Ayşe Ajda Pekkan, Türk şarkıcı. 1970'lerden bu yana "Süperstar" lakabıyla anılan Pekkan, güçlü bir kadın figürü çizdiği şarkılarıyla Türk pop müziğinin öne çıkan isimlerinden biri hâline geldi. Güncel tuttuğu müzikal tarzı sayesinde 50 yılı aşkın bir süre popülerliğini korudu ve kendisinden sonra gelen birçok şarkıcıyı etkiledi.
Sertab Erener, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.
Duman, 1999'da İstanbul'da kurulan, günümüzde Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil, Ari Barokas ve Doğaç Titiz'den (davul) oluşan Türk Rock grubu. Duman, Kaan Tangöze'nin geniş aralıklı vokal performanslarıyla birlikte Amerikan Grunge ve Alternatif rock türlerini Türkiye'ye özgü Arabesk ve Halk müziğini birleştiren tarzıyla tanınır. Şimdiye dek altı stüdyo, bir single, üç konser, bir toplama ve üç de video albümü yayınlanmıştır.
Ebru Gündeş, Türk şarkıcı, sunucu ve oyuncu.
Hatice Yıldız Levent ya da sahne adıyla Muazzez Ersoy klasik Türk müziği sanatçısıdır. 33. Türkiye Hükûmetinde Kültür Bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998'de layık görülen sanatçı, seslendirdiği nostaljik şarkılardaki başarısından dolayı "Nostalji Kraliçesi" olarak da bilinir. Sanatçı 2006 yılında Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütünün “iyi niyet elçisi” seçilmiştir.
Hadise Açıkgöz veya sahne adıyla Hadise, Çerkes asıllı Türk şarkıcıdır. Belçika'nın Mol yerleşkesinde Sivaslı bir ailenin kızı olarak doğup büyüdü. 2003 yılında Idool 2003 yarışmasına katıldıktan sonra albüm teklifi alınca ilk albümünün hazırlıklarına başladı. 2005 yılında yayınlanan ilk stüdyo albümü Sweat'te yer alan "Stir Me Up" şarkısıyla Belçika'da ve Türkiye'de tanınmaya başladı. Türk basınının kendisiyle ilgilenmesinden sonra kariyerini Türkiye'ye taşıdı.
Sibel Can, doğum adıyla Sibel Cangüre,, Türk şarkıcı ve oyuncu. Kariyerine dansöz olarak başlayan Can, daha sonra şarkıcılık yapmaya başladı ve günümüzde televizyon ve sinema oyunculuğu ile sunuculuk da yapmaktadır.
Demet Akalın, Türk şarkıcı, oyuncu, sunucu ve eski mankendir. 2000'lerin ortalarından bu yana pop listelerinde üst sıralara yükselen popüler şarkıları sayesinde günümüz Türk pop müziğinin en tanınan isimlerinden biri hâline geldi.
Muazzez Abacı ya da tam adıyla Hicran Muazzez Abacı, Türk şarkıcı. Klasik Türk müziği şarkıcısı olan Abacı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan devlet sanatçısı unvanına 1998'de lâyık görülmüştür.
Apayrı, Türk şarkıcı Hande Yener'in dördüncü stüdyo albümüdür. 6 Ocak 2006'da Erol Köse Production tarafından yayımlandı.
Hasan Kaya Cemal, Türk gazeteci ve yazardır.
Cemal Safi, Türk şairdir.
"Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun", sözü Şahin Çandır'a, bestesi Avni Anıl'a ait, ilk olarak Muazzez Abacı tarafından 25 Ocak 1989'da yayımlanan Felek albümünde seslendirilen, Kürdilihicazkâr makamında bir Türk Sanat Müziği şarkısı.
Kırık Kalpler Durağında, Türk şarkıcı Candan Erçetin'in altıncı stüdyo albümü. 16 Aralık 2009'da Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanmıştır. Şarkıcının bu şirketten çıkan ikinci, 2004 çıkışlı Melek albümünden bu yana ise sanatçının satışa sunulan ilk stüdyo albümüdür. Pop müzik, halk müziği ve hip hop ritimleri içerir. Candan Erçetin albümde en çok adı geçen söz yazarıdır, on şarkının sözlerini tek başına yazmıştır; bu on şarkıdan altısını da tek başına bestelemiştir. Albümdeki tüm şarkıların düzenlemesini Alper Erinç yapmıştır.
Daha Yolun Başındayım, Sibel Can'ın Kasım 1999'da yayınladığı, sanat müziği ve Fantezi şarkılarından oluşan on birinci stüdyo albümüdür. Albüm yaklaşık olarak 900 bin satmıştır.
Tatlı Bela, Ebru Gündeş'in 21 Şubat 1994'te Raks Müzik etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albümde 10 şarkı bulunmakla beraber, yönetmenliğini Selçuk Tekay yapmıştır.
Bu Devran, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 15 Eylül 1995 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. 1994 yılında yayınladığı Güler Duman '94 albümüyle yılın en çok satan halk müziği sanatçısı oldu. On ikinci albümüyle uzun süre listelerde kalan Güler Duman, Nisan - Ağustos 1995 tarihleri arasında on üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Albümün yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik üstlendi. Kayıtları dört ay kadar süren albümde Bilal Ercan, Aşık Veysel, Mahzuni Şerif, Derdiyok Ali, Adem Arslandoğan, Teslim Budak, Sıddık Doğan, Rıza Engin ve Teslim Budak gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümle birkaç gün sonra albüme adını veren "Bu Devran" adlı parça yayınlandı. Parçanın yayınlanmasıyla birlikte albüm satışları yükseldi ve albüm olumlu tepkiler almaya başladı. Albümde çıkış parçasının yanı sıra "Bugün Ben Şahımı Gördüm", "Can Efendim", "Her An Özlüyorum", "Kul Gibi" ve "Yarin Mendili" gibi parçalar ön plana çıktı. Listelerde haftalarca bir numarada kalan albüm yılın çok ses getiren halk müziği oldu. 90'ların ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.
Bir De Benden Dinleyin, Müslüm Gürses'in 31 Mayıs 1991'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümde birçok türe yer verilmiştir. Gürses, Muazzez Abacı'nın 1990 yılına damga vuran Vurgun albümüne ismini veren, şarkının söz yazarı "Cemal Safi"’ye Hürriyet gazetesinin Altın Kelebek ve Milliyet gazetesinin "Yılın En Sevilen On Şarkısı" birincilik ödülleri, şarkının bestecisi Selçuk Tekay'a 1991 yılında "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü kazandıran Vurgun şarkısını seslendirmiş ve bu albümde yer almıştır.
Yolcuyum Bu Dağlarda Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 13 Haziran 2002 tarihinde çıkardığı on dördüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Güler Duman'ın Öl Deseydin Ölmez miydim? (1997) adlı albümünden beş yıl sonra çıkardığı albümdür. 2001 yılının son ayında albümün kayıtlarına başlanılmıştır. 2002 Mayıs'ında biten albümün kayıtları beş ay kadar sürmüştür. Albümde Aliyar, Meçhuli, Seyit Meftuni, Sadık Doğanay, Raci Alkır ve Bilal Ercan gibi sanatçıların eserlerini yorumlamıştır. Güler Duman, on iki parça bulunan bu albümde hiçbir parçaya klip çekmemiştir. Fakat televizyon ve radyo programlarına sıkça konuk olmuştur.
Selçuk Tekay,, Türk besteci, müzisyen.