İçeriğe atla

Werner Leimgruber

Werner Leimgruber
Kişisel bilgileri
Tam adıWerner Leimgruber
Doğum tarihi 2 Eylül 1934 (90 yaşında)
Doğum yeri , İsviçre
MevkiiDefans
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1957-1966Zürich
Toplam0(0)
Millî takım kariyeri
1963-1966 İsviçre 10 (0)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Werner Leimgruber (d. 2 Eylül 1934), İsviçreli eski futbolcudur. Defans pozisyonunda oynayan Leimgruber, 1957 ile 1966 yılları arasında ülkesinin Zürich takımında mücadele etti. İsviçre millî takımı formasını ise 10 kez giyen oyuncu, ülkesinin 22 kişilik 1966 FIFA Dünya Kupası kadrosunda da yer aldı.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

İngiliz Milletler Topluluğu veya resmî adıyla Milletler Topluluğu, geçmişte Britanya İmparatorluğu'nun, günümüzde de Birleşik Krallık'ın parçası olan devletlerin oluşturduğu uluslararası bir koalisyondur. Üye ülkelerin 16’sı hâlen Britanya Kraliyet Ailesi yönetimindedir. Bu ülkelerde mevcut monark III. Charles; devlet başkanı görev ve yetkilerini, kendi tarafından atanan genel valiler aracılığı ile sürdürür. Kral aynı zamanda İngiliz Milletler Topluluğunun başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">CONMEBOL</span> Güney Amerikada futbolun yönetim organı

CONMEBOL, Güney Amerika'da futbolu yöneten kuruluştur. Güney Amerika'daki 10 ülkenin bağlı olduğu konfederasyon, CONMEBOL Libertadores ve Copa Sudamericana turnuvalarını da düzenler.

<span class="mw-page-title-main">Afrika Futbol Konfederasyonu</span>

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Afrika'da futbolu organize eden ve yöneten kuruluştur. 53 Afrika ülkesinin bağlı olduğu bu kuruluş Afrika Uluslar Kupası, CAF Konfederasyon Kupası, CAF Şampiyonlar Ligi'ni düzenler. Ayrıca CAF Afrika'da Yılın Futbolcusu ödülünü de verir.

<span class="mw-page-title-main">1966 FIFA Dünya Kupası</span>

1966 FIFA Dünya Kupası, FIFA Dünya Kupası organizasyonun sekizincisidir. 11 Temmuz-30 Temmuz tarihlerinde İngiltere'de düzenlenmiştir. İngiltere finalde Batı Almanya ekibini 4-2 yenerek kupayı kaldırmıştır. İlk kez birinci gelmelerinin yanı sıra Uruguay ve İtalya'dan sonra kupayı kaldıran üçüncü ev sahibi olmuşlardır. Bu turnuva ayrıca televizyondan canlı yayınlanan ilk Dünya Kupası olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">1966 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1966 Eurovision Şarkı Yarışması, 11. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1965 yarışması'nı kazanmasından dolayı 5 Mart 1966 tarihinde Lüksemburg'un başkenti Lüksemburg'da bulunan Villa Louvigny'de yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu ise Josiane Chen yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Stoyan Yankulov</span> Bulgar perküsyonist

Stoyan Yankulov, Bulgar perküsyonist. 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Elitsa Todorova ile birlikte Bulgaristan'ı Voda adlı şarkıyla temsil ederek ve beşinci olmuşlardır. Daha sonra 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini tekrar Elitsa Todorova ile birlikte temsil etmek üzere Bulgaristan Ulusal Televizyonu tarafından seçilmişlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Orta Avrupa Yaz Saati</span>

Orta Avrupa Yaz Saati (OAYS) UTC+02.00 Zaman dilimi den birinin ismidir, UTC dan iki saat öndedir. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Kuzey Afrika ülkelerinden gün ışığından faydalanmak amacıyla kullanılır. Kış zamanında, (+01.00) kullanılır.

<i>Neşeli Günler</i> (film, 1965) 1965 yapımı Amerikan filmi

Neşeli Günler 1965 ABD yapımı müzikal filmdir. Özgün adı The Sound of Music'tir. 1959 tarihli aynı adlı Broadway müzikalinden uyarlanmıştır. Müzikalde olduğu gibi bu film de Howard Lindsay ve Russel Crouse'un kitabına dayanmaktadır. Filmin senaryosunu Ernest Lehman yazmıştır. Robert Wise filmin hem yapımcılığını hem de yönetmenliğini üstlenmiştir. Önemli rollerinde Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Peggy Wood ve Richard Haydn oynamışlardır. Filmin müzikleri Richard Rodgers ve Oscar Hammerstein II'a aittir.

<span class="mw-page-title-main">Orta Avrupa Saati</span>

Orta Avrupa Saati kısaca OAS +01.00 saatini kullanan Avrupa ve Afrika ülkelerinin kullandığı zaman diliminin adıdır. Avrupa kıtasının neredeyse tamamında kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Herreys</span>

Herreys, üç Mormon kardeş olan Per Herrey, Richard Herrey ve Louis Herrey 'nin oluşturduğu İsveçli pop müzik grubu. 1984 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç'i temsil eden kardeşler, seslendirdikleri "Diggi-Loo Diggi-Ley" adlı parça ile ülkeye birincilik getirdiler. Ayrıca, sonraki yıl Sopot Uluslararası Şarkı Festivali'ni, seslendirdikleri "Sommarparty på Stranden" parçasıyla kazandılar.

