İçeriğe atla

Wallpaper Engine

Wallpaper Engine
Windows 10'da çalışan Wallpaper Engine
Geliştirici(ler)Kristjan Skutta, Tim Eulitz
İlk yayınlanmaEarly Access on Steam Greenlight: 10 Ekim 2016 (7 yıl önce) (2016-10-10)[1]
Güncel sürüm2.2.18 / 7 Ekim 2022 (23 ay önce) (2022-10-07)
Programlama diliC++,[2] JavaScript, PHP
İşletim sistemiWindows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11, Android
PlatformIA-32 ve x86-64
LisansÖzel mülk yazılım
Resmî sitesihttps://www.wallpaperengine.io/

Wallpaper Engine, Android'de [3] eşlik eden bir uygulamaya sahip Windows için bir uygulamadır ve kullanıcıların feshedilmiş Windows DreamScene'e benzer animasyonlu ve etkileşimli duvar kağıtları kullanmasına ve oluşturmasına olanak tanır. Duvar kağıtları, kullanıcı tarafından oluşturulan indirilebilir içerik olarak Steam Atölyesi işlevi aracılığıyla paylaşılır. Kendi işleme motoruna sahiptir ve bir parçacık sistem düzenleyicisi ve ek duvar kağıdı mantığı için SceneScript adlı bir JavaScript çatalı dahil olmak üzere 2B ve 3B duvar kağıtlarının oluşturulmasına izin veren bir duvar kağıdı düzenleyicisi sağlar. Ayrıca video dosyalarını, ses dosyalarını, web sayfalarını ve bazı 3B uygulamaları duvar kağıdı olarak kullanmayı destekler.[4]

Geçmiş

Yazılımın genel fikrini özetleyen bir teklif, Aralık 2015'te Steam Greenlight'a eklendi Uygulama daha sonra Ekim 2016'da erken erişim başlığı olarak Steam'de ücretli bir ürün olarak yayınlandı. Üç yıllık geliştirmenin ardından yazılım, Kasım 2018'de erken erişim aşamasından çıktı [5] Ağustos 2019'da Wallpaper Engine'in Steam China için çıkan oyunlardan biri olduğu açıklandı.[6]

Bir oyun olmamasına rağmen, Steam'in Temmuz 2019'da En Çok [7] 25 oyunu [8] ve Kasım 2021'de En Çok Oynanan 10 oyunu arasında yer alan Wallpaper Engine, Steam'in en çok kullanılan uygulamalarından biridir.

Kaynakça

  1. ^ "Steam Greenlight :: Wallpaper Engine". Steam. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "What is Wallpaper Engine programmed/created in?". Steam. 8 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Wallpaper Engine - Wallpaper Engine 2.0 - Free Android App, New Logo, New Features and More! - Steam News". store.steampowered.com (İngilizce). 26 Kasım 2021. 26 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2021. 
  4. ^ "Wallpaper Engine gives you the desktop backgrounds your PC deserves". PC Gamer. 12 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Wallpaper Engine has been released!". Steam. 2 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Steam China will be 'almost entirely independent of Steam'". PC Gamer. PC Gamer. 21 Ağustos 2019. 21 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Steam sets new concurrent users record with over 27 million online". Eurogamer (İngilizce). 27 Kasım 2021. 27 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2022.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  8. ^ "Wallpaper Engine, As Told By Steam Reviews". Kotaku Australia (İngilizce). 23 Temmuz 2019. 28 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2022. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Windows XP</span> 2001 yılında piyasaya sürülen Windows sürümü

Windows XP, Microsoft tarafından geliştirilen Windows NT işletim sistemi ailesinin önemli bir sürümüdür. Hem profesyonel kullanıcılar için geliştirilen Windows 2000'in, hem de genel kullanıcılar için geliştirilen Windows Me'nin doğrudan ardılıydı. 25 Ekim 2001'de başlayan perakende satışlarla 24 Ağustos 2001'de üretime sunuldu.

<span class="mw-page-title-main">Steam</span> çevrimiçi içerik sunan, dijital dağıtım ve hak yönetimi platformu

Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen, bir dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynanış ve iletişim sunan platformdur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, eklenti paketi, yazılım, video ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara doğrudan çevrimiçi olarak indirilebilmektedir. Ayrıca Steam, kullanım açısından performans sağlayan sistem tepsisi/sistem çekmecesi ve görev çubuğundaki pozisyonu ile benzerlerinden ayrılır.

