İçeriğe atla

What About Now

What About Now
Bon Jovi stüdyo albümü
Yayımlanma11 Mart 2013
Kaydedilme2012
TarzRock Müzik
Süre51:36
Şirket
YapımcıJohn Shanks, Jon Bon Jovi, Richie Sambora
Bon Jovi kronolojisi
Greatest Hits
(2010)
Burning Bridges
(2015)
The Circle albümünden çıkan single'lar
  1. "Because We Can"
    Yayımlanma: Ocak 2013
  2. "What About Now"
    Yayımlanma: Şubat 2013

What About Now, Amerikalı rock müzik grubu Bon Jovi'nin 11 Mart 2013 tarihinde Island Records tarafından yayınlanan on ikinci stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü John Shanks, Jon Bon Jovi ve Richie Sambora'nın üstlendiği albüm New Jersey'deki Sanctuary Studiolarında ve Kaliforniya'daki Henson Recording Studiolarında kaydedildi. "What About Now", gitarist Richie Sambora'nın gruptan ayrılmadan önce yer aldığı son Bon Jovi albümüdür. "What About Now", ABD'de Billboard 200'e 1 numaradan giriş yaparak Bon Jovi'nin önceki iki albümü "Lost Highway" ve "The Circle"ın ardından bu listede arka arkaya bir numaraya ulaşan üçüncü kariyerindeki beşinci 1 numara albümü oldu.[1][2]

Albümde Jon Bon Jovi'nin, "Stand Up Guys" filminin soundtrack'i için yazdığı iki şarkı "Old Habits Die Hard" ve Altın Küre Ödülü'ne aday olarak gösterilen "Not Running Anymore" bonus track olarak yer aldı. Albümde ayrıca bonus parça olarak Richie Sambora'nın 2012'de yayınlanan "Aftermath of the Lowdown" adlı solo albümünden "Every Road Leads Home to You" da yer alıyor.

Arka plan

Bon Jovi büyük başarı elde eden kariyerinin 90'lı yıllardan beri en büyük turnesi olan The Circle turnesini 2011 yılının Temmuz ayında bitirdikten hemen sonra Eylül ayında yeni albüm için çalışmalara başladı. Grubun 12. stüdyo albümü hazırlıkları ile aynı dönemde üçüncü solo albümüyle meşgul olan gitarist, Richie Sambora yeni albümdeki şarkılardan yalnızca beşinin yazım aşamasında yer aldı. Albümle ilgili olarak Prodüktör John Shanks'ın Sambora'nın yokluğunda önemli miktarda gitar çaldığı da söylentiler arasında. Ancak gitarist Richie Sambora, Classic Rock dergisine verdiği röportajda albümün, solo albümü Aftermath of the Lowdown tamamlanmadan önce kaydedildiğini belirtti. Richie Sambora ayrıca yeni materyali "farklı unsurların" bir derlemesi olarak nitelendirdi; ancak eski hayranlara, 30 yılı aşkın süredir eski çalışmalarından memnun oldukları kadar yeni çalışmalarından da memnun kalacaklarına dair güvence verdi.

Şarkı sözleri ve tema

Albüm için Eylül 2011 ile Temmuz 2012 arasındaki bir dönemin ülkede ve dünyada olup bitenlerin çoğunu yansıtan anlık görüntüsü yorumunda bulunan Jon Bon Jovi, sonuçta, çoğu Bon Jovi kaydında olduğu gibi, her zaman altta yatan bir iyimserlik teması olduğunu belirtti. Jon Bon Jovi, 23 Ocak 2013'te Londra'da düzenlediği basın toplantısında, albümün Barack Obama'nın ilk dönemi sonrası, Amerika'nın içinde bulunduğu bir anı belgelediğini belirtti ve şunları ekledi: "O an neredeyse albümün ortaya çıkmasına neden oldu, çünkü aksi takdirde zaman geçer ve konu tarihlenirdi." Jon Bon Jovi USA Today'e, What About Now için sıradan insanların durumunu göz önünde bulundurarak şarkılar yazdığını söyledi. "Güçlü bir toplumsal genel bakışa sahip" diye açıkladı. "Başkan Barack Obama'nın ilk döneminin sonuna doğru gidiyorduk ve Amerika toparlanma aşamasındaydı ama hâlâ bocalıyordu. Avrupa da sallanıyordu; kemer sıkma planları yürürlüğe girecekti ya da geçmeyecekti. Yani bu bir nevi o dönemin anlık görüntüsü, ancak bunun aynı zamanda zamansız olmasını da umuyorum." O seçim döneminde ülkede biliyorsunuz öyle şeyler söylüyorduk ki ben inandım ve oy verdim, denedim bildiğiniz gibi olmadı. Neden tekrar bu işe karışmam gerektiğini biliyorsun. Hayal kırıklığına uğrayıp uğramamam neden umurumda olsun ki? Bu şeylerden bazıları şarkılara sızıyor. Jon Bon Jovi, 23 Ocak 2013'te Londra'da düzenlenen basın toplantısında "Bazı şarkılarda biraz daha hikaye anlatan şeyler var" diye ekledi ve "What's Lef Of Me" için "ekonomik krizden çıkan insanlardan bahsediyor ve şirketlerin iflas etmesi, bu insanların iş gücünün sağlıklı parçaları olmadığı anlamına gelmiyor" yorumunda bulundu. Orkestra düzenlemesinin de eklendiği klasik bir Bon Jovi aşk şarkısı olan albümün beşinci şarkısı "Amen" hakkında Spotify yorumunda konuşan Jon Bon Jovi, "parçanın "biraz Leonard Cohen'e saygı duruşu niteliğinde olduğunu" söyledi. Bir şairin ruh halindeydim yazdığımda. Amen "benim tarzım bir aşk hikayesi."

