İçeriğe atla

Věra Pospíšilová-Cechlová

Madalyalar

Věra Pospíšilová-Cechlová
Çekya Çekya adına
Bayanlar Atletizm
Olimpiyat Oyunları
Bronz2004 AtinaDisk atma
Dünya Atletizm Şampiyonası
Bronz2005 HelsinkiDisk atma

Věra Pospíšilová-Cechlová (d. 19 Kasım 1978, Litoměřice), disk atma ve gülle atma dallarında yarışan Çek atlet.

17 Ekim 2003'te prefesyonel Çek güreşçi Jakub Cechl ile evlendi. Disk atmada en iyi derecesi 67,71, gülledeyse 16,92 metredir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Atletizm</span> spor dalı

Atletizm; koşu, yürüyüş, atma ve atlama branşlarını içeren; bir pist veya sahada yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu tür fiziksel aktiviteler, çağlar boyunca tüm dünyada yaygın ilgi görmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Disk atma</span>

Disk atma, atletizm sporu atmalar branşından, bir diskin bir daire içerisinden belli bir açı ile saha boyunca atılmasına göre yapılan spordur.

<span class="mw-page-title-main">Pentatlon</span> beş yarışmadan oluşan toplu spor müsabakası

Pentatlon, antik Yunanistan'da beş ayrı daldaki yarışlardan oluşan bir müsabakaydı. Günümüzde pentatlon, yüzme, atıcılık, binicilik, eskrim ve 3000 m kros yarışları olarak yapılmakta ve bunların her birinin puan skalasından toplanan puanlarla dereceleri belirlenmekte olan olimpik bir spordur. Bu branşın dünya atletizm federasyonu ile hiçbir bağlantısı olmayıp kendine ait bir federasyonu bulunmaktadır. Sık sık atletizmdeki çoklu branşlardan olan ve salonda kış döneminde yapılan ve sadece kadınların katıldığı atletizm pentatlonu ile karıştırılmaktadır. Olimpiyatlarda modern pentatlon, erkeklerde 1912 Olimpiyatlarından beri, kadınlarda ise 2000 Olimpiyatlarından beri uygulanmaktadır.

Dekatlon, atletizmde 10 pist ve saha yarışından oluşan etkinlik. Bu yarışma peş peşe iki gün içerisinde gerçekleşir ve atletlerin tüm branşlardaki performansı değerlendirilir. Performanslar IAAF'ın hazırladığı tüm branşların derecelerinin karşılığı olan bir puan cetveline göre yapılır. Atletin hangi branşta, kaçıncı olduğunun önemi yoktur. Önemli olan, 10 yarışma bittiğindeki toplam puandır. Dekatlon, 1912'de ortaya çıkıp aynı tarihte Olimpiyat Oyunları programına dâhil edildi. Oyunların sırası 1914'ten beri aynıdır. Erkekler dekatlona katılım gösterirken kadınlar heptatlon yarışmalarına katılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Cirit atma</span> atletizm dalı

Cirit atma, atletizm dallarından olan bir spordur. Atletizmdeki atma sporlarından olan cirit atma, cirit diye anılan aleti belli kurallar çerçevesinde en uzağa atma amaçlı spordur. Cirit; metal, fiberglas veya bazı durumlarda karbon fiberden yapılır. Seyirciler ve görevliler için tehlikeli olabileceği için şartların sağlanmadığı turnuvalarda diğer atletizm dallarının aksine dışında yapılmadığı olmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Çekiç atma</span>

Çekiç atma, atletizmdeki atma branşlarından biridir. Diğer atmalı sporlar gibi amaç kurallar içinde çekiç olarak anılan malzemeyi olabildiği kadar uzağa atmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Dani Stevens</span> Avustralyalı disk atıcısı (d. 1988)

Dani Samuels, 26 Mayıs 1988 doğumlu Avustralyalı atlet. Atletizmin disk atma ve gülle atma disiplinlerinde mücadele etmektedir.

