İçeriğe atla

Wolf Rüdiger Hess

Hess'in mezarı

Wolf Rüdiger Hess (Alman alfabesiyle Heß ; 18 Kasım 1937 - 24 Ekim 2001), Rudolf Hess ve Ilse Hess'in (kızlık soyadı Pröhl) tek oğlu olan bir Alman mimardı.

Erken dönem

Münih'te doğan Hess, babasının 14 Mayıs 1941'de İskoçya'ya uçmasına kadar ailesiyle birlikte yaşadı. Bundan sonra, babası Nazi hükûmeti tarafından "akıl hastası" olmakla suçlandı ve bu, annesinin Münih'i terk etmesine ve oğlunu ailenin Allgäu'daki küçük bir kaplıca köyü olan Bad Oberdorf'taki ülkedeki evine götürmesine neden oldu. Alpler'de, bulunan genç Wolf Rüdiger, ömür boyu sürecek "Buz" lakabını kazandı 3 Haziran 1947'de Hess'in annesi, Nürnberg'de hüküm giymiş diğer Almanların tüm eşleriyle birlikte Müttefik kuvvetler tarafından tutuklandı ve Augsburg-Göggingen kampında gözaltına alındı. Hess daha sonra annesi Mart 1948'de serbest bırakılıncaya kadar teyzesiyle yaşadı. 1947'de yerel bir liseye gitmeye başladı ve ardından 1950'lerin ortalarından itibaren mimarlık okudu ve[1] mimar oldu

kampanyalar

Hess, Berlin'deki Spandau Hapishanesinde ömür boyu hapis cezasını çekerken babasının intihar ettiği iddiasıyla ilgili bir soruşturmayı eleştirdiği için öne çıktı. Hess, soruşturmanın bir örtbas olduğunu ve İngiliz Gizli İstihbarat Servisi'nin (SIS) onu öldürdüğünü ileri sürdü Bunu, yakında olacağına inandığı babasının şartlı tahliyesini önlemek için yaptıklarına inanıyordu çünkü İngiliz hükûmeti, onun II. Dünya Savaşı sırasındaki İngiliz eylemleri hakkında utanç verici bilgiler ifşa edeceğinden korkuyordu Wolf Rüdiger Hess ve babasının avukatı Alfred Seidl kendi otopsilerini yaptılar[2]

Hess üç kitap yazdı: Babam Rudolf Hess (1986), Babam Rudolf Hess'i Kim Öldürdü? (1989) ve Rudolf Heß: Ich bereue nichts (Rudolf Hess: Hiçbir şeyden pişman değilim ) (1994/1998). Hess, "Rudolf-Heß-Gesellschaft e. V." ölümünden önce.

63 yaşında Wolf Rüdiger Hess felç geçirdi ve Münih'teki bir hastaneye kaldırıldı ve burada öldü Bir dul ve üç çocuk bıraktı.[1]

Kaynakça

  1. ^ a b Tania Crasnianski, Children of Nazis: The Sons and Daughters of Himmler, Göring, Hess, Mengele, and Others — Living with a Father's Monstrous Legacy (Simon and Schuster, 2018), pp. 70–78
  2. ^ "British Sympathy for Jailed Nazi on the BBC". 18 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Adolf Hitler</span> Nazi Almanyası diktatörü (1933–1945)

Adolf Hitler (Almanca telaffuz: [ˈadɔlf ˈhɪtlɐ],

<span class="mw-page-title-main">Heinrich Himmler</span> Alman Nazi politikacı, Schutzstaffel lideri ve Yahudi soykırımının ana mimarı (1900-1945)

Heinrich Luitpold Himmler, Alman politikacı ve askerdi. Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisinin (NSDAP) liderlerindendi ve 1929-1945 yılları arasında Schutzstaffel'in (SS) başkomutanlığını yapmıştı. Nazi Almanyası'ndaki en güçlü devlet adamlarından ve Holokost'un baş mimarlarından biriydi.

