
Kız Kulesi, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır.

Tower Bridge, Birleşik Krallık'ın Londra şehrinde Thames Nehri üzerinde yer alan iki katlı bir açılır kapanır köprüdür.

Eyfel Kulesi, Paris'teki demir kule. Kule, aynı zamanda tüm dünyada Fransa'nın sembolü halini almıştır. İsmini, inşa ettiren Fransız inşaat mühendisi Gustave Eiffel'den alır. En büyük turizm cazibelerinden biri olan Eyfel Kulesi, yılda 6 milyon turist çeker. 2002 yılında toplam ziyaretçi sayısı 200 milyona ulaşmıştır.

CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir.

Big Ben, Londra'da Westminster Sarayı'nın yanındaki ünlü saat kulesi. Dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saatidir. "Big Ben" aslında saat kulesinin çanının adıdır, ancak zamanla halk tarafından tüm yapıyı belirtmek için kullanılır olmuştur. 26 Haziran 2012 tarihinde kulenin ismi kraliçenin tahta çıkışının 60. yılı onuruna parlamentonun aldığı kararla "Elizabeth Kulesi" olarak değiştirilmiştir.

Willis Kulesi veya önceki adıyla Sears Kulesi Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago şehrinde bulunan, ABD'nin üçüncü ve dünyanın yirmi ikinci en yüksek gökdeleni. 3 Mayıs 1973 yılında yapımı tamamlanmıştır. 1998 yılına kadar dünyanın en yüksek gökdeleni unvanına sahipken Malezya'da inşa edilen Petronas İkiz Kuleleri birinciliği ele geçirdi.

Armada Kulesi; Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan bir gökdelendir. Günümüzde, ofis binası ve alışveriş merkezi olarak kullanılır. 2003 yılında Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi tarafından "Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezi" seçilmiş ve bu alanda İstanbul'da bulunan Akmerkez'den sonra ikinci ödüllü alışveriş merkezi olmuştur.

Tokyo Kulesi, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir telekomünikasyon ve gözlem kulesidir. Minato semtindeki Shiba Parkı'nda yer alan kulenin inşası 1958'de tamamlanmıştır. 332,9 metre yüksekliğinde ve 4.000 ton ağırlığında olup Japonya'nın ikinci en yüksek yapısıdır. Paris'teki Eyfel Kulesi'nden esinlenilmiş bir kafes kule tasarımına sahip olup uçuş güvenliği yönetmeliklerine uymak için beyaz ve enternasyonal turuncuya boyanmıştır.

Londra Kulesi, Londra'nın merkezinde, Thames Nehri'nin kuzey kıyısında bulunan tarihî bir kaledir.

Tebriz Yangın Kulesi, İran'ın Tebriz şehrinde bulunan yangın kulesidir.

BT Tower, Londra İngiltere, Londra'da eskiden bir kamu kurumu olarak Birleşik Krallık'ta telefon ve telekomünikasyon sektörlerini işleten "General Post Office " tarafından ana maksadı UHF-tipli telekomünikasyon kulesi ve ofis olarak kullanılmak üzere yaptırılan bir gökdelen binasıdır. Yapının konuş yeri Londra'nın Camden'de "Clevland Street"'dedir. Yapıya 1961'da başlanmış ve 1964'te yapı bitirilmiştir.

Bayramyeri Saat Kulesi, Türkiye'nin İzmir ilinin Konak ilçesinde bulunan bir saat kulesidir. Birleşmiş Milletler Caddesi ve Eşrefpaşa Caddesi'nin İnönü Caddesi ile kesişme noktasında yer alan kule, 1955 yılında inşa edilmiştir. İnce ve uzun düz bir blok hâlinde kare planlı inşa edilen yapının dört tarafında betondan oyma süslemeler yer almaktadır.

Menara Kuala Lumpur veya Kuala Lumpur Tower, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yer alan bir televizyon kulesidir. Kule, 1992-1994 yılları arasında inşa edilmiş olup resmi olarak 1 Ağustos 1996 tarihinde açılmıştır. Menara Kuala Lumpur, 421 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek yedinci kulesi olup Petronas Kuleleri'nin ardından Malezya'nın ikinci yüksek yapısıdır. Kulenin en üst katında gözlem yeri ve bir döner restoran yer almaktadır.

Almatı Televizyon Kulesi, kısaca Almatı Kulesi veya resmî adıyla Kök Töbe Televizyon Kulesi, Kazakistan'ın Almatı şehrinde 1975 ile 1983 yılları arasında inşa edilmiş, 371,5 metre yüksekliğindeki bir çelikten imal bir telekomünikasyon ve gözlem kulesidir. Kule, Almatı şehir merkezinin güneydoğusundaki Kök Töbe Dağı'nın yüksek yamaçlarında yer almaktadır. Diğer benzer kulelerden farklı olarak betondan değil, çelikten imal edilmiş bir yapıdır. Dünyanın en yüksek bağımsız boru şeklindeki çelik yapısıdır. Almatı'nın depremlere karşı savunmasız olması nedeniyle Richter ölçeğine göre 10 şiddetindeki bir depreme karşı dayanabilecek bir şekilde tasarlanmıştır. Kule 371.5 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun serbest duran çelik boru yapıdır.
Sidney Kulesi, Avustralya'nın Sidney kentinde yer alan bir gözlem kulesidir. Kule 1970-1981 yılları arasında inşa edilmiş olup 309 metre yüksekliği ile Sidney'in en yüksek ve Q1'den sonra Avustralya'nın ikinci yüksek yapısıdır ve Güney Yarımküre'nin ikinci yüksek kulesidir. Kule, Dünya Büyük Kuleler Federasyonu üyesidir.

Şuhov Kulesi veya Şabalovka Kulesi, Rusya'nın başkenti Moskova'da yer alan ve çelik diagrid yapıya sahip bir yayın kulesidir. Kule, 160 metre yüksekliğinde olup Vladimir Şuhov tarafından tasarlanmıştır ve 1920-22 yılları arasında Rus İç Savaşı sırasında inşa edilmiştir.
Türkmenistan Teleradyo Yayınları Merkezi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yer alan bir televizyon ve gözlem kulesidir. Kule, 2011 yılında tamamlanmış olup 211 metre yüksekliği ile Türkmenistan'ın en yüksek yapısıdır.

Makao Kulesi, Çin'in Makao özel idarî bölgesinde bulunan bir telekomünikasyon kulesidir. Kule, 338 metre yükseklikte olup 2001 yılında inşa edilmiştir. Kule, Dünya Büyük Kuleler Federasyonu üyesidir ve Grand Lisboa ile birlikte Makao'nun simgesel yapılarından biridir.

Rüzgâr Kulesi, Yunanistan'ın başkenti Atina'da Roma Agorası'nda bulunan bir sekizgen mermer kuledir. Kule, güneş saati, su saati ve rüzgâr gülünü içermekte olup ünyanın ilk meteoroloji istasyonu olarak kabul edilir.
Dubai Koyu Kulesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde inşa halinde olan bir telekomünikasyon ve gözlem kulesidir. Kulenin 1 milyar dolara mal olması ve 2022 yılında tamamlanması planlanmaktadır.