Yunanca (Yunanca: Ελληνικά Elliniká veya Eλληνική γλώσσα Ellinikí Glóssa
Felemenkçe, Hint-Avrupa dil ailesinin Cermen dilleri grubundan dil. Hollandaca ve Flamanca gibi lehçeleri vardır, bunlar özellikle yazılı dilde birbirine oldukça yakındır. Felemenkçe ve lehçeleri; Hollanda, Belçika ve Surinam'da resmî dil konumundadır.
Varşova (Lehçe: Warszawa
Arapça, Afroasya dilleri ailesinin Sami koluna mensup bir dildir. Batıda Atlantik Okyanusu'ndan doğuda Umman Denizi'ne, kuzeyde Akdeniz'den güneydoğuda Afrika Boynuzu ve Hint Okyanusuna uzanan geniş bir coğrafyada konuşulmaktadır. Tüm lehçeleri ile birlikte 420 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulduğu tahmin edilmektedir. Arap Birliği'ne üye 22 ülke ile Çad ve Mali dâhil olmak üzere 24 ülkede resmî dildir. Aynı zamanda kısmî olarak tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti, Somaliland ile Tanzanya'da (Zanzibar) resmî dil statüsündedir. Arap Birliği'nin ve Birleşmiş Milletler'in kabul edilen altı resmî dilinden biridir. Nijer, Senegal ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nde ulusal/azınlık dili olarak tanınmıştır. Arapça İran, İsrail, Pakistan, Filipinler ve Güney Afrika Cumhuriyeti anayasalarında özel dil statüsüne sahiptir.
Polonyalılar veya Lehler, ortak bir tarihi, kültürü paylaşan, Lehçe dilini konuşan ve Polonya'da doğmuş veya sonradan vatandaşı olup, kültüre adapte olmuş kişilerin bulunduğu topluluk. Polonyalıların Polonya'daki nüfusu, 37.394.000 olarak tahmin edilmektedir. Bunların yalnızca 36.522.000 kadarı Lehçe konuşandır. Avrupa, Amerika ve Avustralasya'da geniş bir Polonyalı diasporası bulunmaktadır. Günümüzde Polonyalıların en yoğun olduğu Polonya kentleri Varşova ve Silezya'dır.
Rusça, Hint-Avrupa dil ailesinin Slav dilleri koluna bağlı bir dil. Rusça, Belarus ve Ukrayna dilleri ile yaşayan üç Doğu Slav dilinden biridir. Yaklaşık 260 milyon konuşanı olan Rusça dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olup Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova (Gagavuzya) ile kısmî olarak tanınan Abhazya, Güney Osetya, Transdinyester'de resmî dil statüsündedir. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in altı resmî dilinden biri ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun İngilizce ile birlikte kullanılan iki dilinden biridir. Orta Asya, Kafkasya, Ukrayna ve kısmen Baltık devletlerinde lingua franca olarak kullanılmaktadır.
Çince, Çin anakarası ve çevresinde yaşayan bir milyardan fazla kişi tarafından konuşulan Eski Çinceden türemiş dillerin oluşturduğu diller grubudur. Dünyadaki her beş kişiden birinin anadili olarak konuştuğu Çince, lehçeleriyle birlikte dünyada en çok konuşulan dildir. Çince ve lehçeleri Büyük Çin olarak adlandırılan Çin anakarası, Hong Kong, Makao, Tayvan ve Malezya, Endonezya, Tayland, Singapur, Myanmar, Vietnam, Güney Kore gibi Doğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinde konuşulmaktadır. Çince, dünyanın en çok konuşulan dil olmasına bağlı olarak Birleşmiş Milletler'in altı resmî dilinden biridir. Aynı zamanda Çin, Tayvan, Singapur, Hong Kong ve Makao'nun resmî dilidir.
Aramca veya Aramice, Sâmî (Semitik) dil ailesinin Kuzeybatı grubundan bir dil. Suriye ülkesinin eski adı olan Aram sözcüğüne izafeten adlandırılmıştır.
Mandarin ya da Beifanghua Çincenin en çok konuşulan dilidir. Kuzey Çin'de konuşulan tüm lehçeler Mandarin altında sınıflandırılmıştır. Ancak genelde Mandarin daha dar anlamıyla Çin ve Tayvan'da resmî dil olarak kullanılan Standart Çinceye işaret eder.
