İçeriğe atla

Winsen

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Latin alfabesi</span> Latin dilini yazmak için kullanılan alfabe

Latin alfabesi, antik Roma tarafından Eski Latince yazmak için kullanılan Latin harfleri tabanlı alfabedir. 23 harften oluşan Latin alfabesi, Latin harflerini kullanan ilk alfabedir.

<span class="mw-page-title-main">İyon Denizi</span>

İyon Denizi, Adriyatik Denizi ile Akdeniz arasında deniz.

Watt, SI'de, uluslararası standart güç birimidir.

<span class="mw-page-title-main">Coğrafi koordinat sistemi</span> koordinat sistemi

Coğrafi koordinat sistemi, dünya üstündeki herhangi bir yeri, topografik bir nokta olarak tanımlamayı sağlayan bir koordinat sistemi. Küresel koordinat sistemindeki üç bileşenden ikisi kullanılarak belirtilir. Burada aşılması gereken zorluk, dünyanın bir küre değil de jeodezi bağlamında yaklaşık olarak bir elipsoit ya da basık sferoit şeklinde olmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Virjin Adaları</span> Karayiplerde bulunan Birleşik Krallıka bağlı adalar topluluğu

Britanya Virjin Adaları, Karayipler'de Küçük Antiller'in bir parçası olan ve Britanya Denizaşırı Toprakları olarak Birleşik Krallık'a bağlı olan adalar topluluğudur. Virjin Adaları'nda, ABD Virjin Adaları ve İspanyol Virjin Adalarının dışında kalan adalar topluluğudur. Başkenti Road Town olan Britanya Virjin Adaları, toplamda Tortola, Virjin Gorda, Anegada ve Jost Van Dyke gibi yerleşimin olduğu dört büyük ve irili ufaklı yaklaşık elli adacıktan meydana gelmektedir. Bu dört büyük ada dışında yaklaşık on beş adada da küçük yerleşimler görülebilmektedir. Britanya Virjin Adaları'na bağlı en büyük ada başkent Road Town'ın da bulunduğu Tortola adasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bilateria</span>

Bilateria, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.

<span class="mw-page-title-main">Yeni Genel Katalog</span> gök cisimleri kataloğu

Bulutsular ve Yıldız Kümelerinin Yeni Genel Kataloğu, 1888 yılında John Louis Emil Dreyer tarafından derlenen ve derin gökyüzü cisimlerinden oluşan bir astronomi kataloğudur. NGC, gökadalar, yıldız kümeleri ve salma bulutsuları da dahil olmak üzere 7.840 gök cismi içerir. Dreyer NGC'ye, 1895 ve 1908 yıllarında 5.386 gök cismini daha tanımlayan ve Dizin Katalogları olarak bilinen iki ek yayınladı. Bu cisimlerin birçoğu halen NGC veya IC numaralarıyla yaygın bir şekilde bilinmektedir.

Prekambriyen, yerküre tarihinin mevcut Fanerozoyik Üst Zaman'dan önce gelen en eski bölümüdür. Prekambriyen, Fanerozoyik Üst Zaman'ın ilk dönemi olan Kambriyen'den önce geldiği için bu şekilde adlandırılmıştır. Kambriyen adlandırması ise bu çağa ait kayaçların ilk incelendiği yer olan Galler'in Latince ismi Cambria'dan gelmektedir. Prekambriyen, yerkürenin jeolojik zamanının %88'ini kapsar.

<span class="mw-page-title-main">Almanya'daki şehirler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Almanya'daki şehirler listesi, 1 Ocak 2017 itibarıyla Almanya'da bulunan 2060 şehir ve ilçenin alfabetik olarak sıralanmış bir listesidir.

2013 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 76.667.864'tür.

2015 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 78.741.053'tür.

2016 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 79.814.871'dir.

<span class="mw-page-title-main">A&W Root Beer</span>

A&W Root Beer, 1919 yılında Roy W. Allen tarafından başlatılan, esas olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da satılan bir kök birası markasıdır. Önemli markalara Barq's, Mug Root, Dad's Root Beer, Hires Root Beer, A&W Cream Soda, IBC Root Beer dahil idi. 1922'de Allen, Frank Wright ile ortaklık yaptı. "A&W" markasını yaratmak için ilk harflerini birleştirdiler ve 1922'de kurulan bir A&W Restaurants isimli restoran zincirine ilham verdiler. Orijinal olarak, beş kuruşa satılan A&W kök birası oldu.

2019 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 83.154.997'dir.

2017 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 80.810.525'tir.

2018 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 82.003.882'dir.

2020 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 83.614.362'dir.

<span class="mw-page-title-main">Obazoa</span> ökaryot kladı

Obazoa Amoebozoa kladına kardeş olarak sunulmuş bir ökaryot kladıdır. Obazoa; Breviatea, Apusomonadida ve Opisthokonta birleşiminden oluşur. Obazoa terimi, Opisthokonta, Breviatea ve Apusomonadida kelimelerinin akronimi olan OBA'ya dayanır.

<span class="mw-page-title-main">Mysidae</span>

Mysidae, Mysida takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.