Bu liste 1896 ile 2008 yılları arasındaki Olimpiyat Oyunları'nda, atletizm dallarında madalya kazanan tüm erkek sporcuları içerir.

Bilgi kuramı, bilginin nicelikselleştirilmesi ile ilgili bir uygulamalı matematik ve elektrik mühendisliği dalıdır. Bilgi kuramı; Claude E. Shannon tarafından güvenli şekilde veri sıkıştırma, depolama ve iletme gibi sinyal işleme işlemlerinin kısıtlarını bulmak için geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Henrik Sjöberg</span>

Henrik Sjöberg, İsveçli atlet ve jimnastikçi. Atina'da düzenlenen 1896 Yaz Olimpiyatları'nda yarışmıştır.

Róbert Fazekas, Macar atlet. çekiç ve disk atma branşlarında yarışmaktadır. Disk atmada 2002 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda birinci, 2003 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda ikinci, 2010 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ise üçüncü oldu. 2004 Yaz Olimpiyatları'nda da disk atma dalında altın madalya kazanmasına karşın, sonradan yapılan testlerde doping kullandığı tespit edilerek diskalifiye edildi. Fazekas'a altın madalya getiren 70,93 metrelik derecesi, aynı zamanda Olimpiyat rekoru da olmuştu.

<span class="mw-page-title-main">Virgilijus Alekna</span> Litvan siyasetçi

Virgilijus Alekna, Litvan atlet. Kariyerinin ilk yıllarında gülle atma, sonraları ise disk atma branşlarında yarışan Alekna'nın ikişer Olimpiyat ve Dünya şampiyonluğu ile bir Avrupa şampiyonluğu bulunmaktadır. 2004 Yaz Olimpiyatları'ndaki 69,89 metrelik atışıyla Olimpiyat rekorunu elinde bulundurmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">2013 Dünya Atletizm Şampiyonası - Erkekler disk atma</span>

2013 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler disk atma yarışı 12 ve 13 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">2013 Dünya Atletizm Şampiyonası - Kadınlar disk atma</span>

2013 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar disk atma yarışı 10 ve 11 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Jürgen Schult</span>

Jürgen Schult, Alman eski disk atıcı. Halen disk atmada dünya rekorunun sahibidir. Bu rekor, 1986'dan bu yana, erkekler atletizm alanında en uzun süredir devam eden rekordur.

<span class="mw-page-title-main">Gerd Kanter</span> Eston disk atıcı

Gerd Kanter, Eston disk atıcı.

<span class="mw-page-title-main">Piotr Małachowski</span>

Piotr Małachowski, Polonyalı atlet. Disk atma dalında yarışmakta olan Małachowski, bu dalda 2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın, 2008 Yaz Olimpiyatları, 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası ile 2011 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda ise gümüş madalya kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2016 Yaz Olimpiyatları'nda atletizm - Erkekler disk atma</span>

Erkekler disk atma finali olimpiyat stadında 13 Ağustos tarihinde yapıldı.

<span class="mw-page-title-main">2016 Yaz Olimpiyatları'nda atletizm - Kadınlar disk atma</span>

Erkekler disk atma finali olimpiyat stadında 16 Ağustos tarihinde yapıldı.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Bohemya</span>

Bohemya Krallığı, 1918'e dek Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun bir parçası olarak Olimpiyat Oyunlarında yarışmıştır. 1899'da Olimpiyat Oyunları için bir Bohemya Komitesi kuruldu. Böylelikle Bohemya ilk kez kendi adına 1900 Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı. 1906 Ara Olimpiyatları, 1908 ve 1912 Yaz Olimpiyatları'na da katılan Bohemya; Avusturya'dan gelen siyasi baskılar doğrultusunda Bohemya Komitesinin ismi Avusturya-Çek Olimpiyat Komitesi olarak değiştirilmeye zorlandı. Bohemya, 1914'te her ülkenin tek bir Ulusal Olimpiyat Komitesi olabileceği gerekçesiyle IOC'tan ihraç edildi.