İçeriğe atla

Wolf Messing

Wolf Messing
RusçaВо́льф Ме́ссинг (Rusça)
LehçeWolf Messing (Lehçe)
וולף מסינג(İbranice)
DoğumWolf Grigoryevich Messing
10 Eylül 1899(1899-09-10)
Góra Kalwaria, Varşova Guberniya, Kongre Polonyası, Rus İmparatorluğu
Ölüm08 Kasım 1974 (75 yaşında)
Moskova, Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti, SSCB
VatandaşlıkPolonyalı ve Sovyet
MeslekDurugörü, Telepati, Hipnoz
İmza

Wolf Gregorevich Messing (10 Eylül 1899, Góra Kalwaria, Polonya – 8 Kasım 1974, Moskova), ünlü Sovyet telepat. Tüm parapsikoloji araştırmacıları, Polonya asıllı bir Rus olan Wolf Messing’in, gelmiş geçmiş en yetenekli ve en çok deneye tâbi tutulan bir telepat olduğu konusunda birleşirler.

Yoksul bir Yahudi ailesinin evladı olarak, Varşova yakınlarında bir kasabada dünyaya gelen Messing’in normal ötesi birtakım yetenekleri olduğu çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Mesela, dünyayı dolaşmak amacıyla çıktığı biletsiz bir tren yolculuğunda, elindeki bir gazete kâğıdı parçasını bilet olduğuna kondüktörü inandırmıştı. Bu olay sonucunda yeteneğinin farkına vardı.

Berlin'e geldiğinde ise oldukça fazla zorluklar çekti. Ayakkabı boyacılığı, garson, temizlikçi, bulaşıkçılık gibi meteliksiz işlerde çalıştı. Kısa bir süre sonra bir sirkte çalışmaya başladı. Burada yapmış olduğu numaralarla ünü her yere yayıldı. Tüm dünyada turneler gerçekleştirdi. Ve birçok ünlü isimlerle tanıştı; 16 yaşındayken, Viyana’da Einstein ve Freud ile tanıştı, onların kontrolünde çeşitli telepati deneylerine katıldı. 1927’de bu kez Hindistan’da Gandhi ile tanıştı, ve onunla da bir telepati deneyi yaptı.

İki Büyük Paylaşım Savaşı’nın ortalarında bir zamanda, yani Almanya ile Rusya’nın iyi ilişkiler içerisinde olduğu, Hitler ile Stalin’in bir saldırmazlık anlaşması imzaladığı dönemde, müthiş bir kehanetle ortalığı karıştırdı ve şu cümleleri kurdu: “Çok büyük bir savaş çıkacak, Naziler Avrupa’yı ele geçirecek, ama Hitler Doğu’ya saldırırsa bu, onun sonu olacak, 1945 Mayısı’nda savaş sona erecek ve Sovyet tankları Berlin’i ve faşizmi çiğneyecek…” Alman faşizminin sonunu haber veren bu sözler üzerine anında Hitler tarafından ölüm emri çıkarıldı ve başını getirene 200 bin Alman markı ödül kondu. 1939'da Almanlar Varşova'ya girince Messing yakalandı ve hücreye konuldu. Ancak zihin gücünü burada da kullandı. Ve bütün askerleri hücreye hapsederek kaçtı.

Polonya-Sovyetler sınırındaki tüm Nazi kontrol noktalarını, telepati yeteneğini kullanarak birer birer aştı ve Sovyetler Birliği’ne sığındı. Daha Sovyetler’deki ilk günlerinde Stalin’e ulaşmayı kafasına koyduğu için, yine aynı yöntemlerle, tüm nöbetçileri atlatarak Stalin’e ulaştı. Stalin tarafından 3 tane zihin kontrol deneyine tabi tutuldu. Messing hepsini başarıyla geçti. Stalin tarafından Tanrı olarak görüldüğü söylenmektedir. Hatta bir diğer rivayete göre Stalin’in baş danışmanı oldu. Stalin, savaş ile ilgili her şeyini ona danışır oldu.

Bu yaşanılanlardan sonra bazı siyasetçiler ve üst düzey yetkililer Messing'in çok tehlikeli ve öldürülmesi gerektiğini savundular. Stalin ise bu söylevlere kulak asmadı ve onun başına bir şey gelmemesi için Sibirya'ya bilinmeyen bir yere götürüldü.