<span class="mw-page-title-main">Rudolf Hess</span> Alman politikacı

Walter Richard Rudolf Hess, Nazi Almanyası'nın önde gelen isimlerindendi. Aralık 1933'ten itibaren SS-Ehrenführer olarak Obergruppenführer formasını giyme hakkına sahipti. Adolf Hitler'in Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisindeki vekiliydi.

<span class="mw-page-title-main">Martin Bormann</span> NSDAPnin parti sözcüsü, Adolf Hitlerin özel sekreteri

Martin Bormann,, NSDAP'nin parti sözcüsü, aynı zamanda Adolf Hitler'in özel sekreteri. Adolf Hitler'in özel sekreteri olarak ülkedeki bilgi akışını ve Hitler'e erişimi kontrol etti. Bunun sonucunda muazzam bir güç elde etti. Diğer birçok NSDAP yetkilisi gibi II. Dünya Savaşı sırasında kendi otoritesini oluşturdu. Otoritesini ülke ve savaşla ilgili karar alma süreçlerine mümkün olduğunca dahil olmak için kullandı. Adolf Hitler'in sözlü emirlerini yazılı emirlere çeviren de çoğunlukla Bormann idi.

<span class="mw-page-title-main">Birahane Darbesi</span> Adolf Hitler önderliğinde yapılan başarısız darbe girişimi

Birahane Darbesi, Adolf Hitler, General Erich Ludendorff ve diğer Kampfbund liderleri tarafından Bavyera eyâletinin yönetimine el koymak amacıyla 8-9 Kasım 1923 tarihinde gerçekleştirdiği başarısız bir darbe girişimidir. Yaklaşık iki bin Nazi, şehir merkezindeki Feldherrnhalle'ye yürüdü, ancak bir polis kordonuyla karşı karşıya kaldılar, bu da 16 Nazi Partisi üyesi ve 4 polis memurunun ölümüyle sonuçlandı.

<span class="mw-page-title-main">Alfred Rosenberg</span> Alman mimar ve Nazi Partisi mensubu siyasetçi (1893-1946)

Alfred Rosenberg, Nazi Partisi'nin ideoloğu olarak bilinen Alman siyasetçidir.

Aribert Ferdinand Heim, Dr. Ölüm lakabıyla tanınan Avusturya asıllı Alman doktor.

<span class="mw-page-title-main">Walther Funk</span> Alman siyasetçi

Walther Funk, Alman siyasetçi. Nazi Almanyası döneminde Ekonomi Bakanı ve Reichsbank Başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Rudolf Höß</span> Auschwitz toplama kampının ilk komutanı

Rudolf Franz Ferdinand Höss, Holokost faili Alman SS subayı. Höss, Auschwitz toplama ve imha kampında en uzun süre görev yapan komutandı. Hitler'in "Nihai Çözüm" olarak bilinen Nazi işgali altındaki Avrupa'da Yahudi nüfusunu sistematik olarak yok etme emrini hızlandırmanın yollarını test etti ve uyguladı. Astlarından biri olan Karl Fritzsch'in girişimiyle Höss, 1 milyondan fazla insanın öldüğü gaz odalarında kullanılmak üzere Zyklon B pestisitini tanıttı.

<span class="mw-page-title-main">Radola Gajda</span>

Radola Gajda veya Rudolf Geidl Çek komutan ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Franz Xaver Schwarz</span> Alman Politikacı

Franz Xaver Schwarz, Nazi Partisi'nin saymanlığını (Reichsschatzmeister) yürütmüş Alman politikacı.

<i>Hitler: The Rise of Evil</i> 2003 yapımı Kanadalı televizyon minidizisi

Hitler: The Rise of Evil, 2003 yılı Kanada yapımı bir televizyon filmidir. CBS'nin katkılarıyla hazırlanmıştır.

