İçeriğe atla

Weekly Young Jump

Weekly Young Jump
KategorilerSeinen manga[1][2]
SıklıkHaftalık
Tiraj550,000 (2016)[2]
YayımcıShueisha
İlk sayı1979
ÜlkeJaponya
DilJaponca
Websiteyj.shueisha.co.jp

Weekly Young Jump (Japonca週刊ヤングジャンプ Shūkan Yangu Janpu), Shueisha tarafından yayınlanan Japon haftalık seinen manga dergisidir. İlk sayısını 1979 yılında yayınlamıştır.[3] Dergideki manga dizisi, yetişkin erkek okurları hedef alır ve yüksek oranda şiddet, transgresif konu ve yoğun miktarda ecchi ve kumar içeriklidir.

Seri

Günümzde yayınlanan seriler;

Seri Yazar Yayın tarihi
7's -Seven's- (7's -セブンズ-)Jirō Kido Kasım 2017
Bathroom no Pepen (バスルームのペペン)Nobuhiro Kawanishi Ağustos 2017
Black Night Parade (ブラックナイトパレード)Hikaru Nakamura Kasım 2016
Blue-Phobia (ブルーフォビア)Eri Tsuruyoshi Aralık 2017
Bokura wa Mahō Shōnen (ボクらは魔法少年)Teppei Fukushima Mart 2018
Bungo (BUNGO -ブンゴ-)Yūji Ninomiya Aralık 2014
Diner (DINER ダイナー)Yumeaki Hirayama, Takanori Kawai Ağustos 2017
Dorokei (ドロ刑)Fukuda Shu Ocak 2018
Fushigi no Kuni no Namihee-san (ふしぎの国の波平さん)Yōichi Komori, Yui Hata Eylül 2017
Ginga Eiyū Densetsu (銀河英雄伝説)Yoshiki Tanaka, Ryū Fujisaki Ekim 2015
Golden Kamuy (ゴールデンカムイ)Satoru Noda, Hiroshi Nakagawa Ağustos 2014
Kaguya-sama wa Kokurasetai〜Tensei-tachi no Renai Zunō-sen〜 (かぐや様は告らせたい〜天才たちの恋愛頭脳戦〜)Aka Akasaka Mart 2016
Kingdom (キングダム)Yasuhisa Hara Ocak 2006
Kunoichi no Ichi! 2 (クノイチノイチ!ノ弐)Shinnosuke Kanazawa Şubat 2018
Minamoto-kun Monogatari (源君物語)Minori Inaba Eylül 2011
Motoyan (元ヤン)Ryūichirō Yamamoto Mayıs 2015
Real (リアル)Takehiko Inoue Ekim 1999
Retort Pouch! (レトルトパウチ!)Mengo Yokoyari Mayıs 2017
Riku-dō (リクドウ)Toshimitsu Matsubara Nisan 2014
Rin to Cheer。 (凛とチア。)Shirohiko Yamada Haziran 2017
Snack Basue (スナックバス江)Forbidden Shibukawa Temmuz 2017
Tamata (タマタ)Asa Kayagasaki Haziran 2017
Terra Formars (テラフォーマーズ)Yū Sasuga, Kenichi Watanabe Eylül 2011
Tokyo Ghoul:re (東京喰種 トーキョーグール:re)Sui Ishida Ekim 2014
Tonari no Akujo (隣の悪女)Vanessa Chihiro Tamaki Mart 2018
Yoake Ato no Sei (夜明け後の静)Hideyuki Ishikawa Şubat 2018
Yuryo Shojo Familien (優良少女ファミリヤン)Kawakami Şubat 2018

Kaynakça

  1. ^ Thompson, Jason (2007). Manga: The Complete Guide. Del Rey Books. s. xxiii-xxiv. ISBN 978-0-345-48590-8. 
  2. ^ a b "Boy's Manga" (Japonca). Japanese Magazine Publishers Association. Eylül 2016. 18 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2018. 
  3. ^ John E. Ingulsrud; Kate Allen (3 Şubat 2010). Reading Japan Cool: Patterns of Manga Literacy and Discourse. Lexington Books. s. 21. ISBN 978-0-7391-3507-5. 17 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2018. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Japonya</span> Doğu Asyada bir ada ülkesi

