve en önemli kütüphanelerinden olan kongre kütüphanesi Washington'da bulunmaktadır. Ayrıca ABD'de yer alan en eski federal kültür yapısıdır.

<i>Büyük Sovyet Ansiklopedisi</i>

Büyük Sovyet Ansiklopedisi, Rusçada en büyük ve kapsamlı ansiklopedilerden bir tanesidir. Yayımcılığını devlet yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sebuanca Vikipedi</span> Vikipedinin Sebuanca versiyonu

Sebuanca Vikipedi Vikipedinin Sebuanca versiyonudur. 23 Ekim 2024 itibarıyla, 6.116.935 maddesi, 120.988 kullanıcısı ve 5 hizmetlisi bulunmakta olup İngilizce Vikipedi ile birlikte en fazla maddeye sahip olan iki Vikipedi sürümünden birisidir.

Encyclopedia of Life ya da kısaca EOL olarak bilinen çeşitli kullanıcılar tarafından oluşturulan, dünyadaki 1,9 milyon biyolojik tür hakkında bilgiler sunan bir ansiklopedi. Proje, ileride bilinen her tür hakkında madde, video, ses dosyaları, resimler barındırmayı hedeflemektedir.

<i>AnaBritannica</i> Ana yayınevi tarafından basılan ansiklopedi

AnaBritannica veya Ana Britannica, Ana Yayınevi tarafından üretilen ve Encyclopædia Britannica'nın Türkçe versiyonu olan ansiklopedi. Yaklaşık 120.000 giriş ve 20.000 resimden oluşmaktadır.

<i>Yahudi Ansiklopedisi</i> Ansiklopedi

Yahudi Ansiklopedisi veya özgün adıyla Jewish Encyclopedia, Yahudilik ve Yahudiler hakkında tarih ve kültür gibi konularda 15.000'in üzerinde madde içeren İngilizce bir ansiklopedidir. Şu anda kamu malı durumdadır. Projenin finansmanının sağlanması Isidore Singer'ın girişimleriyle olmuş, Singer ayrıca ansiklopedinin editörlüğü görevini de yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Kew Bahçeleri</span>

Kew Bahçeleri, "dünyanın en büyük ve en çeşitli botanik ve mikolojik koleksiyonlarını" barındıran, Güneybatı Londra'daki yer alan bir botanik bahçesidir.

World Register of Marine Species (WoRMS) veya Dünya Deniz Türü Kayıtları, deniz organizmalarının adlarının yetkili ve kapsamlı bir listesini sağlamayı amaçlayan taksonomik bir veri tabanıdır.

<span class="mw-page-title-main">İNaturalist</span>

iNaturalist, bir biyoloji çeşitliliği gözlemini haritalama ve paylaşma konsepti üzerine inşa edilmiş doğa bilimcileri, vatandaş bilim adamları ve biyologların çevrimiçi sosyal ağıdır. iNaturalist'e web sitesi üzerinden veya mobil uygulamalarından erişilebilir. İNaturalist ile kaydedilen gözlemler bilimsel araştırma projelerine, koruma kuruluşlarına, diğer kuruluşlara ve halka değerli veriler sunmaktadır. Proje "doğal tarih mobil uygulamaları için standart taşıyıcı" olarak adlandırıldı.

AbeBooks, yedi web sitesine sahip bir e-ticaret yayınevi ve küresel çevrimiçi pazardır. 50'den fazla ülkedeki satıcılardan kullanılmış kitaplar, kitaplar, baskısı tükenmiş kitaplar, güzel sanatlar ve koleksiyon malı sunar. 1996 yılında piyasaya sürülen kitap, kullanılmış, nadir ve baskısı tükenmiş kitaplarda uzmanlaşmıştır. 1990'ların sonundan 2005'e kadar AbeBooks'un eBay, Half.com, Barnes & Noble, BibliOZ ve Amazon.com ile bayi anlaşmaları vardı. AbeBooks, 2008'den beri Amazon'un bir yan kuruluşudur. BookFinder.com, LibraryThing (40%) ZVAB.com, IberLibro yan kuruluşları vardır.

<i>Encyclopedia of Mathematics</i>

Encyclopedia of Mathematics yani Matematik Ansiklopedisi matematikte büyük bir başvuru kaynağıdır.

Çin Ansiklopedisi, ilk geniş girişli Çince modern ansiklopedidir. Çin Ansiklopedisi Yayınevi tarafından 1978'den bu yana yayınlanmakta olup 1980'de astronomi üzerine bir ciltle başlayarak her seferinde bir cilt yayınlandı ve son cildi 1993 yılında tamamlandı. Ansiklopedi, 74 cilt ve 80.000'den fazla maddeden oluşmaktadır. Her konu içinde 66 numaralı konuya göre düzenlenmiş, girişler birçok modern Çince sözlükte olduğu gibi pinyin ile düzenlenmiştir. 2015 yılında bir Uygurca baskısı yayınlandı.

Eric Wolfgang Weisstein, MathWorld ve Eric Weisstein'ın World of Scienceını (ScienceWorld) yaratan ve sürdüren bir ansiklopedisttir. CRC Concise Encyclopedia of Mathematicsin yazarıdır. Wolfram Research şirketinde çalışmaktadır.

<i>Encyclopedia Americana</i>

Encyclopedia Americana, Amerikan İngilizcesi'nde yazılmış genel bir ansiklopedidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan ilk büyük çok ciltli ansiklopedidir. Collier's Encyclopedia ve Encyclopædia Britannica ile Encyclopedia Americana, üç büyük İngilizce genel ansiklopediden biri haline geldi: Üçü bazen topluca "ABC'ler" olarak adlandırılır. 2000 yılında Grolier'in satın alınmasının ardından ansiklopedi Scholastic tarafından üretildi.

Encyclopedia.com bir çevrimiçi ansiklopedidir. Diğer yayınlanmış sözlüklerden, ansiklopedilerden ve resimler ve videolar da dahil olmak üzere referans çalışmalarından alınan bilgileri bir araya getirir.