Wikimedia Vakfı, Vikipedi (Wikipedia) ansiklopedisi gibi çeşitli özgür içerikli projeleri bünyesinde barındıran bir organizasyondur.
MediaWiki, GNU lisansıyla korunan, kullanımı açık bir viki yazılımıdır. PHP ile yazılmıştır ve MySQL veya PostgreSQL ilişkisel veritabanı yönetim sistemi kullanır. MediaWiki; 1.7 sürümünden itibaren PHP 5 desteğini zorunlu tutmaktadır. Eğer PHP'nin eski bir sürümünü kullanıyorsanız MediaWiki'nin 1.6.10 sürümünü kullanmak zorundasınız.
Wikimania, viki projeleri kullanıcıları için Wikimedia Vakfı tarafından düzenlenen uluslararası bir konferanstır. Viki Çılgınlığı anlamına gelen Wikimania, ilk defa 5, 6, 7 Ağustos 2005 tarihlerinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapıldı. Araştırmacılar ve konuşmacıların katıldığı konferansta, Vikipedi üzerine yapılan çalışmalar ve araştırmalar, Wikimedia Vakfı tarafından yürütülen diğer projelerle ilgili çalışmalar, wiki kültürü ve teknolojisi konuları işleniyor. Özgür yazılım ve özgür içerik konuları da konferansın ele aldığı başlıklar. Programda, slayt sunumları, poster sunumları, sohbetler bulunmaktadır.
Vikitür viki tabanlı bir Wikimedia Vakfı tarafından desteklenen çevrimiçi bir projedir. Amacı, tüm türler için kapsamlı bir ücretsiz içerik kataloğu oluşturmaktır; proje genel halka değil bilim adamlarına yöneliktir. Jimmy Wales editörlerin derecelerine faks göndermeleri gerekmediğini, ancak gönderimlerin teknik bir izleyici ile toplanması gerektiğini belirtti. Vikitür GNU Özgür Belgeleme Lisansı ve CC BY-SA 3.0 altında bulunabilir.
Türkçe Vikipedi, Vikipedi'nin 5 Aralık 2002'de başlatılan Türkçe sürümüdür. Madde sayısına göre 25. en büyük Vikipedi sürümüdür. 23 Ekim 2024 günü saat 05.32 itibarıyla (UTC) 623.206 maddeye ulaşmıştır.
Korece Vikipedi, Vikipedi'nin Korece sürümüdür. Ekim 2002'de başlatıldı. 4 Haziran 2005'te 10.000 madde sınırını geçti, 4 Ocak 2008'de madde sayısı 50.000'i ve 8 Haziran 2009'da 100.000'i geçti. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Korece Vikipedi'nin 688.295 maddesi, 863.936 kullanıcısı ve 28 hizmetlisi bulunmaktadır; madde sayısı nedeniyle en büyük 24. Vikipedi sürümüdür.
İspanyolca Vikipedi İspanyolca: Wikipedia en español, Vikipedi'nin İspanyolca sürümüdür. Mayıs 2001'de başlatıldı ve 8 Mart 2006'da 100.000'inci maddesi oluşturuldu.
Kantonca Vikipedi, Vikipedi'nin Kantonca sürümüdür. 25 Mart 2006'da başlatıldı. Madde sayısına göre, 65. en büyük Vikipedi sürümüdür.
Azerice Vikipedi, Vikipedi'nin Azerice sürümüdür. Ocak 2002'de kurulmuştur.
Özbekçe Vikipedi, Vikipedi'nin Özbekçe sürümüdür. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Özbekçe Vikipedi'nin 296.335 maddesi, 146.638 kullanıcısı ve 16 hizmetlisi bulunmaktadır. Madde sayısına göre 56. en büyük Vikipedi sürümüdür. Ayrıca Türk dilleri'ndeki Vikipedilerin arasında Türkçe ve Kazakça Vikipedilerinden sonra üçüncü en büyük Vikipedi sürümüdür. Özbekistan'da Özbekçe Vikipedi'ye erişim engellenmiştir. Engellenme sebebi olarak hükûmetin çalışmalarının makalelerde eleştirilmesi gösterilmiştir. Başka spekülasyonlara göre de hükûmetin Özbekçeyi sadece kendi tahakkümünde görmek istediği için vikipediyi engellediği hakkındadır.
