Birleşmiş Milletler (BM), 24 Ekim 1945'te kurulmuş; dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslararasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür. Birleşmiş Milletler kendini "adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği uluslararasında tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş küresel bir kuruluş" olarak tanımlamaktadır. Uluslararası ilişkilerde kuvvet kullanılmasını evrensel düzeyde yasaklayan ilk antlaşma 26 Haziran 1945'te 50 ülke tarafından imzalanan Birleşmiş Milletler Antlaşması'dır.
Veto, kabul etmeme veya reddetme.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Birleşmiş Milletler'in üye ülkeler arasında güvenlik ve barışı korumakla yükümlü en güçlü organı. Birleşmiş Milletler'in diğer organları sadece tavsiye kararı alabilirken, Uluslararası Adalet Divanı ile birlikte bağlayıcı karar alma yetkisine sahip iki Birleşmiş Milletler organından biridir. Bu bağlayıcılık, üye ülkelerin tamamına yakını tarafından imzalanmış olan Birleşmiş Milletler Antlaşması'nda açık bir şekilde belirtilmiştir.
1983 Türkiye genel seçimleri, 12 Eylül Darbesinin ardından yapılan ilk genel seçimdir. Bu genel seçim ile TBMM 17. dönem milletvekilleri seçildi. Seçimlere Millî Güvenlik Konseyi'nin izin verdiği üç parti katıldı.
Halkçı Parti (HP), 12 Eylül Darbesi'nden sonra kurulmuş merkez sol bir Türk siyasal partisiydi.
Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, Amerika Birleşik Devletleri Kongresinin alt kanadıdır. Toplam sandalye sayısı 435 olan Temsilciler Meclisi, her iki yılda bir yapılan seçimlerle yenilenir. Temsilciler Meclisinin üyeleri federal halkı temsil ederler. Her eyaletten seçilen üyelerin sayısı o eyaletin nüfusuna bağlıdır. Her 10 yılda bir yapılan nüfus sayımına göre eyaletlerin Temsilciler Meclisine yolladıkları üye sayısı değişebilmektedir.
59. Türkiye Hükûmeti veya I. Erdoğan Hükûmeti olarak da isimlendirilen hükûmettir.
Federal Konsey, Avusturya'nın çift meclisli yasama organının üst kamarasıdır. Avusturya'nın dokuz eyaletinin (Bundesländer) federal düzeyde temsil edildiği meclistir.
Mehmet Keçeciler, Türk siyasetçidir.
Tribün, Roma Cumhuriyeti ve İmparatorluğunda 2-3 seçilmiş magistyra ve idari veya askerî görevlilerce paylaşılan unvan. Kelime, Antik Roma'da insanların askerlik ya da oy verme amacıyla bölünmüş oldukları kabile anlamındaki Tribe (tribus) sözcüğünden türetilmiştir.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Birleşmiş Milletlerin (BM) beş ana organından biridir ve tüm üye milletin eşit olarak temsil edildiği tek organdır. Görevleri arasında, birliğin bütçesini gözden geçirme, Güvenlik Konseyi geçici üyelerini atama, diğer bölümlerinden raporlar alma ve genel kurul kararları adı altında kararlar çıkarmak vardır. Birçok ek organı vardır.
Yalta Konferansı ya da Kırım Konferansı, II. Dünya Savaşı sırasında 4 Şubat 1945 - 11 Şubat 1945 tarihleri arasında SSCB'nin önde gelen tatil yeri Yalta'nın 3 kilometre güneyinde bulunan Livadia Sarayı'nda düzenlenen ve Churchill, Roosevelt ve Stalin olmak üzere "Üç Büyük" 'ün katıldığı konferans.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı, Birleşmiş Milletler'in "uluslararası barış ve güvenliği sağlamada birincil yükümlü" organı olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin on beş üyesi tarafından alınan karar. BM Antlaşması'nın 27. maddesine göre, işleyiş kuralları dışındaki karar tasarıları konsey üyelerinin en az dokuzunun kabul oyuyla geçerli olmaktadır. Bunun yanı sıra, karar tasarılarının beş kalıcı üyenin hiçbiri tarafından veto edilmemiş olması da gerekmektedir. Veto gücüne sahip üyeler Çin, Fransa, Rusya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'dir.
Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP), 12 Eylül Darbesi'nden sonra 1983'te siyasi faaliyetler serbest bırakılınca, kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanını sahiplenmek için kurulmuştur.
6 Kasım 1983 genel seçimleri Bingöl İli sonuçları;
Les Fatals Picards, Fransız rock/punk müzik grubu. 1996 yılında kurulmuştur.
Jonida Maliqi, Arnavut şarkıcı ve televizyon sunucusu. Jonida, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Arnavutluk'u "Ktheju tokës" adlı şarkıyla temsil etmiştir.
Çekya cumhurbaşkanı, Çek Cumhuriyeti'nin seçilmiş resmî devlet başkanı ve Çek Cumhuriyeti Ordusu'nun komutanıdır. Avusturya ve Macaristan gibi diğer Orta Avrupa ülkelerindeki cumhurbaşkanlarının aksine, Çek cumhurbaşkanının siyasi meselelerde önemli bir rolü var. Pek çok yetki yalnızca hem cumhurbaşkanı hem de Çekya başbakanının imzası ile kullanılabildiğinden, bazı siyasi meseleler üzerindeki sorumluluk iki makam arasında etkin bir şekilde paylaşılmaktadır.
Polonya cumhurbaşkanı veya resmî adıyla Polonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Polonya'nın devlet başkanıdır. Halk tarafından, 5 yılda bir seçilir. Cumhurbaşkanı, yürütme organına başkanlık etmekte olup belirli durumlarda parlamentoyu feshetme, yasaları veto etme hakkı bulunmaktadır. Uluslararası arenada Polonya'yı temsil eder ve aynı zamanda Polonya Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanıdır.
Suriye ile ilgili Birleşmiş Milletler kararları esas olarak Arap-İsrail çatışması, Suriye'nin Lübnan'ı işgali ve Suriye İç Savaşı ile ilgilendi.