Windows Live Messenger ya da eski ve daha çok bilinen adıyla MSN Messenger kısaca MSN, Microsoft tarafından 2005-2013 yılları arasında geliştirilen anlık mesajlaşma yazılımıdır. Eski adı MSN Messenger olan yazılım, sekizinci sürümünden itibaren Windows Live Messenger adıyla yayınlandı. Ayrıca Windows Live Messengerin 2002 yılında bırakılan ücretsiz klonu aMSN de vardır. Dünyada 330 milyon kişi tarafından kullanılmaktaydı. Windows Live Messenger üzerinden çeşitli videoları aynı anda karşı pencerede bulunan kişilerle de paylaşmak üzerine MSN TV televizyonu sistemi de vardır. Windows Messenger hizmetinin yerini almıştır.
Windows Live, Microsoft'un web platformu olan MSN'in geliştirilerek yenilenmiş halidir.
Windows Live Spaces Microsoft'un sunduğu Sosyal Ağ, Blog ve basit bir günlük tutma programıdır. İlk çıkış tarihi 2004 yılıdır ve günümüze gelene kadar oldukça gelişmiştir. Microsoft'un blogging ve sosyal ağ platformu. Site ilk başta 2004 yılı başında MSN Spaces olarak diğer sosyal paylaşım siteleri ile rekabet etmek üzere serbest bırakıldı ve topluluk servislerinin MSN markasından uzaklaşmasının bir parçası olarak 2006'da yeniden başlatıldı.
Windows Live Mail, eski adıyla Windows Live Mail Desktop, Microsoft'un Windows Live program grubunun parçası olan ve 6 Kasım 2007'de yayımlanan bir E-Posta programıdır. Windows XP'deki Outlook Express'in ve Windows Vista'daki Windows Mail'in halefi olarak üretilmiştir. Windows Mail'e olan artısı, Windows Live Hotmail ile uyumlu olmasıdır. Uygulama Windows Essentials paketi aracılığıyla indirilebilir. Resmen Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Windows 8 üzerinde çalışan destekler ve aynı zamanda Windows 10 ile uyumludur.
Microsoft Bing, Microsoft tarafından kullanıma sunulan bir arama motorudur.
Spotify, İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisi olup aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal'in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur. Sistem Windows, Mac OS X, Linux işletim sistemlerini kullanan bilgisayarların yanı sıra taşınabilir aygıtlardan Android, iOS, Symbian, Windows Mobile, S60 ve webOS işletim sistemlerini kullanan aygıtlar üzerinden erişilebilir.
Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.
Windows Fotoğraf Galerisi Microsoft tarafından geliştirilen Resim düzenleyici, resim görüntüleyici, Raster grafik editörü, resim paylaşımı uygulamasıdır. Microsoft Windows Essentials yazılım paketinin bir parçasıdır. Microsoft, ürünün artık 10 Ocak 2017'den sonra desteklenmeyecek veya indirilmeyeceğini açıkladı.
Windows Live Video İletileri Microsoft tarafından geliştirilen anlık mesajlaşma ve videokonferans yazılımıdır. Windows Live hizmetidir. Dijital video ile e-postayı bir servise birleştirdi. Tüm Webcam kullanıcılarına Windows Live Kişiler listesindeki herkese çevrimdışı olsa bile video mesajları oluşturmasına, göndermesine ve bunlara ulaşmasına izin verir. Hizmet ayrıca Microsoft LifeCam kullanıcıları için bir Windows Masaüstü Gadgetleri sağladı. Bu sayede en iyi altı Kişileri ve Temel Video İletileri özelliklerine doğrudan masaüstünden erişebilir. Windows Live Video İletileri 21 Temmuz 2010'da kullanımdan kaldırılmıştır. Windows Live Video Mesajları işlevleri yerine Windows Live Messenger Wave 4 sürümü sunulmuştur.
Windows Live Mesh Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan ücretsiz Internet tabanlı dosya senkronizasyonu uygulaması idi. İki veya daha fazla bilgisayar arasındaki dosya ve klasörlerin birbirleriyle senkronize olmasını sağlamak için tasarlanmışdır. Windows ve Mac OS X Leopard ve daha sonraki Intel işlemcili bilgisayarlarda veya Web'de SkyDrive ile çalıştırılır. Windows Live Mesh ayrıca Internet üzerinden uzak masaüstü erişimini de etkinleştirdi.
Bing Shopping 1 Ekim 2013 yılında durdurulan bir ürün arama servisi ve Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçasıydı. Web üzerinde satışa sunulan ürünleri bulmak için özelleştirildi. Sonuçlar, ürün resimleri, fiyatlandırma ve açıklama gibi bilgileri sağladı. Bu ürünler, webin taranması ve web sayfalarından zengin meta veriler çıkarılarak endekslenebilir.