Albüm kapağı

Albüm kapağı Liu Bolin tarafından oluşturuldu ve 10 Ocak 2013'te, albümün ilk singleı "Because We Can"in yayınlanmasından üç gün sonra ortaya çıktı. Kapak resminde, gitarlı bir askerin sarı ve mavi Amerikan bayrağı arka planı önünde dağa tırmandığı, bandajlara sarılı iki el, bir kadının vesikalık fotoğrafı, birkaç gül ve grubun kalbi ile hançer sembolü yer alıyor. Kolajda daha fazla resim olduğundan grup üyeleri arka planda gözüküyor.

Eleştiriler

Profesyonel değerlendirmeler
Toplam derece
Kaynak Derece
Metacritic50/100[3]
Eleştiri dereceleri
Kaynak Derece
Allmusic 2/5 yıldız[4]
Daily Express2/5 yıldız[5]
Virgin Media3/5 yıldız[6]
New York Times(olumsuz)[7]
The Guardian3/5 yıldız [8]
Rolling Stone3/5 yıldız [9]

Albüme gelen eleştirel tepkiler genel olarak karışık oldu. Eleştirmenlerin incelemelerine 100 üzerinden bir derecelendirme atayan Metacritic'de albüm, 11 incelemeye göre "karışık veya ortalama incelemeler" anlamına gelen 50 puan aldı. The Guardian'dan Caroline Sullivan, "grubun bu yazın stadyum turnesinde hayranlara hava atacak bir şeyler verecek güçlendirici basmakalıp sözler ve rifflere ulaştığını" belirtirken,[8] Daily Express'den Stephen Unwin daha az olumlu bir yorum yaparak, albümün "Amerikan rock 'n' roll'un poster çocukları tarafından tahmin edilebilecek en yakın şey olduğunu, en miyop hayranları için de harikaya en yakın şey olduğunu" iddia etti. Time Out'dan James Manning, grubun "on ikinci albümleriyle yeni hayran kazanamayacağına ancak pek çoğunu da kaybetme ihtimalinin düşük olduğunu" ileri sürüyor.[10] Albüme 5 üzeriden 3 veren Rolling Stone dergisi "12. Bon Jovi albümü, JBJ'nin stadyumda tıngırdayan Jersey peynirindeki Bruce Springsteen liberalizmini tam kapsamlı "sosyal yoruma" dönüştürüyor" yorumunda bulundu.[9]

Kerrang! dergisi "ara sıra yapılan basit klişelerin ortasında, Bon Jovi'nin inandırıcılığına giden uzun yolda sonunda yarıdan fazlasına ulaştığını düşündürecek kadar cesur sosyal yorum ve şarkı yazma dersi var" yorumunda bulundu. Virgin Media'dan Ian Gittins, "grubun klişelere ve Hollywood'un gişe rekorları kıran tarzı mutlu sonlara olan daimi eğiliminin, Bon Jovi'yi istedikleri kadar ciddiye almayı her zaman zorlaştırdığını" öne sürüyor, ancak "bazı iyi şeyler olduğunu" da kabul ediyor. "İyi bir soft rock parti albümü" yorumunda bulunuyor.[6] Allmusic'den Stephen Erlewine "What About Now"ın en tatlı melodilerinin çoğu albümün yumruk kaldıran marşı "Beacause We Can"den ziyade akustik "The Fighter" ve Hristiyan şarkısı "Room at the End of the World" gibi daha yumuşak, daha sessiz anlardan geldiğini öne sürüyor.[4] PopMatters'dan Steve Leftridge ise "Because We Can" için; "grubun son 25 yıldaki en büyük, en gösterişli, en kolay yumruk kaldırtan şarkısı. Şarkı sözleri hala lise meclisindeki kendini güçlendirme gevezelikleriyle dolu, bu da pek hoş olmasa da nakaratın çılgınca akılda kalıcı olması yanında önemli değil" yorumunda bulundu.

