İçeriğe atla

Windows Phone Mağazası

Bu madde Windows Phone Store ile ilgilidir. Microsoft Windows için Windows Store sayfasına bakın.

Windows Phone Store
Geliştirici(ler)Microsoft
İlk yayınlanma21 Ekim 2010 (13 yıl önce) (2010-10-21)
Geliştirme durumuAktif
İşletim sistemiWindows Phone
ErişilebilirlikÇokdilli
TürMağaza, Dijital dağıtım
LisansÖzel mülk yazılım
Resmî sitesimicrosoft.com/en-us/store/apps/windows-phone

Windows Phone Store (daha önce Windows Phone Marketplace) Windows Phone platformu için Microsoft tarafından geliştirilen bir dijital dağıtım platformu olup, kullanıcıların göz atmak ve üçüncü şahıslar tarafından geliştirilen uygulamaları indirmelerine izin veriyor. Yeni Windows ürünlerinin çoğu gibi, "Metro UI" özellikleri; UI panoramik manzaralı sunulmuştur. Kullanıcı kategorileri ve başlıkları gözden geçire, özellikli öğeleri göre ve yorumları, ekran görüntüleri ve fiyatlandırma bilgileri ile bilgi alabilirler. Windows Phone Store-ni kullanmak için Microsoft Account hesabı gereklidir.

Windows Phone Store Windows Mobile platformunda çalışan Windows Marketplace for Mobile-nin yerine bazı ülkelerde Ekim 2010'da Windows phone 7 ile birlikte başlatıldı. Windows Phone SDK-ın yarım milyondan fazla kez indirilmesi 4 Ekim 2010 tarihinde bildirilmiştir. Şubat 2013 sonunda, Marketplace-de 130.000'den fazla mevcut uygulama vardır.[1] Ağustos 2012 yılında, Microsoft, "Windows Phone Marketplace' ismini "Windows Phone Store" ismine rebrand etti. Değişiklik, Windows Phone cihazlarında ve Windows Phone web sitesinde görüldü; Marketplace bölümü "Uygulamalar + Oyunlar" olarak değiştirilmiştir..

2015 yılında, Microsoft Windows Phone Store-nin aşamalı şekilde Windows Store-ye yerini değiştirdiğini duyurdu ve tüm Windows destekli cihazlar için bir "evrensel" depo olarak hareket edecekti. Bu sürecin bir parçası olarak, Windows Phone Store web sitesi bir siteye taşındı, aynı zamanda Windows Phone 7.x, 8.x ve Windows 8.x uygulamaları için tek bir site oluşturarak PC Mağaza içeriyor.

Fiyatlandırma ve özellikleri

Windows Phone Mağazasında kredi kartı alışveriş, operatör faturalama ve reklam destekli içerik desteği vardır. Mağaza ayrıca, bir "satın alma öncesi dene" seçeneği sunuyor, kullanıcının ticari uygulama için bir deneme ya da demo indirmesi için bir seçenek vardır. Diğer özelliklerin Windows Phone Mağazasının selefi Windows Marketplace Mobile-ye benzer olduğu söyleniyor. Windows Phone Mağazası 16 ana kategoride 61 kategori ve 25 alt kategoriye bölünmüş olacakdır. Uygulamalar ancak bir kategoride yerleştirilebilir. Windows Phone Mağazası da Xbox Live bağlantısı ve özellikleri entegre olacak 3D oyunlar için indirme yer alacak. Bir bilgisayara bir XAP dosyasını indirmek için yeteneği de mevcut, internet erişimi yoksa, bir kullanıcıya SD karttan bir uygulamayı yüklemeği sağlar.

Geliştiriciler

Geliştiriciler bir Uygulama Hub üyesi olmak ve Windows Phone Store'a göndermek için $ 99 bir yıllık abonelik ücreti ödemek zorundadır. Ücretli uygulamalar için ücretsiz gönderimler sayısında bir sınır var.[2] Ücretsiz uygulamalar için 100 ücretsiz gönderimler sınırı var; bundan sonra, ücretsiz uygulamalar için başvuru başına 19,99 $ bir ücret olacakdır. Geliştiriciler aynı zamanda kendi uygulamalarını dağıtmak için OEM'lerle çalışmayı tercih edebilir; bu, uygulamalara, Windows Phone cihazlarında ğnyüklü veya bu özel OEM ürünlerine münhasır öncesi izin verir. Bu süreç Nokia Lumia cihazlara özel uygulamalar için Nokia (en son Microsoft Mobile) tarafından kullanılandır. (Nokia Kamera, Here haritaları ve MixRadio dahil). OEM özel uygulamaları sadece OEM belirli bir donanım üzerinde ayrı bir kanalda son kullanıcılara konuşlandırılır ve edilir. Çoğu Windows Phone OEM-lerin, örneğin "Lumia Collection" (eski adıyla "Nokia Collection"), "Samsung Zone", "HTC Apps" ve "Huawei Selected" gibi bir kategorisi vardır.

