İçeriğe atla

Wikan Satriati

Wikan Satriati
Satriati 2011'de
Doğum23 Haziran 1975(1975-06-23)
Magelang, Endonezya
Ölüm25 Nisan 2021 (45 yaşında)
Magelang, Endonezya
Ölüm sebebiCOVID-19
MilliyetEndonezyalı
EğitimGadjah Mada Üniversitesi
MeslekYazar, çevirmen ve yayıncı

Wikan Satriati (d. 23 Haziran 1975 – ö. 25 Nisan 2021), Endonezyalı çocuk kitabı yazarı, çevirmen ve yayıncı.[1][2][3] Sakriati, 23 Haziran 1975'te Magelang, Endonezya'da doğdu. Gadjah Mada Üniversitesi'nde öğrenim gördü.[4] Lontar Vakfı'nda yönetici olarak çalıştı.

Ölümü

Satriati, COVID-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle 25 Nisan 2021'de memleketi Magelang, Endonezya'da 45 yaşında öldü.[3]

Kaynakça

  1. ^ "WIKAN SATRIATI". 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Wikan Satriati Archives". 27 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ a b "Wikan Satriati (1975-2021)". Inside Indonesia. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ Post, The Jakarta. "Indonesian works successful at Bologna Children's Book Fair". The Jakarta Post. 2 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">The Born This Way Ball</span>

The Born This Way Ball, Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın üçüncü stüdyo albümü Born This Way'i tanıtmak için düzenlediği konser turnesidir. Turne kapsamında Antarktika hariç tüm kıtalarda konserler verildi. Turne henüz tamamlanmadan 80 konserin bilet satışından 161,4 milyon dolar hasılat elde ederek 2012 yılının en çok gişe hasılatı elde eden 5. turnesi oldu.

<span class="mw-page-title-main">Joko Widodo</span> 7. Endonezya devlet başkanı

Joko Widodo, Endonezya'nın 7. cumhurbaşkanı olan Endonezyalı siyasetçidir. Gerçek adı Joko Widodo ünlü adı da Jokowi. Jokowi, yoksul bir aileden 21 Haziran 1961 yılında doğdu. Politik hayatına geçmeden önce marangoz olarak çalıştı, marangozlukta kendine özel bir şirketi olup kendi ürettiği odunları Avrupa'ya kadar satıyordu. Siyasete girdiği ilk zamanlarda önce Surakarta belediye başkanlığı yaptı. Surakarta şehrini 7 yıl yönettikten sonra, 2012 yılında Cakarta valilik seçimlerinde partisi, Endonezya Demokrat Parti tarafından aday gösterildi ve görevdeki vali Fauzi Bowo'yu mağlup ederek ikinci tur seçimlerinden sonra 20 Eylül 2012 tarihinde Cakarta valisi seçildi. Cakarta'da 2 yıl içerisinde başarılı olup, halkın desteğiyle Endonezya cumhurbaşkanlığı seçimlerine katıldı.

<span class="mw-page-title-main">Malakka (şehir)</span>

Malakka, Malezya'nın Malakka eyaleti eyaletinin başkentidir. Şehir adını aldığı Malakka Boğazı'nın kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 277 km² olan şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 503.127'dir. Malakka 7 Temmuz 2008 tarihinde UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">İstiklal Camii</span>

İstiklal Camii ya da Masjid İstiqlâl, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan bir camidir. Cami, 22 Şubat 1978 tarihinde açılmış olup Güneydoğu Asya'nın en büyük camisidir ve Merdeka Meydanı ve Cakarta Katedrali'nin yakınlarında yer almaktadır. 120.000'den fazla kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, 1975 yılında Endonezya hükûmeti tarafından inşâ ettirildi.

<span class="mw-page-title-main">Jamu</span> Endonezyada geleneksel tıptan alınan alternatif tıp uygulamaları

Jamu, Endonezya'ya özgü bir ilaçtır. Bitki kökleri, ağaç kabuğu, çiçek, tohum, yaprak gibi doğal malzemelerden yapılır. Yapımı budist imparatorluklarına kadar dayanan jamu, modernleşmeye rağmen halen Endonezya'da yaygın olarak kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Ujung Kulon Millî Parkı</span> Endonezya, Cavada ulusal park

Ujung Kulon, Endonezya'nın Banten ilinde, Cava'nın batı ucunda yer alan bir millî parktır. Lampung ilindeki Karakatau volkanik ada grubunu ve Panaitan da dahil olmak üzere diğer adaları ve Sunda Boğazı'ndaki Handeuleum ve Peucang gibi daha küçük kıyı adacıklarını da içerir.

