İçeriğe atla

Windows Live Agent

Windows Live Agent
Geliştirici(ler)Microsoft
İlk yayınlanmaEkim 2006 (18 yıl önce) (2006-10)
Güncel sürüm5.1 / 25 Kasım 2008 (15 yıl önce) (2008-11-25)
Geliştirme durumu30 Haziran 2009'da durduruldu
İşletim sistemiMicrosoft Windows
Türchatbot
Resmî sitesiagents.live.com Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Windows Live Agent Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçası olan Windows Live Messenger için chatbot ajanlardır. Kullanıcılara belirli konular hakkında daha fazla bilgi almak için Windows Live Messenger aracılığıyla konularla etkileşim kurma olanağı sağlarlar. Windows Live Agent, eğlenmek, ürün ya da hizmetlerle etkileşimi teşvik etmek, marka reklamverenleri için yeni bir reklamcılık fırsatı sağlamak ve arama ve bilgi erişimini artırmak için kullanılır.[1]

30 Haziran 2009'dan itibaren Windows Live Agent'lerin desteği ve geliştirilmesi durdurulmuş olsa da, var olan Windows Live Agent'leri Windows Live Gallery'de bulunabilir.[2]

Tarihi

Ekim 2006'da Microsoft, doğal dil işleme teknolojisine sahip konuşma amaçlı çevrimiçi iş çözümleri sağlayıcısı Colloquis Inc.'i satın aldı. Microsoft, Colloquis teknolojisine dayalı hizmetleri çevrimiçi işlemlere sahip işletmelerle birlikte sunmayı, Windows Live Agent ve Microsoft'un Müşteri Destek Çerçevesi (CCF) de dahil olmak üzere kendi ürünlerine dahil etmeyi planladı.

25 Kasım 2008'de Microsoft, geliştiricilerin Windows Live Messenger için Windows Live Araclarını kurmaları için Windows Live Agents 5.1 SDK'yı yayımladı.[3] Bununla birlikte, bunun Windows Live Agent SDK'nın son sürümü olacağını duyurdular. Windows Live Agent desteği 30 Haziran 2009'da kullanımdan kaldırılmıştır. Windows Live Agents Partner Hosting Portalı, bu tarihten itibaren istekleri barındıran yeni Aracı kabul etmeyi de bıraktı. Bununla birlikte, Windows Live Messenger'in gelecekteki sürümlerde Windows Live Agent için desteği de kesip geçmeyeceği bilinmedi.

Mart 2016'da Windows Live Messenger halefi Skype programı için benzer bir "Bots" kavramı açıklandı.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2017. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Windows Live, Microsoft'un web platformu olan MSN'in geliştirilerek yenilenmiş halidir.

<span class="mw-page-title-main">OneDrive</span> Microsoftun sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmeti

OneDrive, Microsoft'un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Kullanıcılar, Microsoft Account hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına tarayıcılarını kullanarak dosya gönderip, internet erişimi olan her yerden bağlanabilmektedirler. Halka açık olarak paylaşılan OneDrive dosyalarına erişim için üyelik gerekmemektedir. 2014 yılının ocak ayında Microsoft'un İngiliz medya kuruluşu BSkyB ile olan isim hakkı davasını İngiliz yüksek mahkemesini kararı sonucu BSkyB'nin kazanmasıyla Microsoft bu hizmetin adını 19 Şubat 2014 yılından Microsoft OneDrive olarak değiştirmiştir. OneDrive eskiden Windows Live olarak bilinen çevrimiçi hizmet paketinde bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Outlook.com</span> Microsoftun 2012de tanıttığı bir e-posta servisi

Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Agent</span>

Microsoft Agent Microsoft tarafından geliştirilen ve hareketli karakterler, konuşma motorları ve bilgisayar kullanıcılarıyla etkileşimi artırmak için konuşma tanıma yazılımı kullanılan bir teknolojidir. Windows Vista üzerinden Microsoft Windows 2000'in bir parçası olarak önceden kurulmuş olarak gelir. Microsoft Agent işlevselliği, web sayfaları tarafından kullanılabilen bir ActiveX denetimi olarak sunulmaktadır. Bu yazılımın arkasındaki teori, Stanford'un Dil ve Enformasyon Araştırmaları Merkezi'ndeki Clifford Nass ve Byron Reeves'in sosyal ara yüzler üzerindeki çalışmasından geldi.

