Henri, 7 Ekim 2000'den beri hüküm süren Lüksemburg Büyük Dükü. Büyük Dük Jean ve Belçika Prensesi Joséphine-Charlotte'un en büyük oğlu, Lüksemburg Büyük Düşesi Charlotte'un torunu ve Belçika kralı Philippe'in kuzenidir.
Juliana, 1948'den 1980'deki feragâtına kadar Hollanda kraliçesi.
Beatrix, 30 Nisan 1980 tarihinde tahta çıkmış olup 33 sene süreyle Hollanda Kraliçesi olduktan sonra 30 Nisan 2013 tarihinde tahtını oğlu Willem-Alexander'a bırakmıştır. Tahtından feragat etmesinden sonra üç resmi unvan kullanmaya başlamıştır: Royal Altes Hollanda Prensesi Beatrix, Orange-Nassau Prensesi ve Lippe-Biesterfeld Prensesi. Günlük olarak ise kısaca "Prenses Beatrix" olarak anılmaktadır.
Kraliyet Prensesi Prenses Anne (Anne Elizabeth Alice Louise Mountbatten-Windsor, Birleşik Krallık kraliyet ailesinin bir üyesi ve Kraliyet Prensesidir. Birleşik Krallık Kralı III. Charles'ın tek kız kardeşi ve Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip'in tek kızı, ikinci çocuğudur.
Naruhito, Japonya imparatoru. Babası imparator Akihito'nun 30 Nisan 2019'da tahttan feragat etmesi üzerine 1 Mayıs 2019'da Japonya'nın 126. imparatoru olarak Krizantem Tahtı'na oturdu. İmparator Akihito ve imparatoriçe Miçiko'nun büyük oğludur.
Orange-Nassau Prensi Friso Hollanda Kralı Willem-Alexander'ın küçük erkek kardeşiydi.
II. William Hollanda Kralı, Lüksemburg Büyük Dükü ve Limburg Dükü'ydü.
III. William, 1849'dan 1890'daki ölümüne kadar Hollanda Kralı ve Lüksemburg Büyük Dükü'ydü. Ayrıca, 1849'dan 1866'da dükalığın feshedilmesine kadar Limburg Dükü'ydü.
Bu madde Hollanda Krallığına ait hükümdarların listesidir.. Pratik nedenlerden dolayı, bu liste 1556 yılından itibaren Hollanda'da stadhouder olarak atanmış Orange Nassau Hanedanı mensuplarına da yer verilmiştir. Ancak bu kişiler Hollanda Cumhuriyeti'nde bulunan özerk eyaletlere temsilci olarak seçimle getirilen sivil görevlilerdir ve teknik açıdan hükümdar sayılmazlar. 1813'ten itibaren VI. William'ın doğrudan soyundan gelme yöneticiler Hollanda monarşisisini teşkil etmektedirler.
Hollanda Prensesi Margriet, Kraliçe Juliana ve Prens Bernhard'ın üçüncü kızı. Şu anki monark, Kral Willem-Alexander'ın teyzesi olduğundan Kraliyet Hanedanı'nın bir üyesi ve Hollanda tahtına çıkma sırasında sekizinci ve sonuncudur.
Catharina-Amalia Hollanda, Curaçao, Aruba ve Sint Maarten ülkelerinden oluşan Hollanda Krallığı tahtının varisi.
Máxima, Kral Willem-Alexander'ın eşi. 30 Nisan 2013'te, Waldeck ve Pyrmont Prensesi Emma'dan (1879-1890) beri Hollanda'nın ilk konsort kraliçesi ve Hollanda tarihinde ilk Latin Amerika doğumlu konsort kraliçe oldu.
Hollanda Prensesi Ariane, Orange-Nassau Prensesi Hollanda kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Máxima'nın üçüncü ve en küçük kızıdır. Prenses Ariane, Hollanda Kraliyet Ailesinin bir üyesidir ve şu anda Hollanda tahtının üçüncü varisidir. Kendisinden önce 2003 doğumlu ablası Catharina-Amalia ve ondan sonra 2005 doğumlu ablası Prenses Alexia tahtın varisidir.
Hollanda Prensesi Irene, Hollanda Kraliçesi Juliana ve Lippe-Biesterfeld Prensi Bernhard'ın ikinci çocuğu. Şu anki Hollanda Kralı Willem-Alexander'ın teyzesidir.
Lippe-Biesterfeld Prensi Bernhard, Hollanda Kraliçesi Juliana'nın eşi olan bir Hollanda prensiydi; 1980-2013 yılları arasında Hollanda Kraliçesi olan Prenses Beatrix dahil dört çocuğun babasıydı.
Hollanda Prensi Constantijn, eski Hollanda Kraliçesi Beatrix ve eşi Claus von Amsberg'in üçüncü ve en küçük oğlu ve şu anki Hollanda Kralı Willem-Alexander'ın küçük kardeşi. Hollanda Kraliyet Hanedanı'nın bir üyesi ve Hollanda tahtına çıkma sırasında dördüncüdür.
Orange-Nassau Kontu Claus-Casimir, Hollanda Prensi Constantijn ve Prensesi Laurentien'in ikinci çocuğu ve tek oğlu. Hollanda Kraliyet Ailesi'nin bir üyesi ve Hollanda tahtına çıkma sırasında altıncıdır.
Orange-Nassau Prensi Bernhard, Hollanda Prensesi Margriet ve Pieter van Vollenhoven'ın ikinci oğlu. Kuzeni Willem-Alexander'ın kral olarak tahta çıkmasından önce, Hollanda Kraliyet Hanedanı'nın bir üyesi ve Hollanda tahtına çıkma sırasında onbirinciydi. Willem-Alexander'ın tahta çıkışı ile Hollanda Kraliyet Hanedanı'nın bir üyesi ve Hollanda tahtına çıkma sırasında değildir, ancak Hollanda Kraliyet Ailesi'nin bir üyesi olarak üyeliğini korumaktadır.
Hollanda monarşisi, Hollanda'nın yönetildiği monarşidir. Rolü ve konumu Hollanda Anayasası tarafından belirtilir. Anayasanın kabaca üçte biri, tahtın verasetini, tahta çıkma ve tahttan çekilme mekanizmalarını, hükümdarın rollerini ve görevlerini, Genel Meclis arasındaki iletişim formalitelerini ve hükümdarın yasaları oluşturmadaki rolünü açıklar.
II. Willem ya da II. Wilhelm 4 Mart 1647'den öldüğü 6 Kasım 1650'ye kadar Oranj Prensi ve Hollanda, Zelanda, Utrecht, Gelre, Overijssel, Groningen ve Birleşik Hollanda Cumhuriyeti'nin Stadtholder'ıydı. Tek çocuğu olan III. William, İngiltere, İrlanda ve İskoçya Kralı olarak hüküm sürdü.