Günther Schwägermann, 1941 yılından itibaren Alman diktatör Adolf Hitler'in Nazi hükûmetinde bakan olan Dr. Joseph Goebbels'in emir subayı olarak görev yapan Alman asker.

<span class="mw-page-title-main">Gudrun Burwitz</span> Heinrich Himmlerin kızı, Nazi sempatizanı

Gudrun Margarete Elfriede Emma Anna Burwitz, Nazi Partisi (NSDAP)'nin önde gelen üyelerinden olan ve Nihai Çözüm'ün baş mimarı Reichsführer-SS Heinrich Himmler'in kızıydı. II. Dünya Savaşı'nın sonunda, Müttefik zaferi sonrasında tutuklandı ve Nürnberg mahkemelerinde ifade verdi. Nazi ideolojisini hiçbir zaman terk etmemiş, babasının itibarını savunmak için sürekli mücadele etmiş ve SS'in eski üyelerine destek vererek Neo-Nazi gruplarına yakından dahil olmuştur. Aşırı sağcı Almanya Ulusal Demokratik Partisi (NPD)'nin yetkilisi Wulf Dieter Burwitz ile evlenmiştir.

Johanna Wolf, Adolf Hitler'in baş sekreteriydi. Wolf, 1929 sonbaharında bir yazar olarak Hitler'in özel sekreterliğine katıldı ve Nazi Partisi'nin bir üyesi oldu.

Konstandinos Logotetopoulos II. Dünya Savaşı sırasında Yunanistan'ın Mihver işgali sırasında Yunanistan'ın işbirlikçi hükûmetini yöneten Yunanistan Başbakanıydı ve seçkin bir Yunan tıp doktoruydu.

<span class="mw-page-title-main">Adolf Hitler'in siyasi görüşleri</span> Hitlerin politik düşünceleri

Adolf Hitler'in siyasi görüşleri tarihçilere ve biyografilere bir miktar zorluk çıkarmıştır. Antisemitizm, anti-komünizm, anti-parlamentarizm, Alman Lebensraum gibi bazı sabit temalar olmasına rağmen, yazıları ve yöntemleri, Ari ırkının üstünlüğüne ve aşırı bir Alman milliyetçiliğine olan inancı genellikle ihtiyaca ve o dönemin koşullarına göre uyarlanmıştır. Hitler, kişisel olarak "Yahudi Bolşevizmi"ne karşı savaştığını iddia etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Adolf Hitler'in iktidara yükselişi</span> Adolf Hitlerin iktidara yükselişini anlatan olaylar dizisi

Adolf Hitler'in iktidara yükselişi, Almanya'da Eylül 1919'da Hitler'in daha sonra Deutsche Arbeiterpartei - DAP olarak bilinen siyasi partiye katılmasıyla başladı. İsim 1920'de Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - NSDAP olarak değiştirildi. Anti-Marksistti ve Weimar Cumhuriyeti'nin savaş sonrası demokratik hükûmetine ve Versay Antlaşması'na karşıydı, aşırı milliyetçiliği (Pancermenizmi) ve aynı zamanda antisemitizmi savunuyordu. Hitler, Reichstag'ın o ay 1933 Yetki Kanununu kabul etmesinden sonra Mart 1933'te iktidara geldi ve genişletilmiş yetkiler aldı. Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg, bir dizi parlamento seçimleri ve ilgili arka oda entrikalarından sonra 30 Ocak 1933'te Hitler'i Şansölye olarak atadı. Yetki Kanunu - acımasızca ve otoriterce kullanıldığında - Hitler'in bundan sonra anayasal olarak yasal itiraz olmaksızın diktatörlük yetkisini kullanabileceği imkanına kavuştu.

<span class="mw-page-title-main">Ilse Hess</span>

Ilse Hess, Rudolf Hess'in karısıydı. Dünya Savaşı'ndan sonra tanınmış bir yazar oldu.