<span class="mw-page-title-main">Office Online</span> Ofis Programı

Office Online Microsoft'un sunduğu çevrimiçi ofis paketidir. Kullanıcılara hafif, web tarayıcı tabanlı Microsoft Office uygulamalarının - Word, Excel, PowerPoint and OneNote sürümlerini kullanarak dosyaları oluşturmasına ve düzenlemesine olanak tanır. Sunulan teklif aynı zamanda Outlook.com, Kişiler, Takvim ve OneDrive'ni da içeriyor ve hepsine birleştirilmiş bir uygulama değiştiriciden erişilebiliyor. Kullanıcılar, Office Web Apps Server adı verilen bu hizmetin kurum içi sürümünü, Microsoft SharePoint, Microsoft Exchange Server ve Microsoft Lync Server ile birlikte özel bulut bilişime yükleyebilirler. Docs.com hizmeti Office Online-nin bir parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft 365</span> Microsoftun ofis araçları yazılımları ve hizmetleri aboneliği için kullandığı marka adı

Microsoft 365, Microsoft'un ofis araçları yazılımları ve hizmetleri aboneliği için kullandığı marka adıdır; Birlikte yaratıcılık yazılımı ve ilgili hizmetleri abonelere sunmaktadır. Tüketiciler için bu hizmet, Windows ve macOS'ta Microsoft Office uygulamalarının kullanılmasına izin vermekte ve Microsoft'un bulut depolama hizmeti OneDrive'da 1 TB depolama alanı sağlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Web Messenger</span>

Windows Live Web Messenger Microsoft tarafından geliştirilen Windows Live Messenger'ın tarayıcı tabanlı sürümüdür. Kullanıcılara bir web tarayıcısından Microsoft Messenger hizmetini kullanarak çevrimiçi ve gerçek zamanlı olarak anlık ileti göndermelerine izin verdi. Hizmet, Windows Live Messenger istemcisini kurmadan Messenger kişi listesinde Outlook.com-da başkalarıyla sohbet etmek için ortak paylaşılan bir bilgisayardaki gibi yönetici ayrıcalıklarına sahip olmayan kullanıcıların bilgisayarlarında bulunmasına izin verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Video İletileri</span>

Windows Live Video İletileri Microsoft tarafından geliştirilen anlık mesajlaşma ve videokonferans yazılımıdır. Windows Live hizmetidir. Dijital video ile e-postayı bir servise birleştirdi. Tüm Webcam kullanıcılarına Windows Live Kişiler listesindeki herkese çevrimdışı olsa bile video mesajları oluşturmasına, göndermesine ve bunlara ulaşmasına izin verir. Hizmet ayrıca Microsoft LifeCam kullanıcıları için bir Windows Masaüstü Gadgetleri sağladı. Bu sayede en iyi altı Kişileri ve Temel Video İletileri özelliklerine doğrudan masaüstünden erişebilir. Windows Live Video İletileri 21 Temmuz 2010'da kullanımdan kaldırılmıştır. Windows Live Video Mesajları işlevleri yerine Windows Live Messenger Wave 4 sürümü sunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live TV</span>

Windows Live TV Microsoft tarafından geliştirilmiş Windows Media Center uygulamasıdır. Windows Live hizmetidir. Kullanıcılara PC'lerini kullanarak geniş ekran monitörlerinde veya TV'lerinde Windows Live Spaces, Windows Live Messenger ve Arama'ya erişmelerini sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Araç Çubuğu</span>

Windows Live Araç çubuğu Microsoft tarafından geliştirilen, Internet Explorer için bir tarayıcı eklentisi ve araç çubuğu idi. Windows Live hizmetidir. MSN Search Toolbar'ın yerini almıştır. Windows Live Araç Çubuğu, basit bir arama arabirimi sağladı. Kullanıcı bir arama sorgusuna girdiğinde sonuçları listelemeye başlar ve arama motoru olarak Bing'i kullanır. Araç çubuğu ayrıca, kullanıcılara Internet Explorer'daki sık kullanılanlarını birden fazla bilgisayarda senkronize etmesini, Windows Live ve MSN hizmetlerine arabirimi sağlar. Microsoft, Onfolio'yu edinip Windows Live Araç Çubuğuna entegre ederek Windows Live Araç Çubuğu'na daha fazla araç ekledi. Windows Live Araç çubuğu'nda kullanıcılar "Favori Ekle" düğmesini tıklayarak veya sağ tıklama menüsünü kullanarak favorileri ekleyebilir, bu Windows Live Favoriler hizmetidir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Home</span> Bilgisayar yazılımı

Windows Live Home, Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan bir web portalidir. Tartışma ve koordinasyon için kendi sosyal gruplarını yaratmalarını sağladi. Windows Live hizmetlerine erişmek ve durum bilgilerini izlemek için merkezi bir konum sağlayarak Windows Live hizmetlerinin çoğunu tek bir yerde bir araya getirmeyi amaçlıyordu.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Mesh</span>