Oyunlar ve Uygulamalar

Bir kullanıcı, Windows Phone Store-den oyunlar ve uygulamalar indirebilir; Xbox Live hesapı etkinse, mağazaya telefonun kendisinden uzaktan erişilebilir. Microsoft-da, popüler oyunlarından geniş bir yelpazesi vardır.[3] Ayrıca Gamescom'da Microsoft 50'den fazla prim Windows Phone 7 oyunlar ve uygulamalar açıkladı ve bu, Xbox Live mobil bağlantı kullanımı yapacaktır.

Windows Phone Mağazası, hızla başlatılmasından bu yana ve Şubat 2012 tarihine kadar büyüdü, 70.000 mevcut uygulaması ile Blackberry App World-ü Mart 2012'de geçmesi bir dönüm noktası idi. 2012 yılı Haziran ayında, 20 ay sonra, Windows Phone Marketplace-de uygulamalar 100.000-e ulaşmıştır. 100.000 uygulamaları gerçekleştirmek için büyüme 24 ay ile Android-den hızlıdır, ama 16 ay ile iOS-dan daha yavaşdır. Numara Aralık 2012 yılında 150.000, ardından Aralık 2013 yılında 200.000-e hızlandırıldı. Windows Phone Ağustos 2014 olarak 300.000 'den fazla uygulama içeriyor.

Windows phone store ilk logo
Windows Phone Store logoları

İçerik Kısıtlamaları

Windows Phone Store'daki uygulamaları, bir içerik politikasına maruz kalır. Sınırlandırılması veya yasaklanması olan içerik örnekleri pornografi, şiddet promosyon, ayrımcılık, nefret ya da ilaçlar, alkol ve tütün kullanımını içerir. Öneriler olarak fuhuş tasvirleri, cinsel fetişizm ya da genel olarak "Makul bir kişi, yetişkin veya sınırda yetişkin içeriği olabileceğini düşünen" herhangi bir şey mağazada yasak olacak.

Windows Phone 7 SDK

Windows phone 7 uygulama geliştirmesi Microsoft Silverlight, Microsoft XNA ve .NET Compact Framework üzerine dayanmaktadır. geliştirilmesi için kullanılan birincil araçlar Microsoft Visual Studio 2010 ve Microsoft Blend-dir. Kilitsiz geliştirici cihazlar hariç olmak üzere, Windows Phone 7 sadece, Microsoft tarafından onaylanan ve sadece Windows Phone Store üzerinden kullanılabilir olan uygulamaları çalışır.[4]

Geliştiriciler, normalde kendi uygulamalarından veya geliştiriciler tarafından yapılan gelirin % 70-ni kazanabilirler ve uygulamalara yerleşik bir reklam modeli içerebilir. Öğrenciler Microsoft'un DreamSpark programı ile ücretsiz başvuru yapabilecekler.

