İçeriğe atla

Windows Services for UNIX

SFU Dosya Uzantısının bir ana dosya tipi vardır ve Omnifi DMP1 ile açılabilir. Genellikle bunlar Omnifi DMP1 System Firmware Update formatındadır. SFU dosyaları en çok Uncommon Files olarak kategorize edilir.

SFU Dosya Uzantısı, Windows ile desteklenebilir. Bu tip dosyalar genellikle masaüstü ve bazı mobil cihazlarda bulunabilir. Temel SFU dosya tipi "Düşük" Popülerlik Puanına sahiptir, yani bu dosyalar masaüstü ve mobil cihazlarda genellikle bulunmaz.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Linux</span> Bir işletim sistemi çekirdeği

Linux ; Linux çekirdeğine dayalı, açık kaynak kodlu, Unix benzeri bir işletim sistemi ailesidir. GNU Genel Kamu Lisansı versiyon 2 ile sunulan ve Linux Vakfı çatısı altında geliştirilen bir özgür yazılım projesidir. Linux ismi ilk geliştiricisi olan Linus Torvalds tarafından 1991 yılında verilmiştir. Günümüzde süper bilgisayarlarda, akıllı cihazların ve internet altyapısında kullanılan cihazların işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlardan en popüler olanı Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Sunucu (bilişim)</span> bilgisayar ağlarında, diğer ağ bileşenlerinin (kullanıcıların) erişebileceği, kullanımına ve/veya paylaşımına açık kaynakları barındıran bilgisayar birimi

Sunucu, bilişim alanında "istemci" denilen diğer program ve cihazlara çeşitli işlevler sunan bilgisayar donanımları veya yazılımlarıdır. Bu mimariye istemci-sunucu modeli denir. Sunucular, istemciler arasında veri veya kaynak paylaşımı, bir istemci için hesaplama yapma gibi çeşitli işlevleri yerine getirebilirler. Bu işlevlere genellikle "servis" veya "hizmet" denir. Tek bir sunucu çok sayıda istemciye hizmet verebilir, tek bir istemci de çok sayıda sunucudan hizmet alabilir. İstemci ve sunucu aynı cihaz üzerinde çalışabileceği gibi, istemci ağ üzerinden farklı bir cihazdaki sunucuya da bağlanabilir. Tipik sunucular arasında veritabanı sunucuları, dosya sunucuları, e-posta sunucuları, yazdırma sunucuları, web sunucuları, oyun sunucuları ve uygulama sunucuları sayılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Cep bilgisayarı</span>

Cep bilgisayarı - PDA, taşınabilir küçük cep bilgisayarları.

<span class="mw-page-title-main">Mobil cihaz</span> bilgisayar türü

Mobil cihaz, elinde tutabilmek ve kullanabilmek için yeterince küçük olan bir bilgisayardır. Genel olarak, herhangi bir el tipi bilgisayar cihazında dijital düğmeler ve klavye ile fiziksel bir klavye ile birlikte fiziksel düğmeler ile bir dokunmatik ekran arayüzü sağlayan bir LCD veya OLED düz ekran arayüzü bulunur. Bu tür cihazların çoğu internete bağlanabilir ve araç eğlence sistemleri veya kulaklık gibi diğer cihazlarla Wi-Fi, Bluetooth, hücresel ağlar ve NFC aracılığıyla birbirine bağlanabilir. Entegre kameralar, sesli ve görüntülü telefon görüşmeleri yapma ve alma yeteneği, video oyunları ve GPS özellikleri yaygındır. Güç genellikle lityum pil ile sağlanır. Mobil cihazlar, söz konusu yetenekler için uzmanlaşmış üçüncü taraf uygulamaların yüklenmesine ve çalıştırılmasına izin veren mobil işletim sistemleri çalıştırabilmektedir.

Video barındırma, sağlayıcı tarafından video barındırma hizmetinin sunulduğu türdür. Video barındırma hizmeti veren internet siteleri hem video ekleme veya izleme hem de resim ekleme veya var olan resimlere bakma imkânı sağlamaktadırlar. Hizmet bireysel son kullanıcıların kişisel, ticari veya telif ücretsiz videoları yükleyip paylaşmasına ve bunları izlemesine olanak tanır. Kullanıcılar genelde barındırma hizmetinin web sitesi, mobil veya masaüstü uygulaması veya diğer arayüz (API) aracılığıyla video içeriği yükleyecektir. Yüklenen video içeriği kısa video kliplerinden tam uzunlukta televizyon programı ve filmlere kadar değişebilir. Video sunucusu, videoyu kendi sunucusunda saklar ve kullanıcıların farklı türdeki katıştırma kodlarını veya başkalarının video içeriğini görüntülemesine izin veren bağlantıları etkinleştirmesine olanak tanır. Özellikle video barındırma web sitesi olarak kullanılan web sitesi, genellikle video paylaşımı web sitesi olarak adlandırılır. Tanınmış video barındırma sistemleri:

