İçeriğe atla

Virtuoso

Virtuoso
Roger Wagner Chorale'ın stüdyo albümü
Yayımlanma1959
TarzKlasik müzik
ŞirketCapitol Records

Virtuoso, Roger Wagner'ın şefliğini yaptığı, Roger Wagner Chorale'ın Capitol Records etiketiyle çıkardığı albüm.[1] Albüm, 1959 Grammy Ödülleri'nde En İyi Klasik Müzik Performansı, Opera veya Koro kategorisinde ödüle layık görüldü.[2][3][4]

Parça listesi

Parça ile alakalı bilgiler albümün kitapçığından alınmıştır.[5]

Birinci kısım
No.BaşlıkAranjörSüre
1.""Hallelujah Chorus" From The Messiah"    
2."Echo Song"    
3.""Alleluta" From Exultate Jubilati"  Roger Wagner 
4."Dance Of The Polovetsienne Maidens From Prince Igor"    
5."Soon I Will Be Done"  William L. Dawson 
6."Polly Wolly Doodle"  Gail Kubik 
İkinci kısım
No.BaşlıkSüre
7.""Praelusio" From Catulli Carmina"   

Kaynakça

  1. ^ Cap's New Stereo Release Fine Bait for Sound Buffs. Billboard (İngilizce). Nielsen Business Media, Inc. 2 Şubat 1959. s. 8. 28 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Roger Wagner". Ulusal Kayıt Sanatları ve Bilimleri Akademisi (İngilizce). 15 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2021. 
  3. ^ CAPITOL RECORDS GRATEFULLY ACKNOWLEDGES THE ENTHUSIASTIC ACCLAIM OF THE NATIONAL ACADEMY OF RECORDING ARTS & SCIENCES FOR NOMINATIONS IN 26 OF THE 28 AWARD CATEGORIES FOR THE YEAR 1958. Billboard (İngilizce). Nielsen Business Media, Inc. 6 Nisan 1959. s. 7. 10 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2021. 
  4. ^ Award Winners. Billboard (İngilizce). Nielsen Business Media, Inc. 11 Mayıs 1959. ss. 15-16. 10 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2021. 
  5. ^ "Roger Wagner Chorale – Virtuoso - VINYL LP". EBay (İngilizce). 21 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

1959 Grammy Ödülleri her sene verilen Grammy ödüllerinin ilkidir. 1958 yılı içindeki müzikal olayları ödüllendirilmiştir.

En İyi Kadın R&B Vokal Performansı Grammy Ödülü, 1968-2011 yılları arasında dağıtılan bir Grammy Ödülü.

<span class="mw-page-title-main">2008'de Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi</span>

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

<span class="mw-page-title-main">2006'da Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi</span>

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Billboard Japonya, ABD merkezli müzik dergisi Billboard'un kardeş kuruluşudur. Japonya'da Billboard markası adına çalışmaktadır. www.billboard-japan.com web sitesini ve ülkede bulunan "Billboard Live" markalı müzik kulüplerini yönetir.

En İyi Enstrümantal Performans Grammy Ödülü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi enstrümantal performansına sahip olduğu belirlenen kayıt sanatçısına verilen ödüldür. 1965'teki 7., 1966'daki 8., 1967'deki 9. ve 1968'deki 10. Grammy Ödülleri kapsamında verilmesinin ardından kategori kaldırıldı.

En İyi Enstrümantal Aranjör, Besteci, Orkestra veya Koro Lideri Pop Performansı Grammy Ödülü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi enstrümantal pop performansına sahip olduğu belirlenen aranjör, besteci, orkestra şefi veya koro liderine verilen ödüldür. Yalnızca 1973'teki 15. Grammy Ödülleri kapsamında verildi ve sonraki yıl bu kategori kaldırıldı.

<i>Black Moses</i> (albüm)

Black Moses, Amerikalı soul müzisyeni Isaac Hayes'in beşinci stüdyo albümü. 1971'de Stax Records etiketiyle yayımlanan çift albümdür. Hayes'in Shaft albümünün devamı niteliğinde olan Black Moses, The Jackson 5'ın hit single'ı "Never Can Say Goodbye"ı da içermektedir. Hayes'in versiyonu da hit oldu ve Billboard Hot 100'de 22 numaraya kadar yükseldi. Albüm, 15 Ocak 1972'de Billboard R&B albüm listesinde bir numaraya ulaştı.

