İçeriğe atla

Video DownloadHelper

Video DownloadHelper
Geliştirici(ler)Michel Gutierrez (mig)
Tür
  • Chrome extension
  • Mozilla extension
Resmî sitesiwww.downloadhelper.net Bunu Vikiveri'de düzenleyin

DownloadHelper, Firefox web tarayıcısı ve Chrome web tarayıcısı için geliştirilmiş bir tarayıcı uzantısıdır. Kullanıcının videoları HTTP üzerinden yayınlayan sitelerden video indirmesine olanak sağlar., Michel Gutierrez tarafından geliştirilmiştir.

Tarihçe

(Aralık 2019 (2019-12) itibarıyla), Video DownloadHelper; Mozilla Firefox ile kullanılan enpopüler 3. tarayıcı uzantısıdır[1][2] Eklentinin, 2,848,968 kullanıcısı vardır.

2015'in ikinci çeyreğinde, Firefox eklentisinin 5. sürümü, Mozilla'nın Eklentiler SDK'sı (önceki sürümler XUL kullanıyordu) kullanılarak yeniden yayımlandı.

Firefox Quantum, XUL veya Eklentiler SDK'sı[3] kullanan uzantı desteğini durdurdu, bu yüzden uzantı WebExtensions API'leri kullanılarak yeniden yazıldı. Mozilla'nın değişikliklerinin bir sonucu olarak, refakatçi uygulamaya olan güven arttı. Firefox 57.0 ve Video DownloadHelper 7.0.0 aynı gün (14 Kasım 2017) yayımlandı. En son sürüm (7.3.7, 26 Haziran 2019), YouTube'daki değişikliklerden kaynaklanan sorunları çözümlemeye odaklanmıştır.[4]

2019'dan beri kullanıcı incelemeleri, özellikle uzun süren dönüştürme süreçleri ve tamamlanmayan indirmelerden şikayet ediyor[5]

Yazılım, geliştiricinin web sitesindeki reklamlar, bağışlar ve ilgili yazılım satışlarıyla finanse edilmektedir.[6]

Tepkiler

PC Magazine'den Eric Griffith, onu 2012'nin en iyi Firefox uzantılarından biri olarak adlandırdı.[7] PC World'den Erez Zukerman eklentiye 5 üzerinden 4 yıldız verdi ve "değerli bir araç" olarak nitelendirdi.[8] TechRadar eklentiye 5 üzerinden 5 yıldız verdi ve şöyle yazdı: "Yalnızca çevrimiçi değil, aynı zamanda trende, arabada veya uçakta da video izlemek isteyenler, Video DownloadHelper ile çok iyi hizmet alıyor."[9]

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Popular extensions – Add-ons for Firefox". Mozilla. Erişim tarihi: 6 Aralık 2019. 
  2. ^ "Recommended extensions – Add-ons for Firefox". Add-ons for Firefox. Mozilla. Erişim tarihi: 6 Aralık 2019. 
  3. ^ "Upcoming Changes in Compatibility Features". Mozilla Add-ons Blog (İngilizce). 21 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  4. ^ "YouTube-Downloader für Firefox gibt Gas". CHIP (Almanca). 6 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2019. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2021. 
  6. ^ "This One Man Startup's App Has 85 Million Downloads And Is Wildly Profitable". Business Insider. 30 Mart 2011. 2 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2014. 
  7. ^ "The Best Firefox Extensions and Add-Ons of 2012". PC Magazine. 16 Ekim 2012. 19 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2014. 
  8. ^ "Buffering Too Slow? Watch Videos When They're Complete With Video DownloadHelper". PC World. 31 Ocak 2012. 21 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2014. 
  9. ^ "Video DownloadHelper". TechRadar. 22 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2014. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Web tarayıcısı</span> World Wide Webdeki bilgi kaynaklarını almak, sunmak ve dolaşmak için yazılım uygulaması

Web tarayıcısı veya ağ tarayıcısı, kullanıcıların World Wide Web (WWW) üzerinde bulunan bilgi kaynaklarını edinmeye ve görüntülemeye yarayan yazılımların genel adıdır. WWW üzerindeki bilgi kaynakları web sayfası, resim, video veya başka içerik türü olabilir. Bu kaynaklarda yer alan hiperlinkler aracılığıyla kullanıcılar, web tarayıcılarını kullanarak ilgili kaynaklar arasında dolaşabilir.