<span class="mw-page-title-main">Unity (oyun motoru)</span>

Unity, öncelikli olarak bilgisayarlar, konsollar ve mobil cihazlar için video oyunları ve simülasyonları geliştirmek için kullanılan ve Unity Technologies tarafından geliştirilen çapraz platform bir oyun motorudur. İlk kez yalnızca Apple'ın 2005'teki Worldwide Developers Conference'da OS X için ilan edildi, bu tarihten itibaren 27 platformu hedeflemek üzere genişletildi. Unity oyun motoru; film sektörü, otomotiv sektörü, mimari, mühendislik ve inşaat gibi video oyunları dışındaki farklı endüstriler tarafından da benimsenmiş ve kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Unreal Engine</span> video oyunu motoru

Unreal Engine, Epic Games tarafından geliştirilen ve ilk olarak 1998 yılında yayınlanan Unreal isimli birinci şahıs nişancı oyununda kullanılan oyun motoru. Esas olarak birinci şahıs nişancı oyunları için geliştirilmesine karşın, sonraları çeşitli türlerdeki oyunlarda kullanıldı. C++ ile yazılmış kodu sayesinde yüksek derecede taşınabilirliğe sahiptir ve günümüzde birçok oyun geliştirici tarafından kullanılan bir araç haline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Steam Machine</span>

Steam Machine, oyun konsolu benzeri bir deneyim sağlamak için Valve'ın SteamOS'sini çalıştırmak üzere tasarlanmış bir dizi önceden oluşturulmuş küçük form faktörlü oyun bilgisayarıydı. Birkaç bilgisayar satıcısı, kendi Steam makineleri sürümlerini perakende satış için geliştirmek üzere Valve ile anlaştı ve Valve'ın gereksinimlerine ek olarak Microsoft Windows ile çift önyükleme seçenekleri ve bilgisayarı yükseltme yeteneği gibi ek seçenekler sundu. Tüketiciler, Steam OS'de yer alan Valve'ın aynı adı taşıyan popüler Steam mağazası aracılığıyla Steam Makineleri dijital olarak video oyunları satın alabilirler.

<span class="mw-page-title-main">Windows 10</span> 2015te piyasaya sürülen Windows sürümü

Windows 10, Microsoft tarafından geliştirilen, Windows NT ailesinden bir işletim sistemidir. Windows 8.1'in devamı olarak 15 Temmuz 2015'te üretime sunuldu ve genel olarak 29 Temmuz 2015'te piyasaya sürüldü. Windows 10, MSDN ve Technet aracılığıyla indirilebildi ve Windows 8.1 ve Windows 7 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme teklifi olarak sunuldu. Windows 10, Windows Insider'lar tarafından kullanılabilen Windows 10 test yapılarına ek olarak, kullanıcılara hiçbir ek ücret ödemeden mevcut olan yeni kararlı yapıları sürekli olarak alır. Kurumsal ortamlardaki aygıtlar bu güncelleştirmeleri daha yavaş alabilir veya on yıllık uzatılmış destek ömrü boyunca yalnızca güvenlik düzeltme ekleri gibi kritik güncelleştirmeleri alan LTSC sürümleri kullanabilir.

<i>Agar.io</i> 2015 yapımı internet oyunu

Agar.io, çevrimiçi çok oyunculu bir strateji ve aksiyon oyunudur. Brezilyalı oyun geliştiricisi Matheus Valadares tarafından geliştirilen oyun, 28 Nisan 2015'te ağ tarayıcıları, 8 Temmuz 2015'te ise Miniclip tarafından iOS ve Android platformları için yayımlandı. Oyunda oyuncular, bir petri kabını temsil eden bir haritada bir veya daha fazla dairesel hücreyi kontrol ederler. Oyundaki amaç, oyuncunun kontrol ettiği hücreden daha küçük olan agar ile hücreleri yiyerek ve kendi hücrelerini yiyebilecek daha büyük hücrelerden kaçınarak, mümkün olduğunca fazla kütle kazanmaktır. Her oyuncu bir hücre ile başlar, ancak oyuncular yeterli bir kütleye ulaştığında oyuncuların bir hücreyi bölerek birden fazla hücreyi kontrol etmelerine izin verilebilir. Oyunun ismi, bakterileri kültürleme için kullanılan agar maddesinden gelmektedir.