Windows Phone 8 SDK

Windows Phone 8 uygulama geliştirmesi geliştiricilere Windows Phone 8 için uygulamalar geliştirmek için Visual C #, Visual Basic ve Microsoft Visual C ++ kullanmalarına olanak sağlar.[5] Windows Phone 8 SDK sürümünde, Microsoft Şubat 2013'te Yönetilen bir .NET Framework dilinde geliştiricilere oyun yaratmaya izin XNA gelişimini durdurdu. XNA yapısı (DirectX etrafında sarıcı), Windows Runtime ve Windows Phone uygulamaları için DirectX lehine kesildikden sonra geliştiriciler oyunlar oluşturmak için yerel kod kullanmak zorunda kaldılar. Böyle Monogame olarak XNA-ya üçüncü parti alternatifler var, bu geliştiricilere Windows Runtime, Windows Phone 8 ve diğer platformlarda XNA kullanmaya devam etmek için izin verir. Emülatör de hiper denetimci olarak Hyper-V'yi kullanmak için değiştirildi ve artık Windows 8 Pro veya Windows Server 2012 64 bit sürümleri gerektirir ve donanım destekli sanallaştırma desteği olan bir sistem vardır. Windows Phone 8, Windows 8 ve Windows Phone 8 platformlar arasında kodu yeniden kullanımı için Windows Runtime nesnelerinin bir alt kümesini destekler. Yerel kod desteği, Windows Phone 8-e eklendi, ama sadece DirectX oyunlarını veya Windows Runtime bileşenlerini oluşturmak için kullanılabilir. XAML kullanılan uygulamalar hala .NET Framework dil yönetimi ile inşa edilmelidir. Win32 API-nin (Windows API) alt kümesi bir sınırlı destek olarak Windows Phone 8 SDK-ye eklenmiştir. Microsoft-a ayrıca geliştiriciler için uygulamaları Windows Phone-ye girişini daha kolay hale getirmek için Unity gibi üçüncü parti oyun çerçeveleri için destek eklendi. Geliştiriciler hala Windows phone 7 uygulamaları geliştirebilir ve Windows Phone 8 ile uyumlu olması devam edecektir. Mağaza Windows Phone 8.1 sisteminde de aynı ve uyumlu şekilde çalışmaktadır.

Windows Phone App Studio

Windows Uygulama Stüdyosu (Windows App Studio) Windows Phone için hızlı uygulama yaratılması için bir tek durak kaynağıdır. Çift yapılandırma adımları ile kullanıcılar Windows Mağaza için bir üretime hazır bir uygulama oluşturabilirler. Tüm yapılandırma görünüm ve his ayarlandıktan sonra, bu online stüdyo Windows Phone Mağazası'ndan doğrudan uygulamayı yayınlamaya izin verir. Servis ücretsiz olarak ve Microsoft Account ile oturum için gereklidir.

Windows Store ile birleşim

Q2 2016 etkinliğinde, Microsoft Windows 10 Mobile işletim sistemini başlatmak niyetini açıkladı.[6] Microsoft'un işletim sistemleri konsolidasyonu o anlama gelir ki, aynı, birleşik mağaza masaüstü, tablet, mobil ve Xbox arasında değişen cihazlar üzerinde çalışacak.[7] Bu nedenle, mevcut Windows Phone Store, Windows Mağaza lehine, kesilmekden kaynaklanmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  7. ^ http://www.tamindir.com/windows-10-mobile-icin-yeni-magaza-mujdesi-iste-ekran-goruntuleri_h-14932/ []

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Akıllı telefon</span> Mobil İletişim Cihazı

Akıllı telefon, cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve neredeyse her iş için bir uygulama bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">App Store (iOS)</span> IOS işletim sistemine sahip cihazların yerleşik oyun ve uygulama mağazası

Bu madde iOS işletim sistemiyle yüklü gelen App Store içindir. Mac App Store ile karıştırılmamalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone</span> Microsoft tarafından geliştirilmiş akıllı telefon işletim sistemi

Windows Phone, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve Windows Mobile serilerinin devamı olan bir mobil işletim sistemidir. Windows Mobile işletim sistemine son verildikden bu sisteme geçiş yapıldı. 2010 Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi'nde ilk kez duyurulan sistem; Windows Mobile'daki kurumsal kullanıcı kitlesine nazaran Windows Phone'da hedef kitlesi Microsoft tarafından sadece son kullanıcılar olarak belirlemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Lumia 900</span> Telefon Modeli

Nokia Lumia 900, Windows Phone işletim sisteminin Windows phone 7 sürümüne sahip Nokia tarafından 9 Ocak 2012 tarihinde Consumer Electronics Show'ta tanıtılan bir akıllı telefondur. 4G LTE desteğine sahip olan bu cihaz Nisan 2012 tarihinde satışa sunulmuştur. AT&T ile satışına başlanan bu cihazın çıkış fiyatı 99.99$ iken günümüzde yine AT$T tarafından yalnızca 49.99$'a satılmaktadır. Bu fiyat cihaz üretim maliyetinin oldukça altındadır. MeeGo sistemli Nokia N9 modelini takip etti. Aygıtın ardılı Nokia Lumia 920-dir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Mağazası</span> Microsoftun Windows için yarattığı bir uygulama mağazası

