İçeriğe atla

Vikisöz

Vikisöz
Vikisöz Anasayfa ekran görüntüsü
SahipWikimedia Foundation
OluşturanDaniel Alston, Brion Vibber
URL
Ticari?Hayır
Kullanılabilir dil(ler)Birçok dil
Başlama tarihi10 Temmuz 2003 (21 yıl önce) (2003-07-10)
Geçerli durumAktif

Vikisöz (Wikiquote), Vikipedi'nin bir kardeş projesidir ve aynı MediaWiki programını kullanır. Wikimedia Vakfı'nın projelerinden biridir. Daniel Alston'un fikri ve Brion Vibber'in uygulaması ile hayata geçirilmiş ve amacı şahısların, kitapların, atasözleri ve deyimler hakkında büyük bir kaynak çıkarmak ve bilgi vermektir.

Proje İngilizce olarak 2003 Temmuz'unda başlamış ve diğer diller de eklenmiştir.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Vikisözlük</span> Vikipedi vokabüleri

Vikisözlük (Wiktionary), Wikimedia Vakfı'nın projelerinden olup her dilde özgür birer sözlük oluşturma amacıyla 12 Aralık 2002 tarihinde başlatılmıştır. Vikipedi'nin kardeş projelerindendir. Türkçe Vikisözlük ise 2 Mayıs 2004 tarihinde başlatılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Vikitür</span>

Vikitür viki tabanlı bir Wikimedia Vakfı tarafından desteklenen çevrimiçi bir projedir. Amacı, tüm türler için kapsamlı bir ücretsiz içerik kataloğu oluşturmaktır; proje genel halka değil bilim adamlarına yöneliktir. Jimmy Wales editörlerin derecelerine faks göndermeleri gerekmediğini, ancak gönderimlerin teknik bir izleyici ile toplanması gerektiğini belirtti. Vikitür GNU Özgür Belgeleme Lisansı ve CC BY-SA 3.0 altında bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi</span> Ücretsiz ve reklamsız internet ansiklopedisi

Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan; özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız ve kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Vikikaynak</span> Vikimedya kategorisi

Vikikaynak (Wikisource), Wikimedia Vakfı'nın projelerinden biridir. Şiir, ayet, bildiri, yasa ve telif hakkı koruması kalkmış kitaplar gibi kaynak metinlerin katılımcılar tarafından eklendiği özgür bir kütüphanedir.

<span class="mw-page-title-main">Vikikitap</span>

Vikikitap (Wikibooks), Wikimedia Vakfı'nın projelerinden biridir. Burada kullanıcıların katkıları ile özgür, açık içerikli kitaplar, kılavuzlar, çeşitli yazılar hazırlanmaktadır. Türkçe VikiKitap'ta 25 Aralık 2016'ya kadar 1.152 kitap maddesi ve yaklaşık 85 kitap hazırlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türkçe Vikipedi</span> Vikipedinin Türkçe sürümü

Türkçe Vikipedi, Vikipedi'nin 5 Aralık 2002'de başlatılan Türkçe sürümüdür. Madde sayısına göre 25. en büyük Vikipedi sürümüdür. 23 Ekim 2024 günü saat 05.32 itibarıyla (UTC) 623.206 maddeye ulaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Lehçe Vikipedi</span> Vikipedinin Lehçe sürümü

Lehçe Vikipedi, Vikipedi'nin Lehçe sürümüdür. 26 Eylül 2001'de, dokuzuncu Vikipedi sürümü olarak oluşturuldu. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Lehçe Vikipedi'nin 1.631.644 maddesi, 1.335.876 kullanıcısı ve 99 hizmetlisi bulunmaktadır. Açıldığı günden beri 74.819.453 kez katkıda bulunulmuştur. Madde sayısına göre en büyük 10. Vikipedi sürümüdür. Ayrıca, Rusçadan sonra Slav dilinde en büyük ikinci Vikipedi sürümüdür.

<span class="mw-page-title-main">İbranice Vikipedi</span> Vikipedinin İbranice sürümü

İbranice Vikipedi, Vikipedi'nin İbranice sürümüdür. Bu sürüm Temmuz 2003'te başlatıldı ve 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, İbranice Vikipedi'nin 364.143 maddesi, 1.180.859 kullanıcısı ve 32 hizmetlisi bulunmaktadır; madde sayısına göre, 37. en büyük Vikipedi sürümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Özbekçe Vikipedi</span> Vikipedinin Özbekçe sürümü

Özbekçe Vikipedi, Vikipedi'nin Özbekçe sürümüdür. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Özbekçe Vikipedi'nin 296.335 maddesi, 146.638 kullanıcısı ve 16 hizmetlisi bulunmaktadır. Madde sayısına göre 56. en büyük Vikipedi sürümüdür. Ayrıca Türk dilleri'ndeki Vikipedilerin arasında Türkçe ve Kazakça Vikipedilerinden sonra üçüncü en büyük Vikipedi sürümüdür. Özbekistan'da Özbekçe Vikipedi'ye erişim engellenmiştir. Engellenme sebebi olarak hükûmetin çalışmalarının makalelerde eleştirilmesi gösterilmiştir. Başka spekülasyonlara göre de hükûmetin Özbekçeyi sadece kendi tahakkümünde görmek istediği için vikipediyi engellediği hakkındadır.

