İçeriğe atla

Webrazzi

Webrazzi
OluşturanArda Kutsal
URLwebrazzi.com
Site türüTeknoloji blogu
Kullanılabilir dil(ler)Türkçe
Başlama tarihi2006 (18 yıl önce) (2006)
Geçerli durumAktif

Webrazzi, 2006 yılında Arda Kutsal tarafından kurulan, dünyadaki teknolojik gelişmelerin, girişimlerin haberini paylaşan bir teknoloji blogu. Her yıl düzenlediği Webrazzi Summit, Webrazzi E-Ticaret,[1] Webrazzi Developer, Webrazzi FinTech,[2] Webrazzi Dijital etkinliklerinde yılın öne çıkan girişimlerinin kurucuları, markaların üst düzey yöneticileri ve geliştiriciler konuşmacı oluyor.[3]

16 Aralık 2006 tarihinde ilk olarak İzlesene.com'un Nokta tarafından satın alınmasını aktaran Webrazzi, 2011 yılında da tüm dünyaya eBay'in GittiGidiyor'u satın aldığını duyurdu. Ayrıca 1.8 milyar dolar ile Türkiye girişimcilik tarihinin en büyük satın alması olan Peak Games'in Zynga'ya satışının[4] detaylarını da ilk kez Webrazzi duyurdu.[5]

Webrazzi Summit

3 Kasım 2010'da ilk Webrazzi Summit konferansı düzenlenmiştir. 4 Ekim 2012'de düzenlenen Webrazzi Summit 2012 etkinliğine Hanzade Doğan Boyner,[6] Efe Çakarel,[7] Aydın Şenkut,[8] Tümay Asena,[9] Pebble'ın yaratıcısı[10] ve Socialbakers kurucularından Jan Rezab[11] gibi önemli isimler katılmıştır. Etkinlik, her yıl sektörün yerli ve yabancı önemli isimlerini konuşmacı olarak ağırlamaktadır.

Etkinlikte yer verdiği konu başlıkları, paneller, atölyeler, Startup Lounge ve Webrazzi Arena ile her yıl sektörün yerli ve yabancı önemli isimlerini konuşmacı olarak ağırlamaktadır.

Yatırımlar

18 Nisan 2014 tarihinde Webrazzi hisselerinin yüzde 15'i melek yatırımcı Hasan Aslanoba'nın liderliğindeki Aslanoba Capital tarafından satın alındı.

14 Ocak 2015 tarihinde Webrazzi hisselerinin yüzde 10'u yatırımcı Selçuk Saraç tarafından satın alınmıştır.

13 Eylül 2018 tarihinde melek yatırımcı Hande Enes, yaklaşık 100 milyon TL değerleme ile Webrazzi'ye ortak oldu.

Webrazzi Ödülleri

Webrazzi, 19 Ocak 2010 tarihinde Türkiye internet sektörünün en iyilerini belirleme fikriyle 2009 yılının en iyileri için ilk kez Webrazzi Ödülleri'ni düzenledi. 11 Ocak 2016’da 200 binden fazla kişinin toplamda 1 milyon 411 bin adet oy kullandığı[12] Webrazzi Ödülleri 2015'te 37 farklı kategori için kazananları açıklamıştır.

Kaynakça

  1. ^ "e-ticaretin bugünü ve geleceği konuşuldu". hurriyet.com.tr. 23 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Matbaayı cebe taşıdı". haberturk.com. 10 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Webrazzi Summit 2018 teknoloji ve girişimcilik dünyasından 59 konuşmacı ağırladı". ntv.com.tr. 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ A.A. "Peak Games satıldı, Türkiye'de oyun sektörünün önü açıldı". Hürriyet. 10 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2020. 
  5. ^ "Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolara satın alıyor! Tüm detaylar... [ÖZEL HABER]". Webrazzi. 30 Mayıs 2020. 1 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2020. 
  6. ^ "Hanzade Doğan Boyner: Doğan Online'ın Cirosu 700 Milyon Tl". haberler.com. 17 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "'İzleyeceğiniz filme biz karar veriyoruz'". milliyet.com.tr. 3 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "En etkili internet konferansı Webrazzi Summit". cnnturk.com. 18 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Webrazzi Gündem toplantıları başlıyor!". milliyet.com.tr. 17 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Pebble'ın Yaratıcısı Webrazzi Summit 2012'de!". haberler.com. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Webrazzi Summit: Jan Rezab Presenting Social Marketing Data For Turkey". 6 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Yılın En İyileri Webrazzi Ödülleri 2015'te Açıklandı". odtuteknokent.com.tr. 6 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Yapı ve Kredi Bankası veya kısaca Yapı Kredi, 1944 yılında İstanbul'da Kazım Taşkent tarafından kurulan Türkiye'nin perakende bankacılık odaklı ilk ulusal çaplı özel bankası.