Microsoft Store, Microsoft'un Microsoft Windows için yarattığı bir uygulama mağazasıdır. Windows 8 ve Windows Server 2012'den başlayarak çalışır. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 sistemleri ve Windows Server 2008 sunucusunda desteklenmez. Bu, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını dağıtmanın birincil yoludur. Hem ücretsiz, hem de 0,99 $ - 999,99 $ maliyet arasında değişen ücretli uygulamalar Microsoft Mağazası üzerinden dağıtılabilir. Ayrıca, Microsoft Mağazası Windows RT Metro arayüzeyli uygulamaları ve masaüstü uygulamaları satın almak ve indirmek için tek yoldur. Microsoft Mağazası ilk kez 29 Şubat 2012 yılında Windows 8 Tüketici Önizleme kullanımına Windows Mağazası adıyla sunuldu. Daha sonra 2015 yılında, Windows Phone Store, Microsoft Movies & TV ve Groove Music mağazaları Windows Mağazası içine birleştirilmiştir. Eylül 2017'de Microsoft, Windows Mağazası'nı dijital Microsoft Store olarak yeniden markalandırdı başladı ve Microsoft logosunu taşıyan yeni bir simge oluşturuldu. Xbox Game Store, platformun bu yeni sürümüne birleştirildi. Ekim 2021'de Windows 11 duyurulurken Microsoft Store için Win32 (.exe) ve web tabanlı uygulamalar ve Farklı Windows Mağazaları entegre etme özelliği için destek duyuruldu. Android uygulamaları, Windows 11'e Windows için Android Alt Sistemi indirildiği takdirde Amazon Appstore ile entegre çalışıp Microsoft Store'dan Android uygulaması indirebilecek.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 7</span> 2010da yayımlanmış, Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümü

Windows Phone 7 Microsoft tarafından tanıtılan Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümüdür. Microsoft Windows Mobile 6.5 sürümü ile Windows Mobile işletim sisteminin son versiyonunu yayınlamış ve bununla işletim sistemine son vermiştir. Bundan sonra Microsoft yeni işletim sistemini yaratmaya başladı, 21 Ekim 2010 tarihinde dünya çapında Windows Phone Store ile birlikte ve 8 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlandı. Versiyon birden fazla büyük güncellemeler aldı, son hali Ocak 2013 yılında piyasaya sürülen Windows Phone 7.8 oldu. Versiyonun güncellenme yöntemi Zune yazılım aracılığı iledir. Buna özelleştirilebilir başlangıç ekranı olarak birkaç özelliği eklendi. Tam yeni "Metro" isminde tasarım sistemine dayalı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil yazılım platformu Windows Phone Store'dur. Microsoft bu sürümdeki mobil cihazlar için ücretsiz online eş hizmeti vermek için özel olarak "My Windows Phone" hizmetini kullanıma verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 8</span> Microsoft tarafından geliştirilen mobil cihazlar için piyasaya sürülen işletim sistemi

Windows Phone 8, Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sisteminin ikinci nesildir. İlk sürüm olan Windows Phone 7'nin devamı olarak yaratıldı. Bu, 29 Ekim 2012 tarihinde serbest bırakıldı ve selefi gibi, bu Metro tasarım diline dayanan düz bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Bu sürümün yerini 2 Nisan 2014 yılında açılan Windows Phone 8.1 mobil işletim sistemine bıraktı. Sürümün mobil medya yazılım ve dağıtım platformu Windows Phone Store-dir. Güncellenme yöntemi ise ilk sürümden farklı, Zune yazılım ile değil, "Firmware over the air" aracılığı iledir.

<span class="mw-page-title-main">Zune yazılım</span> Microsoft Windows için bir medya yönetim yazılımı

Zune yazılım Microsoft Windows için bir medya yönetim yazılımıdır, bir kütüphane ile tam bir medya oynatıcı uygulaması, Zune Marketplace için bir arayüz, hem de bir medya akışı sunucusu olarak çalışır. Yazılım Zune işlevselliği ile Zune 4, 8, 16, 30, 80, 120, Zune HD, Windows phone 7, and Microsoft Kin de dahil olmak üzere tüm cihazlarla senkronize etmek için kullanılır. Zune cihazları Zune yazılımı ile çalışır ve Microsoft'un Metro tasarım dilinin birçok tasarım ilkelerini uygular.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 8.1</span> Üçüncü nesil Windows Phone mobil işletim sistemi

Windows Phone 8.1, Windows Phone 8'den sonra Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sisteminin üçüncü neslidir. "Firmware over the air" aracılığı iledir. 2 Nisan 2014 tarihinde, San Francisco, Kaliforniya'da Microsoft'un Build Konferansı'nda tanıtılmıştır. Bu, 14 Nisan 2014 tarihinde Windows Phone geliştiricilerine son şeklini yayınlandı ve 15 Temmuz 2014 tarihinde genel kullanılabilire varıldı. Windows Phone 8 sürümünü çalıştıran tüm Windows Telefonlar, Windows Phone 8.1'e yükseltilebilir. Sürümün güncellenme yöntemi "Firmware over the air" ve Windows Phone Store aracılığı iledir. Bu sürümde ilk kez hızlı ayarlar sağlayan ve kullanıcılara tüm hızlı ayarları gösteren Bildirim Merkezi - Eylem Merkezi tanıtıltı.

