Arap Yarımadası ya da Arabistan, Asya'nın güneybatısı ve Afrika'nın kuzeydoğusunda yer alan yarımada. Büyük bölümü çöl olan yarımada, içerdiği petrol ve doğalgaz kaynakları nedeniyle Orta Doğu'nun jeopolitik açıdan önemli bir bölgesidir. Bölgede nüfusun büyük bölümü Arap ve Müslüman kökenlidir. Ayrıca yarımada, İslam dininin ortaya çıktığı yerdir.
Sinâ Yarımadası, Mısır'da bir yarımada.
La Plata yunusu Güney Amerika'nın güneydoğusunda Atlas Okyanusu kıyılarında bulunan bir yunus türüdür. Taksonomik olarak nehir yunusları grubunun bir üyesi olan La Plata yunusu, tatlısuda yaşayan diğer üç nehir yunusu türünün aksine okyanusta ve tuzlusu haliçlerinde yaşar.
Süveyş Körfezi Sina Yarımadası'nın batısında kalan körfezdir. Güneyde Gubal Boğazı'ndan başlayıp kuzeydoğuya doğru kıvrılarak Mısır'ın Süveyş kentinde Süveyş Kanalı'nın girişinde son bulur. Güneyden kuzeye 280 kilometre uzunluğundadır. Sina Yarımadası Kızıl Deniz´i ikiye ayırır. Yarımadanın doğusunda Akabe Körfezi bulunur.
Datça Yarımadası, 1928'e kadar Reşadiye Yarımadası, Muğla ilinde yer alan 70 km uzunluğunda dar bir yarımadadır. Gökova Körfezi ile Hisarönü Körfezini birbirinden ayırır. Akdeniz ile Ege Denizi'nin kesişme noktasındadır. Önemli bir doğa ve yat turizmi odağıdır.
Brunswick Yarımadası, Güney Amerika anakarasının en güney kısmıdır. Şili'nin XII. Bölge olan Magallanes y la Antártica Chilena Bölgesi'ne dahil olup, Macellan Boğazı kıyısındadır. Yarımadaya adını Alman Braunschweig şehri verir. Yarımadanın en büyük şehri Punta Arenas’dır.
Yason Burnu Yarımadası, doğal görünüme sahip bir yarımadadır.
Boso Yarımadası Japonya'nın en büyük adası olan Honşu'nun Chiba ilinde yer alan bir yarımadadır. Onu Büyük Okyanus'tan ayırarak, Tokyo Körfezi'nin doğu kenarını oluşturur.
Yucatán Yarımadası, Meksika'nın güneydoğusunda, Karayip Denizi'ni Meksika Körfezi'nden ayıran yarımadadır.
Kenai Yarımadası, Amerika Birleşik Devletlerine bağlı Alaska eyaletinin güney kıyılarında Güneymerkezî Alaska bölgesinde Cook Inlet ile Alaska Körfezi arasında yer alan, Eskimo halklarından Supikler ve Alaska Atabasklarından Denağinalarca meskun olan yarımada.
Olympic Yarımadası, Kuzeybatı ABD'de Washington eyaletinin batısında bulunan ve bu eyaletin en büyük metropoliten şehri olan Seattle ile arasında Puget Boğazı bulunan bir büyük yarımada şeklinde arazidir. Bu yarımadanın batısında Büyük Okyanus, kuzeyinde Juan le Fuca Boğazı, doğusunda Hood Kanalı bulunur. ABD topraklarının birbirine bağlı eyaletleri için en batı kara noktası Alava Burnu ve en kuzeydoğuda bulunan kara noktası olan Flattery Burnu bu yarımada üzerindedir. ABD'nin birbirine bağlı eyaletletleri toprakları içinde en son olarak keşfi yapılmış arazilerin çoğu da Olympic Yarımadasında bulunmaktaydı. 1898 ile 1900 arasinda Arthur Dodwell ve Theodore Rixon bu yarımadanın topoğrafisini ve kerestecilik kaynaklarını gösteren haritaları hazırlamadan önce bu yarımada arazisinin kesin haritası bulunmamaktaydı.
Karaburun Yarımadası, Arnavutluk'un Avlonya ilinde bulunan bir yarımadadır. Yarımada Arnavutluk'un en büyük yarımadasıdır ve üzerinde yerleşim bulunmamaktadır.