Japonya, Doğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'un kuzeybatısında konumlanan ülke; Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna; kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi ve Tayvan'a kadar uzanır. De facto başkenti ve en büyük şehri Tokyo'dur. Adını oluşturan kanji karakterler, "güneş" ve "köken" anlamına geldiğinden "Doğan Güneşin Ülkesi" olarak adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">II. Dünya Savaşı</span> 1939-1945 yılları arasındaki küresel savaş

II. Dünya Savaşı, 1939'dan 1945'e kadar süren küresel savaştır. Savaşa dönemin büyük güçleri ve dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu katıldı, Müttefikler ve Mihver olmak üzere iki karşıt askerî ittifak kuruldu. 30'dan fazla ülkeden gelen 100 milyondan fazla personelin doğrudan katıldığı bu topyekûn savaşta, savaşın büyük tarafları tüm ekonomik, endüstriyel ve bilimsel kapasitelerini savaş için seferber ettiler. 70 ila 85 milyon ölümle sonuçlanan II. Dünya Savaşı, insanlık tarihindeki en ölümcül savaştı ve savaş boyunca askerî personelden daha çok sivil kayıp verildi. Milyonlarca insan soykırımdan, planlanmış açlık ölümlerinden, katliamlardan ve hastalıklardan öldü. Tanklar, zırhlı araçlar, savaş uçakları, stratejik bombardımanlar, uçak gemileri, radar ve sonar, nükleer silahların geliştirilmesi ve roketler gibi birçok savaş teknolojisi savaşta önemli rol oynadı.

<span class="mw-page-title-main">Hentai</span> Yetişkin içerikli Japon çizgi romanları, animasyon filmleri ve video oyunlarına verilen genel isim

Hentai (Japonca: 変態 veya へんたい romanize:hen'taī

Dr. Osamu Tezuka , Japon manga sanatçısı ve animatör idi. Osaka Bölgesi'nde doğdu, ilkokul yıllarında ilk amatör çalışmalarını yapmaya başladı. En çok, Astro Boy ve Beyaz Aslan Kimba adlı çalışmaları ile tanınıyordu. Genellikle "manganın babası" olarak itibar gösterilir ve Walt Disney'in Japon eşiti olduğu düşünülür. Doğup büyüdüğü Takarazuka, Hyōgo şehrinde anısına bir müze açılmıştır.

<i>Weekly Shōnen Jump</i>

Weekly Shōnen Jump, Shueisha tarafından yayınlanan bir Japon haftalık shōnen manga dergisidir. İlk sayısını 1968 yılında yayınlamış olup Jump serisi dergilerinden biridir ve dünyanın en uzun soluklu ve en çok satan manga dergilerinden biridir. Derginin hedef kitlesi genç erkek kitlesidir ve dergide yayınlanan çoğu mangada komedi öğeleri ile süslenmiş aksiyon sahneleri bulunmaktadır. Her iki üç ayda bir ilgili dergiler tankōbon ciltleri olarak yeniden basılmaktadır.

<i>Yu Yu Hakusho</i>

Yu Yu Hakusho , Yoşihiro Togaşi tarafından yazılıp çizilen bir manga serisi. Bir çocuğun hayatını kurtarırken ölen, sonra tekrar hayata döndürülen Yusuke Urameshi'nin öyküsünü anlatır. Togaşi, mangayı çizmeye 1990 yılında başladı.

<span class="mw-page-title-main">Tankōbon</span>

Tankōbon, kendiliğinden eksiksiz olan ve bir serinin veya cildin parçası olmayan bir kitap için kullanılan bir terimdir. Japonya'da çoğunlukla çoklu serilere sahip olan dergilerin aksine tek bir manganın bireysel ciltlerine atıfta bulunularak kullanılır. Tankōbon yalnızca manga ile sınırlandırılmış olmayıp romanlardan güzellik ipuçları kitaplarına kadar ciltli veya ciltsiz bir biçimde hemen hemen her şey için kullanılabilmektedir.

Monthly Afternoon, Kodansha tarafından yayınlanan Japon seinen manga dergisidir. Kodansha'nın Weekly Morning ve Evening dergilerini içeren "1day" serisinin bir parçasıdır. İlk sayı, 25 Ocak 1986 tarihli bir cover tarihiyle yayımlandı. Her sayı, genellikle çeşitli yazarlar tarafından otuz civarında devam eden hikâyeye sahiptir ve yaklaşık 800 sayfa yayınlanmaktadır. Monthly Afternoon, Ah! Tanrıçam, Genshiken, Immortal Blade ve Big Windup gibi birçok başarılı seinen manga serisini yayınlamıştır.