Microsoft Store, Microsoft şirketinin perakende mağazalar zinciri ve bir online alışveriş sitesidir. Microsoft tarafından sahip olunan ve işletilen bilgisayar, bilgisayar yazılım ve tüketici elektroniği dağıtımıdır. Mağazalar "Dünya çapında tüketiciler için PC ve Microsoft perakende satış deneyimini geliştirmek ve tüketicilerin bilgisayar ve yazılım alımları konusunda daha bilinçli kararlar almasına yardım etme" konusunda hedefliyor.

Evrensel Windows Platformu Microsoft tarafından oluşturulmuş ve ilk olarak Windows 10'da tanıtılan, platforma özgü bir uygulama mimarisidir. Bu yazılım platformunun amacı, her biri için yeniden yazılmaya gerek kalmadan Windows 10, Windows 11 ve Windows 10 Mobile'da çalışan evrensel Windows Platformu uygulamaların geliştirilmesine yardımcı olmaktır. C++, C#, Visual Basic .NET veya XAML kullanarak Windows uygulaması geliştirmeyi destekler. API, C++ ile uygulanır ve C++, VB.NET, C#, F# ve JavaScript'de desteklenir. Windows Server 2012 ve Windows 8'de ilk tanıtılan Windows Runtime platformunun bir uzantısı olarak tasarlanan UWP, geliştiricilere potansiyel olarak birden fazla cihazda çalışacak uygulamalar oluşturmasına olanak tanır

Nokia Store Microsoft Mobile ve Nokia-nın yarattığı uygulama mağazası idi. Mayıs 2009'da dünya genelinde piyasaya sürüldü. Burada müşteriler mobil cihaz oyunları, uygulamalar, videolar, resimler ve zil sesleri Nokia cihazlarına indirebilirler. Ögelerin bazıları ücretsizdir; diğerleri kredi kartını kullanarak veya operatöre fatura ile seçilen operatörler tarafından satın alınabilir. Ovi Mağazasındaki içerik aşağıdaki kategorilere ayrılmıştır:

Windows Uygulama Stüdyosu veya Windows Phone App Studio Windows uygulaması geliştirme için Microsoft tarafından sağlanan bir web uygulamasıdır. Kullanıcıların Windows Mağaza'ya ve Windows Phone Store'ye yükleyebilecekleri veya yayınlayabilecekleri uygulamalar oluşturmasına, ek olarak bir Microsoft Visual Studio çözümü biçiminde tam kaynak kodunu sağlar. Araç, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını geliştirmek için kullanılır.

Microsoft Device Emulator Windows Mobile tabanlı cihazlar için bir emülatördür. Microsoft, Kasım 2008'de Windows Mobile 6.5 için bir emülatör başlattı, Windows Mobile 6.5 Geliştirici Araç Seti, belge oluşturma, örnek kod alma gibi çeşitli özellikler ekledi. Microsoft Visual Studio'ya, başlık ve kütüphane dosyaları, emülatör görüntüleri ve araçları. Microsoft Device Emulator, Basitleştirilmiş Çince, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Castilian ve Japonca dillerinde kullanılabilir. Windows Mobile emülatöründen bağımsız Microsoft, geliştiriciler için Internet Explorer Mobile için bir emülatör yayınladı.

Microsoft mobil hizmetler, özellikle mobil cihazlar için oluşturulmuş bir dizi özel mobil hizmettir, bunlar genellikle Windows Phone, Android, iOS, BlackBerry, Nokia platformları, BREW ve Java ME için mobil uygulamalar ve mobil tarayıcı aracılığıyla sunulur. Microsoft'un mobil hizmetleri genellikle bir Microsoft hesabı ile bağlantılıdır, genellikle Microsoft'un kendi mobil işletim sistemlerine önceden yüklenmiş olarak gelir ve diğer platformlar için çeşitli yollarla sunulur. Microsoft, 1996 yılında Windows CE lansmanı ile mobil bilgisayar platformları için geliştirmeye başladı ve daha sonra Nisan 2000'de Microsoft'un Pocket Office paketini PDA El bilgisayarlarına ekledi. Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar Microsoft, bir dizi kurumsal satın alma işlemi gerçekleştirdi Google Play ve App Store'da Acompli, Sunrise Takvimi, Datazen, Wunderlist, Echo Notification Lockscreen ve MileIQ aldı.

