
Stuttgart, Almanya'nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezidir. Stuttgart Almanya'nın ticarette en aktif şehridir. 31 Aralık 2017 itibarıyla nüfusu 632.743. Almanya'daki büyükşehirler arasında en dağlık olandır. Stuttgart Üniversitesi ve Hohenheim Üniversitesi, bu şehirde yer almaktadırlar.

Kral, belirli bir ulus ya da bölge üzerinde egemen olan hükümdar. İmparatordan sonraki en yüksek seküler hükümdarlık makamıdır. Dünyanın pek çok bölgesinde karşılaşılan krallık çoğunlukla ebeveynlerden çocuklara geçer. Bununla birlikte Orta Çağ Almanya'sındaki gibi seçimle başa gelen krallar da mevcuttur. Krallık mutlak veya anayasal olabilir. Krallıklar genellikle monarşi şeklindedir ancak antik Sparta'daki gibi iki kralın ortaklaşa yönettiği diarşi şeklinde olduğu da görülür.

Batı Almanya, Federal Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, II. Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa kontrolü altındaki bölgede kurulmuş devlet. "Batı Almanya", 15. yüzyıldan beridir Almanya diye adlandırılan ülkenin, II. Dünya Savaşı'ndan sonra politik ve coğrafi olarak ikiye ayrılması sonucu oluşmuştur ve bu ad, 1949'dan 1990'a kadar ABD ve Birleşik Krallık'ın sebebiyet verdiği politik arenada kullanılan bir ad olarak kalmıştır.

Sfenks, kafası koç, kuş veya insan, gövdesi ise uzanan bir aslan biçimini alan heykel. İlk önce Antik Mısır'da rastlanan Sfenks, antik Yunan mitolojisinde büyük kültürel önem taşımıştır ve ismini buradan almıştır. Sözcüğün Mısırca’daki orijinal biçimi kepes ankh ya da “yaşayan heykel” anlamında şeşep (sheshep) ankh'tır. Sfenkslerin en tanınmışı Büyük Gize Sfenksi'dir.

Griffon veya griffin, genellikle aslan vücutlu, kartal kanatlı ve kafalı mitolojik yaratıktır. Farklı betimlemelerinde hayvanın dört ayağı da aslan ayağı, yalnız arka ayakları aslan ayağı veya tüm ayakları kartal ayağı olabilir. Antik Yunancada "kıvrılmış", "kırık" anlamındaki "grýps veya gryphos" sözcüklerinden türediği düşünülür. Latinceye "grýphus" şeklinde geçmiştir. Grifonlar göğü, tan ağarışını, ilim, irfan ve kuvvet gibi kavramları ifade eder.
İngiliz yazar J. K. Rowling'in yarattığı Harry Potter serisinde sihir, doğanın kanunlarını geçersiz kılmak için kullanılabilecek doğaüstü bir güç olarak tasvir edilmiştir. Seride birçok kurgusal büyülü yaratık bulunduğu gibi sıradan hayali yaratıklar roman dünyasında yeni sihirli özellikler sergilemektedir. Nesneler de, büyülenebilir ya da büyülü özelliklerle geliştirilebilir. İnsanlar küçük bir kısmı büyü gücüne sahiptir ve bu insanlar büyü gücüne sahip olmayan muggleların aksine "cadı" ve "büyücü" olarak adlandırılır.
Kurgu, tamamen veya kısmen gerçeklere dayanmayan; yazar veya sanatçının hayal gücünün eseri olan kişi, yer ve olaylar içeren eser. Edebiyat, tiyatro, sinema ve müzikte kurgusal eserlere sıklıkla rastlanır. Kurgusal eserler gerçek kişilere, mekanlara ve olaylara dayanan eserlerle tezat oluştururlar.
Quetzal aşağıdaki anlamlara gelebilir:
- Quetzal, Amerika'da renkli bir kuş familyası.
- Guatemala quetzalı, Guatemala'nın resmi para birimi.
- Quetzal dosya biçimi, Bir bilgisayar dosya biçimi.
- Şaşaalı Quetzal, Margaret Atwood'un kaleme aldığı kısa öykü.
- Quetzal (grup), Doğu Los Angeles'tan bir müzik grubu.
- Puerto Quetzal, Guatemala'nın Pasifik Okyanusu kıyısında büyük bir liman.
- Dragon Tales animasyon serisinde bir karakter.
- The Echorium Sequence kurgusal evreninde yarı-yaratıklar.