Weekly Morning, Kodansha tarafından yayınlanan Japon seinen manga dergisidir. İlk olarak 1982 yılında Comic Morning adıyla yayınlanmıştır.

<i>Evening</i> (dergi)

Evening, Kodansha tarafından yayınlanan Japon seinen manga dergisidir. Gazete kağıdı üzerine siyah beyaz olarak basılmakta olup B5 formatında zımbalanmaktadır.

Monthly Shōnen Ace, Kadokawa Shoten tarafından yayınlanan Japon shounen manga dergisidir. İlk sayısını 1994 yılında yayınlamıştır. Milyon adet tiraja sahip büyük shounen dergilerinden farklı olarak Ace, daha az ana akım izleyici kitlesini hedeflemekte ve anime bağlantılarına özel bir vurgu yapıyor. Dergide ortalama bir miktarda ecchi içermekte ve sadece birkaç aksiyon odaklı içerik içermektedir.

Weekly Shōnen Sunday, Shogakukan tarafından yayınlanan Japon haftalık shounen manga dergisidir. İlk sayısını 17 Mart 1959 tarihinde yayınlamıştır. Sunday adına karşın Çarşamba günleri yayınlanmaktadır.

<i>Weekly Young Magazine</i>

Weekly Young Magazine, Kodansha tarafından yayınlanan Japon haftalık seinen manga dergisidir. İlk sayısını 23 Haziran 1980 tarihinde yayınlamıştır. Young'da eşzamanlı olarak yayınlanan sayısız seri hikâye, dünyevi bir mizah anlayışıyla şiddet, cinsellik, aksiyon odaklı ve yaratıcı olma eğilimindedir. Weekly Young Magazine'de yayınlanan serilerin bölümleri, her dört ayda bir "YoungKC" baskısı altında tankōbon hacimlerinde toplanır ve yayınlanır.

<i>Weekly Shōnen Magazine</i>

Weekly Shōnen Magazine, Kodansha tarafından yayınlanan Japon haftalık shōnen manga dergisidir. İlk sayısını 17 Mart 1959 tarihinde yayınlamıştır. Dergi, okurunun büyük bir bölümünü erkek lise veya üniversite öğrencisi olan daha büyük bir kitleye hitap etmektedir.

Jump Square, Shueisha tarafından yayınlanan Japon aylık shounen manga dergisidir. İlk sayısını Aralık 2007 tarihinde yayınlamış olup Monthly Shōnen Jump'ın yerini almıştır ve Jump serisi dergilerin bir parçasıdır. Dergideki manga serisi, 16-21 yaş arası genç erkek okuyucular hedef almaktadır ve büyük miktarda aksiyon sahnesi olan bir fantezi ortamında yer alma eğilimindedir.

Ultra Jump, Shueisha tarafından yayınlanan Japon aylık seinen manga dergisidir. İlk sayısını Weekly Young Jump'ın özel bir sayısı olarak 1995 yılında yayınlamış olup 19 Ekim 1999 tarihinde aylık bir dergi haline geldi.

<span class="mw-page-title-main">Harem (tür)</span> tür

Harem, anime ve mangada, aynı veya karşı cinsiyet ve aşk ilgilerinin üç ya da daha fazla üyesi tarafından çevrili bir kahramanın karakterize ettiği çok eşli ya da aşk üçgeni ilişkileridir. Yuri veya erkek yönelimli haremler erkek haremi veya seraglios olarak, yaoi veya kadın yönelimli haremler kadın haremi veya gyaku hāremu olarak adlandırılır.

<i>Young Animal</i> Hakusensha tarafından yayınlanan Japon seinen manga dergisi

Young Animal, Hakusensha tarafından yayınlanan Japon seinen manga dergisidir. İlk olarak 1989 yılında Animal House adıyla yayınlamaya başlamış olup 1992'de günümüz adını almıştır.

Ribon, Shueisha tarafından yayınlanan bir Japon shōjo manga dergisidir. İlk olarak Ağustos 1955 tarihinde yayınlanmaya başlamış olup hedef kitlesi 8-14 yaş arası kızlardır.

Monthly Comic Dengeki Daioh, ASCII Media Works tarafından yayınlanan bir Japon shōnen manga dergisidir. İlk olarak 18 Nisan 1994'te yayınlanmaya başlamış olup her ay 27. olarak satılmaktadır.