Sonraki 10 yıl boyunca Sovyetler Birliği’nde büyük bir ün ve servet edindi. Kazancıyla II. Dünya Savaşı sırasında Sovyet Hava Kuvvetleri’nin iki savaş uçağı almasını sağladı. Savaş sonrasında Sovyet Bilimler Akademisi’nde yoğun biçimde deney ve incelemelere tâbi tutuldu. Burada da gelecek ile ilgili bir takım görüş ve kehanetlerde (kimi kesimlerce) bulundu. Fakat hiçbir zaman bir kahin olduğunu savunmamıştır, bilakis buna sürekli karşı çıkmıştır.

1974 yılında Moskova’da yaşamını yitirdi. Yaptığı söylevler hiçbir zaman Sovyet hükûmeti tarafından kamuoyuna açıklanmadı. Bugün bile kehanetlerin veyahut gelecek ile ilgili görüşlerinin ne olduğu ve nerede olduğunu bilinmiyor.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Josef Stalin</span> Sovyetler Birliği lideri (1924–1953)

Josef Stalin, Gürcü asıllı Sovyet devlet adamı ve Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri (1922-1953). Sovyetler Birliği'ni 1924'ten ölümüne kadar diktatörlük rejimi ile yönetti. Stalin; Sovyetler Birliği'ni endüstriyel ve askerî bir süper güce dönüştürdü, fakat bunu gerçekleştirirken totaliter politikalar uyguladı ve milyonlarca Sovyet vatandaşı diktatörlüğü sırasında hayatını kaybetti. Stalin döneminde; 3 ila 20 milyon arasında insan çalışma kampları, zorunlu kolektivizasyon, kıtlık ve yargısız infazlardan dolayı ölmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Barbarossa Harekâtı</span> Nazi Almanyasının 1941de Sovyetler Birliğini işgal harekâtı

Barbarossa Harekâtı, Alman Silahlı Kuvvetleri'nin 22 Haziran 1941 günü başlayan Sovyetler Birliği'nin işgali harekâtına Alman kaynaklarında verilmiş olan kapalı addır. Aynı zamanda II. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'ni açan harekâttır. Tarihin en geniş çaplı askerî harekâtı olarak nitelendirilir.

<span class="mw-page-title-main">Münih Antlaşması (1938)</span> Almanca konuşulan Çekoslovakya topraklarının 1938de Almanyaya bırakılması

Münih Antlaşması, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve Almanya arasında yapılan ve Çekoslovakya'nın Südet bölgesinin Almanya'ya verilmesini öngören 29 Eylül 1938 tarihli antlaşmadır.

<span class="mw-page-title-main">Sachsenhausen toplama kampı</span> Berline yaklaşık 35 km mesafede 1936-1945 arasında kullanılmış Nazi toplama kampı

Sachsenhausen, Almanya'nın başkenti Berlin'e yaklaşık 35 km uzaklıktaki Oranienburg bölgesinde 1936-1945 yılları arasında faaliyet göstermiş bir Nazi toplama kampıdır.

<span class="mw-page-title-main">Mihail Tuhaçevski</span> Sovyet Mareşal

Mihail Tuhaçevski görevini 1918 ila 1937 sürdürmüş, Kızıl Napolyon lakaplı Sovyet mareşal ve teorisyen

<span class="mw-page-title-main">Sovyetler Birliği'nin askerî tarihi</span> Sovyet Askeri Tarihi

Sovyetler Birliği'nin askerî tarihi Kızıl Ordu ve Sovyetler Birliği Silahlı Kuvvetlerinin askerî tarihini kapsar. Bolşeviklerin iktidara geldiği 1917 Ekim Devrimini izleyen günlerde başlar. Yeni hükûmet Rus İç Savaşı'nda değişik rakipleriyle başa çıkabilmek amacıyla Kızıl Ordu'yu kurdu. 1939'da Mançukuo ile Moğolistan arasındaki sınır anlaşmazlığında Moğolistan'ı destekleyerek Halhin Gol Muharebesi'nde Mançukuo'yu sahiplenen Japonya ile çarpıştı. Molotov-Ribbentrop paktıyla Nazi Almanyası ile anlaşarak Polonya'nın doğu illerine saldırdı ve kuvvetlerini konuşlandırdı. Baltık Devletleri'ni, Romanya'dan Besarabya ve Kuzey Bukovina'yı ilhak etti. 1939-1940'ta Finlandiya'yı işgal etti. II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratan ana askerî kuvvet Kızıl Ordu'ydu. Savaştan sonra Almanya'nın doğu yarısı ile Orta ve Doğu Avrupa'daki birçok ülkeyi işgal etti, bunlar daha sonra Doğu Bloğu'nun uydu devletleri olmuşlardır.

