
Viyana, Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri, aynı zamanda ülkenin dokuz eyaletinden yüzölçümü bakımından en küçüğü, yaklaşık 1.900.000 kişilik nüfusuyla ülkenin en kalabalık şehridir. Çevre ilçeleriyle birlikte Viyana'da yaklaşık iki milyon insan yaşar ki bu da Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biridir. Nüfus bakımından Viyana Avrupa Birliği'nin en büyük onuncu kentidir. Birleşmiş Milletler bürosuyla Viyana Birleşmiş Milletlerin dört resmî merkez temsilciliğinden birine sahiptir. Kentte bulunan diğer önemli uluslararası kuruluşlar OPEC, AGİT ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'dur (IAEA).

Uluslararası organizasyon ya da uluslararası kuruluş veya uluslararası örgüt, uluslararası üyelere veya üyelik sistemine, kapsama ya da varlığa sahip kuruluşlar için kullanılan bir isim olup, uluslararası sivil toplum kuruluşu ve hükûmetler arası örgüt şeklinde iki ana türü bulunmaktadır.
- Uluslararası sivil toplum kuruluşları (USTK) ya da uluslararası sivil toplum örgütleri (USTÖ): uluslararası alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK)'dır. Bunlara uluslararası kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, Dünya İzci Hareketi Örgütü, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Sınır Tanımayan Doktorlar gibi dünya genelinde faaliyet gösteren örgütler dahildir.
- Hükûmetler arası örgütler : terimle en yakından ilişkili örgüt türü olup, bunlar egemen devletlerden oluşan örgütlerdir. Önemli örnekleri arasında Birleşmiş Milletler (BM), OECD, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Konseyi ve Dünya Ticaret Örgütü yer alır. BM örgüte tam bir netlik kazandırabilmek amacıyla kuruluşu için 'uluslararası örgüt' yerine 'hükûmetler arası örgüt' terimini kullanmıştır.

Trafik kazası, bir karayolu taşıtının diğer bir taşıta, yayaya, hayvana, ağaca veya herhangi başka bir nesneye çarpmasıdır. Trafik kazaları sonucu yaralanma, maddi zarar ve ölüm meydana gelebilir. Trafik kazaları genellikle yaralanma, ölüm ya da maddi hasarla sonuçlanır.

Wiener Stadthalle, Avusturya'nın Viyana şehrinde bulunan spor kompleksidir. 1953-1958 yılları arasında Avusturyalı mimar Roland Rainer tarafından yapılmıştır. Arena'nın toplam kapasitesi 16.000 kişiliktir.

Gifu, Japonya'nın Gifu prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Yüzölçümü 202,89 km² olan şehrin nüfusu Haziran 2011 tarihi itibarı ile 412.895'tir.

Soçi Uluslararası Havalimanı (Rusça: Международный Аэропорт Сочи; Soçi şehrinin tatil beldesi olan Adler District'de kuruludur. Rusya'nın Karadeniz kıyısında Krasnodar Krai sahilinde bulunur. Soçi Uluslararası Havalimanı, yıllık 2.4 milyon yolcu cirosu ile Rusya'daki en büyük on havalimanı arasındadır.

Trafik güvenliği, trafikte ölüm veya ciddi biçimde yaralanmaları önlemek için kullanılan yöntem ve önlemlerdir. Trafik güvenliği, hız sınırları, herhangi bir madde etkisi altında araç kullanma yasağı, çeşitli elektronik ve plastik trafik ekipmanları ile kavşaklar gibi kontrol sistemleri gibi kuralları içerir. Bunlar trafik düzeni ile güvenliğini artırmak ve kaza olasılığını azaltmak için kullanılmaktadır.

Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi, Dünya üzerinde okyanusların kullanımı, uluslararası işletmeler için kurallar koymaya, işletmeler, çevre ve deniz doğal kaynaklarının yönetimine ilişkin ulusların hak ve sorumluluklarını tanımlayan uluslararası bir sözleşmedir. Antlaşma 10 Aralık 1982 tarihinde Jamaika'nın Montego Bay kentinde imzalanmış olup 16 Kasım 1994 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Türkiye bu sözleşmeye taraf değildir.

Avrupa E-yolu E98, Türkiye'de Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden başlayıp Suriye'deki Bab el-Hava Sınır Kapısı'na kadar uzanan uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır.