Parça Listesi

No.BaşlıkŞarkı yazar(lar)ıSüre
1."Because We Can"  Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Billy Falcon4:03
2."I'm With You"  Bon Jovi, John Schanks5:18
3."What About Now"  Bon Jovi, Schanks4:03
4."Pictures Of You"  Bon Jovi, Sambora, Schanks5:12
5."Amen"  Bon Jovi, Falcon3:50
6."Thats What The Water Made Me"  Bon Jovi, Falcon4:05
7."Whats Left Of Me"  Bon Jovi, Sambora, Falcon4:18
8."Army Of One"  Bon Jovi, Sambora, Desmond Child4:57
9."Thick As Thieves"  Bon Jovi, Sambora, Schanks4:38
10."Beautiful World"  Bon Jovi, Falcon3:16
11."Room At The End Of The World"  Bon Jovi, Schanks4:21
12."The Fighter"  Bon Jovi4:39
Toplam süre:
51:36
Deluxe edition/iTunes standard edition[11]
No.BaşlıkSüre
13."With These Two Hands"  3:58
14."Into the Echo"  5:04
15."Not Running Anymore" (Stand Up Guys filminin soundtrack çalışmasından Jon Bon Jovi solo şarkısı)4:44
Toplam süre:
1:04:41
Japanese edition
No.BaşlıkSüre
13."With These Two Hands"  3:58
14."Into the Echo"  5:04
15."Not Running Anymore" (Stand Up Guys filminin soundtrack çalışmasından Jon Bon Jovi solo şarkısı)4:44
16."Old Habits Die Hard" (Jon Bon Jovi solo song from the soundtrack for the movie Stand Up Guys)3:30
17."Every Road Leads Home to You" (Aftermath of the Lowdown abümünden Richie Sambora'nın solo şarkısı)4:40
Toplam süre:
1:13:36
Japonya bonus DVD[12]
No.BaşlıkSüre
1."Because We Can" (music video) 
2."Because We Can – The Boxer: Act 1"   
3."Because We Can – Astrid: Act 2"   
4."Because We Can – The Beginning: Epilogue"   
5."Because We Can – Behind the Scenes"   
6."It's My Life" (Inside Out: live) 
7."Lost Highway" (Inside Out: live) 
iTunes Store Deluxe Edition/Australian Deluxe Edition[13][14]
No.BaşlıkSüre
13."With These Two Hands"  3:58
14."Not Running Anymore" (Stand Up Guys filminin soundtrack çalışmasından Jon Bon Jovi solo şarkısı)4:44
15."Old Habits Die Hard" (Stand Up Guys filminin soundtrack çalışmasından Jon Bon Jovi solo şarkısı)3:30
16."Every Road Leads Home to You" (Aftermath of the Lowdown abümünden Richie Sambora'nın solo şarkısı)4:40
Toplam süre:
1:08:32

Kadro

Bon Jovi
Additional personnel
  • Hugh McDonald – bass
  • David Campbell – yaylılar aranje & orkestra şefi

Listeler

Chart (2013) Peak
position
ABD Billboard 200[15]1
ABD Digital Albums (Billboard)[16]2
ABD Top Rock Albums (Billboard)[17]1
Almanya (Offizielle Top 100)[18]2
Avustralya (ARIA)[19]1
Avusturya (Ö3 Austria)[20]1
Birleşik Krallık (OCC)[21]2
Canadian Albums (Billboard)[22]1
Hollanda (MegaCharts)[23]2
Japonya (Oricon)[24]2
Norveç (VG-lista)[25]2
Portekiz (AFP)[26]2
İskoçya (OCC)[27]2
İspanya (PROMUSICAE)[28]1
İsveç (Sverigetopplistan)[29]1
İsviçre (Schweizer Hitparade)[30]3
Finlandiya (Suomen virallinen lista)[31]3
Macaristan (MAHASZ)[32]4
İrlanda (IRMA)[33]3
İtalya (FIMI)[34]5

Sertifikalar

Bölge SertifikaSatış/gönderi
Avustralya (ARIA)[35]Altın 35.000^
Avusturya (IFPI Austria)[36]Platin 15.000x
Kanada (Music Canada)[37]Altın 40.000^
Almanya (BVMI)[38]Altın 100.000^
Portekiz (AFP)[39]6× Platin 90.000x
Birleşik Krallık (BPI)[40]Altın 100.000^