Squad, Offworld Industries tarafından geliştirilen bir Birinci Şahıs Taktik nişancı oyunudur. Steam üzerinden oynanır ve birçok ödül kazanmış bir Battlefield 2 modu olan Project Reality'nin manevi halefi sayılır. Squad, 15 Aralık 2015'te Steam Erken Erişime açılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Mağazası</span> Microsoftun Windows için yarattığı bir uygulama mağazası

Microsoft Store, Microsoft'un Microsoft Windows için yarattığı bir uygulama mağazasıdır. Windows 8 ve Windows Server 2012'den başlayarak çalışır. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 sistemleri ve Windows Server 2008 sunucusunda desteklenmez. Bu, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını dağıtmanın birincil yoludur. Hem ücretsiz, hem de 0,99 $ - 999,99 $ maliyet arasında değişen ücretli uygulamalar Microsoft Mağazası üzerinden dağıtılabilir. Ayrıca, Microsoft Mağazası Windows RT Metro arayüzeyli uygulamaları ve masaüstü uygulamaları satın almak ve indirmek için tek yoldur. Microsoft Mağazası ilk kez 29 Şubat 2012 yılında Windows 8 Tüketici Önizleme kullanımına Windows Mağazası adıyla sunuldu. Daha sonra 2015 yılında, Windows Phone Store, Microsoft Movies & TV ve Groove Music mağazaları Windows Mağazası içine birleştirilmiştir. Eylül 2017'de Microsoft, Windows Mağazası'nı dijital Microsoft Store olarak yeniden markalandırdı başladı ve Microsoft logosunu taşıyan yeni bir simge oluşturuldu. Xbox Game Store, platformun bu yeni sürümüne birleştirildi. Ekim 2021'de Windows 11 duyurulurken Microsoft Store için Win32 (.exe) ve web tabanlı uygulamalar ve Farklı Windows Mağazaları entegre etme özelliği için destek duyuruldu. Android uygulamaları, Windows 11'e Windows için Android Alt Sistemi indirildiği takdirde Amazon Appstore ile entegre çalışıp Microsoft Store'dan Android uygulaması indirebilecek.

<span class="mw-page-title-main">Malzeme Tasarımı</span>

Material Design Google tarafından 2014 yılında geliştirilen bir tasarım dilidir. Google 2014 Google I/O konferansında, 25 Haziran 2014 tarihinde Materyal Tasarımı açıkladı. Origamiden ilham alan düzen, Microsoft'un "Metro" temasının daha pastel ve kâğıtlaşmış halini andırıyor. Bu, Google Now-da tanıtılan "Kart" motifleri üzerine genişlenir. Materyal Tasarımında grid tabanlı düzenleri, duyarlı animasyonlar ve geçişler, dolgu ve aydınlatma ve gölgeler gibi derinlik etkileri daha liberal kullanır. Tasarımcı Matías Duarte bunu "gerçek kâğıt gibi, dijital malzeme genişletmek ve akıllıca reform olabilir" gibi, belirtti. Malzemenin fiziksel yüzeyleri ve kenarları vardır. Dikişler ve gölgeler dokunmada neler yapabileceğiniz hakkında anlam vermektedir. "Google, yeni tasarım dilinin kâğıt ve mürekkepe dayandığını belirtiyor. Google, Mayıs 2021'de Android 12 sistemini piyasaya sürerken, artırılmış animasyonu, daha büyük düğmeleri ve kullanıcının duvar kağıdından özel UI temalarının oluşturulabilmesini vurgulayan "Material You" olarak bilinen bir konsepti açıkladı.

<i>Five Nights at Freddys 3</i> video oyunu

Five Nights at Freddy's 3, Scott Cawthon tarafından üretilmiş hayatta kalma-korku oyunu türündeki bağımsız video oyunudur. Five Nights at Freddy's serisinin 3. oyunudur. Oyun, 2 Mart 2015'te Steam üzerinden yayımlandı. 7 Mart 2015'te oyununun Android cizhazlara uyumlu sürümü yayımlandı. 12 Mart 2015'te oyununun İOS sürümü yayımlandı. Oyun, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Serinin 4. oyunu Five Nights at Freddy's 4, 23 Temmuz 2015'te yayımlandı.