<span class="mw-page-title-main">Udo Jürgens</span> Avusturyalı pop müzik bestecisi ve şarkıcısı

Jürgen Udo Bockelmann, daha çok Udo Jürgens olarak bilinen, kariyeri 50 yılı aşmış, Avusturyalı pop müzik bestecisi ve şarkıcısıydı.1960 yılında Shirley Bassey için "Reach for the Stars" adlı şarkıyı besteledi. Dört sene sonra Kopenhag'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldı. "Warum nur, warum?" adlı şarkısıyla yarışmada beşinci oldu. Bir sene sonra yarışmaya tekrar katıldı ve "Sag ihr, ich laß sie grüßen" adlı şarkısıyla dördüncü olmayı başardı. 1966 yılında Lüksemburg'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na üçüncü kez katıldı ve 5 Mart'ta "Merci Chérie" adlı şarkısıyla yarışmanın birincisi olmayı başardı. Bu başarıdan sonra şarkıları bütün dünyada dinlenmeye başladı ve Jürgens birçok çeşitli ülkelerde turnelere çıktı.1,000'e yakın şarkı besteledi ve 104 milyonun üzerinde plak sattı. 2007 yılında ayrıca İsviçre vatandaşı oldu. 2010 yılında resmi adını Udo Jürgens Bockelmann olarak değiştirdi.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya</span>

Avusturya, ilk katıldığı 1957 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 57 kez katılmıştır. Ülke, 1966 ve 2014'te olmak üzere iki kez birinci oldu ve üst üste iki şampiyonluk arasındaki en uzun farkla rekorunu elinde tutmaktadır. Yarışmaya katılan Avusturyalı yayıncı Österreichischer Rundfunk (ORF)'tur. Yarışmanın Avusturya'da düzenlendiği iki seferde de, 1967 ve 2015 yıllarında ev sahibi şehir Viyana olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Gana bayrağı</span> Ulusal bayrak

Gana bayrağı, Gana'nın Etiyopya bayrağından esinlenerek oluşturduğu, günümüzdeki hâli ile de ilk olarak 6 Mart 1957 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

İtalya, Lüksemburg'un Lüksemburg (şehir) şehrinde gerçekleştirilmiş 1966 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İtalya'nın temsilcisi ve şarkısını belirleyecek Sanremo Müzik Festivali ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio Televisione Italiana (RAI) tarafından gerçekleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Botsvana devlet başkanları listesi</span>

Botsvana devlet başkanı, Afrika ülkesi Botsvana'nın bağımsızlığını kazandığı 30 Eylül 1966 yılından bu yana ülkenin en üst makamında yer alan kişiye verilen unvandır. Ülkede devlet başkanı olarak görevde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:

<span class="mw-page-title-main">Malavi devlet başkanları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Malavi devlet başkanı, Afrika ülkesi Malavi'nin yönetim şeklini mutlak monarşiden cumhuriyete değiştirdiği 1966 yılından bu yana ülkenin en üst makamında yer alan kişiye verilen unvandır. Ülke bağımsızlığını kazandığı 1964 yılından rejim değişikliğinin yaşandığı 1966 yılına kadar Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth tarafından atanan genel vali tarafından İngiliz Milletler Topluluğu içerisinde yönetilen bir dominyon konumundaydı. Ülkede 1964-1966 arası genel vali ile 1966 yılından itibaren devlet başkanlığı görevinde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:

<span class="mw-page-title-main">Lesotho kralları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Lesotho kralı, Afrika ülkesi Lesotho'nun bağımsızlığını kazandığı 1966 yılından bu yana ülkenin en üst makamında yer alan kişilere verilen unvandır. Ülkeyi bağımsızlığını kazandığı 1966 yılına kadar BasutolandParamount Chiefs unvanı ile yöneten krallar, bağımsızlık sonrası kral unvanı ile Lesotho'yu yönetmişlerdir. Kralın tahta çıktığında belli bir yaşın altında olduğu dönemlerde ülkeyi kralların anneleri kral naibi olarak yönetmiştir. Ülkede kral morena unvanı ile ülkeyi yönetmektedir. Ülkede bu görevde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:

Lesotho başbakanı, Afrika kıtası ülkesi Lesotho'nun bağımsızlığını kazandığı 1966 yılından sonra hükûmetin başında yer alan kişi olarak bu makama getirilen kişiye verilen unvandır. Söz konusu makam ülkenin Basutoland ismi ile Birleşik Krallık'a bağlı bir bölge olduğu 1965 yılında oluşturulmuştur.

Nijerya başbakanı, Afrika ülkesi Nijerya'nın bağımsızlığını kazandığı 1960 yılından sonra hükûmetin başında yer alan kişi olarak bu makama getirilen kişiye verilen unvandır. Söz konusu görevin 1966 yılında kaldırılması ile birlikte tüm yetki ve görev devlet başkanında toplanmıştır. Ülkede bu görevde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:

Burundi başbakanı, Afrika ülkesi Burundi'nin henüz bağımsızlığını kazanmadığı, Burundi Krallığı olarak özerk bir yapıya kavuştuğu 1961 yılında oluşturulmuştur. Ülkenin 1966 yılında bağımsızlığını elde etmesinin ardından bu makam birçok kez kaldırılmıştır. En son 1998 yılında yürürlükten kaldırılan makam, 2020 yılında yeniden oluşturulmuştur. Burundi başbakanı, ülkede kurulan hükûmetin başında yer alan kişiye verilen unvandır.