<span class="mw-page-title-main">Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı</span> 1939 yılında Nazi Almanyası ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan tarafsızlık paktı

Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı veya Molotov - Ribbentrop Paktı, Nazi Almanyası ile Sovyetler Birliği arasında Doğu Avrupa'yı aralarında paylaşan bir saldırmazlık paktıydı. Pakt 23 Ağustos 1939'da Moskova'da Almanya Dışişleri Bakanı Joachim von Ribbentrop ve Sovyet Dışişleri Bakanı Vyaçeslav Molotov tarafından imzalandı ve resmi olarak Almanya ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Arasında Saldırmazlık Antlaşması olarak biliniyordu. Gayri resmi olarak; Hitler-Stalin Paktı, Nazi-Sovyet Paktı veya Nazi-Sovyet İttifakı olarak da anıldı.

<span class="mw-page-title-main">Vyaçeslav Molotov</span> Sovyet siyasetçi

Vyaçeslav Mihayloviç Molotov (Rusça: Вячеслав Михайлович Молотов, II. Dünya Savaşı sırasında Stalin ile birlikte görev yapmış Sovyetler Birliği dışişleri bakanı. Alman Dışişleri Bakanı Ribbentrop ile Molotov Ribbentrop Paktı'nı imzaladı. 1920'lerde Stalin ile beraber hızla yükseldi ve 1950'lerde Nikita Kruşçev'in yükselişiyle siyasetten çekilmek zorunda kaldı.

<span class="mw-page-title-main">Aleksandr Vasilevski</span>

Aleksandr Mihayloviç Vasilevski, Rus asker. Sovyetler Birliği Mareşali.

<span class="mw-page-title-main">Doğu Cephesi (II. Dünya Savaşı)</span>

II. Dünya Savaşı'nda Doğu Cephesi (Almanca: Die Ostfront 1941-1945, der Rußlandfeldzug 1941-1945 veya der Ostfeldzug 1941-1945 Rusça: Великая Отечественная война Avrupalı Mihver Devletleri ve Finlandiya'nın Sovyetler Birliği, Polonya ve diğer Müttefik Devletlere karşı verdikleri savaşı anlatır. Nazi propagandası savaşa Bolşevizme karşı haçlı seferi anlamı yüklemiş, Sovyetlere karşı savaşmak üzere Avrupa'nın neredeyse tamamından gönüllüleri Waffen SS birliklerine dahil etmiştir. Savaş 22 Haziran 1941 - 9 Mayıs 1945 tarihleri arasında orta, doğu, kuzeydoğu ve güneydoğu Avrupa topraklarında gerçekleşmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Rusya tarihi</span> Rus kökenli bir tarih

Rusya tarihi, Doğu Slavları'nın tarihleriyle başlar. Özellikle Rus tarihinin geleneksel başlangıç tarihi 862 yılında kuzeyde Vikingler tarafından yönetilen Rus devletinin kuruluşuna dayanmaktadır. Staraya Ladoga ve Novgorod İskandinavya'dan gelen göçmenler ile birlikte Slav ve Fin-Ugorlar'ın yeni birliğinin büyük şehirleri oldular. Novgorod prensi Oleg 882 yılında Kiev'i elegeçirdi, böylece Doğu Slavları'nın kuzey ve güney topraklarını tek bir otorite altında birleştirmiş oldu. Devlet, 988 yılında Bizans aracılığıyla Hristiyanlık'ı benimsedi bu gelecek milenyum boyunca Bizans ve Slav kültürlerinin sentezi olan Ortodoks Slav kültürünün başlangıcı oldu. Kiev Rus 1237-1240 Moğol istilaları ile bölündü ve bu istilaların sonucu olarak nüfusunun önemli birçoğunu kaybetti.

<span class="mw-page-title-main">Werner von Fritsch</span>

Werner von Fritsch, Almanya'nın subayı ve Nazi Almanyası'nın Generaloberst'i.

