
Johann Strauss II, 19. yüzyıl Avusturyalı Klasik Batı Müziği bestecisi. Vals Kralı olarak ün yapmıştır.

Alban Berg, 20. yüzyılın II. Viyana Okulu üyesi Avusturyalı bestecidir.

Viyana Gazometreleri, Viyana'nın Simmering ilçesinde bulunan 1896 yılında yapılmış ve gazometre binaları.
Rudolf Carnap 1935'ten önce Avrupa'da, sonrasında Amerika'da etkin olan Alman filozof. Viyana Çevresinin önemli bir üyesi ve mantıksal olguculuğun bir destekçisiydi. "Yirminci yüzyıl filozofları arasında bir dev" sayılmaktadır.

Anton Bruckner Avusturyalı besteci.

Viyana Taarruzu, II. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nde Sovyet 3. Ukrayna Cephesi tarafından Avusturya'nın başkenti Viyana'nın işgali amacıyla girişilen bir taarruzdur. Taarruz, 2 Nisan 1945'te başlatılmış, 13 Nisan 1945'te sona ermiştir. Kent kuşatıldı ve taarruzun büyük bölümde kuşatma altında kaldı.

Clemens Holzmeister, Avusturyalı mimar ve tasarımcı.

Sadi Öziş, Türk ressam ve heykeltıraştır.

Sencer Sarı, Türk akademisyen, araştırmacı, seramik / cam sanatçısı ve heykeltıraş

Andreas Herzog, orta saha pozisyonunda görev yapmış Avusturyalı millî futbolcu ve teknik direktör.

Otto Ender, Avusturyalı bir siyasetçi. 1930 ve 1931 arasında Avusturya şansölyesi olarak görev yaptı.

Friedrich Achleitner, Avusturyalı şair, eleştirmen, mimar, eğitimci ve yazar.

Bilkent Konser Salonu; Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Bilkent Üniversitesi'ne bağlı olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin içinde yer alan bir konser salonudur. 15 Ekim 1994 tarihinde açılışı yapılan salonun mimarları Erkut Şahinbaş ve İlhan Kural, akustik uzmanı ise Fin mimar Matti Heikkinen'dir. Salonun ana kullanıcısı Bilkent Senfoni Orkestrası olmasına karşın; Ankara Caz Festivali, Uluslararası Ankara Müzik Festivali gibi çeşitli ulusal ve uluslararası müzik etkinlikleri çerçevesinde onlarca sanatçı, müzik grubu ve orkestraya da ev sahipliği yapmaktadır. İlham Gencer, Tahir Aydoğdu, Nilüfer Ruacan, Yıldız İbrahimova, Ayşe Tütüncü ve Fahir Atakoğlu gibi sanatçılar, salonda konser vermiş olan önemli isimlerdendir.

Vincent Bueno, Filipinler asıllı Avusturyalı şarkıcıdır. 2008 yılında Avusturyalı yayıncı ORF'un düzenlediği Musical! Die Show yarışmasını kazanmasının ardından tanınmıştır.

Alexander Georg Nicolas Schallenberg, Avusturyalı diplomat, hukukçu ve bağımsız siyasetçi. 11 Ekim- 6 Aralık 2021 arasında Avusturya Şansölyesi olarak görev yapmıştır. 2019 ile 2021 yılları arasında Avusturya dışişleri bakanı olarak görev yapmıştır. 6 Aralık 2021 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Wolfgang Ernst Pauli, Avusturya asıllı Nobel Fizik Ödülü sahibi Avusturyalı teorik fizikçidir. Kuantum fiziğinin öncülerinden birisi olarak kabul edilir. 1945 yılında Pauli dışarlama ilkesi olarak adlandırılan yeni bir doğa yasasını keşfetmesi sonrasında Nobel Fizik Ödülü'ne aday olarak gösterilmiş ve ödülü kazanmıştır. Kendisi aynı zamanda 21 yaşındayken doktorasını alarak fizik alanındaki yeteneğini erken bir yaşta göstermiştir.

Arik Brauer, Avusturyalı ressam, baskı sanatçısı, şair, dansçı, şarkıcı, sahne tasarımcısı, mimar ve akademisyen.

Otto Koloman Wagner, Avusturyalı bir mimar, mobilya tasarımcısı ve şehir planlayıcısıdır. Vienna Secession ve Art Nouveau oluşumlarının önde gelen üyelerinden biridir. Hayatı buyunca yaptığı birçok eser halen Viyana'da bulunmaktadır.

Josef Bauer, Avusturyalı sanatçı.

Franz Sedlacek, Avusturyalı bir ressamdı. II. Dünya Savaşı'nın sonunda, Polonya'nın Toruń yakınlarında Wehrmacht'ın bir askeri olarak "kayboldu".1 Şubat 1945'te kayıp ilan edildi ve 1972'de öldüğü açıklandı.