
Yazar terimi, aslında yazılı bir iş üreten herkes için kullanılabilmekle birlikte, genelde yaratıcılığını kullanarak profesyonel bir şekilde eser üreten veya farklı formatlarda çok sayıda eseri olan kişiler için kullanılır.

Bollywood, Mumbai'deki Hindistan film prodüksiyon merkezi için kullanılan, Hollywood ve Bombay'dan esinlenerek oluşturulmuş bir terimdir.
Kısa film ya da kısa metrajlı film, uzun metrajlı film kriterlerini karşılayacak uzunlukta olmayan film. Tanımı üzerinde evrensel bir uzlaşma yoktur. Oskar ödüllerini dağıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisine göre kısa filmlerin süresi -jenerik dahil- 40 dakika veya daha kısa olmalıdır. Aynı kuruluşa göre şunlar kısa film sayılmaz:
- Fragmanlar ve reklamlar
- Uzun metrajlı bir filmden alınmış parçalar
- TV dizilerinin yayınlanmamış bölümleri
- TV dizilerinin satılmamış pilot bölümleri
Yağmur Taylan ve Durul Taylan, Taylan Biraderler olarak tanınan ve lanse edilen, çeşitli sinema filmleri ve dizilerde birlikte çalışan Türk yönetmen kardeşlerdir.

Şarkıcı veya solist, şarkı söyleyen, şarkı söyleme yeteneği olan veya mesleği şarkı söylemek olan, bir müzik eserine eşlik etmek için sesini kullanan müzisyen. Şarkıcı terimi daha çok belli bir melodiyi söyleyen müzisyenler için kullanılırken vokalist terimi, insana özgü ancak melodik olmayan diğer sesleri de kompozisyon içinde kullanan müzisyenler için dile getirilir. Ağırlıklı olarak türkü seslendiren şarkıcılara türkücü denir.

Binnur Kaya, Türk oyuncudur.

Serra Tuğrul ya da bilinen adıyla Serra Yılmaz, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, çevirmen ve yönetmen.
Settar Tanrıöğen, Türk sinema ve dizi film oyuncusu.

Kamu malı, münhasır fikrî mülkiyet haklarının geçerli olmadığı tüm yaratıcı çalışmalardan oluşur. Bu haklar sona ermiş, kaybedilmiş, açıkça feragat edilmiş ya da uygulanamaz hâldedir.
Nesrin Cavadzade, Türk oyuncudur.
Elif Büşra Pekin, Türk oyuncu.

Vavien, Engin Günaydın ve Binnur Kaya'nın başrollerini oynadığı film. 18 Aralık 2009'da vizyona girmiştir. Yönetmenliğini Taylan Biraderler olarak bilinen Yağmur ve Durul Taylan yapmıştır. Çekimleri Tokat'ın Erbaa ilçesinde yapıldı.
2010'lu yıllarda Türkiye'de yapılan filmler listesi
Dijital dağıtım, somut bir ortam kullanmadan içerik taşıma, iletme yöntemidir, genellikle internet üzerinden tüketicinin evine bilgisayar veya başka bir araç kullanılarak gelmektedir. Radyo-televizyon yayını ya da internet gibi bir iletişim yolu aracılığıyla, ses, görüntü, bilgisayar yazılımı veya oyun gibi çoklu ortam içeriklerini sağlayan dağıtıcı ise içerik sağlayıcı olarak adlandırılmaktadır.

İmaj, 1981'de Cemal Noyan tarafından kurulmuş Türk prodüksiyon, müzik yapım ve yapım sonrası firması.
42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Sinema Yazarları Derneği'nin 2009 yılında gösterime giren 20 film arasında farklı kategorilerde verdiği ödüllerdir.
Gökhan Tiryaki, Türk görüntü yönetmenidir.

Canlı çekim; film yapımı, video üretimi gibi alanlarda animasyon kullanarak üretilmeyen sinematografi ve videografiyi tanımlayan terimdir. Kural olmasının yanında, terim genellikle gereksizdir fakat normalde animasyon olanını düşündürdüğü durumlarda önemli bir ayırdı yapmayı sağlar. Örneğin; bir Pixar filmi, bir video oyunu veya çizgi filmden uyarlanan işlerde: Scooby-Doo, Taş Devri veya Josie and the Pussycats filmleri veya Kene televizyon programında olduğu gibi. "Stop-motion" onları hareketlendirmek için kullanılmazsa, The Dark Crystal gibi filmlerde kuklaların kullanılması da canlı çekim olarak kabul edilir.
Savaş filmleri konuları başlıca savaş olan filmlerin türüdür. Genellikle deniz, hava veya kara muharebelerini konu alsalar da savaş tutsakları, gizli operasyonlar, askerî eğitim veya benzer konudaki filmler de savaş filmi sayılır. Bazı savaş filmleri muharabeleri anlatmak yerine asker veya sivil halkın günlük yaşamlarına da odaklanabilir. Filmlerin konusu tamamen kurgu olabileceği gibi, tarihteki gerçek olaylar üzerine kurulmuş, dokudrama, biyografik veya alternatif tarihi kurgular olabilir. Çekilmiş savaş filmlerinin çoğu II. Dünya Savaşı'nı konu almaktadır.

Sinema ve televizyonda dram, güldürüye göre daha ciddi bir tona sahip anlatı kategorisi veya türüdür. Bu tür dramlar genellikle pembe dizi, polisiye dram, suç draması, siyasi dram, tarihî dram, aile içi dram, gençlik draması ve komedi-drama gibi ek terimlerle nitelendirilir. Belirli bir hikâyenin mekânına ya da konusuna vurgu yapma eğiliminde olan bu terimler, bir dramın normalde ciddi olan tonunu daha geniş bir ruh hâli yelpazesini teşvik eden unsurlarla donatabilir. Bu amaçlar doğrultusunda, bir dramın temel unsuru duygusal, sosyal ya da başka türlü bir çatışmanın ortaya çıkması ve hikâyenin akışı içinde çözülmesidir.