<span class="mw-page-title-main">Mozilla Firefox</span> yazılım

Mozilla Firefox, Mozilla Vakfı ve onun alt kuruluşu Mozilla Corporation tarafından geliştirilen, özgür ve açık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır. Firefox; Windows, macOS, Linux, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanabilir. Yazılımın Windows, macOS, Linux, Android sürümlerinde web sayfalarının oluşturulması için Gecko motoru kullanılır. Mozilla tarafından geliştirilen Gecko, mevcut ve planlanmış web standartlarıyla uyumludur. 2015'te çıkan iOS için Firefox uygulamasında ise Apple'ın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle iOS'in bütünleşik WebKit motoru kullanılır.

XUL,, bir XML kullanıcı arayüzü tanımlama dilidir ve İngilizce XML User Interface Language ifadesinin kısaltmasıdır. Mozilla projesi bünyesinde geliştirilmiştir. Firefox web tarayıcısı, Thunderbird e-posta istemcisi gibi uygulamalarının arayüzlerinin tanımlanmasında kullanılmıştır.

Bu liste bilinen bazı Firefox eklentilerinin listesidir. Birçok Mozilla Firefox eklentisi SeaMonkey tarayıcısında da çalışır. Daha geniş bir liste için resmi eklenti deposuna bakabilirsiniz. 30 Nisan 2007 tarihiyle bu depoda 2286 eklenti bulunmaktadır. Eklentiler geliştiriciler tarafından yaratılmaktadır. Eklentilerin tamamı kamuya açıklanmadan önce editör bir grup tarafından gözden geçirilir.

<span class="mw-page-title-main">Google Chrome</span> Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mozilla Firefox'un pazar payı</span>

Mozilla Firefox'un pazar payı 2004'te yayınlandığından, en büyük rakibi Google Chrome'un liderliği ele geçirmesine kadar hızla arttı. Şu anda Dünya'da en çok kullanılan 4. Web tarayıcısı konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">Chrome Web Mağazası</span>

Chrome Web Mağazası, Google'ın başta Chrome internet tarayıcısına yönelik tasarladığı, sonradan ise tüm Chromium tabanlı internet tarayıcılarının kullanımına sunduğu çevrimiçi uygulama mağazasıdır. 2023 yılı itibarıyla 119.000 uzantı ve 32.000 tema bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">NoScript</span>

NoScript açık kaynaklı ve ücretsiz bir Google Chrome, Mozilla Firefox, SeaMonkey, Flock ve diğer Mozilla-tabanlı web tarayıcısı eklentisidir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Edge</span> Microsoftun geliştirdiği bir ağ tarayıcısı

Microsoft Edge, Windows 10, Windows 11, Windows 10 Mobile ve Xbox One'da kullanılmak üzere Microsoft tarafından geliştirilen web tarayıcısıdır. Tüm cihaz türlerinde Internet Explorer'ın yerini alarak varsayılan web tarayıcısı olmak üzere tasarlandı. Microsoft, Edge'in web standartlarıyla uyumlu bir motora sahip, hafif bir tarayıcı olduğunu belirtmektedir. Cortana ile bütünleşme, not alma araçları ve okuma görünümü gibi bazı yenilikçi özelliklere sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Slimjet</span>

Slimjet, FlashPeak tarafından geliştirilen Chromium tabanlı bir web tarayıcısıdır. Çok sayıda dahili özellik tarayıcı içinde yerleşik olarak bulunur. Chrome web mağazasındaki uzantı ve temalarla tam uyumluluk içerir.