*yalnızca sertifikaya dayalı satış rakamları
^yalnızca sertifikaya dayalı gönderi rakamları
xyalnızca sertifikaya dayalı açıklanmamış rakamlar

Yayınlanma tarihleri

Ülke Tarih
Avustralya, Almanya, Belçika, Avusturya, İrlanda, Norveç, Hollanda, İsviçre8 Mart 2013
İngiltere, Türkiye, Fransa, Danimarka, Polonya, Portekiz & Yeni Zelanda11 Mart 2013
ABD,Kanada & İtalya12 Mart 2013
Japonya, İsveç & Finlandiya13 Mart 2013

Kaynakça

  1. ^ Caulfield, Keith. "Bon Jovi Debuts at No. 1 on Billboard 200, David Bowie at No. 2" 22 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. billboard.com. March 20, 2013.
  2. ^ "Upcoming Releases". Hits Daily Double. HITS Digital Ventures. 19 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "What ABou Now - Bon Jovi". Metacritic. 27 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  4. ^ a b Erlewine, Stephen (8 Mart 2013). "CD Review: Bon Jovi - What About Now". Allmusic. 11 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2013. 
  5. ^ Unwin, Stephen (8 Mart 2013). "CD Review: Bon Jovi - What About Now". Daily Express. 13 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2013. 
  6. ^ a b Gittins, Ian. "What About Now". Virgin Media. 27 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2013. 
  7. ^ John Rockwell (1982). "Michael Jackson's Thriller: Superb Job". The New York Times. The New York Times. Erişim tarihi: 26 Haziran 2016. 
  8. ^ a b Sullivan, Caroline (7 Mart 2013). "Bon Jovi: What About Now – review". The Guardian. 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2013. 
  9. ^ a b Dolan, Jon. "What About Now". Rolling Stone. 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2013. 
  10. ^ Manning, James (7 Mart 2013). "Bon Jovi – 'What About Now' album review". Time Out. 13 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2013. 
  11. ^ What About Now 12 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at Bon Jovi's official website
  12. ^ What About Now 29 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at Universal Music store Japan
  13. ^ ""What About Now (Deluxe Version)" von Bon Jovi". iTunes. January 2013. 5 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  14. ^ What About Now 1 Eylül 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at iTunes Australia
  15. ^ "Bon Jovi Album & Song Chart History" Bon Jovi için Billboard 200.
  16. ^ "Bon Jovi Album & Song Chart History" Bon Jovi için Billboard Digital Albums.
  17. ^ "Bon Jovi Album & Song Chart History" Bon Jovi için Billboard Top Rock Albums.
  18. ^ "Offiziellecharts.de – Bon Jovi – What About Now" (Almanca). GfK Entertainment Charts. Retrieved 13 Nisan 2013.
  19. ^ "Bon Jovi – What About Now". Australiancharts.com. Hung Medien.
  20. ^ "Bon Jovi – What About Now" (Almanca). Austriancharts.at. Hung Medien.
  21. ^ Mart 2013 "23 Mart 2013 Top 40 UK Albums Archive". Official Charts Company.
  22. ^ "Bon Jovi Chart History (Canadian Albums)". Billboard. Retrieved 13 Nisan 2013.
  23. ^ "Bon Jovi – What About Now" (Felemenkçe). Dutchcharts.nl. Hung Medien.
  24. ^ Mart 2013/ "Oricon Top 50 Albums: 25 Mart 2013" (Japonca). Oricon.
  25. ^ "Bon Jovi – What About Now". Norwegiancharts.com. Hung Medien.
  26. ^ "Bon Jovi – What About Now". Portuguesecharts.com. Hung Medien.
  27. ^ Mart 2013 "23 Mart 2013 Top 40 Scottish Albums Archive". Official Charts Company.
  28. ^ "Bon Jovi – What About Now". Spanishcharts.com. Hung Medien.
  29. ^ "Bon Jovi – What About Now". Swedishcharts.com. Hung Medien.
  30. ^ "Bon Jovi – What About Now". Swisscharts.com. Hung Medien.
  31. ^ "Bon Jovi: What About Now" (Fince). Musiikkituottajat – IFPI Finland.
  32. ^ "Top 40 album-, DVD- és válogatáslemez-lista – 2013. 11. hét" (Macarca). MAHASZ. LightMedia.
  33. ^ "GFK Chart-Track Albums: Week 11, 2013". Chart-Track. IRMA.
  34. ^ "Bon Jovi – What About Now". Italiancharts.com. Hung Medien.
  35. ^ "ARIA Charts – Accreditations – 2013 Albums". Australian Recording Industry Association. 
  36. ^ "Austrian album certifications – Bon Jovi – What About Now?" (Almanca). IFPI Austria.  Enter Bon Jovi in the field Interpret. Enter What About Now? in the field Titel. Select album in the field Format. Click Suchen
  37. ^ "Canadian album certifications – Bon Jovi – What About Now?". Music Canada. 
  38. ^ "Gold-/Platin-Datenbank (Bon Jovi; 'What About Now')" (Almanca). Bundesverband Musikindustrie. 
  39. ^ "Portuguese album certifications – Bon Jovi – What About Now" (Portekizce). Associação Fonográfica Portuguesa. 
  40. ^ "British album certifications – Bon Jovi – What About Now". British Phonographic Industry.  Enter What About Now in the field Search. Select Title in the field Search by. Select album in the field By Format. Click Go