Evrensel Windows Platformu Microsoft tarafından oluşturulmuş ve ilk olarak Windows 10'da tanıtılan, platforma özgü bir uygulama mimarisidir. Bu yazılım platformunun amacı, her biri için yeniden yazılmaya gerek kalmadan Windows 10, Windows 11 ve Windows 10 Mobile'da çalışan evrensel Windows Platformu uygulamaların geliştirilmesine yardımcı olmaktır. C++, C#, Visual Basic .NET veya XAML kullanarak Windows uygulaması geliştirmeyi destekler. API, C++ ile uygulanır ve C++, VB.NET, C#, F# ve JavaScript'de desteklenir. Windows Server 2012 ve Windows 8'de ilk tanıtılan Windows Runtime platformunun bir uzantısı olarak tasarlanan UWP, geliştiricilere potansiyel olarak birden fazla cihazda çalışacak uygulamalar oluşturmasına olanak tanır

<span class="mw-page-title-main">Snapseed</span>

Snapseed, iOS, Android için Google'ın bir yan kuruluşu olan Nik Software tarafından üretilen bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Kullanıcıların fotoğraflarını geliştirmelerini ve dijital filtreler uygulamalarını sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Xbox (yazılım)</span>

Xbox Console Companion, Xbox serisi video oyun konsoluları için eşlik eden uygulamalardır. Xbox Live topluluk özelliklerine, uzaktan kumandaya ve ayrıca seçilen oyunlara, uygulamalara ve içeriğe sahip ikinci ekran işlevselliğine erişim sağlar.

60 Seconds!, Polonyalı stüdyo Robot Gentleman tarafından geliştirilen ve yayımlanan aksiyon-macera video oyunudur. 25 Mayıs 2015'te Microsoft Windows, 18 Aralık 2017'de Nintendo Switch, 6 Mart 2020'de PlayStation 4 ve Xbox One platformları için piyasaya sürülmüştür. Hikâyede oyuncunun şehrine bir nükleer bomba düşer. Oyun tam olarak başlamadan önce 60 saniye içinde oyuncunun evde olabildiğince çok malzeme ve aile üyesi toplaması gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Source 2</span> video oyunu motoru

Source 2, Valve tarafından orijinal Source motorunun halefi olarak geliştirilen bir video oyun motorudur. Motor ilk olarak 2015 yılında duyuruldu ve hemen ardından Dota 2'de kullanılmaya başlandı. Artifact, Dota Underlords, Half-Life: Alyx ve Counter-Strike 2 gibi diğer Valve oyunları da Source 2 motoruyla geliştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Construct (oyun motoru)</span>

Construct, Scirra Ltd. tarafından geliştirilen HTML5 tabanlı bir 2D video oyun motorudur. Öncelikle programcı olmayanlara yöneliktir, görsel programlama yoluyla oyunların hızlı bir şekilde oluşturulmasına olanak tanır. İlk olarak 27 Ekim 2007'de Python programlama ile Microsoft Windows için GPL lisanslı DirectX 9 oyun motoru olarak piyasaya sürüldü, daha sonra Construct 2 ile tescilli yazılım haline geldi ve ayrıca API teknolojisini DirectX'ten NW.js ve HTML5'e geçirdi. 2012'de Python'u kaldırdı ve JavaScript desteğini ve eklenti SDK'sını eklemek gibi ve sonunda bir web uygulaması olarak abonelik tabanlı bir modele geçti.

<span class="mw-page-title-main">Steam Link</span>

Steam Link, kişisel bir bilgisayardan veya Steam Machine'den kablosuz olarak bir mobil cihaza veya başka bir monitöre Steam içeriği akışı sağlamak için Valve Corporation tarafından yapılmış bir donanım ve yazılım çözümüdür. Steam Link, ilk olarak Kasım 2015'te Steam Makinelerinin çıkışıyla birlikte bir donanım aygıtı olarak piyasaya sürüldü. Valve, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar için yazılım tabanlı Steam Link uygulamasını desteklemek ve Raspberry Pi mikro bilgisayarı için bir yazılım paketi olarak Steam Link sağlamak adına Kasım 2018'de Steam Link donanım cihazını durdurdu.

Steam Ödülleri, Valve'ın Steam hizmetinde yayınlanan video oyunları için kullanıcı tarafından oylanan yıllık bir ödül etkinliğidir. 2016'da tanıtılan oyun adaylığı ve oylama dönemleri, Şükran Günü ve Noel tatillerini merkez alan Steam'in yıllık sonbahar ve kış tatili satışlarıyla eşzamanlıdır.