<span class="mw-page-title-main">Bitwarden</span>

Bitwarden, çeşitli hizmetlere ait parolalarınıza erişmek ve yönetmek amacıyla kullanabileceğiniz, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir parola yönetim aracıdır. Bitwarden platformu, bir web arayüzü, masaüstü uygulamaları, tarayıcı uzantıları, mobil uygulamalar ve bir CLI dahil olmak üzere çeşitli platformlarda kullanılabilir istemciler sunar. Bitwarden bir bulut tabanlı hizmetin yanı sıra, yerel çözüm hizmetleri de sunar.

<span class="mw-page-title-main">SponsorBlock</span> YouTube videolarında sponsorlu segmentleri engellemek için tarayıcı uzantısı

SponsorBlock, YouTube videolarındaki sponsorluk bölümlerini atlamak (engellemek için tasarlanmış özgür ve açık kaynaklı bir tarayıcı uzantısıdır.

<span class="mw-page-title-main">DownThemAll!</span>

DownThemAll! (DTA), bir özgür tarayıcı uzantısı indirme yöneticisidir. DTA, bir web sayfasıyla ilişkili tüm bağlantılı dosyaları, görüntüleri indirebilir. İndirmeleri duraklatabilir, devam ettirebilir veya yeniden başlatabilir.

<span class="mw-page-title-main">Decentraleyes</span>

Decentraleyes, yerel içerik dağıtım ağı (CDN) öykünmesi için kullanılan açık kaynak kodlu ve özgür bir tarayıcı uzantısıdır. Birincil görevi, Cloudflare ve Google gibi büyük CDN'lere bağlantıları engellemek ve kullanıcıların makinesinde yerel olarak kullanılabilen popüler web kitaplıklarıyla (JQuer) ve AngularJS gibi) hizmet vermektir. Decentraleyes, Mozilla Firefox, Google Chrome, Pale Moon ve Opera gibi birçok web tarayıcısında kullanılabilir.

Pale Moon, özelleştirilebilirliğe vurgu yapan açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır; sloganı "Sizin Tarayıcınız, Sizin Yolunuz" dur. Microsoft Windows ve Linux için resmi yayınlar ve çeşitli platformlar için gönüllü olarak derlenmiş paketler bulunmaktadır.

Basilisk, Pale Moon tarayıcısının geliştiricisi tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Microsoft Windows ve Linux için resmi dağıtımlar ve macOS için resmi olmayan derlenmiş bir paket vardır.

<span class="mw-page-title-main">KGet</span> KDE indirme yöneticisi yazılımı

KGet KDE için özgür bir indirme yöneticisi ve Konqueror web tarayıcısının varsayılan indirme yöneticisidir. KDE Genel Ağ paketinin bir parçasıdır. Konqueror ve rekonq web tarayıcıların yanı sıra, eklentiler vb. yardımıyla Mozilla Firefox, Google Chrome ve diğer Chromium tabanlı web tarayıcılarla da kullanılabilir.

JavaScript motoru, JavaScript kodunu yürüten bir yazılım bileşenidir. İlk JavaScript motorları yalnızca yorumlayıcılardı, ancak ilgili tüm modern motorlar ise gelişmiş performans için tam zamanında derlemeyi kullanır.

<span class="mw-page-title-main">PDF.js</span>

PDF.js, Taşınabilir Belge Biçimi (PDF) dosyalarını web standartları ile uyumlu HTML5 Canvas kullanarak işleyen bir JavaScript kütüphanesidir. Proje, Andreas Gal'in 2011'de başlatmasından sonra Mozilla Corporation tarafından yönetilmektedir.

Tarayıcı güvenliği, ağ bağlantılı verileri ve bilgisayar sistemlerini gizlilik ihlallerinden veya kötü amaçlı yazılımlardan korumak için İnternet güvenliğinin web tarayıcılarına uygulanmasıdır. Tarayıcıların güvenlik açıkları genellikle JavaScript ile bazen Adobe Flash kullanan ikincil bir yüke sahip siteler arası komut dosyası (XSS) kullanır. Güvenlik açıkları ayrıca tüm tarayıcılarda yaygın olarak kullanılan güvenlik açıklarından yararlanabilir.).