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bon Jovi</span> Amerikalı rock müzik grubu

Bon Jovi, 1983 yılında ABD'nin New Jersey eyaletinde vokalde Jon Bon Jovi gitarda Richie Sambora, davulda Tico Torres, klavyede David Bryan, bas gitarda Alec John Such'dan oluşan klasik kadrosu ile Jon Bon Jovi tarafından kurulan Amerikalı rock grubu. Grubun ilk bas gitaristi Alec John Such'ın 1994 yılında, 30 yıl boyunca grubun gitaristi ve şarkı yazımında Jon Bon Jovi'nin en önemli partneri olan Richie Sambora'nın ise 2013 yılında gruptan ayrılmasından sonra 1995 yılından beri basta Hugh McDonald 2013'ten beri gitarda ise Phil X yer almaktadır.

<i>Slippery When Wet</i>

Slippery When Wet, Amerikalı rock müzik grubu Bon Jovi'nin 18 Ağustos 1986'da Mercury Records tarafından satışa sunulan üçüncü albümüdür. Prodüktörlüğünü Bruce Fairbairn'in üstlendiği albüm Kanada'nın Vancouver şehrindeki Little Mountain Stüdyoları'nda kaydedildi. Bon Jovi'nin kariyerinin dönüm noktası olarak nitelendirilen Slippery When Wet, grubun ticari açıdan en başarılı albümüdür. Bon Jovi'nin en bilinen şarkıları olan "You Give Love a Bad Name", "Livin' on a Prayer" ve "Wanted Dead or Alive"ı içeren albüm ABD'de Billboard 200 albüm satış listesinde sekiz hafta boyunca 1 numarada yer aldı ve listenin ilk beşinde 38 hafta yer alarak Michael Jackson'ın Thriller ve Bruce Springsteen'in Born in the U.S.A. albümlerinin ardından 80'lerin en uzun süre ilk beşte kalan üçüncü albümü oldu. Albüm 1987'de Billboard dergisi tarafından yılın en çok satan albümü olarak belirlendi.

<i>New Jersey</i> (albüm)

New Jersey, 13 Eylül 1988'de Mercury Records tarafından satışa sunulan Bon Jovi 'nin dördüncü stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Bruce Fairbain'in üstlendiği albüm Kanada'nın Vancouver şehrindeki Little Mountain stüdyolarında kaydedilmiştir. New Jersey, büyük bir ticari başarı elde ederek grubun 1986 yılında yayınlanan Slippery When Wet albümü ile birlikte Bon Jovi'nin 80'li yılların en başarılı rock müzik gruplarından biri olmasında büyük rol oynadı. New Jersey, Amerikan müzik tarihinde beş şarkısı Amerikan müzik listesinin ilk onuna giren ilk ve tek hard rock albümüdür.

<i>7800° Fahrenheit</i>

7800° Fahrenheit, Bon Jovi'nin 1985 yılının Mart ayında Mercury Records tarafından satışa sunulan ikinci albümüdür. Prodüktörlüğünü Lance Quinn'in üstlendiği albüm Philadelphia'da The Warehouse stüdyolarında kaydedilmiştir. Albümünün ismi kayanın erime derecesini (7800 °F≈4313,3 °C) simgelemektedir. Daha sonra yayımlanacak olan iki Bon Jovi albümü Slippery When Wet ve New Jersey döneminde de kullanılan klasik seksenler Bon Jovi logosu ilk kez 7800° Fahrenheit albümünün kapağında yer almıştır.