Türk dilleri veya Türkî diller, Doğu Avrupa'dan Sibirya ve Çin'in batısına dek uzanan bir alana yayılmış ve içerisinde 35 yaşayan dil barındıran dil ailesi. Toplamda yaklaşık 180 ile 200 milyon kişi tarafından konuşulan Türk dillerinin en çok konuşulan lehçesi Türkçe olup tüm Türk dili konuşurlarının %40'ı bu dili konuşmaktadır. Bu dili Azerice, Özbekçe, Uygurca, Kazakça, Türkmence ve Tatarca takip etmektedir.
Lehçe Vikipedi, Vikipedi'nin Lehçe sürümüdür. 26 Eylül 2001'de, dokuzuncu Vikipedi sürümü olarak oluşturuldu. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Lehçe Vikipedi'nin 1.631.644 maddesi, 1.335.876 kullanıcısı ve 99 hizmetlisi bulunmaktadır. Açıldığı günden beri 74.819.453 kez katkıda bulunulmuştur. Madde sayısına göre en büyük 10. Vikipedi sürümüdür. Ayrıca, Rusçadan sonra Slav dilinde en büyük ikinci Vikipedi sürümüdür.
Yahudi Aramicesi üzerinde İbranice etkisi bulunan Aramice dillerinin genel adıdır.
Lehçe, Polonyalıların konuştuğu dil. Polonya'nın resmî dilidir ve 39 milyonu Polonya'da olmak üzere dünyada toplam 50 milyon kişi tarafından konuşulduğu tahmin edilir. Hint-Avrupa dilleri ailesinin Slav dilleri öbeğine bağlı bir dildir. Dünyada yaklaşık 44 milyon insanın ana dilinin olduğu tahmin edilmektedir. Bu dil esas olarak Polonya sakinleri ve sözde kişilerin temsilcileri tarafından konuşulmaktadır.
Polonya Ulusal Kütüphanesi - Varşova'da Polonya Kültür ve Ulusal Miras Bakanlığı'na bağlı merkez kütüphanedir.
Varmiya-Mazurya Voyvodalığı, Polonya'nın voyvodalıklarından biridir. Yüzölçümü 24,191.8 km² olan voyvodalığın nüfusu 2014 yılı itibarı ile 1,445,478'dir. Voyvodalığın merkezi Olsztyn'dir.
Yavoriv Ukrayna'nın Lviv Oblastında bulunan bir şehirdir. Şehrin nüfusu 2013 yılı itibarıyla 12,905'tir.
Angrapa Polonya'nın kuzeydoğusundan başlayan ve Rusya'nın Kaliningrad Oblastı'nda son bulan bir nehirdir. Mamry Gölü'nden doğmaktadır. Çernyahovsk yakınlarında bir noktada 101 km uzunluğundaki Instruch'a katılmaktadır. Kaynağından itibaren 140, 169, veya 172 km uzunluğa sahip olduğu şeklinde görüşler vardır. Diğer katılımlarla beraber Pregolya nehrini oluşturmaktadır. En büyük kolları, sınırın hemen önünde birleşen 89 km uzunluğundaki Gołdapa ve Pissa'dır (98 km). Węgorzewo, Ozyorsk (Darkehmen) ve Çernyahovsk (Insterburg) kasabalarının yanı sıra Mayakovskoye (Nemmersdorf) köyü Angrapa'nın seyri boyunca geçtiği yerleşim alanlarıdır.
Węgorzewo İlçesi Polonya'nın kuzeyinde, Rusya sınırındaki Varmiya-Mazurya Voyvodalığında bir bölgesel yönetim ve yerel yönetim birimidir (powiat). 2002 yılında Giżycko İlçesinin kuzey kesiminde kuruldu. İdari merkezi ve tek şehri, bölgesel başkent Olsztyn'in 95 kilometre (59 mi) kuzey-doğusu'nda bulunan Węgorzewo'dur.
Dobre Miasto (Almanca: Guttstadt), Polonya'nın kuzeyindeki Varmiya-Mazurya Voyvodalığındaki Olsztyn ilçesinde bulunan bir kasabadır. Mazurya Göller Bölgesinin(bkz) kuzey bölümünde bulunmaktadır. Ayrıca tarihi Varmiya bölgesinin de bir parçasıdır.
Sobin, Polonya'nın kuzeyinde, Rusya'nın Kaliningrad Oblastı sınırına yakın, Warmian-Masurian Voyvodalığı, Węgorzewo İlçesi içinde, Gmina Węgorzewo'nun idari bölgesinde bir yerleşim yeri.