Westminster Yasası
Westminster Yasası şu anlamlara gelebilir:
- 1275 Westminster Yasası
- 1285 Westminster Yasası
- Quia Emptores (1290), III. Westminster Yasası olarak da bilinir
- 1327 Westminster Yasası
- 1472 Westminster Yasası
- 1931 Westminster Yasası
Westminster Yasası şu anlamlara gelebilir:
Avam Kamarası, Birleşik Krallık'ta üyeleri beşer yıllık dönemler için seçimle işbaşına gelen milletvekillerinden oluşan alt meclistir. Kamaranın toplanma yeri, Birleşik Krallık'ın üst meclisi olan Lordlar Kamarası ile aynı yer olan Westminster Sarayı'dır. Bu meclisi oluşturan 650 üye, parlamento dağılana kadar, ülkedeki her seçim bölgesinden oy çokluğu sistemi ile seçilip, seçildikleri bölgeyi temsil ederler.
City of Westminster, İngiltere parlamentosunu da içinde bulunduran kenttir. İngiltere'de Londra metropoliten alanında iç ilçe. 1540'ta şehir olma statüsü verilmiştir.
Robert Hooke, Hem teorik hem de pratik açıdan yaptığı çalışmalarla bilimsel rönesansta büyük rol oynamış bir İngiliz hezârfen, doğa felsefecisi, mimar, mühendis, filozof ve bilim insanıdır.
Westminster Sarayı ya da Parlamento Binası, Birleşik Krallık'ta, Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası'ndan oluşan İngiliz Parlamentosu'na ev sahipliği yapan yapıdır.
Oxford Caddesi Avrupa'nın en büyük ve en yoğun alışveriş caddesidir. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunur. Londra'nin ilçesi Westminster'tadır. Caddedeki mağaza sayısı 548'dir.
Westminster Abbey ya da resmî adı ile Westminster'daki Aziz Peter Kilisesi, Londra'nın Westminster kentinde, Westminster Sarayı'nın batısında, büyük, Gotik bir manastır kilisesi. Birleşik Krallık'ın en önemli dinî yapılarından birisidir ve İngilizler için geleneksel taç giyme ve defin yeri olmuş, daha sonraki zamanlarda bu özelliğini sadece kraliyet ailesi için sergilemeye devam etmiştir. Manastır, 1540 ve 1556 yılları arasında bir katedral statüsüne sahipti. Ancak 1560 yılından bu yana bina artık bir manastır ya da bir katedral değil, İngiltere Krallığı'nın bir kilisesi - egemenliğe doğrudan sorumlu bir kilise - statüsüne sahiptir. Binanın kendi orijinal manastır kilisesidir.
Doğu Hindistan Şirketi, İngiliz Doğu Hindistan Şirketi veya Britanya Doğu Hindistan Şirketi, Kraliçe'den Hint Okyanusu bölgesinde ticaret yapmak için ayrıcalık alabilen deniz tüccarları tarafından 31 Aralık 1600'de kurulan bir İngiliz ve daha sonra bir İngiliz anonim şirketiydi.
III. Henry, 19 Ekim 1216 – 16 Kasım 1272 döneminde 56 yıl İngiltere kralı olarak hüküm sürmüştür.
College Green, Londra'da Westminster Sarayı'nın karşısında Millbank ve Abingdon Street'in köşesinde yer alan çimenle kaplı kamuya açık bir alandır. Parlamento üyeleri arka fonda bu yeşil alanın görüntüsü eşliğinde kameralara çıkmayı tercih ederler.
Birleşik Krallık Parlamentosu, Birleşik Krallık'ın en üst anayasal organıdır. Çift meclisli bir sistemi olan ülkede parlamento iki bölümden oluşur: Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası. Her iki meclis de Londra'da bulunan Westminster Sarayı'nda toplanır. Bu iki meclise, sınırlı şekilde kanun yapma yetkisi olan ve bu yüzden parlamentonun üçüncü bir parçası sayılabilecek olan monarşinin temsilcisi kral/kraliçeyi de eklemek mümkündür.
1982 Kanada Yasası, Birleşik Krallık Parlamentosu tarafından Kanada'nın isteği üzerine çıkarılmış olan bir yasadır. Yasayla Kanada'nın, anayasası üzerinde yapacağı değişiklikler için Birleşik Krallık'ın onayını alma zorunluluğu kaldırılmıştır. Yasa 1931 Westminster Statüsü'nün Birleşik Krallık'a verdiği yasama ayrıcalıklarını da sonlandırmıştır.