<span class="mw-page-title-main">Otto Günsche</span> Hitlerin yaveri

Otto Günsche, Nazi Almanyası'nda Adolf Hitler'in yaveri olarak görev yapmış Alman SS Subayı. Hitler'in ölümüne kadar ona sadık kalmıştır. Hitler'in ölümünden sonra cesedinin yakılması işini organize eden 2 kişiden biridir. Berlin Savaşı'nın ardından Günsche, 2 Mayıs 1945'te Berlin'de Kızıl Ordu askerleri tarafından esir alındı. Sovyetler Birliği'ndeki çeşitli hapishanelerde ve çalışma kamplarında tutulduktan sonra, 2 Mayıs 1956'da Bautzen Hapishanesinde serbest bırakıldı.

<span class="mw-page-title-main">Heinz Linge</span>

Heinz Linge, Nazi Almanyası'nda Adolf Hitler'in yaveri olarak görev yapmış SS Subayıdır. Hitler'in ve Eva Braun'un intiharından sonra cesetlerinin sığınağının dışarısına çıkarılıp yakılmasını Otto Günsche ile organize etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Genel Hükûmet</span>

Genel Hükûmet, aynı zamanda İşgal Altındaki Polonya Bölgesi Genel Valiliği olarak da anılır. İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcında 1939'da Nazi Almanyası, Slovakya ve Sovyetler Birliği tarafından Polonya'nın işgalinden sonra kurulan bir Alman işgal bölgesiydi. Yeni işgal edilen İkinci Polonya Cumhuriyeti üç bölgeye ayrıldı: Merkezde Genel Hükûmet, batıda Nazi Almanyası tarafından ilhak edilen Polonya bölgeleri ve doğuda Sovyetler Birliği tarafından ilhak edilen Polonya bölgeleri. Bölge, 1941'de, Sovyetler Birliği'nin Alman işgalinden sonra, yeni Galiçya Bölgesi'ni içerecek şekilde önemli ölçüde genişletildi.

<span class="mw-page-title-main">Varşova Ayaklanması</span>

Varşova Ayaklanması, Polonya'daki Armia Krajowa birliklerinin Varşova'yı Alman işgalinden kurtarmak için gerçekleştirdiği, II. Dünya Savaşı'nın önemli operasyonlarından birisidir.

<span class="mw-page-title-main">1945 Moskova Zafer Geçit Töreni</span>

1945 Moskova Zafer Geçit Töreni, Sovyetler Birliği'nin II. Dünya Savaşı kapsamında Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinden sonra Kızıl Ordu tarafından Kızıl Meydan'da, Lenin'in Mozolesi önünde 24 Haziran 1945 günü düzenlenen tarihi askerî geçit töreni. Moskova Zafer Günü Geçit Törenleri'nin ilkidir.

<i>Untermensch</i> Terim

Untermensch veya alt insan, Naziler tarafından sık sık "Doğu’dan gelen kitleler" olarak adlandırılan, Aryan olmayan kitleleri alt insan olarak betimleyen terim. Yahudiler, Romanlar, Slavlar bu tanımlama içerisine sokulmuştur. Terim aynı zamanda Siyahlar, Mulattolar ve Fin-Asya'ya da uygulandı. Nihai Çözüm ile Yahudilerin Holokost ile Polonyalı ve Romanların, ayrıca fiziksel ve zihinsel engelli insanların yok edilme planları bu fikre dayanır. Generalplan Ost’a göre, Doğu-Orta Avrupa’nın Slav nüfusu kısmen Holokost’taki toplu cinayetlerle azaltılacaktı, çoğunluğu Asya’ya sürüldü ve Almanya'da köle emeği olarak kullanıldı. Bu kavram Nazi ırk politikasının önemli bir parçasıydı.

<span class="mw-page-title-main">Hitler'in Stalingrad Söylevi</span>

Adolf Hitler, II. Dünya Savaşı sırasında sürmekte olan Stalingrad Muharebesi'nde Almanya'nın aleyhine gelişmekte olan duruma dair 8 Kasım 1942 tarihinde Nazi Partisi üst düzey yöneticilerine hitap etmiştir. Almanca Stalingrad-Rede Hitlers olarak bilinen söylev, Münih Stiglmaierplatz Meydanındaki Löwenbräukeller binasında gerçekleşmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Batı ihaneti</span>

Batı ihaneti, Birleşik Krallık, Fransa ve bazen ABD'nin, II. Dünya Savaşı'nın başlangıcında ve sonrasında Çekoslovak ve Polonya devletlerine ilişkin yasal, diplomatik, askeri ve ahlaki yükümlülüklerini yerine getirmediği görüşüdür. Ayrıca bazen o sırada diğer Orta ve Doğu Avrupa devletlerinin muamelesine de atıfta bulunur.