<span class="mw-page-title-main">Masaüstü bilgisayar</span>

Masaüstü bilgisayar, sabit bir konsol veya masa üzerine uygun yapıda tasarlanan kişisel bilgisayar türüdür. Bu bilgisayarlar çeşitli türlerde parçaların birleştirilmesiyle çok farklı biçimde oluşturulabilirler. Boyutları büyük ve ağır olması sebebiyle çevresel faktörlerden daha az zarar görürler. Diğer kişisel bilgisayarlara göre yüksek güç harcarlar ve daha az maliyete sahiptirler. Ayrıca performans olarak öndedirler ancak yavaş yavaş Dizüstü bilgisayarlar performansta da öne geçmeye başlamıştır lakin ısınma sorunu vardır. Günümüzde pek çok masaüstü bilgisayarın ayrı klavye, fare ve ekranı vardır.

<span class="mw-page-title-main">Ağ arabirim denetleyicisi</span>

Ağ arabirim denetleyicisi, ağ arabirim kartı, ağ bağdaştırıcısı, LAN bağdaştırıcısı ya da fiziksel ağ arabirimi; bilgisayarlarla ağın iletişim kurmasını sağlayan, ethernet olarak adlandırılan ağa fiziksel olarak bağlanan ağ arabirim kartıdır. Anakart üzerinde bulunan yuvaya yerleştirilerek bilgisayar ağlarında bulunan diğer bilgisayarlarla veri alışverişini sağlamakta kullanılır. Ağda bulunan bu sistemleri birbirinden ayırt etmek için kendilerine özgü olan Mac adreslerini kullanırlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows RT</span>

Microsoft Windows RT, ARM mimarisine sahip cihazlar için Microsoft şirketinin bir işletim sistemidir.

Mobil güvenlik ya da mobil telefon güvenliği, mobil işlemenin öneminin ve kullanılan akıllı telefonların sayısının artması ile birlikte öne çıkmıştır. Genel olarak bakıldığında, mobil güvenlik, mobil cihazlarda saklanan bilgilerin ve servislerin koruma altına alınması olarak değerlendirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Mobile 6.0</span> Mobil işletim sistemi

Windows Mobile 6.0 kod ismi "Crossbow", Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 5. sürümüdür. 3GSM Dünya Kongresi 2007-de, 12 Şubat 2007 tarihinde serbest bırakıldı. Üç farklı versiyonu geliyor: akıllı telefonlar için "Windows Mobile 6 Standard", Telefon işlevselliği ile Pocket PC'ler için "Windows Mobile 6 Professional" ve Hücresel radyolar olmadan Pocket PC'ler için "Windows Mobile 6 Classic". Microsoft 6.0 sürümüne 6.5 ve 6.1 sürümü ile birlikte 8 Ocak 2013 tarihinde desteklemeye son verildi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Mobile 5.0</span> Windows Mobile işletim sisteminin 4. sürümü

Windows Mobile 5.0 kod ismi "Magneto" Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 4. sürümüdür. 9 Mayıs 2005 yılında Microsoftun Las Vegas'da "Mobile and Embedded Developers Conference 2005" konferansında tanıtıldı. Microsoft, 12 Ekim 2010 ile Windows Mobile 5.0 için ana destek sundu ve 13 Ekim 2015'e kadar geniş destek verdi. İlk kez Dell Axim X51 Cep bilgisayarında teklif edildi.

<span class="mw-page-title-main">Pocket PC 2000</span>

Pocket PC 2000 kod ismi "Rapier" Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin ilk sürümüdür. Windows CE 3.0 tarafından desteklenmektedir. Bu, daha sonra, Windows Mobile işletim sistemi olarak adlandırılan ilk sistem idi ve Palm-boyutlu PC işletim sistemi için bir halefi olması gerekiyordu. Geriye dönük uyumluluk Palm-boyutlu PC uygulamaları ile elde edilmiştir. Pocket PC 2000 sürümü Pocket PC cihazlar için esas amaçlandı, ancak birkaç Palm boyutlu PC cihazların da güncelleştirilmesi yeteneği vardı. Ayrıca, çeşitli Pocket PC 2000 telefonlar serbest bırakıldı, ancak Microsoft'un "Akıllı telefon" donanım platformu henüz oluşturulamadı. Bu sürümde desteklenen tek çözünürlük 240x320 (QVGA) idi. Çıkarılabilir depolama kartı formatları CompactFlash ve MultiMediaCard'ı desteklenmiştir. Şu anda Pocket PC cihazları belirli bir işlemci mimarisi ile standardize edilmemiştir. Sonuç olarak, Pocket PC 2000 birden fazla CPU mimarilerinde: SH-3, MIPS, ARM-de yayınlandı. Kızılötesi (IR) Dosya gülen yeteneği orijinal donanım özellikleri arasında yer aldı. Orijinal Pocket PC işletim sistemi Windows 98, Windows Me ve Windows 2000 işletim sistemlerinde benzer bir görünüme sahiptir. Pocket PC 2000 sürümü 10 Eylül 2007 tarihi itibarıyla desteklenmiyor.

