Vlamertinge, Belçika'nın Batı Flandre ilçesinde bir köy ve Ypres şehrinin bir ilçesidir. Vlamertinge köy merkezi Ypres şehir merkezinin hemen dışında, ana cadde N38 ile yakınlardaki Poperinge kasabasına uzanmaktadır.
Vaftizör, Ypres şehir merkezine ek olarak, Ypres'in en büyük ilçesidir. Veringinge'nin batısında, Poperinge yolunda, Brandhoek mezarlığı.
Tarih
Vlamertinge ile ilgili en eski veriler Orta Çağ'dan kalmıştır. 857'de Vlamertinge'de bir şapel yapıldı. 970'te Ypres tahrip edildi ve Vlamertinge Şapeli yakıldı. Flambertenges ismini içeren en eski belge, 1066 yılının bir belgesidir. Flaman sayısı, eşi Adela ve oğulları Baudouin, bu davada Baudouin van Lille, kiliseye ve bölüme mallar verdi Lille'deki Sint-Pieters'den. Bu mallar, diğer şeylerin yanında, Elverdinge'de onuncu, Vlamertinge'de onda biriydi. - "In territorio Furnensi, in villa Elverzenges, decinam unam ; Flambertenges decinam similiter unam ".
Ancien Régime Vlamertinge'nin arkasında 22 ile Veurne-Ambacht'ın bir şanımı vardı ve yakındaki Ypres kuşatmalarından çok acı çekti.
Coğrafya
Vlamertinge, deniz seviyesinden 17 metre yüksektedir. Belediye aynı zamanda Doğu'da Ypres, Güneydoğu'da Voormezele, Güney'de Kemmel ve Dikkebus, Güneybatı'da Reningelst, Batı'da Poperinge, Kuzey'de Elverdinge ve Kuzeydoğudaki Brielen'i de sınırlar.
Demografik gelişmeler
1487'den 1697'ye kadar, Vlamertinge nüfusunda büyük bir düşüş görüyoruz. Bunun en makul açıklaması Hollanda'daki Seksen Yıl Savaşı olurdu. Birinci Dünya Savaşı sırasında nüfusun tekrar nüks ettiğini görüyoruz. Bunun nedeni, daha sonra bir ön kent olan yakındaki Ypres'in ağır bombalandığı ve Vlamertinge'nin bu bombardıman saldırılarından çok fazla acı çekmesi.
Gezi
Saint Vedastus kilisesi
1922'den Vlamertinge'nin eski Viyana Belediye Sarayı olan neo-Flaman Rönesans tarzı
Vlamertinge Kalesi veya Castle du Parc, 1857-1858 yılları arasında Joseph Schadde'nin tasarladıktan sonra Viscount Pierre-Gustave du Parc'un emriyle kurulmuştur.
Vlamertinge'de Birinci Dünya Savaşı'ndan İngiliz askeri mezarlıkları vardır:
Boston, Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts Eyaletinin başkenti ve en büyük şehridir. Ayrıca New England olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu bölgesinin de resmî olmayan merkezidir. Harvard ve MIT gibi dünyaca ünlü üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır.
Batum, Gürcistan'ın Özerk Cumhuriyeti Acara'nın başkenti olan Karadeniz kıyısındaki liman kenti. Nüfusu 169.100 olan Batum, önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir. Subtropikal bir bölgede yer almaktadır. Narenciye ve çay gibi tarımsal ürünler bakımından zengindir.
Gaziosmanpaşa, İstanbul ilinin bir ilçesidir. İstanbul'un geç dönem yerleşimlerinden olan ve daha önce Taşlıtarla ve Küçükköy mevkii olarak bilinen Gaziosmanpaşa, 1950'li yıllardan sonra gelişmiş, 1963 yılında da ilçe yapılmıştır. Gaziosmanpaşa'nın merkezine eskiden Taşlıtarla denirdi. Gaziosmanpaşa ilçesi Bayrampaşa, Esenler, Eyüpsultan ve Sultangazi ilçeleri ile komşudur.
Marsilya, Fransa'nın güneydoğu'sunda bulunan, Bouches-du-Rhône ilinin ve Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesinin merkez şehridir. 2020 nüfus sayımına göre 870.321 nüfusuyla Fransa'nın 2. en büyük kentidir. Ayrıca 1.760.653 nüfusuyla Fransa'nın 2. en büyük metropolitan yerleşim alanıdır. Avrupa'da en büyük kara alanına sahiptir.
Kudüs Latin Krallığı veya Kudüs Haçlı Krallığı, 1099'da I. Haçlı Seferi'nden sonra Katolikler tarafından Kenan'da kurulmuştur. Batı Avrupa krallıklarıyla yakın bağlantıları vardı ama küçük bir krallıktı ve finansal ve askeri destekten yoksundu. En geniş sınırlarına ulaştığında Lübnan'dan Sina Yarımadası'na kadar uzanıyordu. Başlangıçta Müslümanlarda korku oluşturmuştu ama sonradan "Cihad" kavramının oluşmasıyla birlikte topraklarını kaybetmeye başlamıştır. Kudüs'ün 1187'de Selahaddin Eyyubi tarafından alınmasıyla toprakları Akdeniz kenarında küçük bir kıyı şeridine dönüşmüştür ve Memlüklerin Akka'yı 1291'de almasıyla tarihe karışmıştır.