<i>Bon Jovi</i> (albüm)

Bon Jovi, 21 Ocak 1984'te Mercury Records tarafından satışa sunulan, Amerikalı rock müzik grubu Bon Jovi'nin ilk albümüdür. Prodüktörlüğünü Tony Bongiovi ve Lance Quinnin üstlendiği albüm New York'ta "Power Station Stüdyoları"'nda kaydedildi. Albümden yayınlanan ilk single Runaway Bon Jovi'ye kariyernin ilk hitini kazandırmıştır. Albüm, yazım aşamasında Jon Bon Jovi ya da diğer grup üyelerinin yer almadığı bir şarkıyı içeren tek Bon Jovi albümüdür. Albüm yayımlandığı dönemde David Bryan Rashbaum ismini kullanan grubun klavyecisi David, kısa bir süre sonra Rashbaum ismini çıkartıp sadece David Bryan ismini kullanmaya başlamıştır. Bu sebepten dolayı ilk Bon Jovi albümünde ismi David Bryan Rashbaum olarak geçmektedir.

<i>Keep the Faith</i>

Keep the Faith, 3 Kasım 1992'de Mercury Records tarafından satışa sunulan Amerikalı rock müzik grubu Bon Jovi'nin beşinci stüdyo albümüdür. Grubun 1988 tarihli New Jersey albümünden dört sene sonra yayınlanan ve prodüktörlüğünü Bob Rock'ın üstlendiği albüm Kanada'nın Vancouver şehrinde kaydedildi. Keep The Faith, grubun solo projelere ağırlık verdiği ve grup içi ilişkilerinin iyi olmadığı bir dönemin ardından kaydedildiği için bir geri dönüş albümü niteliği taşımaktadır. Hem bu nedenle hem de grubun müziği ve imajındaki değişim nedeni ile Keep the Faith albümü grubun kariyerindeki ikinci sayfanın başlangıcı olarak kabul edilir. Albüm kapağı dört sene aradan sonra yeniden bir araya gelen grup üyelerinin birlik beraberliğini simgelemektedir. Keep The Faith, grubun seksenli yıllardaki çalışmalarına nazaran daha olgun bir albüm olarak görülmüştür.

<i>Cross Road</i>

Cross Road, Bon Jovi'nin 1994 yılının Ekim ayında Mercury Records tarafından satışa sunulan, grubun en büyük hitlerinin yer aldığı derleme albümüdür. Albümde Bon Jovi'nin en sevilen on üç şarkısının yanı sıra Always ve Someday I'll Be Saturday Night olmak üzere iki yeni şarkı yer almaktadır. Albümde, Jon Bon Jovi'nin solo albümünden ise 1 şarkı yer almaktadır. Jon Bon Jovi albümde daha fazla şarkı olmasını hatta Richie Sambora'nın da solo çalışmalarından bir şarkı yer almasını ve iki cd den oluşan ikili bir albüm olarak yayımlanmasını istemişti. Fakat en sonunda albümün tek cd halinde, on üç eski ve iki yeni şarkı ile grubun on yıllık kariyerini yeni dinleyicilere en iyi biçimde yansıtacağı düşünülerek bu şekilde yayınlanmasında karar kılındı.

<i>These Days</i>

These Days, Bon Jovi'nin 20 Haziran 1995'te Mercury Records tarafından satışa sunulan altıncı stüdyo albümüdür. Peter Collins, Jon Bon Jovi ve Richie Sambora'nın yapımcılığını üstlendiği albüm, grubun bas gitaristi Alec John Such'ın gruptan ayrılmasından sonra yayınladığı ve bas gitarda Hugh McDonald'ın yer aldığı ilk Bon Jovi albümüdür. These Days, Bon Jovi'nin 1992 yılında yayınlanan bir önceki stüdyo albümü Keep The Faith ile geldiği noktayı bir adım daha ileri taşıyan daha olgun bir albüm olarak değerlendirilirken şarkı sözleri açısından grubun en karanlık albümü olarak nitelendirilmiştir. Bon Jovi, bu albümle kariyerinin en olumlu eleştirilerini aldı. Birçok eleştirmene göre These Days, grubun en keskin ve oturmuş albümüydü.

<i>Crush</i> (albüm)

Crush, Bon Jovi'nin 13 Haziran 2000 tarihinde Island Records tarafından satışa sunulan yedinci stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Luke Ebbin, Jon Bon Jovi ve Richie Sambora'nın üstlendiği albüm New Jersey'de Sanctuary II stüdyolarında kaydedildi. Crush, Bon Jovi'nin 1995 yılında yayınlanan These Days albümünün ardından beş sene aradan sonra yayınladıkları ilk albümüdür.