<span class="mw-page-title-main">Mynet</span> internet portalı

Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi. Mynet'in misyonu, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin, eğlenceli ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için yirmiden fazla servisle internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Mynet'in çözüm ortakları arasında Facebook, Google, NBC, BBC, Yandex, TRT gibi global ve yerel markalar bulunuyor.

<span class="mw-page-title-main">Turkuvaz Medya Grubu</span> Türk medya şirketi

Turkuvaz Yayın Grubu, medya sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir.

<span class="mw-page-title-main">Hanzade Doğan Boyner</span>

Hanzade Vasfiye Doğan Boyner Türk iş insanı, hayırsever, girişimci ve e-ticaret öncüsü. Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük e-ticaret ve teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Doğan Online Şirketler Grubu'nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. “Doğu’nun Amazon”u olarak anılan Hepsiburada e-ticaret platformunun Başkanıdır. Temmuz 2019'da Forbes dergisi, kendisini “dünyanın en başarılı kadın teknoloji girişimcilerinden biri” ilan ederken, Fortune Türkiye ülkenin dijital dönüşümüne liderlik ettiğini belirtmiştir.

Yemeksepeti, çevrimiçi yemek siparişi sitesidir. 2001 yılında kurulan site, 20 milyondan fazla üye sayısına sahiptir ve günde ortalama 600 bin sipariş almaktadır. Yemeksepeti, 2020 yılında 32 bin 437 yeni restoranın dijitalleşerek online paket servis sistemine başlamasını sağladı. Bu restoranların %82’sini yerel ve tekil işletmeler oluşturmaktaydı. Şirketin web sitesinin yanında iOS ve Android uygulamaları da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ufuk Tarhan</span> Türk Fütürist

Ufuk Tarhan, Fütürizm üzerine yaptığı çalışmalar, sürdürülebilir geleceğe dönük tasarladığı iş modelleri ve uygulamaları ile tanınan bir Fütürist, Ekonomist ve Sivil Toplum Gönüllüsüdür.

<span class="mw-page-title-main">Zynga</span> video oyunu şirketi

Zynga, San Francisco merkezli video oyunları yapan bir şirkettir. Temmuz 2007'de Mark Pincus, Michael Luxton, Eric Schiermeyer, Justin Waldron, Andrew Trader ve Steve Schoettler kurmuştur. Oyunları Facebook ve MySpace'de oynanmaktadır. Oyunlarından biri olan FarmVille'yi yaklaşık 65.000.000 kişi oynamaktadır. Şirketin 2010 yılında 600 milyon $ geliri vardır. Zynga şirketi ayrıca birçok kez Haiti'ye yardım yapmıştır. Parayı oyun kullanıcıları, tatlı tohumlar almak için aldıkları Cashlar ile ödemişlerdir. Zynga da Haiti'deki mağdurlara ulaştırmıştır.

Obilet veya obilet.com, Türkiye'deki otobüs firmalarını bir araya getiren bir online otobüs bileti arama portalıdır. 2017 yılından beri uçak bileti, 2021 yılından beri feribot bileti de satmaktadır. 2022 yılından itibaren ise online otel rezervasyon ve araç kiralama ürünlerini kullanıcılarına sunmaya başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Fenerbahçe Üniversitesi (FBÜ), Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ilgili vakfınca kurulan İstanbul'daki bir vakıf üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Boyner Holding</span> Boyner Holding

Boyner Holding, İstanbul merkezli holding kuruluşu.

n11 Türk e-ticaret platformu

n11, Türkiye'de İnternet aracılığıyla işletmeden tüketiciye satış hizmeti sağlayan bir açık pazar e-ticaret platformudur.

