İçeriğe atla

Web of Science

Web of Science

Web of Science (eski adıyla Web of Knowledge), çok sayıda farklı akademik disiplin için kapsamlı atıf verileri sunan birden çok veritabanına abonelik tabanlı erişim sağlayan bir web sitesi. Başlangıçta Institute for Scientific Information (ISI) tarafından oluşturulan servis, günümüzde Clarivate Analytics tarafından sürdürülmektedir. Bu bakım ve sürdürme çalışmaları, geçmişte Thomson Reuters tarafından gerçekleştirilmiştir.[1]

Atıf veritabanları

Web of Science Core Collection, altı çevrimiçi veritabanından oluşur:[2][3]

  • Science Citation Index Expanded (SCIE), 150 disiplini kapsayan 8500'den fazla dergiyi tarar. Zaman yönünden kapsama aralığı 1900 yılından günümüze kadardır.
  • Social Sciences Citation Index (SSCI), sosyal bilimler alanındaki 3.000'den fazla dergiyi tarar. Zaman yönünden kapsama aralığı 1900 yılından günümüze kadardır.
  • Arts & Humanities Citation Index (A&HCI veya AHCI), 1975'ten itibaren 1.700'den fazla fen bilimleri, sosyal bilimler ve sanat dergisini taramaktadır.
  • Emerging Sources Citation Index (ESCI); fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında 5.000'den fazla dergiyi tarar.
  • Book Citation Index (BCI), 2005 yılından itibaren basılan 60.000'den fazla kitabı tarar.
  • Conference Proceedings Citation Index (CPCI), 1990'dan günümüze fen bilimlerinde 160.000'den fazla konferans başlığını tarar.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ Analytics. "Acquisition of the Thomson Reuters Intellectual Property and Science Business by Onex and Baring Asia Completed". www.prnewswire.com (İngilizce). 7 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2017. 
  2. ^ "Web of Science Databases". Clarivate Analytics. 4 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2018. 
  3. ^ "Web of Science fact book" (PDF). Clarivate Analytics. 11 Nisan 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2018. 

Dış bağlantılar


İlgili Araştırma Makaleleri

Fundamenta Mathematicae hakemli bir dergidir. Özellikle matematiğin temelleri üzerine odaklanan bilimsel dergi, küme teorisi, matematiksel mantık, topoloji, cebir ve dinamik sistemler ile etkileşimleri üzerine yoğunlaşmaktadır.

Scientific Reports, Nature Publishing Group tarafından yayınlanan, çevrimiçi bir açık erişim mega bilimsel dergisidir. Doğa bilimlerinin her alanını kapsar.

Solunum Araştırması, BioMed Central tarafından yayınlanan akran denetimli bir açık erişim dergisidir. klinik ve temel araştırma dahil olmak üzere tüm solunum sistemi hastalıklarını kapsar. Dergi, araştırma makalelleri, eleştiriler ve editöre mektuplar yayınlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Etki faktörü</span> Bir derginin göreceli öneminin ölçüsü

Etki Faktörü bir akademik derginin o dergide yayınlanan güncel makalelere bulunulan ortalama atıf sayısını yansıtan bir ölçütüdür. Sıklıkla bir derginin kendi alanındaki önemi açısından görece bir gösterge olarak kullanılır. Yüksek etki faktörlü dergiler düşük olanlara göre daha önemli olarak görülür. Etki faktörü aynı zamanda Bilimsel Bilgi Enstitüsü'nün de kurucusu olan Eugene Garfield tarafından bulunmuştur. 1975'ten başlayarak, etki faktörleri her yıl Dergi Atıf Raporlarında yer alan dergiler için hesaplanır.

Kuvaterner bilimi; son 2,6 milyon yıl olan Kuvaterner dönemini inceleyen bilimdir. Bu alan son buz çağını Holosen dönemi inceleyerek geçmişteki çevreyi ve iklimsel değişimleri anlamaya çalışır.

International Journal of Theoretical Physics Springer Science+Business Media tarafından 1968' den beri basılan akran denetimli bir bilimsel fizik dergisi. Dergi Atıf Raporlarına göre, dergi 1.121 2018 etki faktörüne sahiptir ve hem orijinal araştırma hem de derleme yazıları yayınlamaktadır. Dergi editörü Heinrich Saller ' dir.

Isis, Chicago Press tarafından yayınlanan üç aylık akran denetimli bir akademik dergidir. Bilim tarihi, tıp tarihi ve teknoloji tarihinin yanı sıra kültürel etkilerini de kapsar. Orijinal araştırma makaleleri ve kapsamlı kitap derlemeleri ve derleme yazıları içerir. Ayrıca, belirli bir konuya ayrılmış bölümler açık erişimde her sayıda yayınlanmaktadır. Bu bölümler Odak bölümü, Bakış açısı bölümü ve İkinci Bakış bölümünden oluşur.