Batı Şeria (Cisürdün) (Arapça: الضفة الغربية,, İbranice: הגדה המערבית,, Orta Doğu'da batı, kuzey ve güneyinde İsrail, doğusunda ise, Şeria nehri ve Lût Gölü ile çevrili bölgedir.
Şişli, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda yer alan bir ilçesidir. 25 mahallesi bulunan Şişli, doğuda Beşiktaş, kuzeyde ve batıda Kâğıthane ve güneyde Beyoğlu ilçeleri ile komşudur.
Vitoria-Gasteiz, İspanya'nın kuzeyinde otonom bölgelerinden biri olan Bask Özerk Bölgesi'nin Alava iline bağlı bulunan bir şehir ve belediye. Bask Özerk Bölgesi'nin ve Alava ilinin başkentidir. Nüfusu 238,247 kişidir. Bask ülkesinde, nüfus itibarıyla, ikinci büyük şehirdir.
Katliam ya da kırım, tek seferde veya çok kısa sürede çok sayıda kişinin öldürülmesi eylemidir.
Özgür Fransa, II. Dünya Savaşı sırasında 23 Haziran 1940 tarihinde Fransa ile Almanya arasında imzalanan antlaşmanın ardından, İngilizlerin yardımıyla Londra'da kurulmuştur. Kuruluşun nedeni ise II. Dünya Savaşı'nda Fransa'nın Almanlar tarafından yenilgiye uğratılıp Fransa'nın %60'ının işgal edilmesidir. Kuruluştaki başkanı General Charles de Gaulle'dir.
Malezya Yahudileri Malezya'da yaşayan veya Malezya kökenli Yahudilere denir. Başta Penang olmak üzere ülkenin Kuala Lumpur ve Malacca gibi diğer şehirlerinde de yaşarlar. Yahudilerin çoğu Doğulu olmakla birlikte Avrupa (Aşkenaz) ve Çin (Kaifeng) Yahudileri de bulunur. Çin Yahudileri Çin'den Malezya'ya 1949'da Milliyetçi Çin komünistler tarafından ele geçirildiği zaman kaçmıştır.
Westminster Hall and Burying Ground, Baltimore, Maryland, ABD'de 519 West Fayette Sokağı'nda bulunan bir mezarlık ve eski kilisedir. Fayette'in güneydoğu köşesi ile Baltimore şehir merkezinin batı yakasından Greene Sokağını kaplayan alan, muhtemelen en çok Edgar Allan Poe'nun mezarının bulunduğu yer olarak bilinir. Kompleks, 1974'te tarihi bölge ilân edildi.
Kudüs Kralı I. Boudouin, (d. 1058, Aşağı Lorraine – ö. 2 Nisan 1118, El Ariş, Birinci Haçlı Seferi liderlerindendir. Sonra Edessa Kontluğu kontu ve abisi Godefroy de Bouillon liderliğindeki Haçlılar tarafından kurulan Kudüs Krallığı'nın ilk kralı.
Türk Şehitliği, Malta'nın Marsa kentinde bulunan bir mezarlıktır. Osmanlı padişahı Abdülaziz tarafından daha önceki bir Müslüman mezarlığının yerini almak üzere planlanmış ve 1873-1874 yılları arasında inşa edilmiştir. Mezarlık Maltalı mimar Emanuele Luigi Galizia tarafından tasarlandı ve egzotik bir oryantalist tarzda inşa edildi. Mezarlık, Türkiye hükûmeti tarafından idare edilmektedir. Başlangıçta mezarlığa bazı belgeler Mahomedan Mezarlığı denilirken Türkiye'de ise Şehitler Mezarlığı da denilmekteydi.
Norveçli Haçlı Seferi, Norveç kralı I. Sigurd tarafından yönetilen, haçlı seferi veya bir hac idi, Birinci Haçlı Seferi'nin ardından 1107'den 1111'e kadar süremüştür. Norveçli Haçlı Seferi, ilk kez bir Avrupalı kralın Kutsal Topraklar'a kişisel olarak gittiği ilk seferdir.
Birinci Ramla Muharebesi 7 Eylül 1101 tarihinde Haçlı Kudüs Krallığı ile Mısırlı Fâtımîler arasında gerçekleşti.
İkinci Ypres Muharebesi, I. Dünya Savaşı sırasında 22 Nisan - 25 Mayıs 1915 tarihleri arasında Belçika'nın batısındaki Flaman kasabası Ypres'in doğusunda ve güneyinde yer alan stratejik öneme sahip yüksek bölgenin kontrol altına alınması için yapılmıştır. Bir önceki sonbaharda Birinci Ypres Muharebesi yapılmıştı. İkinci Ypres Muharebesi, Almanya'nın Batı Cephesi'nde zehirli gazı ilk kez kitlesel ölçekte kullandığı muharebedir.
İkinci Ramla Muharebesi 17 Mayıs 1102'de Haçlı Kudüs Krallığı ile Mısırlı Fâtımîler arasında gerçekleşti.
Belçika Krallığı'nın üç resmî dili vardır: Felemenkçe (Flamanca), Fransızca ve Almanca.
Mamilla Mezarlığı, Kudüs'te bulunan bir Müslüman mezarlığıdır.
Bu sayfa, bu Vikipedi makalesine dayanmaktadır. Metin, CC BY-SA 4.0 lisansı altında mevcuttur; ek koşullar uygulanabilir. Görseller, videolar ve sesler kendi lisansları altında mevcuttur.