<i>The Garden of the Finzi-Continis</i> (film)

The Garden of the Finzi-Continis Vittorio De Sica tarafından yönetilen 1970 yapımı İtalyan filmidir. Filmde Lino Capolicchio, Dominique Sanda ve Helmut Berger yer almaktadır. Film, Giorgio Bassani'nin 1962 tarihli aynı adlı romanına dayanmaktadır.

En İyi Klasik Müzik Performansı, Opera veya Koro Grammy Ödülü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi klasik opera veya koro performansına sahip olduğu belirlenen orkestra veya koro şefine ya da orkestra sanatçısına verilen ödüldür.

En İyi Enstrümantal Caz Albümü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi enstrümantal caz albümüne sahip olduğu belirlenen kayıt sanatçısına verilen ödüldür. 1959'daki ilk Grammy Ödülleri'nden beri dağıtılmaktadır.

<i>The Beatles Song Book</i>

The Beatles Song Book, Amerikalı orkestra Hollyridge Strings'in Haziran 1964'te yayımlanan albümü. Albümün yapımcılığını ve aranjörlüğünü Stu Philips üstlendi. Albüm Billboard 200'da 15 numaraya kadar yükseldi. En İyi Enstrümantal Performans dalında 1965 Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi ancak ödülü Henry Mancini'nin "The Pink Panther Theme" adlı eserine kaybetti.

Roger Wagner Chorale, 1946'da koro müzisyeni ve eğitimci Roger Wagner tarafından kurulan Amerikan korosudur.

<i>Victoria: Requiem Mass</i>

Victoria: Requiem Mass, Dom David Nicholson tarafından yönetilen Mount Angel Abbey korosu ile C. Robert Zimmerman tarafından yönetilen Portland Senfoni Korosu'nun albümü. Albüm 1959'daki ilk Grammy Ödülleri'nde En İyi Klasik Müzik Performansı, Opera veya Koro dalında adaylık aldı.

En İyi Çocuk Müziği Albümü Grammy Ödülü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi çocuk müziği albümüne sahip olduğu belirlenen kayıt sanatçısına verilen ödüldür. 1959'deki 1. Grammy Ödülleri töreninden beri sahiplerini bulmaktadır.

En İyi Komedi Albümü Grammy Ödülü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi komedi müziği albümüne sahip olduğu belirlenen kayıt sanatçısına verilen ödüldür. 1959'deki 1. Grammy Ödülleri töreninden beri sahiplerini bulmakta olan ödül çeşitli adlarla dağıtıldı.

En İyi Enstrümental Beste Grammy Ödülü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi enstrümantal bestesine sahip olduğu belirlenen besteciye verilen ödüldür. 1959'deki 1. Grammy Ödülleri töreninden beri sahiplerini bulmaktadır. Ödül, 1959'dan günümüze çeşitli adlarla dağıtıldı.

"The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late)", Ross Bagdasarian'ın (David Seville sahne adı altında) 1958'de yazdığı yenilik tarzıdaki Noel şarkısı. Şarkı 1959'daki Grammy Ödülleri'nde En İyi Komedi Performansı, En İyi Çocuk Kaydı ve En İyi Ses Mühendisliğine Sahip Kayıt, Klasik Dışı kategorilerinde ödüllere layık görüldü. Şarkı ayrıca Billboard Hot 100'da zirveye ulaştı.

En İyi Aranjman Grammy Ödülü, Grammy Ödülleri kapsamında, yılın en iyi aranjmanına sahip olduğu belirlenen şarkının veya albümün aranjörüne verilen ödüldür. 1959-1962 yılları arasındaki ilk dört törende verilmesinin ardından kaldırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eddie Baxter</span>

Eddie Baxter, Televizyon kanalları için müzik üreten ve Başta Dot olmak üzere çeşitli plak şirketlerine albüm kaydetmiş Amerikalı orgçudur.