Windows Runtime, 2012 yılında ilk olarak Windows 8 ve Windows Server 2012'de tanıtılan platform tabanlı bir uygulama mimarisidir. WinRT, C++/WinRT, C ++/CX, JavaScript-TypeScript, yönetilen kod dilleri C Sharp ve Visual Basic .NET (VB.NET) 'in geliştirilmesini destekler. WinRT uygulamaları, hem x86 hem de ARM mimarisini doğal olarak destekler ve daha fazla güvenlik ve kararlılık sağlamak için sandbox ortamında çalışabilir. WinRT bileşenleri, yerel, yönetilen ve betik dilleri dahil olmak üzere birden fazla dil ve API arasında birlikte çalışabilirlikle tasarlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Opera Mobile Store</span>

Opera Mobile Store, cep telefonu sahipleri için platformdan bağımsız bir tarayıcı tabanlı uygulama mağazasıdır. Dünya çapında 40.000'den fazla geliştirici tarafından kullanılan ve Opera Software ASA'nın sahip olduğu bir dijital uygulama dağıtım platformudur. Mart 2011'de bir üçüncü taraf sağlayıcı tarafından başlatılan ve güçlendirilen Opera Mobile Store, Ocak 2012'de bir mobil uygulama mağazası platform şirketi olan Handster'i satın aldıktan sonra yeni bir platformda yeniden başlatıldı. Android, Java, BlackBerry OS, Symbian, iOS, Windows Mobile, Windows Phone'da kullanılabilir. Microsoft, 2015 yılında Nokia Store Mağazasını kullanımdan kaldırdı ve kullanıcılar eski Nokia cihazları için yeni uygulama mağazası olarak Opera Mobile Store'ye geçti. Opera Mobile Store günde 1 milyondan fazla uygulama indirmesi sağlıyor. Opera Mobile veya Opera Mini tarayıcılarda Hızlı Arama'daki OMS logosu veya görsel bir yer imi aracılığıyla herhangi bir cep telefonundan erişilebilir. Mağazaya masaüstü sürümleri de dahil olmak üzere herhangi bir tarayıcıdan herhangi bir işletim sisteminde erişilebilir. Opera Mobile Store tarafından sağlanan Android destekli telefonlar için yapılan uygulamaların% 86'sından fazlası ücretsizdir, diğerleri ise ödeme gerektirir. Tüm platformlar için ortalama ücretsiz ücretli uygulamalar oranı sırasıyla% 70 ve% 30'dur. Bu uygulamalar genellikle video oyunları, iş uygulamaları, sosyal medya uygulamaları, e-kitaplar ve diğerleri dahil olmak üzere belirli bir kategoriyi hedefler.

<span class="mw-page-title-main">Windows Marketplace</span>

Windows Marketplace, Microsoft tarafından sunulan bir uygulama mağazasıdır. 12 Temmuz 2004 yılında Windows XP sistemi ile sunuldu. Mağaza Windows Live ID hesabı ile çalıştı.

<span class="mw-page-title-main">Windows Marketplace for Mobile</span>

Windows Marketplace for Mobile , Microsoft tarafından sunulan, Windows Mobile sistemi için bir uygulama mağazasıdır. Kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalara göz atmasına ve indirmesine izin verdi. Daha çok Windows Mobile 6.5 sürümü için geçerli oldu. Ama Windows Mobile 6.0 ve Windows Mobile 6.1 sürümleri de bunu kullanabildiler. Windows Marketplace'in mobil versiyonu idi. 2009 Mobil Dünya Kongresi'nde ilan edildi ve 6 Ekim 2009'da 246 uygulama ile faaliyete geçti.

<span class="mw-page-title-main">Uygulama mağazası</span> uygulama yazılımları için dijital dağıtım platformu

Uygulama mağazası bilgisayar yazılımı ve uygulamalar için bir tür dijital dağıtım platformudur. Kişisel bilgisayar ve mobil cihazda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Günümüzde uygulamalar normalde çağdaş iOS, macOS, Windows, Linux veya Android gibi belirli bir işletim sisteminde çalışır.