Aşağıdaki filler veya fil benzeri figürler mitoloji ve dinlerde yer almaktadır:
- Ganeşa, fil başlı bir Hindu tanrısı
- Airavata, Hindu tanrısı Indra tarafından sürülen bir fildir
- Erawan, Airavata'nın Tayland versiyonu

Kültürel tasvirlerde filler, taş devrinde petroglif ve mağara resimlerinden beri insanoğlu tarafından kullanılan ögelerden biri olmuştur. O zamanlardan beri fil din, mitoloji, sembolizm ve popüler kültürün bir parçasıdır. Özellikle Hint altkıtası ve Güneydoğu Asya'da Asya fili sanat, edebiyat ve mitolojide çok sık rastlanan bir figürdür ve buralarda ortaya çıkan dinlerde file de tapınılır. İlah olarak görülen filler için ritüeller, seremoniler ve festivaller düzenlenir. Afrika fili, Afrika'da birçok fable konu olmuş, folklor ve geleneklerde yer almış ve el sanatlarında kullanılan bir tema olmuştur. Afrika'da fabllerde fil genellikle orman yaratıkları arasındaki tartışmaları tarafsız olarak sonuçlandıran bilge şef olarak yer alır. Gana'da Ashantiler fillerin eskiden yaşamış ve ölmüş kabile şefleri olduğuna inanılır ve ormanda ölü bir fil bulunduğunda kabile şeflerine yapılan cenaze töreni yapılır.
Mara, Birleşik Krallık yapımı bilimkurgu dizisi Doctor Who'da kurgusal bir yaratık. Saf bir kin, öfke ve açgözlülüğe sahip olan yaratık hayatta kalmak için kurbanlarının korkusuna ihtiyaç duymaktadır. Kurbanının telepatik olarak kafasına girip veya dev bir yılan şeklinde yaşayabilmektedir.
Bu maddede Joss Whedon ve Mutant Enemy yazarlarının oluşturduğu kült televizyon dizisi Angel yardımcı karakterlerinin listesi bulunmaktadır.
Wesley Wyndam-Pryce, Joss Whedon tarafından Buffy the Vampire Slayer ve Angel televizyon dizileri için yaratılmış olan bir kurgusal karakterdir. Alexis Denisof tarafından canlandırılan Wesley ilk defa 1999 yılında Buffy'nin üçüncü sezonunda 9 bölümde oynamıştır, daha sonra da yan ürün olan Angel dizisine geçerek beş sezon boyunca dizinin ana karakterlerinden birisi olmuştur. Angel'ın son sezonundan sonra, 2007 yılında yayınlanmaya başlayan resmi çizgi roman devam serisi olan After the Fall'da karakterin hikâyesi devam etmiştir.
Efendi, Buffy the Vampire Slayer (1997–2003) isimli aksiyon-korku/fantastik televizyon dizisinde bulunan bir kurgusal karakter. Mark Metcalf tarafından canlandırılan yüzyıllar boyu yaşamış bu vampir karakteri, ana karakter olan Buffy Summers'ın yaşadığı Sunnydale adındaki kurgusal kasabada bulunan Sunnydale Lisesi'nin altındaki cehennemin kapısını açmaya çalışmaktadır. Dizinin öncülü ise Buffy, vampirleri ve diğer kötü yaratıkları öldürmek için kullandığı insanüstü kuvvete ve bazı güçlere sahip olan bir vampir avcısıdır. Dizinin her sezonunda kendilerine Scooby Çetesi ismini vermiş olan Buffy ve kendisine yardım eden ailesi ile arkadaşlarından oluşan küçük bir grup, Büyük Kötü diye de bilinen bir şeytani gücü yenmek zorundadırlar; düşmanlar genellikle kıyameti getirmek isteyen kişilerdir. Efendi ise ilk sezonun Büyük Kötüsü'dür.