<i>One Wild Night: Live 1985-2001</i>

One Wild Night Live 1985-2001 Bon Jovi'nin 2001 yılının Mayıs ayında satışa sunulan kariyerinin ilk konser albümüdür. Albüm alışılagelmiş konser albümleri gibi tek bir kayıttan oluşmamaktadır. Grubun 1985-2001 yılları arasında dünyanın çeşitli şehirlerinde verdiği farklı konserlerin kayıtlarından oluşmuştur. Albümün özelliği Never Say Goodbye, I'll Be There For You, Bed Of Roses, Always ve This Ain't A Love Song gibi grubun büyük ballad hitlerine yer verilmemiş olmasıdır. Albüm Neil Young klasiği "Rockin In The Free World" coverını ve grubun Bob Geldof ile beraber söylediği "I Don't Like Mondays" şarkılarının da canlı kayıtlarını içermektedir. Albümde grubun "Crush" albümünde yer alan "One Wild Night" şarkısının yeniden düzenlenmiş hali bulunmaktadır. Şarkının bu versiyonu single olarak yayınlanmıştır. Wanted Dead Or Alive'ın canlı kaydına da video klip çekilmiştir.

<i>Bounce</i> (albüm)

Bounce, Bon Jovi'nin 23 Eylül 2002 tarihinde Island Records tarafından satışa sunulan sekizinci stüdyo albümüdür. Luke Ebbin, Jon Bon Jovi ve Richie Sambora'nın yaypımcılığını üstlendiği albüm New Jersey'de Sanctuary II Studiosunda kaydedilmiştir. "Bounce", 11 Eylül 2001 tarihinde New York'taki Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerine yapılan saldırılardan yoğun bir şekilde etkilenmiş ve bu trajedinin yaralarını sarma temasının yoğun bir şekilde işlendiği bir Bon Jovi albümdür. Albümün ismi "Bounce", New York halkının olayların etkisini atlatıp bir sıçrama yapması anlamı taşımasının yanı sıra Bon Jovi'nin de uzun yıllardır müzik dünyasında olmasına rağmen hâlâ büyük bir sıçrama yapabileceğine işaret etmektedir. "Bounce" yayınlanışın ilk haftasında ABD'de Billboard 200 albüm satış listesine 2 numaradan giriş yaparak Bon Jovi'nin ABD'deki o güne kadarki en yüksek liste girişini gerçekleştiren albümü oldu. İngiltere'de listelere 2 numaradan giriş yapan albüm 15 ülkede listelere ilk beşten giriş yaptı. New Mexico'da VLA radyo teleskoplarının önünde oldukça olumsuz hava şartlarında çekilen video klibiyle dikkat çeken albümden yayınlanan ilk single "Everyday" dünya genelinde iyi bir liste başarısı elde etti ve "En İyi Grup Performansı" dalında Grammy'ye aday oldu.

<i>This Left Feels Right</i> Bon Jovinin 4 Kasım 2003 tarihli albümü

This Left Feels Right, Bon Jovi'nin 4 Kasım 2003 tarihinde yayınlanan eski hitlerinin yer aldığı derleme albümüdür. Jon Bon Jovi'nin bu bir "hafıza şeridinde yolculuk" şeklinde tanımladığı albüm Bon Jovi'nin en büyük hitlerinin çoğunun yenilenmiş versiyonlarını, genellikle daha kasvetli bir tarzda sunuyor.

<i>Have a Nice Day</i> (Bon Jovi albümü)

Have a Nice Day, Bon Jovi'nin 19 Eylül 2005 tarihinde Island Records tarafından satışa sunulan dokuzuncu stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü John Shanks, Jon Bon Jovi ve Richie Sambora'nın üstlendiği albüm New Jersey'deki Sanctuary Sound II ve Kaliforniya'daki Ocean Way Recording stüdyolarında kaydedildi. Albüm kapağındaki çatık kaşlı gülen yüz Have A Nice Day albümünün temasını oluşturmaktadır. Bon Jovi'nin müziğinde her zaman var olan olan optimistik havanın yanı sıra bu sefer dikkat çeken öfke, şarkı sözlerini grubun diğer albümlerine göre farklı kılmıştır.

<i>Lost Highway</i> (albüm)

Lost Highway Bon Jovi'nin 19 Haziran 2007 tarihinde Island Records tarafından satışa sunulan onuncu stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü John Shanks, Dann Huff, Jon Bon Jovi ve Richie Sambora'nın üstlendiği albüm, Nashville'de Black Bird stüdyolarında ve Hollywood'ta NGR Recording stüdyolarında kaydedildi. Bon Jovi, "Have A Nice Day" albümünde yer alan "Who Says You Can't Go Home" şarkısının country müzik dünyasındaki başarısından sonra baştan sona country etkileşimli bir Bon Jovi albümü yapmaya karar verdi. Jon Bon Jovi ve Richie Sambora Amerikan country müzik endüstirisinin kalbi olan Nashville'e gittiler ve bu tarz şarkılar bestelediler. Jon Bon Jovi Lost Highway'i bir country albümü olarak değil country etkileşimli bir Bon Jovi albümü olarak nitelendirmiştir.