Bozburun Yarımadası, Ege bölgesi, Muğla ili, Marmaris ilçe sınırlarındaki yarımadadır. Marmaris'in güney kısmında, güneybatı yönünde uzanan Datça Yarımadasının güneye uzanan parçası şeklindedir. Antik dönemde Karya Khersonesosu olarak anılan yarımada, coğrafi özelliklerinden hareketle Yunanca taşlı yarımada anlamına gelen Trakheia Khersonesos olarak da bilinmektedir. Anadolu'dan Akdeniz'e doğru sokulan üç yarımadadan biri olarak stratejik öneme sahiptir. Yarımadanın 17 km güneyinde Rodos Adası, 7,5 km batısında Sömbeki (Simi) Adası yer alır. Yarımadanın Datça Yarımadasına bağlandığı doğu kısmında Marmaris kenti bulunur.
Urla Yarımadası, İzmir ili topraklarında, Anadolu'nun ortasından, batıya doğru uzanan Ege Denizi yarımadası.
Shimokita Yarımadası, Japonya'nın Honshū adasının kuzeybatı çıkıntısını oluşturan bir yarımadadır. Doğudaki Pasifik Okyanusu, kuzeyde Tsugaru Boğazı ve batıda ve güneyde Mutsu Körfezi ile sınırlanmış olup kuzeyde ise Hokkaido'ya kadar uzanmaktadır. Batıya bakan bir balta şeklinde olan yarımada, Honshū'nun en kuzey noktası olan Ōma Burnu ile Japonya'nın en büyük kum tepeleri olan Sarugamori Kum Tepeleri'ni içermektedir.
Tarkhankut Yarımadası, Kırım'ın Karadeniz'e doğru batı ucunu oluşturan yarımadadır. Kuzey kıyısı Karkinit Körfezi'nin güney sahilidir. En batı noktası Priboyny Burnu, güneyinde ise Tarkhankut Burnu yer alır. Yarımadanın arazisi Tarkhankut Yaylası'dır.
Abşeron Yarımadası, Azerbaycan'da bir yarımadadır. Yarımada, ülkenin en büyük ve en kalabalık şehri Bakü'nün ve ayrıca onun uydu şehirleri Sumgayıt ve Hırdalan'ın ev sahibidir.
Kral VII. Edward Yarımadası veya Kral VII. Edward Toprakları olarak da bilinir, Antarktika'daki Marie Byrd Toprakları'nın kuzeybatı ucunu oluşturan geniş, buz kaplı bir yarımadadır. Yarımada Sulzberger Körfezi ile Ross Denizi'in arasında Ross Buz Sahanlığı'nın kuzeydoğusuna doğru uzanır ve Ross Bölgesi'nin bir parçasını oluşturur. Edward VII Yarımadası, güneybatıda Ross Buz Sahanlığı, batıda Okuma Koyu ve doğuda Sulzberger Körfezi ve Saunders Sahili ile çevrilidir vebunların hepsi de Antarktika'daki Ross Denizi/Güney Okyanusu üzerindedir. Yarımadanın kuzeybatı ucunda Cape Colbeck bulunur.
Akrotiri Yarımadası Batı Girit'in kuzeyinde, Hanya'nın kuzeydoğusunda ancak Hanya bölgesel biriminde bulunan kayalıklı bir yarımada.
Napoli Körfezi, İtalya'nın güneybatı kıyısı boyunca yer alan yaklaşık 15 kilometre genişliğinde bir körfezdir. Batıda Akdeniz'e açılır. Kuzeyde Napoli ve Pozzuoli şehirleri, doğuda Vezüv Yanardağı ve güneyde Sorrento Yarımadası ve yarımadanın ana şehri Sorrento ile sınırlanmıştır. Yarımada, Napoli Körfezi'ni Amalfi Sahili'ni içeren Salerno Körfezi'nden ayırır. Capri, Ischia veProcida adaları Napoli Körfezi'nde yer almaktadır. Bölge, kuzey kıyısı boyunca, Vezüv Yanardağı'nın eteğinde yer alan Pompeii ve Herculan'un deniz kenarındaki Roma kalıntılarıyla bir turizm merkezidir. Ischia adası ve Pozzuoli ve Gaeta körfezlerinin yanı sıra, yerel sular yüzgeçli ve ispermeçet balinaları da dahil olmak üzere çeşitli balina ve yunuslara ev sahipliği yapar.