<span class="mw-page-title-main">ActiveSync</span> Mobil veri senkronizasyon programı Microsoft tarafından geliştirildi

ActiveSync Microsoft tarafından geliştirilen 1996'da orijinal olarak piyasaya sürülen, Microsoft tarafından geliştirilen mobil bir veri senkronizasyon uygulamasıdır. Verileri avuçiçi cihazlar ve masaüstü bilgisayarlarla senkronize eder. Windows Görev Yöneticisi'nde, ilişkili işlem wcescomm.exe olarak adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Office Mobile</span> Microsoft Officein akıllı telefonlar için geliştirilmiş sürümü

Microsoft Office Mobile Microsoft tarafından Windows 10, Windows 10 Mobile, iOS, Android ve Chrome OS için geliştirilen yaratıcılık yazılımı mobil uygulamalarıdır. Çekirdek uygulamalar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'dur. Office Sway, Skype for Business ve SharePoint gibi diğer Office uygulamaları, desteklenen cihazlar ve platformlardaki mobil uygulama mağazasından indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Barkod</span>

Windows Live Barkod Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcıların, iki boyutlu bir matris barkodu olan Hızlı Yanıt Kodu aracılığıyla çeşitli ortamlar ve el cihazları arasında bilgi aktarmasına izin verildi. İnsanlara bilgi alışverişinde bulunmak ve mobil cihazlarda çeşitli çevrimiçi hizmetleri kullanmak için bir yöntem sundu.

<span class="mw-page-title-main">Android için Google Chrome</span>

Google Chrome Android Android sistemi için piyasaya sürülen Google Chrome'un bir sürümüdür. Google, 7 Şubat 2012 tarihinde, Android Ice Cream Sandwich cihazları için, seçilen ülkeler için Google Chrome Beta sürümünü piyasaya sürdü. Tarayıcının ilk kararlı sürümü 27 Haziran 2012'de piyasaya sürüldü. 26.02.2012 tarihinde piyasaya sürülen Chrome 18.0.1026.311, Android için Chrome'un Intel x86 tabanlı mobil cihazlarını destekleyen ilk sürümü idi.

<span class="mw-page-title-main">Tüketici elektroniği</span>

Tüketici elektroniği, genel olarak evlerde günlük kullanıma yönelik elektronik veya dijital ürünlerdir. Genellikle, inovasyonlar, eğlence için kullanılan cihazlar, gadget, aksesuar, haberleşme ile ev ofisi ürünlerini kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Subnotebook</span> küçük dizüstü bilgisayarlar için kullanılan eski bir terim

Bir subnotebook, tipik bir dizüstü bilgisayardan daha küçük ve daha hafif olan bir laptop sınıfıdır.

Microsoft Device Emulator Windows Mobile tabanlı cihazlar için bir emülatördür. Microsoft, Kasım 2008'de Windows Mobile 6.5 için bir emülatör başlattı, Windows Mobile 6.5 Geliştirici Araç Seti, belge oluşturma, örnek kod alma gibi çeşitli özellikler ekledi. Microsoft Visual Studio'ya, başlık ve kütüphane dosyaları, emülatör görüntüleri ve araçları. Microsoft Device Emulator, Basitleştirilmiş Çince, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Castilian ve Japonca dillerinde kullanılabilir. Windows Mobile emülatöründen bağımsız Microsoft, geliştiriciler için Internet Explorer Mobile için bir emülatör yayınladı.

<span class="mw-page-title-main">Smartbook</span>

Bir smartbook, 2009 ve 2010 yılları arasında üretilen bir akıllı telefon ve netbook bilgisayarın bazı özelliklerini birleştiren bir mobil cihaz sınıfıydı. Smartbooklar, her gün açık, gün boyu pil ömrü, 3G, Wi-Fi bağlantısı ve GPS, 5 ila 10 inç ekran boyutuna sahip bir dizüstü bilgisayar veya tablet bilgisayar tarzı gövdede gibi özelliklerle tanıtıldı. Fiziksel veya yumuşak bir dokunmatik ekran klavyesi var. Lenovo Skylight, Toshiba AC100, Chromebook gibi modeller var.