Newfoundland Dominyonu 1907 ile 1949 arası Birleşik Krallık'a bağlı bir dominyon olmuş bölge. Daha önceleri Birleşik Krallık kolonisi olan Newfoundland 1855 yılından beri kendi kendini yönetmekteydi. Kuzey Amerika'nın kuzeydoğusunda Atlantik kıyısındaki Newfoundland Adası ile kıtadaki Labrador'u kapsayan dominyon 11 Aralık 1931 günü imzalanan Westminster'in Statüsü yasası ile İngiliz Milletler Topluluğu içinde bağımsızlık kazanmış olsa da 1933'te neredeyse iflas aşamasına gelinmesiyle 16 Şubat 1934'te Newfoundland Parlamentosunun toplanmasıyla özyönetiminden vazgeçti. Newfoundland'dan sorumlu hükûmet Londra'nın direkt sorumluluğu altına girdi ve bu şekilde kendi özyönetim haklarından gönüllü olarak vazgeçen az ülkeden biri oldu. 1934 ile 1949 arası Newfoundland, Londra'daki Dominyon Ofisi'ne bağlı 6 üyeli Hükümet Komisyonu ve bir valinin yönetiminde kaldı. Newfoundland 1949'da Kanada'ya bağlanıp ülkenin 10. eyaleti olana kadar de jure olarak dominyon olarak kaldı.
Methodist Central Hall Westminster, İngiltere'nin başkenti Londra'ya bağlı Westminster'da yer alan Metodist kilisesi, konferans salonu, sanat galerisi ve ofis binası olarak hizmet veren çok amaçlı yapı. En büyüğü Büyük Salon olmak üzere yirmi iki konferans, toplantı ve seminer odası içermektedir.
Westminster ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Adams ve Jefferson ilçelerinde bulunan bir şehirdir. Şehrin nüfusu 2010 sayımına göre 106.114'tür.
Westminster Yasası Birleşik Krallık Parlamentosu'nun oluşturduğu bir yasadır. Yasanın değiştirilmiş versiyonları Avustralya ve Kanada'nın yasalarında mevcut iken; Yeni Zelanda ve diğer Dominyonlarda Milletler Topluluğu'nda artık yer almadığı için kaldırılmıştır. 11 Aralık 1931 tarihinde yapılan bu yasa, onaylanana kadar İngiliz İmparatorluğu'nun kendi kendini yönetmekte olan Dominyonlar ile hukuki ilişkisini oluşturmuştur. Bunun yanında bütün dominyonları karar verme açısından birbirinin onayına bırakmış olup, monarşik lakaplar veya tahtta veraset sistemi bu anlaşmaya bağlı kılınmıştır. Bu yüzden 1926 Balfour Deklarasyonu'nda da belirtildiği üzere eşitlik prensibi ve kraliyet tacına bağlılığı yasal ilkeler haline getirmiştir. Bu, Dominyonların ayrı devletler haline gelmesinde önemli bir adımdır.
Azize Margaret Kilisesi, Parlamento Meydanı'ndaki Westminster Manastırı'nın zemininde yer alır ve Londra'daki Avam Kamarası'nın Anglikan cemaat kilisesidir. Margaret the Virgin'e ithaf edilmiştir.
Londra'nın ilçeleri, Büyük Londra'nın 32 yerel yönetim ilçesidir. Londra'nın ilçeleri, 1963 tarihli Londra Yönetimi Yasası ile 1 Nisan 1965 tarihinde Büyük Londra ile aynı zamanda kuruldular.
Regent Caddesi, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'nın Westminster semtinde bulunan bir alışveriş caddesidir. Cadde, Waterloo Place'den başlayarak Piccadilly Circus'a kadar devam etmektedir. John Nash'in direktiflerin doğrultusunda 1825 yılında inşa edilmiş olup adını, Veliaht Prensi George'den almaktadır.
Westminster Üniversitesi, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bulunan bir üniversitedir. Üniversite, 1838 yılında bir politeknik enstitüsü olarak kurulmuş olup 1992 yılında günümüzdeki adını almıştır. Ana kampüsü Westminster'da Regent Caddesi'nde yer almaktadır.