<span class="mw-page-title-main">Bataviler</span>

Bataviler, Endonezya ve Brunei'de yaşayan bir halktır. Cakarta kökenli olup bu bölgeye 17. yüzyılda yerleşmişlerdir. Üyelerinin Endonezya ve çevre ülkelerden geliyor oluşu bu öbeğin bir kreol halkı olarak adlandırılmasına neden olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Ulusal Anıt (Endonezya)</span>

Ulusal Anıt, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan bir anıttır. Anıt, Merdeka Meydanı'nın ortasında yer almakta olup Endonezya bağımsızlık mücadelesini anmak için inşa edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Misbach Yusa Biran</span> Endonezyalı yazar, yönetmen ve eleştirmen

Misbach Yusa Biran, Endonezyalı yazar, yönetmen ve eleştirmendir. Endonezya film arşivinin kurucusu olarak tanınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cakarta Metrosu</span>

Cakarta metrosu veya Cakarta MRT Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan bir metro sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Endonezya'da turizm</span>

Endonezya'da turizm Endonezya ekonomisinin önemli bir bileşeninin yanı sıra döviz gelirlerinin de önemli bir kaynağıdır. Endonezya, 2017 yılında dünya turizm endüstrisinde 20. sırada, aynı zamanda dünyanın dokuzuncu en hızlı büyüyen turizm sektörü, Asya'nın en hızlı üçüncü ve Güneydoğu Asya'nın en hızlı büyüyen turizm sektörü seçildi. 2018 yılında, Denpasar, Jakarta ve Batam, turizmde en hızlı büyümeye sahip olan, sırasıyla yüzde 32,7, 29,2 ve 23,3 olan 10 şehir arasında yer alıyor. Ülke, turizm sektöründen GSYİH'nın yüzde 8'ini elde etmeyi planladı ve 2019 yılına kadar yaklaşık 20 milyon ziyaretçi çekmeyi hedefledi. Turizm sektörü mal ve hizmet ihracat sektörleri arasında 4. sırada yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Endonezya'da COVID-19 pandemisi</span>

Şablon:Kayma 2 Mart 2020'de bir dans eğitmeni ve annesinin bir Japon vatandaşı tarafından enfekte olduğu ve COVID-19 salgınının Endonezya'ya yayıldığı doğrulandı. 9 Nisan'a kadar, salgın Gorontalo'nun ilk vakasını doğrulamasının ardından ülkedeki 34 ilin tamamına yayılmıştır. Jakarta, Doğu Java ve Batı Java en etkilenen yerler oldu.

<span class="mw-page-title-main">Sapardi Djoko Damono</span> Endonezyalı şair (1940-2020)

Sapardi Djoko Damono, Endonezyalı şair ve çevirmen.

Komodo Endonezya Cumhuriyeti'ni oluşturan 17.508 adadan biridir. Ada, adını adadan alan, dünyadaki en büyük kertenkele olan Komodo ejderinin yaşam alanı olarak özellikle dikkat çekicidir. Komodo Adası, 390 kilometrekarelik bir yüz ölçüme sahiptir.

<i>?</i> (film)

? 2011 yapımı Endonezya dram filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Hanung Bramantyo oturmaktadır. Filmde Revalina Sayuthi Temat, Reza Rahadian, Agus Kuncoro, Endhita, Rio Dewanto ve Hengky Sulaeman gibi isimler rol almaktadır. Film, Endonezya'nın dini çoğulculuğuna odaklanıyor ve genellikle farklı inançlar arasında çatışmayı ele alıyor ve senaryo üç ailenin, bir Budist, bir Müslüman ve bir Katolik'in etkileşimleri etrafında dönüyor. Çok sayıda zorluğa maruz kaldıktan ve birkaç aile ferdinin dini şiddet sonucu hayatını kaybetmesinden sonra onlar barışır.

Hajji Incik Muhammad Damsyik ya da bilinen sahne adıyla HIM Damsyik, Endonezyalı dansçı ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Endonezya-Sri Lanka İlişkileri</span>

Endonezya ve Sri Lanka, 1952'de diplomatik ilişkiler kurdu. Her iki ulus da bazı kültürel benzerlikleri paylaşıyor. Endonezya ve Sri Lanka, Dünya Ticaret Örgütü üyesidir. Bağlantısızlar Hareketi'nin kurucu üyeleridirler. Endonezya'nın Kolombo'da bir büyükelçiliği, Sri Lanka'nında Jakarta'da bir büyükelçiliği var.

<span class="mw-page-title-main">2022 G20 Bali zirvesi</span> Etkinlik

2022 G20 Bali zirvesi, 20 Grubu'nun (G20) 15-16 Kasım 2022 tarihlerinde Endonezya'nın Bali şehrinde gerçekleşmiş on yedinci zirvesidir. Dönem başkanı olan Endonezya'nın devir teslim töreni, Roma zirvesinin kapanışında G20 Başkanlığı Gavel'in İtalya başbakanı Mario Draghi'den Endonezya devlet başkanı Joko Widodo'ya devredildiği bir etkinlik olarak düzenlendi.

<span class="mw-page-title-main">Noken</span>

Noken, Endonezya'nın Batı Yeni Gine bölgesine özgü geleneksel birçok amaçlı düğümlü veya dokuma çantasıdır. Başa takılarak taşınmasıyla öne çıkan özgün kullanımı geleneksel olarak çeşitli malları ve çocukları taşımak için kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Yayu Unru</span>

Andi Wahyuddin Unru ya da popüler olarak bilinen adı ile Yayu Unru, Endonezyalı aktör ve eğitimci.