İçeriğe atla

Virus (film)

Virus
Filmin afişi
YönetmenKinji Fukasaku
YapımcıHaruki Kadokawa
SenaristKoji Takada, Gregory Knapp, Kinji Fukasaku
MüzikKentarō Haneda, Teo Macera
StüdyoHaruki Kadokawa Office
DağıtıcıToho
CinsiSinema Filmi
TürüBilimkurgu, gerilim
RenkRenkli
Yapım yılı1980
Çıkış tarih(ler)i28 Haziran 1980 (1980-06-28)
Süre156 dk.
Ülke Japonya
DilJaponca

Virus (Japonca: 復活の日,) japon yönetmeliğini Kinji Fukasaku tarafından yönetilen aynı adlı romandan uyarlanan 1980 yapımı Japon filmi.[1][2]

Oyuncular

  • Masao Kusakari... Doktor Shuzo Yoshizumi
  • Tsunehiko Watase ... Yasuo Tatsuno
  • Sonny Chiba ... Doktor Yamauchi
  • Kensaku Morita ... Ryuji Sanazama
  • Toshiyuki Nagashima ... Akimasa Matsuo
  • Glenn Ford ... Richardson
  • George Kennedy ... Amiral Conway
  • Robert Vaughn ... senatör Barkley
  • Chuck Connors ... Kaptan McCloud
  • Bo Svenson ... majör Carter
  • Olivia Hussey ... Marit
  • Henry Silva
  • Isao Natsuyagi

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Haliç Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Haliç Üniversitesi, 1998 yılında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Japonca</span> Doğu Asya dili

Japonca, Japonlar tarafından konuşulan Japon dil ailesine bağlı bir dildir. Başta Japonya ve Japon diasporasındakiler olmak üzere yaklaşık 128 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Japonya'da de facto millî dil olarak kabul edilip Palau'da tanınmış azınlık dilidir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Kültür Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Kültür Üniversitesi, 9 Temmuz 1997'de Bakırköy, İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi</span> Ankarada bulunan bir devlet üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Ankara'nın altıncı devlet üniversitesi olarak 5 fakülte ve 5 enstitü ile kurulan bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Sığırların nodüler ekzantemi</span>

Sığırların nodüler ekzantemi ya da Sığır çiçeği, basın tarafından Afrika hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Poxviridae ailesi, capripoxvirus genusu içinde yer alan ve Neethling olarak da bilinen virüsun neden olduğu sığırların akut viral bir enfeksiyondur. Hastalık zoonoz değildir, sığırlarda ciddi verim kayıplarına hatta ölümlere yol açar. İlk olarak Afrika'nın güney ülkelerinde çıkmış, buradan Mısır ve İsrail'e yayılmıştır. Kıtada sadece 4 ülke hastalıktan ari olduğunu açıklamıştır.

<i>Zika virüsü</i> Virüs Türü

Zika virüsü (ZIKV), Flaviviridae virüs familyasının ve Flavivirus cinsinin bir üyesi. İnsanlara sivrisineklerden ve cinsel yoldan geçer ve Zika ateşi veya Zika hastalığı olarak bilinen hastalığa neden olur. Daha önce maymunlarda görülen virüs, ilk kez Nijerya'da bir insanda tespit edildi. Gebe kadınlara bulaştığında bebeklerde anomaliler görülmesine yol açar. Zika ile doğan bebeklerin kafaları normalden 31.5-32 santimetre daha küçük olur ve beyin fonksiyonlarında bozukluklar olur.

<span class="mw-page-title-main">Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi</span> Ankaradaki bir müze

Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir müzedir. 1974 yılında Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu bünyesinde ve Ülker Muncuk öncülüğünde kurulmuştur. 2 Temmuz 1982 tarihinde özel müze statüsü kazanarak Etnografya Müzesi'ne bağlanmıştır. 31 Mart 2006 tarihindeyse Gazi Üniversitesi Senatosu kararı ile Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi olarak isimlendirilmiştir. Envanterinde 1.000'e yakın sanat eseri barındıran müzede ayrıca yöresel kıyafetler, işlemeler, takılar, çoraplar, dokumalar ve oyalar sergilenmektedir.

<i>Mucize Doktor</i> Türk televizyon dizisi

Mucize Doktor, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 12 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan, senaryosu Pınar Bulut ve Onur Koralp tarafından yazılan medikal drama tarzındaki Türk televizyon dizisi. 2013 yapımı Güney Kore dizisi olan Good Doctor'dan uyarlanmıştır. 2 sezondan oluşan dizi, 14 Mayıs 2021 tarihinde MF Yapım tarafından ilan edilen resmî final tarihi olan 27 Mayıs 2021 tarihinde yayımlanan 64. bölümü ile final yaparak sona erdi.

<span class="mw-page-title-main">SARS-CoV-2</span> COVID-19 hastalığına sebep olan virüs türü

SARS-CoV-2 ya da açık adıyla şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü 2, Aralık 2019'da bilinen ilk varlığının bildirildiği pozitif yönelimli ve tek iplikçikli RNA virüsü olan yeni tip bir koronavirüs. Virüsün insandan insana bulaştığı ve Çin'den başka diğer ülkelerden gelen raporlar sonucu bulaşma hızının Ocak 2020 ortalarında daha da hızlandığı görülmüştür. Virüs, 2019-2020 Vuhan zatürre salgını sırasında zatürre olan bir hastada, pozitif bir örnek üzerinde yapılan nükleik asit testinden sonra genomik olarak dizildi.