<span class="mw-page-title-main">Bengalce Vikipedi</span> Vikipedinin Bengalce sürümü

Bengalce Vikipedi Vikipedi projesinin Bengalce versiyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Vikihaber</span>

Vikihaber (Wikinews) bir açık kaynak haber kaynağı vikisi ve bir Wikimedia Kuruluşu projesidir. Site işbirlikçi gazetecilik ile idame ettirilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Alemannik Vikipedi</span> Vikipedinin Alemannik sürümü

Alemannik Vikipedi, Vikipedi'nin Alemannik sürümüdür. Proje, ilk olarak 13 Kasım 2003 tarihinde Alsasça olarak başlatılmış, sonradan bütün Alaman dillerini kapsayacak şekilde genişletilmiştir. 29 Haziran 2011 itibarıyla Alemannik Vikipedi'de 10.082 madde vardır. En büyük 105. Vikipedi'dir. Bu Vikipedi'deki ilk madde, 27 Aralık 2003 tarihinde yazılan Chemie (kimya) maddesidir.

<span class="mw-page-title-main">Mısır Arapçası Vikipedi</span> Vikipedinin Mısır Arapçası sürümü

Mısır Arapçası Vikipedi, Vikipedi'nin Mısır Arapçası sürümüdür. 2 Nisan 2008 tarihinde oluşturuldu. Arapça Vikipedi projesinin yanında, Mısır'da kullanılan Mısır Arapçası için kuruldu. Mısır Arapçası Vikipedi, 2009 yılının Mart ayı içinde 1.000 maddeyi, 2010 yılının Şubat ayı içinde de 5.000 maddeyi geçti. 26 Aralık 2016'da 16.153 maddeyle 113. büyük Vikipedi sürümü oldu.

<span class="mw-page-title-main">Oksitanca Vikipedi</span> Vikipedinin Oksitanca sürümü

Oksitanca Vikipedi, Vikipedi'nin Oksitanca sürümüdür. Proje, 20 Ekim 2003'te başlatılmıştır. 28 Temmuz 2011 itibarıyla Oksitanca Vikipedi'de 30.319 madde yer almaktadır. Yine aynı tarih itibarıyla bu Vikipedi'de 10.570 kayıtlı kullanıcı vardır. Aynı zamanda bu kullanıcılardan 5'i hizmetlilik, 1'i bürokratlık yetkisine de sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Batı Frizce Vikipedi</span> Vikipedinin Frizce sürümü

Frizce Vikipedi, Vikipedi'nin Frizce sürümüdür. Proje, 2 Eylül 2002'de başlatılmıştır. 29 Temmuz 2011 itibarıyla Frizce Vikipedi'de 20.900 madde vardır. Yine aynı tarih itibarıyla Vikipedi'nin bu sürümünde 9.116 kayıtlı kullanıcı vardır. Aynı zamanda bu kullanıcılardan 8'i hizmetlilik, 3'ü bürokratlık yetkisine de sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Vikiveri</span> Wikimedia tarafından yürütülen ve gönüllüler tarafından düzenlenen ücretsiz veri deposu

Vikiveri veya İngilizce özgün adıyla Wikidata, Vikipedi gibi Wikimedia projelerini desteklemek üzere iş birliği içinde düzenlenebilir veritabanı sağlamak amacıyla başlatılmış bir projedir. Vikiveri projesi, 29 Ekim 2012 tarihinde Wikimedia Almanya tarafından Wikimedia Commons ve benzeri sistemlerde ortak belirli veri türlerini, örneğin doğum tarihleri ve geçerli diğer sınıfları bir araya toplamak üzere başlatılmıştır. Proje Wikimedia Vakfı'nın 2006 yılından bu yana başlattığı ilk yeni proje olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Vikigezgin</span>

Wikivoyage, gezi yerleri ve seyahat konularının gönüllüler tarafından yazıldığı ücretsiz web tabanlı seyahat rehberidir.

<span class="mw-page-title-main">Min-Nan Vikipedi</span> Vikipedinin Min-Nan dili sürümü

Min-Nan Vikipedi, Vikipedi'nin Min-Nan dili sürümüdür. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Min-Nan Vikipedi'nin 433.387 maddesi ve 295 dosyası bulunmaktadır. Min-Nan dili Vikipedi'nin, 64.704 kayıtlı kullanıcısı (aktif kullanıcı:86 ) ve 4 hizmetlisi vardır. Açıldığı günden beri 3.217.092 kez katkıda bulunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Açece Vikipedi</span> Vikipedinin Açece sürümü

Açece Vikipedi, Vikipedi'nin Açece sürümüdür. 23 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Açece Vikipedi'nin 12.963 maddesi ve 0 dosyası bulunmaktadır. Açece Vikipedi'nin, 29.271 kayıtlı kullanıcısı (aktif kullanıcı:29 ) ve 3 hizmetlisi vardır. Açıldığı günden beri 151.547 kez katkıda bulunulmuştur.

Liste ya da dizelge, alt alta yazılmış öğeler dizisidir.