
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Adana şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta Seyhan gölü kıyısındaki kampüsünde eğitim-öğretim veren bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin rektörlüğünü, 14 Ağustos 2020'den beri Meryem Tuncel yapmaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesidir.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.

Ankara Üniversitesi (AÜ), Ankara'da yer alan bir devlet üniversitesidir. 13 Haziran 1946 tarihinde kabul edilen 4936 sayılı kanunla kurulmuştur. Cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversite olma özelliğini taşır.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), İstanbul'da Boğaziçi'nin etrafında bulunan bir vakıf üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı tarafından 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulmasına izin vermiştir. Kısa bir süre sonra Kaliforniya, ABD'deki San Diego Devlet Üniversitesi ile akademik ve stratejik bir protokol imzalanmıştır. İlk öğrencilerin kaydı, 1999-2000 öğretim yılındaki ilk yerleştirme sınavı sonrasında yapılmıştır.

Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 1 Nisan 1975 tarihinde 1873 sayılı kanunla kurulmuştur. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi, OMÜ'ye bağlanarak üniversitenin temelleri atılmıştır. Daha sonraları ise OMÜ'ye bağlı bazı enstitüler ayrılarak Sinop Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi olmak üzere toplam 4 üniversite kurulmuştur.

Chalmers Teknik Üniversitesi, genellikle Chalmers olarak anılan, teknoloji, doğa bilimleri, mimarlık alanlarında araştırma ve eğitim üzerine yoğunlaşmış, İsveç'in Göteborg kentinde bulunan bir yükseköğrenim kurumudur. THES 2005 yılı sıralamasına göre; İsveç'in en iyi araştırma üniversitesi ve Avrupa'nın zirvedeki araştırma üniversitelerinden biridir. Üniversitenin çevre bilimleri, nanoteknoloji, bilgi teknolojileri, endüstriyel tasarım, yönetim ve mimarlık alanlarında oldukça kaliteli bölümleri bulunmaktadır.

Yozgat Bozok Üniversitesi, 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı yasayla, Yozgat'ta kurulmuş devlet üniversitesidir. Erciyes Üniversitesi bünyesinde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu, Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bağlanarak Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri kurulmuştur.

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu, 1974'te yapılan Dünya Gıda Konferansı'nın ardından 1977 yılında kurulan Birleşmiş Milletler'e bağlı uluslararası bir finans kurumudur. Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu'nun amacı gelişmekte olan ülkelerde kırsal alanda yoksulluğu azaltmaktır. Merkezi Roma'dadır.

Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bir devlet üniversitesidir. 1919'da kurulan üniversitenin, en ünlü mezunları Azerbaycan'ın eski cumhurbaşkanları Ebulfez Elçibey ve Haydar Aliyev'dir.

2005 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Konya'nın ilk vakıf üniversitesi olarak 2009 yılında açılmıştır. KTO Karatay Üniversitesi ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş ve ilk mezunlarını Haziran 2013'te vermiştir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. 14 Nisan 2001'de kurulan üniversite, Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim dili İngilizce ve Türkçedir.

Mustafa Şentop, Türk hukukçu, siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Kamil Okyay Sındır, Türk akademisyen, Ziraat yüksek mühendisi ve siyasetçi. Cumhuriyet Halk Partisi eski genel sekreteri ve İzmir milletvekili. 2009-2014 yılları arası Bornova belediye başkanlığı görevinde bulundu.
Emine Nur Günay Türk ekonomist ve siyasetçi.

İbn Haldun Üniversitesi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi bir vakıf üniversitesidir.
Bingül Başarır, Türk seramik sanatçısı. Mesleğine ilk olarak 1960 yılında İstanbul'da Füreya Koral'ın atölyesinde başladı. Çekoslovakya'da düzenlenen uluslararası bir yarışmada Türkiye grubunda yer aldı ve altın madalya kazandı. 1962 yılında kendi atölyesini açtı. İşlevsel formlar üzerine yaptığı çalışmalar sonrasında dokunun ağırlıkta olduğu pano ve serbest seramiğe ağırlık verdi ve daha çok bu yönüyle tanındı. Eserlerinde bazen rastlantısal bazen de bilinçli kabartmalar oluşturdu. Kömür curufu ve cam gibi malzemeleri seramikle birleştiren bir yönü de vardır. Sanat hayatında birçok yerel ve uluslararası sergiye katıldı. Eserleri Kanada, Fransa, İtalya, Kore, Japonya, Almanya, Çekya, Amerika, İsviçre ve Yunanistan’daki müzelerde sergilendi. 2010 yılında sanattaki 50. yılını İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) bir sergi ile kutladı.
Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü, 1967 yılında Profesör Doktor Osman Okyar tarafından kurulmuştur. 1982 yılından beri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında eğitime devam edilmektedir.

Mark Rowlands, Galli yazar ve filozof. Miami Üniversitesi'nde felsefe profesörüdür. Zihin felsefesi, insan harici hayvanların ahlaki durumu ve kültürel eleştiri üzerine birkaç kitabın yazarıdır. Çalışmaları arasında Animal Rights (1998), The Body in Mind (1999), The Nature of Consciousness (2001), Animals Like Us (2002) ve kişisel bir anı kitabı olan The Philosopher and the Wolf (2008) bulunmaktadır.