Avrupa E-yolu E773, uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Yol Bulgaristan'da bulunan Popovitsa'da ki Trakya ovasında başlar, Eski Zağra ve Sliven'den geçerek Bulgaristan Karadeniz kıyısına ulaşır ve Burgaz'da biter.

Avrupa E-yolu E97, uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Yol Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Türkiye'yi birbirine bağlayan A sınıfı bir e-yoldur. Karayolu toplam 1.360 kilometre (850 mi) uzunluğundadır. Yol Kuzey Karadeniz bölgesini denizin doğu kıyılarındaki Güney Karadeniz bölgesine bağlar.

Viyana Karayolu İşaretleri ve Sinyalleri Sözleşmesi, uluslararası alanda kullanılan yol trafik işaretleme sistemini standartlaştırarak yol güvenliğini artırmak ve uluslararası kara yolu trafiğine yardımcı olmak için yapılan uluslararası bir antlaşmadır. Antlaşma 8 Kasım 1968 tarihinde Viyana'da imzalanmış ve 6 Haziran 1978 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Antlaşma 69 ülke tarafından onaylanmıştır.

Uluslararası Sürüş Belgesi (IDP), sahibinin Uluslararası Sürüş Belgesi'ni tanıyan herhangi bir ülkede özel bir motorlu taşıt kullanmasına izin veren bir kimlik belgesidir. Geçerli olabilmesi için Uluslararası Sürüş Belgesi geçerli bir ehliyet ile birlikte kullanılmaktadır.

Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.

Avrasya Gümrük Birliği (AGB), Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) üyesi devletlerin oluşturduğu gümrük birliğidir. Gümrük birliği, 2000'de kurulan Avrasya Ekonomi Topluluğu'nun ve günümüzdeki adıyla Avrasya Ekonomik Birliği'nin temel görevlerinden biridir. Gümrük birliği içerisinde dolaşan mallar gümrüğe tabi değildir ve gümrük birliği üyeleri, birliğe giren tüm mallara ortak gümrük tarifesi uygulamaktadır. Gümrük birliğinin bir sonucu olarak Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası ticaret anlaşmaları söz konusu olduğunda üye devletler kendi adlarına müzakereler gerçekleştirmezken Avrasya Ekonomik Birliği tek bir varlık olarak müzakere etmektedir.

Avrupa E-yolu E05, Birleşmiş Milletler uluslararası E-kara yolu ağının bir parçasıdır. Greenock, İskoçya'nın güneyinden İngiltere'ye ve ardından Fransa'dan, İspanya'ya kadar uzanan batıdaki en uzun kuzey-güney yoludur. Güzergâh 1,900 mil (3,058 km) uzunluğundadır.

Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi, Birleşmiş Milletler'in dört ana ofisinden biridir. Ofis kompleksi Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Viyana Uluslararası Merkezi'nde (VIC) bulunmaktadır.
Viyana Beyannamesi ve Eylem Programı ya da VDPA, Avusturya'nın Viyana kentinde 25 Haziran 1993 tarihinde Dünya İnsan Hakları Konferansı'nda oybirliği ile kabul edilen bir insan hakları bildirgesidir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği pozisyonu bu beyanname ile tavsiye edilmiş ve ardından 48/121 sayılı Birleşmiş Milletler Genel Kurul Kararı ile oluşturulmuştur.

Zorunluluk işareti, belirli bir yolu kullanan tüm araçların ve yayaların yükümlülüklerini belirlemek için kullanılan yol işaretleridir. Yasaklayıcı işaretlerin aksine, zorunlu işaretler trafiğe ne yapmaması gerektiğini değil, ne yapması gerektiğini söyler. Zorunluluk işaretlerinin çoğu daireseldir ve beyaz kenarlıklı mavi bir arka plan üzerinde beyaz semboller veya kırmızı kenarlıklı beyaz bir arka plan üzerinde siyah semboller kullanabilir. Ancak kırmızı kenarlıklı olanlar zaman zaman yasaklayıcı işaretlerle de karıştırılabilir.

Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması, bilinen adıyla Viyana Satım Sözleşmesi, uluslararası ticaret için tek tip bir çerçeve oluşturan çok taraflı bir antlaşmadır. 2022 itibarıyla, dünya ticaretinin üçte ikisini temsil eden 95 ülke tarafından onaylanmıştır.