Richard Wilkins III, Buffy the Vampire Slayer (1997–2003) isimli fantastik televizyon dizisinin bir kurgusal karakteri. Harry Groener tarafından canlandırılan bu karakter, vampir ve iblislerin kol gezdiği ve ana karakter olan Buffy Summers'ın yaşadığı kurgusal bir kasaba olan Sunnydale'in belediye başkanıdır. Dizinin öncülü ise Buffy, vampirleri ve diğer kötü yaratıkları öldürmek için kullandığı insanüstü kuvvete ve bazı güçlere sahip olan bir vampir avcısıdır. İkinci sezon boyunca yerel yetkililerin aslında kasabada dolaşan karanlık güçlerden haberi olduğu anlaşılır ama ya görmezden gelmektedirler ya da durumu daha kötü yapacak suçlar işlemektedirler. Dizi genellikle gerçek hayattaki sorunları sembolize etmek için yaratıkları ve korku unsurlarını kullanmıştır, ve güçlerin kötüye kullanılmasının karanlık güçler ile olan ilişkisi de genellikle dizide ve dizinin yan ürünü Angel'da tekrar eden temalardan bir tanesidir. Üçüncü sezonda Belediye Başkanının birçok karanlık güçler ile iş birliği yaptığı ortaya çıkar ve sezonun asıl Büyük Kötü'sü olur. Sevimli tavırları, aile değerlerine verdiği önem, mikroplara karşı olan fobisi ve sürekli küfürden hoşlanmadığını söylemesi de şeytani doğasında olan şeylerdir.
Maggie Walsh, Buffy the Vampire Slayer (1997–2003) isimli fantastik televizyon dizisinin bir kurgusal karakteri. Lindsay Crouse tarafından canlandırılan Maggie, dizinin dördüncü sezonunda ortaya çıkan askeri bir birlik olan Organizasyon'da çalışan bir profesördür. Organizasyon, hükûmetin doğaüstü yaratıkları ve iblisleri yakalayıp incelemek için oluşturduğu gizli bir oluşumdur, ayrıca bu oluşum dizinin ana karakteri olan Buffy Summers'ın okuduğu üniversitenin hemen altındadır. Maggie Walsh, Proje 314 isimli gizli bir projeye başlar ve diğer yakaladığı iblislerden topladığı parçalar ile Adam isimli yaratığı oluşturur. Dördüncü sezonun Büyük Kötü'sü ise Adam olur.
Jasmine, Joss Whedon tarafından Angel isimli televizyon dizisi için yaratılmış bir kurgusal karakterdir. Diziye dördüncü sezonda dahil olan bu karakter sezonun çoğu bölümünde Charisma Carpenter tarafından canlandırılmıştır. Daha sonra kendi bedenine kavuştuğunda ise Gina Torres tarafından canlandırılmış olup sezonun devamında insanlığı beyinlerine girerek ele geçirmeye çalışmıştır. Canavar diye bilinen bir yaratığı ise emrinde çalıştırmıştır ama bu yaratık Faith Lehane tarafından öldürülmüştür. Jasmine ise sezon finalinde Connor tarafından öldürülmüştür.
Angel isimli televizyon dizisinin çoğu sahnesinin çekim yeri Los Angeles'tadır. Dizideki sahneler Los Angeles şehrinin kendisinde geçmektedir. Yalnızca genel olarak çekimlerin yapıldığı belirli mekanlar bulunmaktadır. Bu mekanlar arasında Hyperion Hotel, Caritas ve Wolfram & Hart bulunmaktadır.
Alaettin Aksoy, Türk ressam.
Utku Varlık, Türk ressam.