Windows Live Mesh Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan ücretsiz Internet tabanlı dosya senkronizasyonu uygulaması idi. İki veya daha fazla bilgisayar arasındaki dosya ve klasörlerin birbirleriyle senkronize olmasını sağlamak için tasarlanmışdır. Windows ve Mac OS X Leopard ve daha sonraki Intel işlemcili bilgisayarlarda veya Web'de SkyDrive ile çalıştırılır. Windows Live Mesh ayrıca Internet üzerinden uzak masaüstü erişimini de etkinleştirdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Devices</span>

Windows Live Aygıtları Microsoft tarafından tanıtılan Windows Live'nin bir parçası olarak bir çevrimiçi cihaz yönetimi hizmetidir. Windows Live Devices, 24 Haziran 2010 tarihinde Windows Live Wave 4 hizmet paketinin bir parçası olarak piyasaya sürüldü. Kullanıcılara bilgisayarlarında, mobil cihazlarında ve dijital fotoğraf çerçeveleri gibi diğer çevre birimlerde saklanan dosyaların senkronizasyona merkezi olarak erişmesine ve yönetmesine olanak tanıdı. Windows Live Aygıtları, kullanıcıların bir web tarayıcısı kullanarak bilgisayarlarından internete uzaktan erişmelerini sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Call</span>

Windows Live Call Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcılara PC'den PC'ye ve PC'den Telefona sesli ve görüntülü görüşmeler yapmalarını sağlamak için Windows Live Messenger'e entegre edilmiştir. 2 Mayıs 2006 yılı Windows Live Messenger'in Beta 3 güncellemesinde bulundu. Microsoft, kullanıcılara dünyanın herhangi bir yerindeki neredeyse her telefonun çağrılması için bir mikrofon ve hoparlör ve yüksek hızlı bir İnternet bağlantısı bulunan bir bilgisayar kullanmasına izin vermek için dünyanın dört bir yanındaki telekomünikasyon şirketleriyle ortaklık kurdu.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Connect</span>

Windows Live Connect Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. API'lar ve ortak kontrollerin bir toplamıdır. Geliştiricilere daha derin bir denetime sahip olmasını, açık ve kolayca erişilebilen uygulama programlama arabirimleriyle (API'ler) çekirdek Windows Live hizmetlerine ve verilere erişmesini sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Expo</span>

Windows Live Expo Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan seri ilan hizmeti ve sosyal paylaşım sitesidir. Microsoft tarafından bir "çevrimiçi sosyal pazar" olarak tanımlandı. Web sitesi 31 Temmuz 2008'de faaliyete son verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Yönetim Merkezi</span>

Windows Live Yönetim Merkezi, Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcılara kendi alan adlarında, Outlook.com'a ve tüm özelliklerine sahip olmasına izin verir. Kasım 2007'den önce "Windows Live Custom Domains" isminde idi. 11 Nisan 2014 tarihinde Microsoft, hizmeti Office 365 yazılımı artı hizmet programı lehine kullanmadı.

<span class="mw-page-title-main">Windows Temel Parçalar</span>

Windows Essentials Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan ücretsiz uygulamalar paketi idi. E-posta, anlık mesajlaşma, fotoğraf paylaşımı, blog yazarlığı ve ebeveyn kontrol yazılımı içerirdi. Essentials, birbirleriyle, Microsoft Windows ile ve OneDrive ve Outlook.com gibi diğer Microsoft web tabanlı hizmetlerle iyi entegre olacak şekilde tasarlanmıştır. Hizmet 10 Ocak 2017'de kullanımdan kaldırıldı.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Kişiselleştirilmiş Deneyim</span>

Windows Live Kişiselleştirilmiş Deneyim, Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. "My.Live.com" veya "Live.com" ismi ile de biliniyordu. Kasım 2005 başında Microsoft tarafından başlatılan özelleştirilebilir bir portaldı. İlk başlatılacak Windows Live hizmetlerinden biriydi.

Microsoft NetMeeting Microsoft tarafından geliştirilen ve Microsoft Windows'un birçok sürümünde dahil edilen, durdurulan bir VoIP ve çok noktalı video konferans istemcisidir. Görüntülü konferans için H.323 protokolünü kullanır ve Ekiga, OpenH323 ve Internet Konumlayıcı Hizmeti (ILS) gibi OpenH323 tabanlı istemcilerle yansıtıcı olarak birlikte çalışabilir. Ayrıca, beyaz tahta, uygulama paylaşımı ve dosya aktarımları için T.120 Protokolünün biraz değiştirilmiş bir sürümünü kullanıyor.