Onedio, 2011'de Türkü Eğinoğlu ve Kaan Kayabalı tarafından kurulmuş sosyal içerik platformu temalı internet sitesi. Buzzfeed ile benzerliği dikkat çekmiştir. Kayabalı tarafından BuzzFeed'den esinlenildiği belirtilmiştir. Kullanıcılar sitede kendi haberlerini yazabilmekte ve düşüncelerini ifade edebilmektedir. Sitede anketler ve testler de yer almaktadır. Fast Company tarafından 2020'de yapılan bir araştırmada Onedio'nun 30 ve 40 milyon TL arasında ciro yaptığı belirlenmiş ve şirket Türkiye içerisinde ciro bakımından 93. internet sitesi olarak adlandırılmıştır.

Nevzat Aydın, Türk girişimci, melek yatırımcı ve filantropist. Aydın, Türkiye'nin ilk ve en büyük çevrimiçi yemek siparişi portalı Yemeksepeti.com'un kurucu ortağı ve eski CEO'sudur. Aydın, 2001 yılından bu yana ifa ettiği Yemeksepeti'nin CEO'luk görevinden 1 Kasım 2021 tarihinde ayrılmıştır.

Girişim bir pazar ihtiyacını giderme amacı taşıyan yenilikçi bir ürün, süreç veya servis sunan, genel olarak yeni kurulmuş ve hızlı büyüme gösteren bir müessesedir. Bir girişim genellikle hızlı bir şekilde ölçeklenebilir bir iş modeli ortaya çıkarmak için kurulan küçük bir işletme, ortaklık veya organizasyondur. Girişimler çoğu zaman internet, e-ticaret, bilgisayar, telekomünikasyon veya robotik gibi alanlarda yeni teknolojiler ortaya koyarlar. Tüm girişimler derin teknoloji alanında faaliyet göstermeseler de, "girişim" terimi 1990'lı yılların sonunda çok sayıda internet tabanlı şirketin kurulduğu Dot Com Balonu zamanında uluslararası yayılıma kavuşmuştur.

Bülent Aksu Türk iş insanıdır. 14 Eylül - 25 Eylül 2023 tarihleri arasında Turkcell'in icra kurulu başkanlığı (CEO) görevini yapmıştır. Profesyonel yöneticilik hayatında finans, yönetim, muhasebe, vergi alanlarında, pek çok sektörde hizmet vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Peak Games</span> Türk oyun şirketi

Peak Games, 2010'da Sidar Şahin ve Hakan Baş tarafından İstanbul'da kurulan mobil oyun üreticisidir.

<span class="mw-page-title-main">Exxen</span> dijital içerik platformu

Exxen, Acun Medya'nın bünyesinde bulunan ve sahibi Acun Ilıcalı tarafından kurulan ve 1 Ocak 2021 itibarıyla yayın hayatına başlayan ücretli bir dijital içerik platformudur.

<span class="mw-page-title-main">COMPEC</span>

COMPEC, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri tarafından "Computer Engineering Committee" olarak kurulmuştur. Günümüzde bilişim kulübü olarak devam etmekte ve bünyesinde birçok farklı bölümden öğrenci barındırmaktadır. Teknoloji ekibi, DevTeam, PR ekibi, Kurumsal İletişim ekibi, İç İletişim ekibi, Boğaziçi Bilişim Ödülleri ekibi ve Dijital Girişimcilik ekibi olmak üzere 7 farklı alt kurul içeren Compec, her sene ödül töreni, zirveler, eğitimler, hackathonlar, yarışmalar ve kulüp içi aktiviteler olmak üzere 50'nin üzerinde etkinliğin organizasyonunu gerçekleştirmekte ve 5000'in üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapmaktadır. En çok ilgi çeken etkinliklerinden bazıları:

<span class="mw-page-title-main">Ümit Boyner</span>

Ümit Nazlı Boyner, Türk iş insanı. TÜSİAD'ın 14'üncü başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Tuğrul Tekbulut</span>

Mehmet Tuğrul Tekbulut Türk girişimci, iş insanı, melek yatırımcıdır. Tekbulut, Logo Yazılım'ın kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı'dır.