IANA zaman dilimi veritabanı, diğer adlarıyla zoneinfo veritabanı veya tz veritabanı bilgisayar yazılımları ve işletim sistemlerinin dünya zaman dilimlerini kullanabilmesi amacıyla geliştirilmiş olan bir veritabanıdır. Bazen kurucusu olan Arthur David Olson'a atfen Olson veritabanı da denilir. Şu andaki editörü ve bakımcısı Paul Eggert'dir.
Wikipedia Zero, özellikle gelişmekte olan ülkelerde Vikipedi'ye cep telefonları ile ücretsiz erişim sağlamak amacıyla Wikimedia Vakfı tarafından oluşturulan bir projedir. Program 2012 yılında başlatılmıştır. 2013 yılı Mart ayında Vikipedi Zero aktivizm alanında SXSW Interactive Ödülü kazanmıştır. Programın amacı serbest bilgiye erişimin önündeki en büyük engellerden veri kullanım maliyetini ortadan kaldırmaktır.
Virtual International Authority File (VIAF), uluslararası sanal otorite dosyası. Çeşitli ulusal kütüphanelerin ortaklaşa oluşturduğu ve OCLC tarafından yönetilen bir projedir. Alman Ulusal Kütüphanesi ve Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından başlatılmıştır.
Vikipedi topluluğu, çevrimiçi ansiklopedi Vikipedi'yi oluşturan ve sürdüren katılımcılar topluluğudur. Bireysel katkıda bulunanlar "Vikipedist" olarak bilinir. OxfordDictionaries.com Ağustos 2012'de "Wikipedian" kelimesini sözlüğüne ekledi.
Wikimedia hareketi veya kısaca Wikimedia, Wikimedia Vakfı projelerine katkıda bulunanların oluşturduğu küresel bir topluluktur. Hareket, Vikipedi topluluğu etrafında oluşturuldu ve o zamandan beri, ortak projeler olan Wikimedia Commons, Vikiveri ve MediaWiki'ye katkıda bulunan gönüllü yazılım mühendisleri ve geliştiricileri de dahil olmak üzere diğer Wikimedia projelerine genişledi. Bu gönüllüler, Wikimedia Vakfı, tematik kuruluşlar ve kullanıcı grupları dahil olmak üzere dünya çapında çok sayıda kuruluş tarafından desteklenmektedir.
Açece Vikipedi, Vikipedi'nin Açece sürümüdür. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Açece Vikipedi'nin 12.963 maddesi ve 0 dosyası bulunmaktadır. Açece Vikipedi'nin, 29.271 kayıtlı kullanıcısı (aktif kullanıcı:29 ) ve 3 hizmetlisi vardır. Açıldığı günden beri 151.547 kez katkıda bulunulmuştur.
Vikişlev, kaynak kodunun oluşturulmasına, değiştirilmesine ve yeniden kullanılmasına izin vermeyi amaçlayan, ortaklaşa düzenlenmiş bir bilgisayar işlevleri kataloğudur. Yapılandırılmış verilerini kullanarak Vikipedi'nin dilden bağımsız bir sürümünü oluşturmayı amaçlayan Vikiveri'nin bir uzantısı olan Abstract Wikipedia ile yakından ilgilidir. Geçici olarak Wikilambda olarak adlandırılan Vikişlev'in kesin adı, 22 Aralık 2020'de bir adlandırma yarışmasının ardından açıklandı.
Interim Register of Marine and Nonmarine Genera (IRMNG) bir yaşam veri tabanıdır.
Semantic Scholar, Allen Yapay Zeka Enstitüsü'nde geliştirilen ve Kasım 2015'te halka açık olarak yayınlanan bilimsel literatür için yapay zekâ destekli bir araştırma aracıdır. Bilimsel makaleler için özetler sağlamak üzere doğal dil işlemedeki gelişmeleri kullanır. Semantic Scholar ekibi, yapay zekanın doğal dil işleme, makine öğrenimi, İnsan-bilgisayar etkileşimi ve bilgi çekme alanlarında kullanımını aktif olarak araştırmaktadır.
Soyut Vikipedi, Vikipedi'nin yapılandırılmış verilerini kullanarak dillerden bağımsız bir sürümünü oluşturmak için Vikifonksiyonları kullanmayı amaçlayan Wikimedia Vakfı'nın geliştirme aşamasındaki bir projesidir.