MSN QnA Microsoft'un MSN grup hizmetlerinin bir parçası olan soru-cevap servisiydi. Hizmet biraz Google Cevaplar'a benzer, ancak Yahoo! Cevaplar işlevine daha yakındır. Kullanıcılar, sorular sorabilir, bunları konuyla etiketleyebilir ve diğer kullanıcıların sorularını cevaplandırmak için puan ve itibar kazanabilir.
MSN WiFi Hotspot kullanıcılara kablosuz İnternet erişim noktalarını dünya çapında bulmalarına ve Konumlarını Bing Haritaları kullanarak harita üzerinde görmelerine yardımcı olan bir web sitesiydi. 1995 yılında MSN Dial-up hizmetinin tanıtılmasından sonra 2007 yılında sunulmuştur.
Windows Live Call Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcılara PC'den PC'ye ve PC'den Telefona sesli ve görüntülü görüşmeler yapmalarını sağlamak için Windows Live Messenger'e entegre edilmiştir. 2 Mayıs 2006 yılı Windows Live Messenger'in Beta 3 güncellemesinde bulundu. Microsoft, kullanıcılara dünyanın herhangi bir yerindeki neredeyse her telefonun çağrılması için bir mikrofon ve hoparlör ve yüksek hızlı bir İnternet bağlantısı bulunan bir bilgisayar kullanmasına izin vermek için dünyanın dört bir yanındaki telekomünikasyon şirketleriyle ortaklık kurdu.
Windows Live Agent Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçası olan Windows Live Messenger için chatbot ajanlardır. Kullanıcılara belirli konular hakkında daha fazla bilgi almak için Windows Live Messenger aracılığıyla konularla etkileşim kurma olanağı sağlarlar. Windows Live Agent, eğlenmek, ürün ya da hizmetlerle etkileşimi teşvik etmek, marka reklamverenleri için yeni bir reklamcılık fırsatı sağlamak ve arama ve bilgi erişimini artırmak için kullanılır.
Windows Live Connect Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. API'lar ve ortak kontrollerin bir toplamıdır. Geliştiricilere daha derin bir denetime sahip olmasını, açık ve kolayca erişilebilen uygulama programlama arabirimleriyle (API'ler) çekirdek Windows Live hizmetlerine ve verilere erişmesini sağlar.
Windows Essentials Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan ücretsiz uygulamalar paketi idi. E-posta, anlık mesajlaşma, fotoğraf paylaşımı, blog yazarlığı ve ebeveyn kontrol yazılımı içerirdi. Essentials, birbirleriyle, Microsoft Windows ile ve OneDrive ve Outlook.com gibi diğer Microsoft web tabanlı hizmetlerle iyi entegre olacak şekilde tasarlanmıştır. Hizmet 10 Ocak 2017'de kullanımdan kaldırıldı.
Windows Live FrameIt Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Dijital fotoğraf çerçevelerinin veya herhangi bir RSS özellikli cihazın işlevselliğini genişletmek, böylece kullanıcıların birden fazla kaynaktan içerik dağıtımını özelleştirmelerini sağlamak için amaçlandı. Kullanıcılar, FrameIt'i dijital fotoğrafların arasında hava tahmini ve haber gibi bilgi servislerini dahil etmek için kullanabilir. Aequitas Technologies, Pandigital, PhotoVu, Smartparts, ViewSonic ve diğerleri gibi şirketler, bu teknolojiyi destekleyen ürünleri piyasaya sürdüklerini açıkladı. Hizmetin beta sürümü 30 Temmuz 2008'de piyasaya sürülmüştür. Windows Live FrameIt, 15 Aralık 2010'da kullanımdan kaldırılmıştır.
Windows Live Uyarılar Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Öncelikle "MSN Uyarılar" ismi ile MSN hizmetinin bir parçası olmuş, sonradan 2006 yılında Windows Live hizmetine geçirilmiştir. Kullanıcılara zamana duyarlı olayları ve çeşitli uyarı içeriği sağlayıcılarından gelen bilgileri bildirmesine izin verdi. Kullanıcılar, uyarıları nasıl ve ne zaman alacaklarını seçebiliyorlardı, böylece kullanıcılar nerede olursa olsun bilgilendiriliyorlardı. Windows Live Uyarılar, Windows Live ID'ye sahip kullanıcılar için ücretsiz bir hizmet idi. Ancak, bazı içerik sağlayıcıları veya kablosuz iletişim servis sağlayıcıları içeriğini veya hizmetini Windows Live Uyarıları ile kullanma konusunda ücret alabilir. Takvim, Mekanlar ve Uyarıları kullanarak farklı türdeki Windows Live Etkinlikleri yönetme, planlama ve bunları başkaları ile paylaşma olanağı sağlar. Windows Live Uyarılar 30 Eylül 2010'dan itibaren kullanımdan kaldırılmıştır.
Windows Live Kişiselleştirilmiş Deneyim, Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. "My.Live.com" veya "Live.com" ismi ile de biliniyordu. Kasım 2005 başında Microsoft tarafından başlatılan özelleştirilebilir bir portaldı. İlk başlatılacak Windows Live hizmetlerinden biriydi.