<span class="mw-page-title-main">Koronavirüs</span> Coronaviridae familyasının alt familyasını oluşturan bir virüs tipi

Koronavirüs ya da korona virüsü, kuşlarda ve memelilerde hastalıklara sebep olan ve Coronaviridae familyasının iki alt familyasından birini oluşturan virüslerdir. İnsanlarda genellikle ciddi olmayan virüs, nezle vakalarının önemli bir bölümüne yol açmasıyla birlikte, aralarında MERS-CoV, SARS-CoV ve COVID-19 (2019-nCoV)'un bulunduğu bazı nadir koronavirüs çeşitleri ölüm riski bulunduran solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilir. Koronavirüsler ineklerde ve domuzlarda ishal, tavuklarda ise üst solunum yolu hastalıklarına sebep olur.

<span class="mw-page-title-main">COVID-19 pandemisi</span> 2019da ortaya SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu küresel salgın

COVID-19 pandemisi veya Koronavirüs pandemisi, 17 Kasım 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan virüs salgınıdır. Çeşitli hastalarda belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine SARS-CoV-2 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik'te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı. 11 Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi. 13 Mart 2020'de Avrupa'nın artık koronavirüs krizinin merkez üssü hâline geldiği bildirildi. 12 Nisan 2024 tarihi itibarıyla dünyada 704.753.890 onaylanmış vaka, 675.619.811 iyileşen varken virüs nedeniyle 7.010.681 hasta öldü. 5 Mayıs 2023 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü pandeminin artık küresel acil bir durum olmadığını açıklandı.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi</span> Türkiyede bir üniversite

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi müzik ve güzel sanatlar alanında akademik anlamda eğitim vermek amacıyla 1 Temmuz 2017 tarihinde Ankara'da Kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Çin'de COVID-19 pandemisi</span> COVID-19 pandemi maddesi

Çin'de COVID-19 pandemisi, COVID-19 pandemisinin Çin'deki etkilerini içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore'de COVID-19 pandemisi</span>

Kuzey Kore'de COVID-19 pandemisi Güney Kore kaynakları pandeminin ülkeyi sürekli olarak etkilediğini belirtmesine rağmen, Kuzey Kore'de resmi olarak onaylanmış COVID-19 vakası yoktu. Virüsün, Güney Kore'den daha çok, virüsün kaynaklandığı Çin'den Kuzey Kore'ye gelmesi muhtemeldir. Çin-Kuzey Kore sınır kısıtlamaları, Kuzey ve Güney Kore arasındaki ağır askerî sınırdan daha rahat. Ancak, iki Çin eyaletinde Kuzey Kore sınırındaki şüpheli COVID-19 vakaları düşüktü.

Wang Xianliang Wuhan Etnik ve Diyanet İşleri Komisyonu bürosu başkanı olarak görev yapan Çinli bir politikacı ve hükûmet yetkilisiydi.

<span class="mw-page-title-main">Japonya'da COVID-19 pandemisi</span> Japonyada salgın

COVID-19'a neden olan şiddetli akut solunum sendromu koronavirüsü-2 (SARS-2) hastalığının Japonya'ya sıçradığı Şubat 2020'de onaylandı. Iwate hariç 47 prefektörlüğün hepsinde vaka tespit edildi. Ülkede 10.000'in üzerinde vaka görüldü.

Diamond Princess, İngiltere'ye kayıtlı ve Princess Cruises'in sahibi olduğu ve işlettiği bir kruvaziyer gemisidir. COVID-19 pandemisinin gemide görüldüğü Şubat 2020'de doğrulandı.

<span class="mw-page-title-main">Michael Houghton</span> araştırmacı

Michael Houghton Nobel Ödülü sahibi bir İngiliz bilim insanıdır. Qui-Lim Choo, George Kuo ve Daniel W. Bradley ile birlikte 1989'da Hepatit C'yi keşfetti Ayrıca 1986'da Hepatit D genomunu keşfedenlerden birisidir. Hepatit C virüsünün (HCV) keşfi, kandaki HCV'yi tespit etmek için teşhis reaktiflerinin hızla geliştirilmesine yol açtı ve bu da kan transfüzyonu yoluyla HCV kapma riskini üçte birden yaklaşık iki milyonda bire düşürdü. Antikor testinin yalnızca ABD'de yılda en az 40.000 yeni enfeksiyonu ve dünya çapında çok daha fazlasınını önlediği tahmin edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Charles M. Rice</span> araştırmacı

Charles Moen Rice Amerikalı bir virolog ve asıl araştırma alanı Hepatit C virüsü olan Nobel Ödülü sahibi bilim insanı. New York City'deki Rockefeller Üniversitesi'nde viroloji profesörü ve Cornell Üniversitesi ile Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yardımcı profesördür.

2018 Kerala nipah virüsü salgını, Kerala'daki meyve yarasalarında tespit edilen Nipah virüsü kaynaklı bir salgındı. Salgın, Kerala'nın Kozhikode ve Malappuram bölgelerinde ortaya çıktı ve 17 can aldı, salgın 10 Haziran 2018'de kontrol altına alındı ve bitişi ilan edildi. Bu, Hindistan'daki üçüncü Nıpah virüsü salgınıydı, daha önce 2001 ve 2007'de meydana gelen salgınların her ikisi de Doğu Eyaleti Batı Bengal'de olmuştu.