
Boston, Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts Eyaletinin başkenti ve en büyük şehridir. Ayrıca New England olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu bölgesinin de resmî olmayan merkezidir. Harvard ve MIT gibi dünyaca ünlü üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır.

Atatürk Üniversitesi, 1957 yılında Erzurum'da kurulmuş üniversitedir.

Kaliforniya veya California, Amerika Birleşik Devletleri'nin batısında bir eyalettir. Doğusunda Nevada, güneydoğusunda Arizona, batısında Pasifik Okyanusu, kuzeyinde Oregon ve güneyinde Meksika'nın Baja California eyaleti ile sınırlanan eyalet, Amerika'nın üçüncü büyük ve 39,5 milyonu aşkın nüfusuyla en kalabalık eyaletidir. Aynı zamanda Kuzey Amerika'daki en kalabalık, dünyanın ise 34. en kalabalık yönetim birimidir. Büyük Los Angeles Alanı ve San Francisco Körfez Bölgesi, sırasıyla ABD'nin ikinci ve beşinci en kalabalık metropolitan alanıdır; ilki 18,7 milyondan fazla, ikincisi ise 9,6 milyondan fazla nüfusa sahiptir. Sacramento eyaletin başkentidir, Los Angeles eyaletteki en kalabalık şehirdir ve ülkenin ikinci kalabalık şehridir. Los Angeles İlçesi ülkenin en kalabalık ilçesidir, San Bernardino İlçesi ise ülkenin alan açısından en büyük ilçesidir. Hem şehir hem de ilçe olan San Francisco, New York City'nin beş ilçesinden dördünün arkasında, ülkedeki en yoğun nüfuslu büyük şehir ve ülkedeki en yoğun nüfuslu beşinci ilçedir.

Kansas, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortabatı eyaletlerinden birisidir. Doğusunda Missouri, kuzeyinde Nebraska, güneyinde Oklahoma ve batısında Colorado yer alır. En büyük şehri Wichita'dır, ancak başkenti 160.000 nüfusa sahip Topeka'dır. Kansas City Kansas eyaleti ve Missouri eyaleti arasında yer alır ve yalnızca kuzeyinde bir bölümü Kansas eyaletine dahildir.

Rhode Island, Amerika Birleşik Devletleri'nin New England bölgesinde yer alan bir eyalet. Yüzölçümü bakımından ülkenin en küçük eyaleti ve nüfus bakımından yedinci en küçük eyaletidir.

Yale Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunan özel bir üniversitedir.

Duke Üniversitesi, 1838'de kurulmuş ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Durham, Kuzey Karolina'a bölgesinde yer alan yüksek eğitim kurumu.

Edinburgh, İskoçya'nın 1437 yılından beri başkentidir. Glasgow'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan Edinburgh, İskoçya'nın doğusunda, kuzey denizine yakın bir konumdadır.

Perugia, merkezi İtalya'da Umbria bölgesinin merkezi ve aynı ismi taşıyan Perugia ili'in merkezidir.

Braunschweig, 249.406 nüfusu ile Aşağı Saksonya'nın ikinci büyük şehri. Braunschweig'ta nüfusun %24'ü yabancı kökenli olup, % 10 civarı hala yabancı statüsüne sahiptir. Hintler, Araplar oluşturmaktadır. Bilim kenti niteliğine sahip olan kentte, birçok federal araştırma kurumu yanı sıra uçakların kara kutularının okunduğu bir araştırma havaalanı da bulunmaktadır.

Kuzey Karolina, ABD'nin doğusunda bulunan eyaletlerden biridir. Orta Atlantik Eyaleti olarak da bilinir. Güneyinde Güney Karolina, güneybatısında Georgia, batısında Tennessee, Kuzeyinde Virginia, doğusunda ise Atlas Okyanusu ile sınırlıdır. İsmi İngiltere Kralı I. Charles tarafından verilmiştir.

Teksas, Amerika Birleşik Devletleri'nde en kalabalık ikinci ve en geniş ikinci eyalettir. Coğrafi olarak ülkenin merkezi güneyinde yer alır. Dünya'da ve Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinde önemli bir yer tutar. Teksas güneyde Meksika'nın Chihuahua, Coahuila, Nuevo León ve Tamaulipas eyaletleri ile uluslararası sınır; batıda New Mexico, kuzeyde Oklahoma, kuzeydoğuda Arkansas ve doğuda Louisiana eyaletleri ile sınır oluşturur. Teksas, 696.200 kilometrekare alana ve sürekli artan 30 milyon (2023) nüfusa sahiptir.

Salvador, Bahia veya Salvador da Bahia, Brezilya’nın Kuzeydoğu Bölgesi'nde yer alan bir eyalet olan Bahia’nın başkentidir.

Michigan Üniversitesi, Michigan, Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan devlet üniversitesidir. 1817'de Detroit'te kurulmuş, 1837'de Ann Arbor'a taşınmıştır. Flint Kampüsü 1956'da, Dearbon Kampüsü ise 1959'da açılmıştır.

Martin Lewis Perl, keşfini gerçekleştirdiği Tau leptonu ile 1995 yılında Nobel Fizik Ödülünü kazanmış olan Amerikalı fizikçi.

Nicolaas Bloembergen, Hollanda doğumlu Amerikalı Nobel Ödülü sahibi fizikçi.

Johns Hopkins Üniversitesi 1876 yılında kurulmuş Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinin Baltimore şehrinde özel statülü bir araştırma üniversitesidir.

Güney Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindenin güneyini kapsayan bir bölgedir. Bölge 10 ilden oluşur. Bölgenin en önemli illeri Imperial, Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, Santa Barbara ve Ventura'dır. Bölgenin nüfusu 22 milyon olup Kaliforniya'nın büyük bir nüfusunun parçasını oluşturmaktadır.

Palouse, kuzeybatı Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzey orta Idaho, güneydoğu Washington ve bazı tanımlara göre kuzeydoğu Oregon bölümlerini kapsayan bir coğrafi bölgesidir. Başta buğday ve baklagiller üretilen önemli bir tarım alanıdır. Oregon Yolu'nun yaklaşık 160 mil kuzeyinde yer alan bölge, 19. yüzyılın sonlarında hızlı bir büyüme yaşamıştır.
Columbia University Press; New York, Amerika Birleşik Devletleri merkezli, Columbia Üniversitesi bünyesinde kitap yayımlayan bir yayınevidir. 1893'te kurulmuştur.