<i>The Circle</i> (Bon Jovi albümü)

The Circle, Amerikalı rock müzik grubu Bon Jovi'nin 10 Kasım 2009 tarihinde Island Records tarafından yayınlanan on birinci stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü John Shanks, Jon Bon Jovi ve Richie Sambora'nın üstlendiği albüm New Jersey'deki Sanctuary Studiolarında ve Kaliforniya'daki Henson Recording Studiolarında kaydedildi. Bon Jovi'nin 2007 yılındaki country etkileşimli albümü "Lost Highway"'in ardından rock & roll'a geri dönüş albümü olarak nitelendirildi. "The Circle", 2008 ve 2009 ekonomik krizlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden ilham alan şarkı sözleri ile ön plana çıkan bir albümdü.

<i>Greatest Hits</i> (Bon Jovi albümü)

Greatest Hits, Bon Jovi'nin 2010 yılının Kasım ayında yayınlanan, grubun kariyerinin en büyük hitlerinin yer aldığı derleme albümüdür. İki cd'den oluşan Greatest Hits' te albümden yayınlanan ilk single "What Do You Got?" ın yanı sıra "No Apologies", "This Is Love This Is Life" ve "The More Things Change" olmak üzere Greatest Hits albümünde yer alması için yazılmış dört yeni şarkı yer almaktadır. Bu dört yeni şarkının yanı sıra albümde, sadece iTunes'tan indirilen versyonlarda yer alan "This Is Our House" adında bir yeni şarkı daha yer almaktadır. Albüm kapağı 1985'ten 1995 yılına kadar grubun kullanmış olduğu Bon Jovi logosudur.

<i>This House Is Not For Sale</i>

This House Is Not For Sale, Amerikalı rock müzik grubu Bon Jovi'nin 4 Kasım 2016 tarihinde Island Records tarafından yayınlanan on dördüncü stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü John Shanks ve Jon Bon Jovi'nin üstlendiği albüm Manhattan, New York'ta Avatar Stüdyolarında kaydedildi.

<i>Burning Bridges</i>

Burning Bridges, Amerikalı rock grubu Bon Jovi'nin yeni şarkılarının yanı sıra daha önce yayınlanmamış ve tamamlanmamış şarkılarından oluşan on üçüncü stüdyo albümüdür. 21 Ağustos 2015'te Mercury Records tarafından yayınlandı. Prodüktörlüğünü John Shanks'in üstlendiği bu albüm, Bon Jovi'nin eski gitaristi Richie Sambora'nın 2013'te ayrılmasından bu yana çıkan ilk albümüydü. Burning Bridges, Mercury Records aracılığıyla piyasaya sürülen son Bon Jovi albümü olup plak şirketiyle olan 32 yıllık ilişkilerinin sonunu işaret ediyor. Jon Bon Jovi'ye göre albüm, "hayran kaydı" görevi görüyor. Albüm için turneye çıkmamakla birlikte albümden herhangi bir şarkı için de video klip çekilmedi. Burning Bridges'ı, bir sene sonra 2016'da yayınlanan ve tamamen yeni şarkıların yer aldığı on dördüncü stüdyo albümü This House Is Not For Sale izledi.

<i>2020</i> (Bon Jovi albümü)

2020, Amerikalı rock grubu Bon Jovi'nin on beşinci stüdyo albümüdür. Albümün ilk olarak Island Records aracılığıyla 15 Mayıs 2020'de yayınlanması planlanmıştı ancak daha sonra COVID-19 salgını nedeniyle 2 Ekim 2020'ye ertelendi.

<span class="mw-page-title-main">Because We Can</span>

"Because We Can'", ABD'li rock grubu Bon Jovi'nin 2013 yılında yayınlanan onikinci stüdyo albümü What About Now'ın ilk şarkısıdır ve albümden yayınlanan ilk teklidir. Şarkının prömiyeri 7 Ocak 2013'te radyoda yapıldı. Richie Sambora yeni materyali "farklı unsurların" bir derlemesi olarak nitelendirdi; ancak eski hayranlara, 30 yılı aşkın süredir eski çalışmalarından memnun oldukları kadar yeni çalışmalarından da memnun olacaklarına dair güvence verdi.