İçeriğe atla

Vahap Güvenç

Vahap Güvenç
Doğum1926
Malatya TürkiyeTürkiye
MilliyetTürk
EğitimDiyarbakır Erkek Sanat Enstitüsü
MeslekSenatör
Çocuk(lar)3

Vahap Güvenç (d. 1926, Malatya), Türk siyasetçidir.

Diyarbakır Erkek Sanat Enstitüsü mezunudur. Kırıkkale Çelik Fabrikası Çalışanlığı, Sümerbank Malatya Pamuklu Sanayi Müessesesi Mensucat Fabrikası Makine Bakım ve Dokuma Ustalığı, Malatya Tekstil Sanayii İşyerleri Sendikası Sekreterliği, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası Genel Sekreterliği, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Tekstil ve Deri İşçileri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Cumhuriyet Senatosu Cumhurbaşkanınca Seçilen Üyeliği (7 Haziran 1968 – 2 Haziran 1974), Danışma Meclisi Millî Güvenlik Konseyince Seçilen Üyeliği (15 Ekim 1981 – 6 Aralık 1983), Cumhuriyet Senatosu Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2014. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sümerbank</span> 1933 yılında kurulmuş, ticari nitelikte mal üreten firma ve banka

Sümerbank, özel bütçenin temelini oluşturan katma bütçeli idare uygulamasının başladığı 1933 yılında kurulmuş, ticari nitelikte mal üreten kuruluş. Tekstil sanayisi ile aynı anda banka konumunda.

İmren Aykut Türk siyasetçi ve akademisyen.

Salih Ragıp Üner Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı.

<span class="mw-page-title-main">Özer Derbil</span>

İsmail Hamit Özer Derbil, Türk siyasetçidir.

Selahattin Babüroğlu, Türk siyasetçidir.

Mehmet Şerif Tüten, Türk siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Abdullah Baştürk</span>

Abdullah Baştürk, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) genel başkanlıklarını yapmış sendikacı ve işçi.

Feridun Şakir Öğünç, Türk siyasetçidir.

1961 Anayasası'na göre oluşturulan ve 1961-1980 yılları arasında görev yapan Cumhuriyet Senatosu'nun üyeleri, halk tarafından seçiliyordu. Halk tarafından seçilen üyelerin görev süresi altı yıldı. Ancak seçimler 2 yılda bir yapılıyordu ve her seçimde üyelerinin sadece üçte biri yenileniyordu. 1961 Anayasası'nın geçici 10. maddesine göre 1961 seçimlerinden iki yıl sonra yapılacak seçimlerle yenilenecek üyeler ile dört yıl sonra yapılacak seçimle yenilenecek olan üyeler ad çekilerek belirlenmiştir. Böylece A, B ve C grubu olmak üzere 3 grup oluşmuştur.

Beyhan Cenkçi, -, Türk gazeteci ve eski siyasetçidir.

Mehmet Necip Seyhan, -, Türk siyasetçidir.

Halil Tunç, Türk siyasetçi.

İsmail İnan, Türk sendikacı ve siyasetçi.

Hasan Türkay, -, Türk sendikacı ve siyasetçi.

Agah Kafkas, Türk siyasetçidir.

Orhan Demir Sorguç, - ö. 21 Ağustos 1997), Türk siyasetçi.

Sabri Tığlı, Türk siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası</span>

Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası (ya da kısaca LASTİK-İŞ), 1949'da kurulmuş, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı olarak petrol, kimya ve lastik iş kollarında faaliyet göstermek üzere örgütlenen sendikadır. Merkezi İstanbul'dadır.

<span class="mw-page-title-main">Tekstil İşçileri Sendikası</span>

Tekstil İşçileri Sendikası (ya da kısaca TEKSTİL), 1965'te kurulmuş, şu anda Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı olarak dokuma, hazır giyim ve deri iş kollarında faaliyet göstermek üzere örgütlenen sendikadır. Merkezi İstanbul'dadır.

Mustafa Ertuğrul, Türk siyasetçidir.