Annual Review of Astronomy and Astrophysics, Annual Reviews tarafından yayımlanan yıllık hakemli bilimsel bir dergidir. Derginin baş editörleri Sandra M. Faber ve Ewine van Dishoeck'tur. 1963 yılında kurulan dergi, gözlemlenebilir evren boyunca yerel ve uzak göksel varlıklarla ilgili bilimsel literatürün yanı sıra kozmoloji, enstrümantasyon, teknikler ve gelişmelerin tarihini incelemektedir.

Tetrahedron Letters, organik kimya alanında tam orijinal araştırma makalelerinin hızlı bir şekilde yayınlanması için yayımlanan haftalık uluslararası bir dergidir. Dergi Atıf Raporlarına göre derginin 2014 yılı etki faktörü 2,379'dur ve "Organik Kimya" kategorisinde 57 derginin 22'sinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Clarivate</span>

Clarivate, Thomson Reuters'ın Intellectual Property and Science Business' ın Onex Corporation ve Baring Private Equity Asia tarafından satın alınmasının ardından 2016 yılında kurulan Philadelphia ve Londra merkezli bir şirkettir. Clarivate, 13 Mayıs 2019'da Churchill Capital ile birleşti.

Rapid Communications in Mass Spectrometry (RCM), 1987'den beri John Wiley & Sons tarafından iki haftada bir yayınlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Kütle spektrometrisinin tüm yönleriyle ilgili araştırmaları kapsar. Journal Citation Reports'a göre derginin 2014 etki faktörü 2.253'tür.

Nanoscale, nanoteknoloji ve nanobilimin tüm alanlarında deneysel ve teorik araştırmaları kapsayan hakemli bilimsel bir dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından yayınlandı. Journal Citation Reports'a göre derginin 2019 etki faktörü 6.895'tir.

Soft Matter, yumuşak madde bilimini kapsayan hakemli bilimsel bir dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanmakıadır ve baş editörlüğünü Darrin Pochan üstlenmektedir.

New Journal of Chemistry, kimyanın tüm yönleriyle ilgili araştırma ve inceleme makaleleri yayınlayan, aylık hakemli bilimsel bir dergidir. Royal Society of Chemistry (RSC) tarafından Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) adına yayınlanmaktadır. 1977'de Nouveau Journal de Chimie adıyla kurulmuş, 1999'da bugünkü adını almıştır. Baş editörler Denise Parent (CNRS) ve Sarah Ruthven'dir (RSC). Journal Citation Reports'a göre derginin 2019 etki faktörü 3.288'dir.

Analyst, analitik kimya, biyoanaliz ve bilimsel tespitlerin tüm yönlerini kapsayan, iki haftada bir yayınlanan hakemli bilimsel dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanmaktadır ve baş editörü Duncan Graham'dır. Dergi, Analist olarak Analitik Kimya Derneği tarafından 1876 yılında kurulmuş ve 2009 yılında bugünkü adını almıştır.

Dünya Çevre Bilimi ve Yönetimi Dergisi (GJESM), bilim, mühendislik ve çevre yönetiminin ilgili yönlerini inceleyen üç ayda bir elektronik ve basılı bir dergidir.Bu yayının ikinci ofisi Türkiye'dedir.

Australian Journal of Chemistry - Uluslararası Kimya Bilimi Dergisi CSIRO Publishing tarafından yayınlanan aylık bir dergidir. 1948 yılında kurulmuştur ve tüm kimya içeriklerini kapsar. Yönetici editörleri George Koutsantonis ve John Wade'dir.

Arkivoc organik kimyayı konu alan akran denetimli açık erişimli bilimsel dergidir. 2000 yılında Alan R. Katritzky ve Linde Katritzky'nin bağışları ile Arkat USA tarafından yayınlanmıştır. Journal Citation Reports verilerine göre 2014 tirajı 1.165'tir ve "Organik kimya" kategorisindeki 57 dergiden 37. sıradadır.

The Journal of Macromarketing, iş alanında makaleler yayınlayan hakemli bir akademik dergi'dir. Derginin editörü Wyoming Üniversitesi'inden Mark Peterson'dır. Dergi 1981'den beri yayındadır ve halen SAGE Publications tarafından yayınlanmaktadır.

Scopus, akademik yayıncı Elsevier tarafından 2004 yılında, Web of Science'a rakip olarak başlatılan bilimsel özet ve atıf veritabanıdır. İki veritabanı arasındaki rekabet "yoğun" olarak nitelendirilmiş ve kapsama alanı, arama/analiz yetenekleri açısından sürekli iyileştirmeler sağlasa da fiyat açısından kullanıcılarına fayda sağlamadığı düşünülmektedir. Ücretsiz bir veritabanı olan The Lens, bu üç evrensel akademik araştırma veritabanının tamamlayıcısıdır.